Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Melegek vs. katolikusok

2006.11.15. 10:33 vl

Az amerikai katolikus papok szeretnék befogadni a melegeket, de csak valahova a templom sarkába, ne is látszódjanak. Vagy egyszerűen csak azért, hogy a vasárnapi misén kihívhassák őket a bárányok elé: lássák igazi valójukban az Eredendő Bűn képviselőit.

Egyszre mondja már ki valaki a papok közül, mi a bajuk a melegekkel azon kívül, hogy úgy értelmezik a Bibliát, ahogy. Jogosan veti fel tótawé, hogy honnan tudják a pispek urak. Ennek a patriarchális egyházi berendezkedésnek mikor lesz vége? A papok semmi másban nem hisznek, csak a férfiasságukban: mindenhol férfidominancia, egy Atyát imádnak, miközben csak saját péniszükkel vannak elfoglalva, és az egész vallásuk a nő másodlagos szerepére épül.

"Mivel a homoszexuális aktus nem töltheti be az emberi szexualitás természetes célját, erkölcsileg soha nem elfogadható" - közölte Arthur Serratelli, az iránymutatást kidolgozó bizottság vezetője. "Az ilyen aktus ráadásul soha nem vezet el az igazi emberi boldogsághoz"

4 komment

Címkék: egyház melegek

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr2717830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tm 2006.11.15. 12:43:00

Nem csak befogadni kéne őket, hanem elfogadni. Inkább. Egyáltalán, honnan tudja valaki a másikról, hogy meleg? Papszentelés előtt ki kell tölteni egy kérdőívet, vagy mi? Azt nem kérdezik meg, hogy az illető hetero-e? Mellesleg, nem tökmindegy? Papként úgyse élhetne szexuális életet. Elvileg. Amint szintúgy nem értek. Annyit papolnak a népességfogyásról, ők is tehetnének érte valamit. Plusz a nők nem lehetnek papok, agyrém. Alig várom Semjén (Tömjén) Zsolt válaszát...

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2006.11.15. 22:53:40

kifejezetten nem szeretnék belemenni vallási kérdésekbe, mert ez a dolog csak részben szól erről. Az egyház patriarchális és hierarchikus szervezet, amit te "felsőbb lénynek" nevezel, az a Férfi (nevezzük Atyának, Istennek vagy egyszerűen Szövegnek).
Azért azt fogadjuk el, h az egyházak is változnak!
A megbocsátás szép dolog, de ezt mindig csak saját magukkal szemben gyakorolják (itt nagyon fontos a MI és a TI!! ugyanis aki nem azonosul ezzel a MI-vel, az bekaphatja).
A megbocsátás minden alól felment? nem hiszem...
A Bibliát nem kell átírni! rengeteg olyan hermeneuta van, aki számára a meleg is az egyház tagja lehet. Addig ne is menjünk el, h még házasodhatnak is!
A katolikus egyház is egy mítosz (és ezzel nem leszólni akarom), rengetegen hisznek benne, de nagyon sok a kérdéses terület.
Messzire vezető kérdések, de a lényeg, ne különböztessen meg az egyház, ahogy mindig is tette! Ugyanis számukra, pont a mítoszok miatt, mindig szükség van olyan gonoszra, akikre rá lehet mutatni, akik ellenében a MI megszerveződhet.

süti beállítások módosítása