Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Főzöcske, de okosan.

2007.08.17. 19:24 KingaBrit

Hát kérem, a következő paragrafust a kormányon levő egyik párt (volt vagy mostani) tisztségviselője (ha jól sejtem) vetette blogposztba. Most mit mondjak. Néha a hajam égnek áll, hogy a 21. században ilyeneket ír egy magát értelmiséginek tartó ember. (Figyelem! Figyelem! Ez a poszt, itt, nem MK-ról szól, ne kezdjük azt az ügyet megvitatni, ha kérhetném, kösz, hanem az alábbi idézet szerzőjének - és a poszt alatti kommentek szerzőinek! - végtelenül buta mondatairól.)

"Baló György rossz férj. Ha nem lenne az, akkor Morvay Krisztina szép csendben főzne otthon. A kielégült nő nem keres magának pótcselekvést."

P.S. Közben a szaporodó és egymásra licitáló férfikommentekből kiderül, hogy MK azért olyan, amilyen (mondom, most, ha kérhetném, nem ez az "amilyen" a megjegyzés tárgya, fogjuk vissza magunkat), szóval azért olyan, amilyen, mert hogy egy baszatlan picsa. Punktum.

Nna.

---kábé

83 komment

Címkék: blog blogger bloggerek népszabadság sztereotípia

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr4142640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez van 2007.08.18. 11:19:50

Elképesztő, hogy egyeseket mennyire zavar, ha valaki kiáll az emberi jogok védelmében. Pedig a nő csak annyit csinált, hogy a jogtalan sérelmeket elszenvedettek mellé állt. Mind az októberi események kapcsán, mind pedig a bevásárló központ ügyében. Nem is igazán értem, miért gondolja valaki pótcselekvésnek a ténykedését. Az úgy lenne rendjén, hogy az embereket csak úgy, minden következmény nélkül jól összeverik? Esetleg egy pontosan ugyanannyi hatósági jogkörrel felruházott ember, mint én, odajön hozzám, hogy mutassam meg a táskám tartalmát? Például mi lenne, ha én, mint vásárló, odamennék egy másik vásárlóhoz azzal, hogy mutassa már meg a táskáját, mert engem érdekel, mi van benne?

Tehát végre van valaki, aki nem közömbös, kiáll azok mellett, akiket jogsérelem ér, erre jön egy blogoló, aki övön aluli, közönséges, méltatlan, s megalázó támadásba kezd a hölgy ellen.

Talán egyszer a blogolónak túrják fel a táskáját, egyszer talán őt verik össze, s talán egyszer átlépnek rajta. Én mindenesetre közönyösen fogok rajta, és a panaszán is átlépni...

diff 2007.08.18. 11:33:17

MK megérdemli amit kap.

Nem elég h docens, jogtudományok doktora és még jól is néz ki - ráadásul nő. Ezt az ellentmondást a gyárból hazaérő hímek többségének mégiscsak fel kell oldania valahogy...hát persze! Fapina! És megújjúlt büszkeséggel lehet felpattintani a következő Kőbányait.

SzabóFerenc · http://picollo 2007.08.18. 11:47:19

Álláspontom szerint nem az zavarja a beíró egyéneket,hogy egyes személyek pl.Morvay Krisztina kiáll az EMBERI JOGOKÉRT, pl. személyemet sem.Kell,kellenek olyan szervezetek akik azt teszik.Minden tiszteletem az Övék,ha nem csúsztatnak.
Tudomásom szerin ma Magyarországon a piacgazdaság érvényesül.Ezt tudomásul kell venni.
A MULTIK munkahelyet teremtettek: alkalmaznak cca. 5000.Embert. Ezek családtagjaikat is érinti durván ugyan annyi főt. A beszállítók mint termelők a családtagjaikat is el tartsák,talán ugyan annyi főt vagy a kétszeresét.
Ha MULTIKAT arra kényszerítjül,"HAGYJÁK EL AZ ORSZÁGOT" akkor államosítsunk? Kik fognak Munkahelyteremtéssel foglalkozni?
Talán ezet a szerepet engedjük át MORVAY KRISZTINÁNAK?
Ami az októberi eseményeket illeti,itt kérdésem van ha erre elfogadható választ kapok talán a véleményem is meg fog változni.
Tudomásom szerint a demokrácia őshazájában ( USA) ha csak a rendőri felszóllításnak nem engedelmeskedik az ott a helyszínen le lövik. Mit kellet volna csinálni a rendőröknek 2006.októberében a TV.székházánál. Le kellett volna térdelni és úgy könyörögni a randalrilozóknak,hogy pl. " FIÚK az ISTENRE kérünk Titetket ne tegyétek" Na szóval ennyit.

kacaganyosmagyar 2007.08.18. 12:20:02

Morvai Krisztinával nem az a baj, hogy "baszatlan picsa", hanem az, hogy agyatlan (picsa).
Az, a baj vele, hogy szakmája szabályaival ellentétben nem az "emberi jogok védelmében" állt ki, hanem a randalírozási jog - ha egyáltalán létezik ilyen - védelmében.
"a nő csak annyit csinált, hogy a jogtalan sérelmeket elszenvedettek mellé állt" - nem emlékszem, hogy a "nő" kiállt volna a jogtalan sérelmeket - kődodálás, molotov kotél hajigálás, lábszártörés - elszenvedett rendőrök mellett, ehhelyett a bűncselekményt elkövetők mellett állt ki - a kriminológus professzor.
"jól is néz ki - ráadásul nő...hát persze! Fapina!" hogy jól néz-e ki, az ízlés kérdése, ami számít, hogy szellemileg megfelel-e választott hivatásának.
Szerintem nem, egész egyszerűen elárulja a hivatását a vaskos, vaskalapos elfogultságával.

gaga 2007.08.18. 13:00:52

És mi a helyzet példul Lendvai Ildike, Horváth Ágika és a megszámlálhatatlan többi ballib pitsa vaginális leterheltségével cerkailag?

Hátteselányom 2007.08.18. 13:07:30

Ha Morvay Krisztina következetesen harcolna a " sérelmeket elszenvedettekkért", akkor megszólalt volna a melegverés után is, a melegek védelmében. De hallgatott, mert irányított a hallása, látása. (jobbról). De érezte, hallatnia kellene a whangját, mert még elfelejtik, ezért modvacsinált ürüggyel (Auchan) megtette. Szomorú, hogy ez a nő jogászokat oktathat.
Baló helyében akkor se nyúlnék hozzá, ha nem lenne más szoknya a világon.

jesszumpepi (törölt) 2007.08.18. 13:17:35

Azért az elgondolkodtató,hogy egy férfi nyilvános tetteivel,munkájával kapcsolatban nemigen szokás kielégítettségi állapotával,szexuális életével foglalkozni.

ez van 2007.08.18. 13:25:25

Multik: nem elhagyni kell az országot, hanem törvényesen viselkedni. Megkérhet ugyan, hogy mutassam meg a táskámat, de ha nem mutatom meg, így járt, elvégre az az én intim szférám. Nehogy már bármi köze legyen a biztonsági őrnek egy táskában lapuló vibrátorhoz például. Ha megalapozott a gyanúja, hívjon rendőrt. A rendőr diszkrét körülmények között vizsgálja át a táskám tartalmát. Ő jogosult erre. A biztonsági őr ugyanolyan civil, mint én.

A demokrácia őshazája az USA? Ezt ugye viccnek szántad? Az az Egyesült Államok, ahol az egészségügyi státuszod függvényében vonnak le a fizetésedből? Vagy az, ahol ítélet nélkül tartanak fogva embertelen körülmények között embereket? Esetleg arról az Egyesült Államokról beszélsz, ahol a szoftverszabadalmak lehetővé teszik, hogy az opensource közösségtől lopjanak ötleteket, majd azt védelem alá helyezve az ötlet valódi tulajdonosa nem használhatja saját ötletét (gondolatrendőrség)?

A rendőröknek ki kellett volna emelni a néhány tíz balhézót, erőszakot csak az ellenállás megtöréséig alkalmazni, ahogy az a törvényben is van. Nem a földön fekvőt megrúgni, a kirakatot zsebretett kézzel bámulót képenrúgni, ahogy ez történt. Ha nem tett eleget a felszólításnak, akkor sem törvényes megverni. Be kell szállítani az örsre, s bíróság elé kell állítani. Így törvényes. A rendőrség nem ítélkezhet, s nem hajthat végre általa egyoldalúan meghozott ítéleteket. Magyarországon nincsen olyan büntetési tétel, hogy bordatörés. Van pénzbírság, van szabadságvesztés.

Nincs randalírozási jog. A randalírozókat bíróság elé kell állítani, s nem megverni. A többség nem randalírozott. Egy zászlóval a kezében elég nehéz dobálni. Persze, akinél zászló volt, azt is megtámadták. El kellene olvasnod neked is a törvényt. Morvai Krisztina sem tett mást. Elolvasta, s számonkérte annak betartását. A rendőrnek jól látható azonosítóval kell rendelkeznie. Ez sem volt "furcsamód" így.

Akiket megrugdostak, többségük semmilyen bűncselekményt nem követett el. Például az a srác sem, aki nézte a könyvesbolt kirakatát, amikor fejberúgták.

Az, hogy egy jogásznő hogyan néz ki, a törvényesség szempontjából teljesen irreleváns. Meg ízlés dolga, valóban.

ez van 2007.08.18. 13:35:23

Valóban helyes lett volna, ha a buzik megverése kapcsán is felszólal védelmükben. Amennyiben nem tette, ez valóban hiba a részéről.

(Én tudnám szeretgetni, szerintem jó nő, de ez szubjektív. :))

Igen, szerintem is inkorrekt megközelítés ez a "baszatlan picsa" szemlélet, meg nagyon egyoldalúan nőkre vonatkoztatják, hogy a kielégületlensége miatt olyan, amilyen. Indokolatlan, mert egy nőnek sokkal könnyebb dolga van, ha dugni akar, hiszen férfiak könnyebben kaphatók kalandra, mint nők. Szigorúan nézve inkább férfi probléma a kielégületlenség, ha már. Persze fiziológiai értelemben egyik nemnél sem, ujjai férfiaknak, nőknek is vannak.

István 2007.08.18. 13:36:45

A baj Morvay Krisztinával, hogy tendenciózus és nem mond igazat.

Ami a táskákba való benézést illeti:

1) Nem igaz, ahogy állította, hogy ezt az Auchan csak Magyarországon teszi meg, tenne ilyet Franciaországban, mert Franciaországban is megteszi

2) Nem igaz, hogy csak a nagy csúnya multik tesznek ilyet, sok más cég is

3) Nincs szó emberi jogok sérelméről sem itt, sem a több biztosítós egészségügyi rendszerre való áttéréssel kapcsolatban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a világ számos demokráciájában többbiztosítós rendszer működik. Vitatható, hogy jó ötlet-e az áttérés, de semmi nem indokolja azt az állítást, hogy egy több biztosítós rendszer automatikusan sértené az emberi jogokat, egy egybiztosítós rendszerrel szemben.

Lehet vitatkozni azon

Egyszerűen saját magának akar álságos állításokkal propagandát csinálni.

diff 2007.08.18. 13:37:57

"Tudomásom szerin ma Magyarországon a piacgazdaság érvényesül.Ezt tudomásul kell venni."

Muhahahaha....ja, hogyne.

"A MULTIK munkahelyet teremtettek: alkalmaznak cca. 5000.Embert. Ezek családtagjaikat is érinti durván ugyan annyi főt. A beszállítók mint termelők a családtagjaikat is el tartsák,talán ugyan annyi főt vagy a kétszeresét."

Meg tönkretettek a nyomott áraikkal félmilliót, behozzák a szart, felszivják az állami támogatást.

"Ha MULTIKAT arra kényszerítjül,"HAGYJÁK EL AZ ORSZÁGOT" akkor államosítsunk?"

Dél-Amerikát sem hagyták el brutális illeték- és adóemelések után...jééé...

ez van 2007.08.18. 13:39:52

Abból, hogy valamit máshol is rosszul csinálnak, nem az következik, hogy az a valami jó, hanem az, hogy máshol is törvénysértők.

Ha lopnék a boltban, nem hivatkozhatok arra, hogy más is lopott már, ezért hagyjanak engem szépen elmenni. Ez is éppen ilyen.

Oguz 2007.08.18. 13:45:24

Ez a Hámori nem az a Hámori. Hanem egy harmadik. Ettől persze, még ugyakkori fasz.

Ahogyan azok is, akik a blogger kifejezett felszólítása ellenére sem képesek \\\"a dolgot magát\\\" nézni, hanem igyekeznek földre - mit földre? sárba - vinni a témát. És akik nagy valószínűséggel egész Európát felvernék a sikolyukkal, ha egy ilyen bunkó mondatot teszem azt Vásásrhelyi Mariskával kapcsolatban sikerült volna leírnia valakinek.

István 2007.08.18. 13:46:34

ez van:

Milyen törvényt sértett az Auchan? Nem kérhet fel a biztonsági őr hogy mutasd a táskádat? Nem volt olyan állítás, hogy bárkinek belenyúltak volna a táskájába, vagy fizikailag visszatartották volna.

ez van:

Nem azt mondtam hogy jó, azt mondtam hogy nem igaz hogy ezt csak Magyarországon merik megcsinálni, pedig Morvay K ezt állította.

bbbb 2007.08.18. 14:03:08

De hogy azzal is foglalkozzunk, amiről a post szól a gazda szándékai szerint: én úgy emlékszem, Freud-ak volt egy (korai??) elmélete, miszerint a hisztérikus nők kielégületlenek. Ennek a bulvár verziója ez a szöveg. De pontosan már nem tudom a részleteket..
OFF
MK: én nem tudom, de ha jó ügy mellett áll is (pl. családon belüli erőszak ellen), valahonnnan feltör belőle ugyanaz az elfojtott düh, függetlentül a témától. Ezért tombol, soha nem korrekt, pedig főleg neki kellene, ha olyan jó jogász. Egy jó ügynek ő többet árt, mint használ.

polgár 2007.08.18. 14:03:57

Sziasztok!
Az én nevemben ne nyilatkozzon MK!Engem nem zavar,ha megnézik a táskámat,Ha ez udvarias modorban történik!Akinek nincs vaj a fején az nem fog nyavajogni!Arról nem is beszélve,hogy rengeteg magyarnak adnak munkát!Majd,ha MK tud munkát adni,akkor beszéljen!

Kovács László · http://ec.europa.eu/commission_barroso/kovacs/index_hu.htm 2007.08.18. 14:06:02

Persze hogy nem sikerült az "amilyenség" tárgyalásától elszakadni a fafejűeknek.

De tényleg: most a magyarázattal van baj, vagy azzal, hogy férfiak közéleti aktivitását nem kísérik szexuális magyarázatok (csak az utókor és a történészek részéről)?

Szerintem a magyarázat önmagában, a népi tapasztalatok szintjén megállja a helyét, még férfiak esetében is. Sok-sok félrecsúszott, kielégítetlen nő és férfi poltitizál - persze vannak kivételek :)

A szexista alapon való magyarázatkeresés is sok esetben megállja a helyét, de ebben a kérdésben speciel tényleg abszurd.

bbbb 2007.08.18. 14:18:45

Ezt ennyire nem ismeriteK?
"Amelyik politikus a feleségével nem csinalja, az országgal csinájla."

Istvan 2007.08.18. 14:20:41

ez van:

Morvai K állította, hogy ezt csak Magyarországon meri a gonosz Auchan megtenni. Ez a hülye tendenciózus duma ami teljesen alaptalan, és arra az érzésre játszik, hogy mi szegény magyarok vagyunk elnyomva, és a gonosz idegenek.

Egyébként szeretném tudni, hogy milyen törvényt sértett az auchan. Tiltva van törvényileg hogy megkérjenek hogy mutasd meg a táskádat?

Istvan 2007.08.18. 14:22:44

diff: ezt meg honnan veszed, hogy nem hagyják el. Nyilván nem két nap alatt, de ha nem termelnek profitot/máshol jobban termelnének nem fognak maradni.

Istvan 2007.08.18. 14:33:43

jesszumpepi:

A volt főnököm esetében mindenki annak drukkolt hogy legyen már egy nője, mert addig tényleg elviselhetetlen volt. Azután hogy becsajozott sokkal elviselhetőbbé vált.

De azzal egyetértek, hogy semmi köze senkinek Morvai K magánéletéhez, és az ezen való csámcsogás szerintem sokkal megalázóbb mint ha belenéznek valakinek a táskájába.

Istvan 2007.08.18. 14:34:47

jesszumpepi:

A volt főnököm esetében mindenki annak drukkolt hogy legyen már egy nője, mert addig tényleg elviselhetetlen volt. Azután hogy becsajozott sokkal elviselhetőbbé vált.

De azzal egyetértek, hogy semmi köze senkinek Morvai K magánéletéhez, és az ezen való csámcsogás szerintem sokkal megalázóbb mint ha belenéznek valakinek a táskájába, úgyhogy ha ez ellen szólalna fel még egyet is értenek vele.

macskusz 2007.08.18. 14:52:54

abban a bizonyos posztban az "ugyrol"-rol irtam velemenyt.
Konnyu lenne a vilagot akkent minositen (akar ferfiak, akar nok eseteben), hogy kinek mennyire aktiv a nemi elete. A tulhajszolt nemi elet teljes hianya okozhat rossz hangulatot, esetleg - nade jol nezunk ki ha egy problemat eleg ezzel elintezni? Nem egyszerusitjuk le kicsinyeg a dolgokat?
Dehat nemcsak kormanyparti impotens f...sz de az ellenzekiek is minositik a nonemu kepviseloket..lasd Kosa..pl.
vagyis a dul a kansovinizmus...:-( Eljen a XXI. szazad!

nibelung 2007.08.18. 14:54:22

Morvai Krisztínával az a baj, hogy nem pártatlanul áll ki az emberi jogokért, hanem csak akkor, ha levonhatja a maga jobboldali konzekvenciáját.

TaDaM 2007.08.18. 15:00:57

miért mosolyog folyton az említett hölgy? idegbaj? engem legjobban az a kurva mosoly idegesít.

countrystudy 2007.08.18. 15:01:46

A Morvai-Baló pároson poénkodóknak annyit mondanék,az ilyen emberek menthetik még meg ezt a szétesett országot. Más (illetve sok tekintetben más) emberek,mégis egymással akarják leélni az életüket. A nézetkülönbségeik ellenére összetartoznak.Jó lenne,ha sokan lennének ilyenek.

KingaBrit · http://kingabrit.wixsite.com/kinga 2007.08.18. 15:12:22

Draga kommentelok egy resze: ha figyelmesen el tecccenek olvasni a posztot, ottan tobb alkalommal leirtam, hogy kurvara nem erdekes MK szemelye. Ugyanis lehetne eppen AB vagy BC vagy CD is.

Nem, kerem, a poszt nem MK-rol szol. Nem arrol, hogy o mit csinalt vagy nem csinalt.

Gyurkozzunk csak neki meg egyszer annak az olvasasertesnek.

Professor Pizka 2007.08.18. 15:37:18

Auchan: Milliardos erteku keszlet van ott szepen felhalmozva, ezt orizni kell, Magyarorszagon foleg orizni kell... A magam reszerol annyi hianyt latok, hogy bunkok az orok. Ezen lehet segiteni, de azt elvarni, hogy egy ceg csak ugy hagyjon grasszalni embereket taskastul az aruhazaban, ahonnan egy taskaban a tobb tizezer forintnyi erteket (vagy egy kiflit...) ki lehet vinni...naivitas.
Morvaival kapcsolatban en sem tudok nehany biologiai tenytol elvonatkoztatni, de az en aggalyaim vele szemben nem nogyogyaszati, hanem elmegyogyaszati jelleguek. Szep es hasznos dolog az elesettek jogaiert kuzdeni, az ugy megerdemelne egy nagyobb kaliberu embert.
Masreszt nem lehet figyelmen kivul hagyni, hogy az ember hangulata, viselkedese korrelal a szexualis eletenek minosegevel. (mennyisegevel...) ezzel reszemrol semmi gond, termeszet osanyankat nem szivesen kerdojeleznem meg. Egyedul kuzdo noknel elovenni ezt az ervet azonban melysegesen unfair.

efzsé 2007.08.18. 16:05:49

Azt nem is tudtam, hogy Baló a férje....
Mindenestre érdekes páros, már úgy értem, ideológilailag.
A szexuális életük viszont hidegen hagy( remélem, őket nem), mert tapasztalatom szerint a kielégítetlenségre ahány nő/ember annnyiféle módon reagál. Nem lesz mindenkiből hataloméhes idióta és nem lesz mindenkiből hisztérikus "picsa"...
És bár nem vagyok M. K. híve, de amit csinál, azt meggyőződésből csinálja, ez biztos.
A meggyőződés meg nem szexológiai kérdés.
Ami a baloldali nők lielégületlenségét illeti, mint efy fentebbi poszoló írá - ne álljunk meg itt , vizsgáljuk meg mind az összes honatya kielégültségi rátáját és ha deficit van - figyelmeztessük , hogy sürgősen oldja meg, mert különben elkezd itt enkünk pótcselekedni... Na ne....

nagy eva · http://okoskak 2007.08.18. 16:27:06

Szerintem Morva Krisztinanak igaza van, felhaborito es megalazo a bevasarlohelyeke ahogy figyelnek, ezt sokkal diszkretebben kene csinalni,mint pl.az USA-ba, kameraval. Utalok egyes helyekre ezert bemenni.
2./ mert kene kiallni a homokosokert, talan meg dicsoiteni is kene, nem ?? ez egy fajta ujkori "betegseg" ami nem jo minta a fiatalok fele.
Oke, mindenkinek jogaban all maskepp latni, elni, de ami nem egeszseges a vilag fele, azt legalabb
ne tuntessuk mar ki. es ezzel az elferdult betegseggel nem hivalkodni kene, sokkal inkabb
titkolni, takargatni.Mive fajul ez vilag ????????????
Morvai Krisztina, pedig egy OKOS, SZEP, ertelmes no, ez sok fatoku ferfinak persze hogy nem tetszik.
Massal nem tudja megserte ot csak ilyen primitiv
velemennyel, sok buta, onzo, sotet, egoista fatoku ferfi tartsa meg a velemenyet, mert senkit nem erdekel. Viszont lehet kovetni Morvai Krisztnat, ha kepesek ra ?????????

kata 2007.08.18. 16:27:09

Nem kellene lopni, és akkor nem lenne ez ügy.
Morvai szimpatikus volt, amikor a bántalmazott nőket védte. Jobb lett volna, ha megmarad ott.
Az izgágákat senki sem szereti.
Sokszor voltam Londonba, a legnagyobb pakkokal is nyugodtam mentünk be boltokba. Még egyszer sem nézték meg a csomagjainkat, legfeljebb a reptéren.

Pipavagyok 2007.08.18. 16:34:17

Általában a havi bevásárlásokat az Auchanban szoktuk megejteni. Még soha sem fordult elő. hogy megnézték volna a táskánkat. Az igen, hogy a pénztártól eljőve egy biztonsági őr udvariasan megkért, hogy a számla alapján ellenőrizhesse a vásároltakat. Persze, hiszen össze is lehet játszani a pénztárossal. Olyat viszont láttam, hogy a pénztárnál dulakodásba kezdett férfi (nem volt hajlandó felszólításra bemenni az őrrel) kabátja alól több rúd téliszalámi hullott ki. Ezt nyilván a többi vásárló fizeti. Nem kell nagy szatyrokat bevinni, és akkor nincs probléma. (Gondolom van kocsija, ahol kint lehet hagyni)

tüske · http://ketertelmu.blog.hu 2007.08.18. 17:22:45

Hát, részvétem, vajszínű, a sok élesszemű kommentelő miatt, akik olyan pontosan értelmezték a postot.

Lenne akkor pár kérdésem, ha már. Tényleg lehetetlen-é, hogy valakinek kihatással legyen a magán/nemiélete a közéletére, munkájára. Tényleg lehetetlen-é, hogy ez látszik rajta, vagy csak az előítéleteink munkálkodnak bennünk?
És egyformán jelentkezik-é ez férfiaknál és nőknél?

Lásd még: "...és most képzeljék el, hogy ez a kislány...fehér."

countrystudy 2007.08.18. 17:26:25

Az izgágákat senki sem szereti.
ezt mondd meg,kérlek,a hiperaktív gyurcsóknak,jó:-))))

magányosgyilkos 2007.08.18. 17:52:03

Morvay Krisztina reggeli produkciójához nekem is szerencsém volt. Engem is mélységesen felbosszantott primitív butasága és populizmusba hajló tudatlansága. A multikra szüksége van az országnak, ha tetszik, ha nem. Én rengetegszer járok a budaörsi és törökbálinti multikba (Tesco, Auchan, Cora). Amikor csak bemegyek körülnézni, érdekes módon engem soha nem állítanak meg a biztonsági őrök. Igaz, hogy nem táskát hordok, hanem hátizsákot, és nincs két neveletlen kölyköm sem, akik esetleg felkelthetnék a biztonsági őrök figyelmét. Ami pedig Morvay Krisztina egyéb működését illeti, olvassátok el a Hócipőben tavaly megjelent Bartus László írást, az amerikai tüntetőkkel szembeni rendőri fellépéssel kapcsolatban. De belegondolhatunk a G8-ak németországi találkozójába is. A tüntetőket az első felszólítás után szívfájdalom nélkül verték meg és zavarták el a német rendőrök. Mert sajnos a rendőri fellépésnek ilyennek kell lennie. És ezt Morvay Krisztinának, mint "konzervatív" gondolkodású személynek ezt tudnia kellene.

KingaBrit · http://kingabrit.wixsite.com/kinga 2007.08.18. 18:04:02

tüsmester: hat, most micsinajjak... pedig en probaltam folhivni a figyelmet valamire...

Egyebkent ez eklatans peldaja annak, hogy ez (az) az orszag miert teljesen suket es vak arra, amit pl. emberi jogoknak mondanak. Nincs a koztudatban. Egyszeruen nem ertik, mirol beszel az ember, amikor mondjuk azt mondja, hogy NEM MK-rol van szo, hanem arrol, hogy szemelyeben tamadjak, es nem azt, amit mond. Ahogy irtam, tok mindegy lett volna, ha Kis Julcsarol irjak azt, hogy azert beszel hulyesegeket, mert baszatlan picsa, akkor is ugyanezt irom a fonti posztban.

Nem akartam leirni a nyilvanvalot, mert aszittem, egy feminista blogon ez evidens, de akkor irom, hatha beugrik: Morvay Krisztina nem azert beszel butasagokat vagy nem-butasagokat, mert nem kefel rendszeresen, hanem azert, mert azok, amiket mond, azok onmagukban butasagok, avagy nem-butasagok.

Phew.

2007.08.18. 18:14:10

Hát kedves vajszinű nem egészen értem a problémádat, mert:

A multkor fültanúja voltam két nő vitájának, " Mi van anyukám kimerült az elem a vibrátorodban?", igy az egyik, hogy a másik mit válaszolt, ki lehet találni.
Ez nem a sarki Töknyócasban hangzott el, henem egy irodában.

Egyébként baszatlan picsa jelenség, vagy tünetegyüttes létezik, nemcsak nőknél, férfiaknál is.
Lányok itt a lehetőség, találjatok ki a férfi tünetekre valami hasonló kifejezést. Ne várjátok, hogy ezt is mi találjuk ki.

Egyébként Morvai Krisztináról Anettka jut eszembe. Remélem A. nem sértődik meg ezért.

jesszumpepi (törölt) 2007.08.18. 18:14:52

Istvan

A nők mégis gyakrabban szenvedik el azt,hogy magánügyeikkel foglalkoznak a munkájuk kapcsán:azért viselkedik így,mert menstruál,mikor megy már férjhez,terhes-e,jön-e a második gyermek,klimaxos,csalja a férje,nehezen viseli,hogy öregszik stb.
Bár férfiklimaxot is emlegetnek néha.
Az eredeti bloghoz még annyit,hogy a főzés is lehet pótcselekvés.

2007.08.18. 18:28:53

Aki nem tud úszni, ne másszon fára, mert megbélyegzik, hogy egy ...

Mk-nak nincs vitakultúrája, akkor ne vitatkozzon nagy nyilvánoság előtt, mert a nagy nyilvánosság itélete felületes, ezt MK-nak tudnia kellene. Néha az az érzésem direkt rájátszik erre, így exponálja magát, ezért hasonlítom Anettkához.

KingaBrit · http://kingabrit.wixsite.com/kinga 2007.08.18. 18:28:54

bagoly2: hat eppen te adsz ujra peldat arra, hogy otthon (M.o.) az emberek keptelenek elvonatkoztatni a szemelyeskedestol: mar sokszor leirtak itt is, hogy ha egy nonek baja van, az vagy menstrual, vagy nem basszak rendszeresen :D A te irodai peldad is azt mutatja. Az meg szomorubb, hogy ezek eppen egy no szajabol hangzanak el, akinek azert jobban kellene tudnia (marmint a noi letre vonatkoztatva persze), hogy sem a "baszatlansag", sem pedig a menstruacios ciklus nem fugg ossze az IQ-val... De persze lehet, hogy sok ember szamara most uj dolgot kozoltem ezzel...

Nem gondolnam, hogy "ellencsapast" kellene mernunk, mert attol a jelenseg meg megmarad. Ez a "fogat fogert" izé egyebkent is remes dolog minden teruleten (es ismet csak tipikus magyar jelenseg).

KingaBrit · http://kingabrit.wixsite.com/kinga 2007.08.18. 18:31:33

bagoly2: teljesen egyetertunk, amit MK vitakulturajarol irsz, stb. Meg egy csomo mindennel itt font, ami MK mondanivalojarol, tetteirol szol.

Az en posztom viszont NEM MK-rol szolt. Most irom le nem tom, hanyadszorra. Hanem egy jelensegrol, ami epp ugy erinti pl a te irodai kolleginadat, mint MK-t. Vagyis eppen te bizonyitod be, hogy egy altalanos, karos jelensegrol van szo, es nem MK-rol. Egy masik blogon megjelent posztrol es (az azota mar egyebkent torolt) kommentekrol irtam, amit, es NEM MK-rol.

2007.08.18. 18:40:26

Már mitől lenne magyar jelenség, az USA választási kampányai micsodák szerinted ? Mónika sem keresztöltést tanította Clintonnak.

KingaBrit · http://kingabrit.wixsite.com/kinga 2007.08.18. 18:59:09

bagoly2: az USA-ban elve 12 eve, biztosan tudom, hogy a kormanyparthoz kozelallo egyen soha nem irhatna le olyasmit egy politikusrol (vagy civil aktivistarol), hogy azert hulye, mert nem basszak rendszeresen. Ha ilyet leir(na), mennie kell, vagy belebukik. Meg akkor is, ha ez csak "iroi munkassaganak" a resze. (Ld a macaca ugyet.) Ebben nem csak a feminizmusnak, hanem a PC-nek is oriasi szerepe van (hala istennek). Mellekesen, tecccik, nem tecccik, ilyet meg MAGANkorben sem mond senki itt mar reg ota. (A nevtelen - netes, etc. - gyalazkodok pedig termeszetesen minden orszagban megtalalhatok.)

Amit meg Monica-rol irsz: nem ertem az osszefuggest, ha ez a kerdes erdekel, legyszives elaborald, hogy erdemben tudjak ra valaszolni (amit egyebkent szivesen megteszek).

macskusz 2007.08.18. 19:29:59

kedves vajszinu...szerintem en arrol irtam, amit felvetettel..:-) (14.52-kor)

KingaBrit · http://kingabrit.wixsite.com/kinga 2007.08.18. 19:39:33

macskusz: persze, nem is rolad beszeltem, hisz tudod... ;)

2007.08.18. 19:45:14

Vajszínű , hidd el értem a szándékodat és egyet is értek az ítéleteddel, de MK személyiségéből tényleg sugárzik a baszatlanság , nem most , hanem úgy általában. Talán ezért vesszük nehezen a lapot.

Volt pl. egy eset, mikor az egyik politikus úgy próbált fogást venni a másikon, hogy megjegyzést tett annak feleségére, természetesen a szexuálisra utalva.
Az ilyet én sem embernek, sem férfinak nem tartom és jól jött volna egy a baszatlan picsához hasonló kifejezés.
Tetszik nem tetszik, vannak helyzetek, mikor az ember kifogy az érvekből, amikor azt tapasztalja, hogy a másik fél nyomulását már nem tudja mással hárítani, mint személyeskedéssel.
Az említett politikus megnyilvánulása aljas volt, azt mondom, egy civilizált politikai kultúrában már nem lehetne közszereplő.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.08.18. 19:55:28

izé.

ha egy baszatlan hisztis picsa baszatlan hisztis picsaként viselkedik, akkor nem szabad baszatlan hisztis picsának hívni?

ez most MK-tól függetlenül.

2007.08.18. 20:13:42

Vajszínű, ( 18.59) itt egy kicsit csúsztattál nem?

Azt mondtad, az IQ és a személyeskedés viszonya a téma, ezt itt most leszűkítetted egyetlen kifejezésre.
Mónika ügy valójában magánügy, ennek boritása viszont kifejezetten Clinton a politikus ellen irányult.

stockerer 2007.08.18. 21:00:57

Ennek a topiknak már a főoldali linkje is jogsértő,
és az ép erkölcsöket is sérti, t.i. rasszista:
"A kielégült nő nem keres magának pótcselekvést".
Ha ez itt alaig-alig zavar valakit, az öreg hiba!.
Nem tetszenek viszolyogni attól, hogy társuljanak valakinek női, vagy akár férfi mivoltában történő nyilvános megalázásához. El tetszenek rendelni a csador viselését is?
Ez itt nem személyeskedés, hanem tömény, színtiszta rasszizmus! Ma egy jogvédő nőt prédáltok, holnap jöhetnek a biciklisták, és így tovább!

Más: Polgár(i) lineáris Elvtárs: a párszázezer hazai makkoscipő és multi nem szivességből, altruizmustól hajtva teremt munkahelyet. Ugyanakkor általában a multi semmmivel sem rosszab, sem jobb szín-magyar megfelelőinél. Legfeljeb a magyar nincs annyira szem előtt, mert kisebb. (Éppen azért kisebb, mert nem globális.)
Érdekes kérdés, hogy a multik többsége miért éppen M.O.-on éppen olyan, amilyen?
Ez utóbbi jelenség okát nevezhetjük balsorsnak, de közeleb jutunk az igazsághoz, ha a Csillag Istváni személyiség-mintából adódó tömeges téveszmének nevezzük.

sulyok · http://baszatlan.picsak.hu 2007.08.18. 21:31:36

Azért ha valaki idióta, akkor az idióta.
El lehet gondolkozni az okokon.
Az egyik pl. hogy ő egy baszatlan picsa.
És lehet még ezer más oka is, de ezt sem lehet ilyen könnyen kizárni.

Netuddki. 2007.08.18. 21:31:40

A multiknál is csak emberek dolgoznak, és az ott dolgozókon keresztül lehet velük kapcsolatba kerülni.
Gondolom amíg hozzák az előirányzott profitot addíg az itt dolgozókat nem piszkálják. Az állapotokat meg tudjuk milyenek. Ez szintén az oszd meg és uralkodj elvet követi.

Szerintem azt minden további nélkül megteheti egy cég, hogy kifele ellenőrzi a táskákat. Egyedül azt írnám elő nekik, hogy a bejáratnál jól látható helyen hívják erre fel az emberek figyelmét, ugyanis ez még egyáltalán nem bevett gyakorlat. Még nálunk sem.
Aztán ki-ki döntse el bemegy-e vagy sem.

A bloggal kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy sajnos mostanában eléggé trágár lett a tartalom és ez nemcsak a netre igaz. És ezzel kapcsolatban az írói munkásság mögé bújni elég kisszerű dolog.

MK-val kapcsolatban meg az a véleményem, hogy az eddigi megnyilvánulásai alapján kár rá bármilyen kis sávszélességet is vesztegetni.

2007.08.18. 22:44:14

kovi1970, tudod az a baj, hogy az a szerep, amit ez a nő betölt teljesen lejáratódik általa.
Legalább 10 tehetségesebb, inteligensebb, szebb nőt tudnák elképzelni helyette , de ha ezt megmondod neki, vagy lezsidóz, vagy lekommunistáz, vagy szimplán lehazaárulóz.

arkangyal 2007.08.19. 01:04:27

Nekem az az érzésem, hogy Morvai Krisztina legnagyobb bánata az lehetett az áruházban, hogy a biztonsági szolgálat embere nem ismerte föl. Ha tudta volna, hogy a jog lángpallossal járó védelmezőjét akarja ellenőrizni, biztosan meggondolja. A Napkelte műsorában azt mondta, nem az van kiírva az áruházra, hogy Parlament - hiszen nem ott hozzák a törvényeket. Való igaz! De a Cora áruházra sem az van kiírva, hogy Étterem (ahol ugye általában a fogyasztás után fizetünk), egy képviselőasszony mégis elmajszolta a kiflit - lett is belőle nagy habverés - mint ahogy ez is az.
Személyes sértettség fölnagyítása, majd némi politikai fölhang, végül pedig nemzeti pántlika, mert ugye az Morvai Krisztinánál el nem maradhat.
Elképzelem most, micsoda pánik lehet az Auchan áruházakban, hogy a jogásznő nem vásárol ott többé.

Borneo 2007.08.19. 01:56:02

Mi a szarért kell az áruházban elmajszolni a kiflit? Majszoljon otthon!!!
Én is úgy szoktam.:))

Massive Darab 2007.08.19. 06:43:45

Hát, Piroska, Te is régen lehettél rendesen kisámfázva.

Andor 2007.08.19. 07:20:43

ha egy baszatlan hisztis picsa baszatlan hisztis picsaként viselkedik, akkor nem szabad baszatlan hisztis picsának hívni?

Nem. Hisztis picsának szabad hívni, ez ugyanis az adekvát viselkedésére vonatkozik. Baszatlansága csak következtetés, ami ráadásul nem megalapozott, személyeskedő és diszkriminatív, amennyiben ezt a következtetést csak a hisztis picsákra nézve vonjuk le, a hülye faszokra nézve viszont nem.

sicumaci 2007.08.19. 07:46:21

Sok vitám van lelkem mélyén a Morvai lánnyal, még mániákusan egyoldalú "nővédő" korából, de azt hiszem, valamit nagyon tudhat mint feleség, és ez NEM a konyhai munka, mondjuk. Különben Baló már rég megpattant volna.
Még megjegyezném, hogy az ágyban (konyhaasztalon, fürdőkádban stb.) zajló tevékenység is lehet pótcselekvés egyéb kielégítetlenség. pl. vélt karrierhiány miat.

Összefüggés ? 2007.08.19. 08:08:28

Gondolt-e már valaki arra, hogy a kiüldözendö nultik helyére ki szeretne belépni ? Mennyit ér meg egy ilyen piac ?
ÉS: Ki finanszírozza a Független Jogász Fórumot ?
Vajon van összefüggés ?

joe 2007.08.19. 08:54:25

Írják ki nagy betükkel , jól látható helyen , hogy milyen
elbánás vár a vevőkre , motozás , ráncigálás , ha betér
hozzájuk .

kutya vacsorája 2007.08.19. 08:57:15

sziasztok, sajna, a kommentek zöméből is látszik: macsólandon élünk. könyörgöm: mi köze m.k. (és b.gy.) nemi életének az asszony közéleti munkásságához? egyáltalán: honnan tudjuk, hogy nem kefélnek (egymással vagy másokkal) eleget/elég jókat? "látszik az arcukon"? hjjja kérem: fasisztának is tetszenek lenni? a dugás csak a (milyen szempontok szerint kiválogatott?) "szép" emberek kiváltsága?
zu: "baszatlan picsa". drága uraim: szerényebben! soksok csajszi tudna mesélni, mennyiségi ÉS minőségi szempontok szerint is mennyire megalapozatlan a nagy (micsoda is:)) száj. ha nem teszik, annak oka lehet: (túlzottan) jó neveltetés, szégyenérzet, szerelemféléből adódó sajnálkozás. Ilyenkor jön a "csodálatos volt veled, drágám!":) gyanakodni, tanulni!
amúgy kulturországban hámori pajtás a szexista dumájával simán kiiratkozna a közéletből...

honeva 2007.08.19. 09:26:55

Morvai Krisztina - szerintem - egyszerűen tenyérbemászó. Tök függetlenül attól, amit éppen mond, mert volt, hogy egyet értettem vele, volt, hogy nem - a stílusától, a hangszínétől és hanghordozásától, az állandó kínos mosolyra igazított arcberendezésétől feláll a szőr a hátamon. Lehet, hogy valakinek ilyenkor a b..talan p..., jut eszébe, nekem az, hogy borzasztó, és nem szeretnék egy légtérben tartózkodni vele.(Meg az, hogy ízlések..., mert a Balónak meg valamikor nagyon bejöhetett.) De ugyanez a muramista érzés vesz rajtam erőt, ha Demszkyt látom-hallom, vagy pl. (ar)Rogánt. Valóban a politikai kultúra része , hogy a blogját sem úgy fogalmazza egyképviselő, mintha a cimborájának írna,ilyet egyszerűen nem csinálhat következmények nélkül. De bevallom, MK egyszerűen díszpéldánya a klimaxos hisztérikának. Sajnos. És ilyenkor elkezd másodlagos lenni, hogy miről is szól éppen a harcossá turbózott mézes-máz. Egyébként tényleg van benne, ahogy valaki írta, némi Anettkás..., de a nevezett hölgy picit mást akar elérni az életben :-).

speirs 2007.08.19. 09:45:10

A baszatlan picsa férfi változataként én általában a rejszjancsi, a faszverőjános, vagy az impotens kterén kifejezést szoktam használni.

Morvai meg szerintem sem áll ki pártatlanul minden csoport mellett, csak amikor a kiállás megfelel a világképének...

ez van 2007.08.19. 10:41:50

magányosgyilkos, írod:

A tüntetőket az első felszólítás után szívfájdalom nélkül verték meg és zavarták el a német rendőrök. Mert sajnos a rendőri fellépésnek ilyennek kell lennie. És ezt Morvay Krisztinának, mint "konzervatív" gondolkodású személynek ezt tudnia kellene.

Nem, a rendőri fellépésnek nem ilyennek kell lennie. Olvasd el a rendőrségi törvényt. Az teljesen lényegtelen ebből a szempontból, hogy más államokban törvénytelenek-e a rendőrök, vagy sem. Másfelől nem kizárt, hogy ez Németországban törvényes. Magyarországon nem az. Itthon a magyar törvények szerint kell eljárni.

ez van 2007.08.19. 10:57:46

kovi1970, írod:

Szerintem azt minden további nélkül megteheti egy cég, hogy kifele ellenőrzi a táskákat. Egyedül azt írnám elő nekik, hogy a bejáratnál jól látható helyen hívják erre fel az emberek figyelmét, ugyanis ez még egyáltalán nem bevett gyakorlat. Még nálunk sem.
Aztán ki-ki döntse el bemegy-e vagy sem.

Nem igaz, hogy megteheti, ugyanis a szolgáltatás igénybevétele közben is jogod van az emberi méltósághoz. A szolgáltatás nem tagadható meg azért, mert élni szeretnél az ember jogaiddal. Példának okáért nem végezhetnek rajtad végbéltükrözést, nem nyúlhatnak fel valakinek a hüvelyébe, s nem mondhatják azt, hogy amennyiben mindezt nem vállalod, akkor ne vásárolj.

csecsinono 2007.08.19. 11:05:06

Valóban az a legfőbb kérdés a hamori.nolblog első mondata alapján, hogy mihez van és mihez nics joga a multiknak, illetve hogy milyen ügyek mellett áll ki Morvay Krisztina? Nem az az alapkérdés, hogy miféle előfeltevések működnek akkor, amikor egy nő közéleti tevékenységét per definitionem pótcselekvésnek nyilvánítja valaki? Vagy amikor alapból a konyhát tartja a nőhöz illő egyetlen autentikus helynek? És hogy ha nem ott van, annak nyilván a szexuális frusztráció lehet az egyetlen oka? Mellékesen: tévedek, hogy a piroska alapkérdése a gender? És ettől az alapkérdéstől akár független is lehet az, hogy ki mit gondol Morvay Krisztina utóbbi időben elkövetett munkásságáról. (És persze azt sem szabad feledni, hogy azért volt neki egy családon belüli erőszakkal foglalkozó könyve is.)

ez van 2007.08.19. 11:18:41

A_vajszinu_arnyalat., látom, hiányolod, hogy a hozzászólások nem elég on-ok. Jó.

Szerintem roppant primitív, hímsovén, közönséges egy nő vélt kielégületlenségére hivatkozni, miközben valaki a munkásságát igyekszik bírálni. Egyfelől azért, mert a nemi élete, szexuális életének boldogsága, boldogtalansága magánügy, rá tartozik. Másfelől valakinek a munkássága és szexuális örömei között nincs szoros korreláció. Az emberek ténykedése meggyőződésből, érdekből származik többnyire. A kielégületlenség inkább nagyobb érzékenységet okoz, azaz egy kielégületlen ember hamarabb kiborul valamin, kisebb stresszt képes elviselni, hamarabb elsírja magát. De ez önmagához képest igaz, ahhoz képest, ha ugyanez az ember lenne kielégült. Mivel nagyok az egyéni eltérések, van, aki kielégítő nemi élet mellett is érzékenyebb, alacsonyabban van az ingerküszöbe, mint másnak kielégületlenül.

Mindösszességében ilyen övön aluli személyeskedés primitív aljasság szerintem, függetlenül attól, hogy férfi, vagy nő a célszemély. Aki ilyen módon becsmérli a másik nemet, megérdemelné, hogy ne legyen része a másik nem gyengédségéből, örömeiből, szépségéből.

Istvan 2007.08.19. 19:23:20

Nagyeva:

1) Az USAban sem csinaljak mindenhol diszkreten. Volt szerencsem nehany nem diszkret helyen jarni.
Az Auchanban sem, az USAban sem volt ezzel problemam.


2./ mert kene kiallni a homokosokert, talan meg dicsoiteni is kene, nem ?? ez egy fajta ujkori "betegseg" ami nem jo minta a fiatalok fele.

Itt tobb ponton viselkedhetnek, de a lenyeg nem a homokosokert kellene kiallni hanem azert hogy amig betartjak a torvenyeket OK IS haboritatlanul gyulekezhessenek.
Szerintem az maganugyuk hogy titkoljak a szexualis preferenciajukat, vagy kimutatjak. Az hogy ne legyenek inzultusnak kiteve ettol fuggetlen.

En inkabb nem kovetnem, merthogy ebben a kerdesben nem ertek egyet vele. Ettol ugye nem leszek fatoku?

Istvan 2007.08.19. 19:25:27

Ez van:

Miert megalazo ha valakitol azt kerik engedjen betekintest a taskajaba? Hol van ez egy szinten a vegbeltukrozessel?

2007.08.20. 08:41:40

Kedves vajszínü, annak, hogy szinte mindenki eltér attól a tárgytól, amit te szeretnél, annak a felvetésed az oka. Az idézett szövegrészed valóban arról szól, hogy BGy nem tudja megnevelni a \" tulajdonát képező \" nőt. Ez igy sértő megalázó a női nemre nézve, és mint ilyen mélységesen elitélendő valóban. Azért azt látni kell, hogy MK-nál nem a baszatlan picsaság a lényeg, hanem az , amit csinál. Valójában senkit nem érdekel a házaséletük, a megjegyzés arra utal, \" ugy viselkedik, mintegy baszatlan picsa\". Ez egyébként a hozzászólások alapján nemcsak a férfiak véleménye. Az adott szituációban nem lehet elvárni a külvilágtól egy pontos elemzést, erre lehetőségünk sincs, abból itélünk, amiből tudunk, kész. Egyébként a kielégítetlen karrieréhségnek is lehetnek hasonló tünetei. A táskavizsgálós történet szánalmasan gyenge műbalhé. szánalmas tehetségtelenséggel előadva. Itt senkinek nem MK női mivoltjával, a szexuális életével van gondja, hanem az ordító tehetségtelenségével és karrieréhségével. Ezért nem arról beszélünk, amiről vajszínű Te szeretnéd, hanem arról , ami bosszant bennünket, férfiakat , nőket.

ez van 2007.08.20. 09:31:44

Istvan:

A táskádban lehetnek olyan személyes, intim dolgok, amik nem tartoznak másra, így a biztonsági személyzetre sem. Például valakinél a gyógyszere van, amelyből lehet következtetni az egészségi állapotára, de ő ezt nem szeretné. Vagy éppen a kedvenc vibrátora, amit az imént szerzett be nagy pironkodva valamilyen szakirányú üzletben.

vérfarkas 2007.08.20. 11:09:05

ez van irta: " Aki ilyen módon becsmérli a másik nemet, megérdemelné, hogy ne legyen része a másik nem gyengédségéből, örömeiből, szépségéből." Kivéve persze, ha ő pont nem a másik nem gyendgédségéből, stb akarna részesülni :)

ez van 2007.08.20. 16:43:40

vérfarkas:

Igaz a precízkedésed, de talán nem baj, hogy a heteroszexuálisokból indultam ki. Értsd jól! :)

Triznyai Döme 2007.08.20. 18:26:02

Csak egy újabb nézőpontot javaslok megfontolásra:

Vajh, ez a "baszatlan picsa" epitheton ornans miért nem kapcsolódott soha pl. Heller Ágnes személyéhez?

vérfarkas 2007.08.21. 01:36:12

Úgy érted a nyilvánosság előtt nem kapcsolódott, ugye, Döme? Mert hogy a karrierje/munkássága során számtalanszor elhangzott őt kritizáló férfiaktól és nőktől, arra fogadni mernék. Mert hiszen ha az ő valaha volt partnerei jó szexpartnerek lettek volna, akkor soha nem akart volna filozófus és író lenni, hanem csak szerető/feleség és anya... nemdebár?

Triznyai Döme 2007.08.21. 08:49:18

Nem áll jól neked, ha "vérFAROK"-ra veszed a figurát. Pontosan tudod, hogyan is értettem.

Deansdale 2007.08.23. 07:30:53

1. Lehetetlen Mo-n bármilyen "közügyet" önmagában vizsgálni, mert a politika már mindenbe belefolyt az aljasságával. Nem azért mondják MK-ra azt, amit mondanak rá, mert úgy gondolják, hanem azért, mert ezzel akarnak (politikai) népszerűséget szerezni.
2. Nyilvánvalóan mindig, mindenhol vannak buta emberek. De egész országra vonatkozó társadalmi jellegű kijelentéseket nem kéne olyan szintű dolgokra alapozni, mint pl. hogy az alsófütykösi gyors- és géplakatos üzem budijában valaki felírja a falra, hogy "hülye buzik". Mert ez az "ügy" nagyjából ennyire komoly.
Esetleg azt kéne megfontolni, hogy az ilyen csökkent szellemi képességekkel rendelkező - és a hasonlóak között népszerűségre vágyó - embereket ne engedjék nagy nyilvánosság előtt megnyilatkozni.
Az viszont helytelen következtetés, hogy ettől Mo valami elmaradott hely lenne, vagy mondjuk itt valami komoly társadalmi probléma van.

pardon 2007.08.23. 14:11:21

jesszumpepi!

mélységesen egyetértek, pasikkal kapcsolatban nem szoktam hallani, hogy impotens az ágyban és ezért nem tud ezt vagy azt csinálni...

nem szokták a nemi életüket terítékre tenni, amikor akár a közéletbeli tevékenységükről, akár tudományos, vagy művészeti életükről van szó.

MK -val az a baj, hogy nem tud igazán jól szortírozni. Mikor a magyar állam nem jelölte újra az ENSZ pozicióra (miután lejárt a mandátuma) nem arra fókuszált, amire kellett volna, amikor az indokokat okokat kereste, hanem elkezdett összevissza lövöldözni a cionistákra, meg izraelre, és ez hiba volt. Összekötött nem összekötendő dolgokat. Az újrajelölése diplomáciai kérdés volt, ha jobb diplomata lett volna, (úgy értem a diplomáciai érzéke jobb lenne) akkor elérhette volna az újrajelölését a magyar miniszterasszonnynál. Viszont a feljelentésével az ENSZ összes képviselőjéhez egy alaptalan cionista váddal, nem csak azt érte el, hogy magyarország nincs már képviselve az adott bizottségban.

Izrael, és a zsidók könnyű célpont, és a hagymányos bűnbak szerepét újra rájuk osztotta MK. Ez hiba volt részéről. Pl a HVG ill. a hirszerző szerint, Megbizatása alatt M.K. folyton támadta izraelt, hogy elnyomják az arab nőket. Például, hogy izraelben csak 4 arab bírónő van.

Miért nem jutott eszébe megkérdezni az arab orszégokat, az Atlanti óceántól a Vörös tengerig, hogy náluk hány arab bírónő van?

nem tudom hány millióan élnek ezekben az országokban összesen, de biztos, hogy sokkal de sokkal többen, mint a nyúlfarknyi Izraelben (területe, magyarország fele, lakosa 6 millió)

ennek ellenére Izraelben van 4 arab bírónő, és az bár ez nyilván kevés az 1 millió izraeli állampolgárságú arab nőt tekintve, de még így is sokkal de sokkal több mint amit a talán 100 milliót is elérő arab népességű országokhoz képest, ahol semennyi arab bírónő nincs...

MK ugyanolyan egyoldalúan viszonyult az őszi eseményekhez, ahogy a másik oldalról meg a rendőrség volt felkészületlen, töketlen és élt valóban súlyosan vissza állampolgári jogokkal.

szóval, ha a realitás talaján maradna MK, mindenki jobban járna, főleg ő...

kiváncsi vagyok, hogy a következő menetben, a jobboldallal a hatalomban, vajon adnak e neki komoly megbizatást, vagy ők se fogják komolyan venni....

ők is lehülye-p-zik, mint a ballibtársaság...

pardon 2007.08.23. 14:31:22

István nem szintkülönbség van a végbéltökrözés és a táskába való benézés között, hanem alapjáraton másról szólnak.

A végbéltükrözés az egészségedről szól, és megmentheti az életed.

a táskába való benézés rendkívül kényelmetlen és bántó és sértő tud lenni, ezért nagy diszkréciót és diplomáciát követel a belenéző részéről.

ha viszont tuskó, bunkó módra viselkedik a belenéző, akkor ne csodálkozzon a kartárs, és nem vló neki ez a munka...

egy jó helyen csak azokat nézik meg akiket konkrétan látnak eltenni valamit, vagy gyanítható, hogy eltett valamit, és nem zaklatják általában az embereket... csak mert nem szimpatikusa valaki nekik.

drc 2007.08.27. 18:23:26

MK egy tevészmés és küldetéstudatos hülye! ez azonban nem azért van, mert a BGy a férje és nem bassza, hanem csak úgy... és kész.

Csárdáskirálynő · http://www.horvi.hu 2007.09.04. 22:08:59

megette a torgyán ezt a blogot, v mi van? amúgy jól nyomtátok pedig ...

KingaBrit · http://kingabrit.wixsite.com/kinga 2007.09.04. 22:15:47

Szia,

Sztem nem szunt meg - en alkalmi vendeg vagyok itten, de mar hetek ota tervezek irni valamirol. Csak tudod - nyar, napfeny, vizpart :D Szoval tegnap hivatalosan is veget ert a nyar, szep lassan folveszem en is az oszi-teli ritusokat es ritmusokat ujra... A sajat blogom is elhanyagolva az utobbi hetekben egyebkent.

horváth károly 2008.11.26. 09:57:54

szopjá le
süti beállítások módosítása