Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Faszmagyarország

2007.04.25. 23:44 vl

Zsuzsa és Éva, így nevezték el a két lukat. A luk a pina- mondom azoknak, akik Parti Nagy Lajos nyelvén nevelkedtek ("A világ forog a pina körül").


Fotó: Huszti István

Mondjuk mindenkit egyesével ütnék meg, akinek eszébe jutott ez a hímsoviniszta névadás. Mivel magyarázza ezt a liberálisnak, PC-nek nevezett budapesti városvezetés? Miért nem lehetett hallani arról, hogy bárki is felszólalt volna ellene? Luk-luk, zene-zene. De ezután jól belerecskáztak az emberek arcába: a két behatoló fúró két férfiről (két faszról, ha már szinekdoché) lett elnevezve.

Ez egy igazi kulturális metafora, ami megmutatja országunk, politikánk faszközpontú gondolkodását.

Mert ki másról neveznék el a két nagy méretű, szuper erős überfalloszt? Boros Lajosról és Bochkor Gáborról, akik országunk két igazi macsójaként bevállalják ezt a szerepet, sőt, tartunk tőle, közre is játszottak a szavazás végkimenetelében.

A nők a lukak, a férfiak meg a fúrók, erről szól a meszidzs. Amit most ünnepelni kell, nevet adni a pénisznek, hogy becézgethessük, dédelgethessük, hogy minél jobban működjön az állam e becses testrésze.

Mert milyen válasz lenne, ha impotens lenne az állam? Hiszen a 4-es metró semmi mást nem mutat eddig, így mi mással, mint  a férfias állam egyetlen működő testrészével kezdenek el foglalkozni.

Mi a meszidzs?

A fej nem működik, a szív már üt, de a fasz keményen és erősen meredezik előre, mert omnipotens nyúlványa kíván lenni ennek az országnak.

39 komment

Címkék: politika társadalom szexista beszédmód

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr4063629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.04.26. 07:37:25

Ez a legnagyobb bajod? Miért mi lett volna a jó? Dugonics és Titusz? Vagy Moha és Páfrány? Vagy ÍLolka és Bolka? Szerintem nincs ebben semmi gond. Szavazás, lobbízás történt és ez a névösszetétel kapta a legtöbb szavazatot.

Üdv: IGe
vilagnezet.blog.hu/

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.04.26. 08:45:19

1, nem értem, miért kell nevet adni neki.
2, ha már nevet adnak neki, miért nem figyelnek oda
3, senki nem vette észre, milyen iszonyat, ha a lukaknak női nevük, a fúróknak meg ffi nevük van?
4, örülj neki, ha ez neked nem gáz

Gib 2007.04.26. 08:54:38

"Hiszen a 4-es metró semmi mást nem mutat eddig, így mi mással, mint a férfias állam egyetlen működő testrészével kezdenek el foglalkozni."
Igen, hiszen a minisztrerelnök már tavaly elismerte, hogy elk*rták. ;-)

A névadás meg a szokásos parasztvakítás, semmi értelmes ötlet nem volt. Az is tipikus, hogy Boros-Bocskor nyert, az a két, hm, médiaszemélyiség, akiket egy normális országban már évekkel ezelőtt kirúgtak volna.

elefánt · http://republican.blog.hirszerzo.hu 2007.04.26. 13:20:33

Az aknáknak, vágatoknak, egyéb bányászati jellegű objektumoknak szokásos volt nevet adni, miért, miért nem, nem tudom. Női nevet szokás nekik adni (ahogyan egy csomó minden tradicionálisan nőnemű, csak ez a magyar nyelvből nem derül ki, de pl. angolul hagyományosan az országokat, hajókat, stb. she-ként emlegetik).

Speciel a bátaapáti radioaktívhulladék-lerakóban is Eszter ill. Mária lejtősakna van.

Ez valószínű azzal van összefüggésben, hogy a bányászat védőszentje Szent Borbála, és ha ennyi eszedbe jut fejből, mert miért is ne jutna, akkor már egy guglizással megtalálni a sztorit is hozzá:
href.hu/x/2mbl

Innen meg gondolom egészen jól érthető, hogy miért a női nevek.

Persze lehet azt mondani, hogy "mert azt gondolják, a nő a luk, stb.", csak hát ha mindenre ezt mondod, szerintem nem lesz túl összetettebb a gondolkodásod azoknál, akiknek "a nő a luk".

Hogy a fúrópajzsnak miért kell név, azt nem tudom, de a Chuck Norris híd után mit kell csodálkozni azon, hogy Boros-Bochkor lesz. Mi lett volna, kisvakond?

kb. kognitív disszonancia · http://hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia 2007.04.26. 14:36:12

Nekem eddig eszembe se jutott pinát-farkat látni, pedig egy szexista barom vagyok.
Nem olyan ez, mint amikor egy síkos téma után a gyerekek mindenen felröhögnek az osztályban?
Nem lehet, hogy te is valami malacságon melegítettél be írás/téma keresés előtt?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.04.26. 18:38:31

"milyen iszonyat, ha a lukaknak női nevük, a fúróknak meg ffi nevük van?"

Hát szerintem ez már megszállottság a részedről (még ha pozitiv is, de az) , ha ekkora jelentőséget tulajdonítassz a dolognak. Részemről örülök, hogy volt egyáltalán egy olyan pályázat, amelybe civilek is beleszólhattak. Ja és végre ezt lehetett komolytalanra is venni. Nem kapott valami nagy méltó NAGYMAGYAR, NAGY IMRE és SZÉCHÉNYI vagy AKTUÁLPOLITIKAI NÉPNEVELŐ nevet. KONVERGENCIA ELŐRE és VÍZITDÍJ.

Szóval Hofi....nem is lett volna neki rossz név.... lazítani, próbáljmeg lazítani....(persze az elszabásról is van egy slágere.)

Aztán miből gondolod, hogy nem inkább szégyen, ciki ez a furópajzsnév, akikre szállt, mint dicsőség?

Megannyi gondolat:

Üdv: az élő IGe

mmmmm 2007.04.27. 07:10:09

Igen, azt hiszem én a Csongor és Tündére szavaztam volna, ha a szavazhatok....

az egyenlős bánásmód jegyében....

ppp · http://nincsen 2007.04.27. 09:09:35

nem értem, miért baj az, ha egy hétköznapi dologra utal a névadás? Vagy akkor tiltsuk be az apa és anyacsavarokat? Ott eléggé egyértelmű szerintem a célzás. Szerintem ez így van rendjén. Az vessen magára, aki egyből hímsovinizmust lát abban, hogy a ffi hatol be a lukba - ettől nem lesz egyik se alsóbbrendű vagy megalázott.

x · http://www.budapest.hu 2007.04.27. 10:07:06

gyerekek a Demszkinek kéne már végre nevet adni. Javaslatom: fasz.

kisvuk 2007.04.27. 11:45:59

Szerintem neked csak az a bajod hogy nem piroska lett a neve!
Hajrá Boros-Bockhor én veletek vagyok!

gallicus 2007.04.27. 14:42:22

Emberek!Ha már nincs semmink,akkorazzal kell foglalkozni ami eladható!A nemi szervekkel,szex-szel!Csak figyeljétek meg egyszer még versenybaszásokat is szervez valamelyik kereskedelmi tévé,mert másról sem szól manapság a média:Ki kivel és hányszor,milyen vastag volt neki,hány centi,mekkora volt a luka?Ezek ma a központi témák!Mint ahogy szegény Hofi mondta:"Pénzért mindent,szopok,nyalok,gombot varrok!"Félre ne értsen senki,sem prűd sem homokos nem vagyok,szeretem a heteroszexet,de csak ha megvan hozzá a kellő intimitás és diszkréció!Vagyis nem állok neki a nagyközönség előtt dugni,egyetlen csajszival sem!"Köszönet és hála " a trágárság elharapódzásáért,"dicső és tökéletes elméjű"Gyurcsány Ferenc "urunknak" akinek az Öszödről kiszivárgott beszédében csak ugy hemzsegtek,a "basszátok meg,huzzatok el a picsába,elkúrtuk,stb" szófordulatok és kifejezések!Vagyis nemcsak hazudott hanem az ügyeskedése mellett még mocskosszáju is volt,melyet a köznép aztán átvett!"Hála és köszönet" néked ezért Fletó apánk!A médiából is csak ugy dől ránk a szenny!A fallosz és a punci forradalmát éljük!"Hozsánna" neked Ferencün k!

negatív macska 2007.04.27. 14:58:24

\"Vagyis nemcsak hazudott hanem az ügyeskedése mellett még mocskosszáju is volt,melyet a köznép aztán átvett!\"
Perszepersze, az őszödi beszéd előtt mindenki shakespeari magasságokban leledzett, az a csúnya Gyurcsánybácsi találta fel a káromkodást.

Krapulax 2007.04.27. 15:40:01

Őszöd előtt is mindenki pont ugyanúgy beszélt, mint most, legföljebb néhány elb***tuk helyett most elk**tuk hangzik el, de nem hiszem hogy ez jelentős különbség lenne.
Gyurcsány ott és akkor pont arra használta a káromkodást, amire való (ha lehet ilyet mondani): Kihangsúlyozta vele azt, hogy ezt azt tényleg komolyan gondolja.
De mi köze ennek a metróalagutakhoz? Ez nem polblog.

negatív macska 2007.04.27. 16:24:25

Én meg jól elírtam Shakespeare-t. Tiszta kultúrbunkó vagyok. Na mindegy.

vérfarkas 2007.04.27. 17:05:45

Hmmm, tényleg bizarr.

gallicus 2007.04.27. 19:05:57

I"Igazad van" Krapulax!Mi a "faszt" foglalkozom én itt öszöddel meg Fletóval,mikor olyan 4-es metrónk lesz hogy attól koldulunk!Csak győzzük kivárni,mert a trágárság már megvan hozzá,amint látom,azonkivül csak iogéretek és semmi!Ja 2cm-t ment előre a boros-bochkor furópajzs is,rögtön javaslom demszkynek hogy ünnepeljen egy svédasztallal!DE trágárságot aztán ne halljak többé,csak kizárólag metró furópajzsot!Mert eza "rohadék" furópajzs hozza elő a magyar emberből a trágár beszédet!Hát,hallatlan,nem????????????????

Krapulax 2007.04.27. 19:50:42

Gallicus, talán nem tűnt fel: semmiféle trágárságról szó sem volt. Sem a metróalagutakkal kapcsolatban általában, sem itt az elnevezéseükkel kapcsolatban konkrétan. Politikáról sem volt szó.
vl kifogásolta, hogy a fúrófejek férfi-, az alagutak női nevet kaptak.
Amivel szerintem csak annyit bizonyított, hogy nyitott szemmel jár a világban...
...és egyfolytában azt keresi, mibe köthetne bele.
És aki így jár a világban, mindig talál is valamit, amibe beleköthet :(

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.04.27. 22:11:52

Amúgy meg ha jelkép fallikus, akkor patent a két faszról való elnevezésük.
Mondjuk úgy is kellet volna kiírni a szavazást, hogy kerestetik az ország két legnagyobb faszkalapja, hogy róluk legyen elnevezve ez a baszott nagy páros fallikus szerkezet.
De ebben az esetben meg 50-50 arányban a név Ferenc és Viktor lett volna.
Nekem meg az a benyomásom, hogy politikusaink nagyrészben nem csak foglalkozásukat tekintve inpotensek, hanem a szó szexuális értelmében is.
Különben nem izmoznának ilyen veszett sokat a közéletben acsarkodva, hanem találnának maguknak kellemesebb dolgokat is otthon.
Hofi dumája volt még a szocban, hogy mi a különbség a jobb és a bal fasz között?
Mind a kettő feláll, csak a bal még hozzá is szól.
Na most meg van itt ez már nekünk a szép és jó világban, hogy már egyik sem áll fel, csak mindegyik ugat.
Ilyen hülyeségeket.

Demszky 2007.04.28. 12:23:31

Ha mi SZDSZ adtunk volna nevet nekik, akkor a fúrófejek is női nevek lennének. De sajnos úgy tűnik, hogy több a heteroszexuális az országban, így kisebbségben vagyunk... Brühühü... Sebaj attól függetlenül még a buzik, és faszok irányítják az országot, és ez a jó nekünk! Mi a kisebbséget támogatjuk! Magyarnak, normálisnak, és heteroszexuálisnak lenni manapság nem divat! Nézz TV-t, halgass rádiót, majd ott kimossuk az agyadat, és megmondjuk mi a divat és mindennek férfi vagy női nevet fogunk adni, még a pedofil mikulásnak is! De ki baszta meg Kovács Pistikét?

bugris 2007.04.28. 12:36:33

Szimpla számításból lett a két rádiós, hogy az építkezés miatti dugókban veszteglő (és a két fütyit hallgató) autósok ne izélgessék a metróépítést.
Továbbiak az UFIblog vonatkozó topikjában:
ufi.blog.hu/2007/04/25/allitsatok_meg_a_furopajzsokat_avagy_nem

vérfarkas 2007.04.28. 22:13:35

Krapulax: te nem éppen 'belekötsz' egy saját állításod szerint lényegtelen dolog miatt Piroskába? :D

Krapulax 2007.04.29. 05:16:49

Szerintem ez nem belekötés a részemről, csak jelzem neki - mint mások is -, hogy nem minden arany ami fénylik :)
Vagyishogy fölösleges a kákán csomót keresni.
Mert ha túl sokszor kiált farkast...
Már nem is tudom mit akartam mondani :)

Egy épelméjű embernek fel kell ismeri a saját paranoiáját, ha az elér egy bizonyos határt. Meg kell tanulni különbséget tenni a valódi és az álproblémák között.
Ha elaprózza magát ilyen piszlicsáré dolgokon, azzal csak lejáratja magát, és a feminizmust is.
Szeretném ettől megvédeni.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.04.29. 11:11:13

A FEMINIZMUS cimke miért is árválkodik egymagában a cimkefelhőben?

mmmmm 2007.04.29. 21:31:19

"Ha mi SZDSZ adtunk volna nevet nekik, akkor a fúrófejek is női nevek lennének. De sajnos úgy tűnik, hogy több a heteroszexuális az országban, így kisebbségben vagyunk... "

barátom Demszky! egy kis logikai bukfencet látok abban, hogy a heteroszexuálisok ne lennének nők...

szerintem a heterók között is vannak nők...

az szdsz pedig egy hótt macsó párt galambocskám, úgyhogy 100 pont levonás a teszt roissz kitöltéséért...

aztán meg magyarnak, nomrálisnak és heterónak lenni nem divat kérdése, hanem adottság...

bár az olyanokat mint téged kivonnűálak belőlük....

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.05.05. 23:07:06

mmmmm,

ne kommentezz részegen, nem áll jól

virgács 2007.05.05. 23:43:01

Nem is tudtam, hogy a rózsaszín, buborékmentes teodórától is be lehet rúgni! Egészségetekre!


- Segg-ítség!

- Segíts neki! segíts neki! Segíts a bombázótisztnek!

- Én vagyok a bombázótiszt!

- Seggítslég! Mavó nem látja a dákójától a bozótost!

Doktorúr · http://racz.imre.eger.kallo.malom.68. 2007.05.06. 13:43:47

Nem faszközpontú! ROHADT ZSIDÓ ! ! !

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.05.06. 13:51:31

mielőtt kitöröllek doktorúr, csak annyit kérdeznék, miért jó ez neked?

Krapulax 2007.05.06. 21:21:12

Érdekes itt megfigyelni, hogy egyes embereknek ugyanaz az esemény teljesen mást jelent. A feministák a férfi-nő harcot látják benne, a polmániások az aktuálpolitikát, megint mások "zsidókérdést".
Valójában ez az egész önmagában nem jelent semmit.

Olvassatok Anthony De Mello-t :)

virgács 2007.05.06. 23:12:57

"Valójában ez az egész önmagában nem jelent semmit."

Dehát épp az a pláne, hogy semmise van önmagában.

Dömper Ármánd 2007.05.19. 19:28:01

Szerintem is kicsit merész a városvezetés izzadtságszagú, és hagyományosan, minden fantáziát nélkülöző píjár akciójába tudatos, vagy akár tudat alatti szexizmust képzelni.

And now, something completely different

Nem szigetel jól a subba? Kezdenek átdiffundálni más blogokba az ottani különösen erős szint képviselői.

fostalicska · http://fostalicska.blog.hu 2007.07.13. 00:54:10

A fúrókat úgy kellett volna elnevezni, hogy "IGe", mert az is egy fallikus szimbólum.

A vájatokat meg úgy, hogy "IGe-szellemi-színvonala".

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.07.13. 01:10:00

Érdekes, hogy a tuti (értelmes, nem macsó, nem politizáló, nem zsidózó stb) válaszra ( elefánt · republican.blog.hirszerzo.hu 2007.04.26. 13:20:33) nem nagyon volt reakció

...vagyis ..nem érdekes: tipikus:(

pardon 2007.07.13. 02:19:32

hannibál, szünetelteik az általad ajánlot oldalt, tudtad?

pardon 2007.07.13. 02:20:56

na még egyszer:

szüneteltetik az általad ajánlott oldalt
süti beállítások módosítása