Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Nők uralma - férfi vicc

2007.04.12. 03:04 vl

A Hírszerzőn találtam ezt a kis húsvéti csemegét, ami arról tudósít, hogy a nők átveszik a hatalmat ebben a imondhatatlan nevű városban. Mindezt turisztikai látványosságként. Remélem, érezni ennek a különös ízét. Játékból mutatjuk meg, mert a játékszabályok lehetővé teszik, hogy keretet adjon az eseményeknek, nehogy a valóság látszatát keltse, ráadásul bármikor be lehet fejezni, amikor valaki (egy férfi?) úgy dönt. Viccesnek szánt dologból megint a nőkből csinálnak hülyét.

 

Egy dél-nyugat kínai városban, Tongqiao-ban forradalmi változások várhatóak: a nők átveszik a hatalmat, hogy így lendítsék fel a turizmust.

A tongqiao-i turisztikai hivatal bejelentette, hogy városukban alapvető strukturális átalakulások vannak készülőben. Egy régi kínai mítosz gyakorlatban való megvalósítására készülnek: megalapítják a Nők Királyságát.

A városban ezentúl a férfiaknak nem lesz más joguk, mint engedelmeskedni a nők parancsainak, és emiatt semmi esetben sem panaszkodhatnak. Ha mégis lázadoznának, sorsukról egy női bíróság fog dönteni, mely egyszerű elnáspángolástól kezdve más, súlyosabb büntetéseket is kiszabhat.

Mielőtt azonban a feminista lelkületű hölgyek túlzottan el kezdenének örülni, érdemes leszögeznünk, hogy az egész csak játék – a turistáknak. A városban igazából nem lesz nőuralom, tulajdonképpen az egész játék csak azért megvalósítató, mert a férfiak szinte a teljes év során a városon kívül dolgoznak – a nőkre hagyva a gyereknevelés és háztartási munka feladatait. Elnáspángolni is csak a turistákat fogják, finoman, hogy ne fájjon, csak hogy emlékeztesse őket arra, hogy jobban is bánhatnának feleségeikkel.

3 komment

Címkék: hír társadalom szexista

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr4955589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

éjszárny- · http://zoldi.ejszarny.hu 2007.04.12. 12:14:55

láttam egy dokumentumfilmet tavaly, egy ázsiai kis falut mutattak be, ahol teljesen fel vannak cserélődve a férfi-női szerepek, és nem játszásiból, hanem hagyományosan... a nők végzik a fizikai munkákat (is), fát vágnak, dolgoznak a földeken stb., a férfiak pedig otthon heréznek a gyerekekkel.
már gyűjtöm a pénzt a repülőjegyre, jól érezném ott magam asszem :)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2007.04.12. 19:24:43

"Tuncsiáo", bájdevéj. :)

Egyébként egyetértek, ezzel tényleg csak hülyét csinálnak a nőkből. Bár Kínában az el*aszott dolgok közt ez csak csepp a tengerben.

Deansdale 2007.04.14. 14:34:48

Nem a férfiak csinálnak hülyét a nőkből, hanem ők magukból :)
Egyébként csak az kerülte el a figyelmeteket, hogy mindezt a turisták miatt csinálják, vagyis pénzért. Szóval nem csinálnak itt hülyét senkiből, csak a meggazdagodásnak ezt a cirkuszi módját választották.
(Mellesleg de király is lenne ha megvalósulna egy ilyen nőuralom :)
süti beállítások módosítása