Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

A feminizmus a sátán legsötétebb ügylete

2007.03.30. 12:58 vl

Kedvenc Vajszínűárnyalatunk egy nagyon érdekes esetről és személyről számol be. Szórakozzon velünk, de előtte olvassa el végig az egészet!
most 80-as eveit taposo, es egyre hulyebb Phyllis. A minap gyorsan tartott egy ket oras nagyeloadast az egyik egyetemen, "Konzervatizmus vs. feminizmus" cimmel, amelyben meg onmagat is folulmulo idiotasagokat volt kepes eloadni (komoly rohoges fogna el, ha nem tudnam, hogy a holgy mekkora peldakep a ReichWing-hez tartozo nem kis mennyisegu szavazok koreben). Megtudtuk tole, hogy emogott az ordogi huzas mogott (ti. titkon es ravaszul a modosito javaslatba agyazva) nem mas, mint nyilvan a meleghazassagok torvenyesse tetele all, valamint ez az ut vezet ahhoz, hogy felesegek es ozvegyek elessenek mindenfele tarsadalombiztositastol! Es ha eddig nem sejtettuk volna, akkor Phyllistol tanulhattunk boven: a feminizmus, mint a satan egyik legsotetebb ugylete, a noket arra tanitja, hogy hogyan legyenek aldozatok (?), minden intellektualis ferfi(!) liberalis szelhamos, a modositas nem a noi nem egyenrangusagat tenne hivatalossa az USA alkotmanyaban, hanem azt a mocskos aktust, amit szexnek hivnak, valamint a feminizmus semmilyen formaja nem egyeztetheto ossze a bocsuletes hazassaggal es anyasaggal. Speaking of hazassag. A legszebb kijelentes nagy valoszinuseggel ez volt, idezem, mert oly gyonyoru: "A hazassaggal a no beleegyezett a szexbe, igy aztan nem hiszem, hogy [a hazassagban] elofordulhat szexualis eroszak."
Bővebben>>

8 komment

Címkék: amerika társadalom feminizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr5252653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A_vajszinu_arnyalat. · http://avajszinuarnyalat.freeblog.hu 2007.04.03. 06:22:16

Kosz a linket.

Phyllis egy idiota, valoban. Az ERA folujitasat meg mindig nem tom elhinni, ez kurva nagy dolog, tenyleg.

Deansdale 2007.04.03. 08:54:02

Utánaolvasgattam a dolognak, és kénytelen vagyok azt mondani, hogy már az eredeti cikk is elfogult volt, de Vajszínű kolléga ebből még elfogultabb írást hozott össze. Az nyilvánvaló, hogy Phyllisnek van 1-2 tarthatatlan baromság az előadásában, viszont vannak értelmes érvei és meglátásai is. (Mondjuk egy 2 órás előadásból 3 mondatot idézni és azokat cincálni amúgysem a legkorrektebb módszer a vitára.)
Phyllis konzervatív, annak minden értékével és hátrányával. Szentül hiszi, hogy a családokat, a nőket és végső soron a hazáját védi azzal amit csinál, és részben igaza is van.
Semleges félként van amiben egyetértek vele, van amiben nem. Érdemes lenne nem tisztán politikai ügyet csinálni az ERA-ból, esetleg megkérdezhetnék a civileket is a dologról. (Nem az érdekelt szervezeteket, hanem a lakosságot.)

Deansdale 2007.04.03. 10:01:38

Bakker, ez az "elkepesztoen hibbant pubi no" olyan cikket közölt szervezetének honlapján a mi '56-unkról, ami messze értelmesebb és pártatlanabb mint amit itt Mo-n az utóbbi 10 évben hallani lehetett.
(Bár nem mentes az USA-beli politikai felhangoktól,) ezért mindenképpen megilleti a maximális tisztelet.
www.eagleforum.org/column/2006/oct06/06-10-18.html

A_vajszinu_arnyalat. · http://avajszinuarnyalat.freeblog.hu 2007.04.03. 18:20:12

Kedves Deansdale,

Az, hogy az idezett holgy website-jan megjelent egy iras (amit On jonak itelt) a mi 1956-os esemenyeinkrol, meg nem jelenti azt, hogy az a mondata (tobbek kozott), miszerint, "A hazassaggal a no beleegyezett a szexbe, igy aztan nem hiszem, hogy [a hazassagban] elofordulhat szexualis eroszak" nem folhaboritoan hazug. Sot, tovabbmegyek: az, hogy a ket oras eloadasban elhangzott allitasok egy resze rendelkezik némi igazsagtartalommal, nem jelenti azt (mondjuk a formalis logika szabalyai szerint sem), hogy mas mondatok viszont szimplan eszement marhasagok.

Amit On irt, azt ugy hijjak hivatalosan, hogy argumentum ad logicam.

Udvozlettel:

A_vajszinu_arnyalat.

A_vajszinu_arnyalat. · http://avajszinuarnyalat.freeblog.hu 2007.04.03. 18:22:38

[onkorrekcio]

Sot, tovabbmegyek: az, hogy a ket oras eloadasban elhangzott allitasok egy resze rendelkezik némi igazsagtartalommal, nem jelenti azt (mondjuk a formalis logika szabalyai szerint sem), hogy mas mondatok viszont nem lehetnek szimplan eszement marhasagok.

Deansdale 2007.04.03. 20:15:36

Kedves Vajszínű Árnyalat,
Valószínűleg elkerülte becses figyelmét, hogy én ezt is írtam:
"nyilvánvaló, hogy Phyllisnek van 1-2 tarthatatlan baromság az előadásában"
A továbbiakban mielőtt logikátlansággal vádol, kérem olvassa el kommentemet.
Köszönöm :)

Krapulax 2007.04.04. 13:28:55

Vannak kevésbé szélsőséges külső, sőt, a feminizmuson belüli hangok is, amelyek egyes feminista irányzatokat kritizálnak.
Ha már terveztétek, hogy lesz egy komoly cikk a feminizmus múltjáról és alapjairól, talán azt is bele lehetne szőni, hogy elég sok különféle irányzata van, amik olykor tökéletesen ellentmondanak egymásnak.

Krapulax 2007.04.04. 13:48:01

A fene essen ebbe a blogmotorba, hogy nem engedi átmenni a kommentet, de még azt sem hajlandó elárulni, mi baja.
Úgyhogy a fordítás helyett csak linket kaptok:
en.wikipedia.org/wiki/Christina_Hoff_Sommers
süti beállítások módosítása