Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

A szemrevaló szóvivő

2007.03.22. 10:59 vl

Tegyük félre minden előzetes véleményünket egy pillanatra Demcsák Zsuzsáról, a kormányról, mert ez most lényegtelen. De miért van az, hogy a kijelölt kormányszóvivőt egyértelműen csak a teste és a szépsége miatt tartják érdemesnek a munkára a döntést támadó felek?

A Magyar Nemzetben olvasható Pokorni Zoltán, Fidesz alelnök szexista nyilatkozata:
Kétségtelenül szemrevaló szóvivőt választott, de ezekből a pontokból is látszik, hogy pusztán ez a csomagolástechnika volt számára fontos. (...) Magyarország ennél azért még most is jobban áll, és többet érdemel, sem hogy ilyen módon irányítsák a kormányát, ilyen módon válasszák ki az emberekkel a legintenzívebb és a legtöbb kapcsolatot tartó munkatársát, a kormány szóvivőjét – fogalmazott az ellenzéki politikus.
A politikai támadások (milyen viszonyban áll a férje a maffiás csávóval) mellett a kezdetektől a legnagyobb támadási felületet Demcsák kinézete jelenti (ld. szemrevaló, csomagolástechnika): Plyaboy-nemzetünk számára hihetetlen, ha valaki "jó nő" léte ellenére képes gondolkodni.

Ezen lassan túl lehetnénk.

23 komment

Címkék: politika magyar szexista beszédmód sztereotípia előítélet

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr8849549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

N.Zoli · http://www.foldiek.blog.hu 2007.03.22. 12:03:30

Tudom, hogy ez egy femminista blog, de bátorkodnék hozászólni. Nem vitatom Zsuzsa szóvivői rátermettségét, hiszen friisenvégzet főiskolásként már műsora volt. Az elődje is szerintem rátermett, bár azt nem tudom miért kell távoznia. Kicsit sok már nekem ez a felhajtás az új szóvivő körül. Nemcsak támadják a sajtóban, hanem a Blikk tegnapelőtti számában kimondottan a pártfogásába vette, olyannyira, hogy vagy öt évvel meg is fiatalították. Nem tudom mi szüksége egy nőnek, hogy átlátszó módon fiatalítsa magát, aki nem hülye az leveszi. És sokkal égőbb lebukni, mint azt mondani, igen én már elmúltam harminc.

A Blikk szerint 28 éves, és ezt kétszer is említik a cikkben, egyszer az elején, egyszer a végén. 1997-ben indultak a kertévék. Zsuzsa és Batiz nagyjából egyszerre szabadultak a főiskoláról. Az MTV-n ment egy műsoruk Tonic címmel. Aztán Batiz átmenet az RTL-hez. Most számoljuk ki, ha valaki tíz évvel ezelőtt 18 éves, az nem lehetett egyben frissen végzett főiskolás. Szerintem megvan 32-33 is. A cikk a Fábry Show felvételéről szólt és arról milyen gonosz volt Fábry vele, mekkorákat rúgott belé. Most mire számítottak? Aki körül cirkusz van, avval nem bánnak kesztyűs kézzel? Főleg Fábry. El sem kellettt volna mennie Zsuzsának. Fábry Baló Júliát is kicsinálta, de még Komár Lacit is élénken szúrkálta. Ilyen magaslabdát meg nem hagy ki.

És Zsuzsa blogbejegyzéseivel sem lopta be magát a kis szívembe.

Engem a férje üzleti kapcsolatai nem érdekelnek, se nagyon semmi körülötte. Kevesebb cirkuszt köré és legyen belőle jó szóvivő!
Amen
cha-cha-cha

tassi 2007.03.22. 13:39:58

Miért!!!!
Szerintem nem csak az a fontos,hogy valaki jól felkészült,értelmes és okos legyen!Nem csak ezt a szempontot kell figyelembe venni!Fontos az is,hogy csinos legyen,hiszen az országot is reprezentálja!

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2007.03.22. 15:36:07

"...miért van az, hogy a kijelölt kormányszóvivőt egyértelműen csak a teste és a szépsége miatt tartják érdemesnek a munkára a döntést támadó felek?"

Talán valamelyest ismerik, mondjuk olvasták a blogját, ami kommunikációs katasztrófa (főleg az, hogy utólag megváltoztatta, 1984).

Marad a külseje.

mángorló 2007.03.22. 15:36:41

olvassad már el miket írt ez a perszóna a blogjába. most tök mindegy hogy néz ki, de valami eszeveszett sötét kékharisnya abból a fajtából aki elhiszi magát. nem szálltak volna rá ha nem írt volna ilyen hülyeségeket. vagy ki tudja de az index nem kapta volna fel

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.03.22. 17:21:05

hát, ez az: legyen tök mindegy, hogy néz ki, és csak a faszságaiért üssék. mert hülyeségeket írt.

ivadék76 2007.03.22. 18:18:36

Enye,férfiak!Örüljetek neki,legalább rátapadtok, a tv-re,és isszátok a szavait!MIközbe szépen formázza oválisra a rúzsos száját.........:)))

cozumel 2007.03.22. 20:24:41

"Plyaboy-nemzetünk számára hihetetlen, ha valaki "jó nő" léte ellenére képes gondolkodni.

Ezen lassan túl lehetnénk."

Szerintem is ideje lenne.
Sajnalatos modon ennek a DZS fele nok a legfobb akadalyai.

elefánt · http://republican.blog.hirszerzo.hu 2007.03.22. 20:40:11

Ritkán védem Pokornit, de most sajnos igaza van. Ugyanis _nem_ ő volt szexista, hanem az, aki Demcsákot szóvivőnek választotta.

Ugyanis az, hogy Demcsák alkalmatlan - tény. Nem elképzeljük, nem előítélet, hogy csinos, tehát buta, hanem sajnos bizonyította saját alkalmatlanságát.

Akkor miért lett mégis szóvivő?

a.) Valakinek a valakije.
b.) Jól mutat a "kormányszóvivő" feliratú pult mögött.

Ki tud más eshetőséget? És mekkora az esélye, hogy a b.) pont miatt választották meg? És akkor ki a szexista, az, aki azért választ meg egy alkalmatlan illetőt, mert jó nő, vagy az, aki szerint a kormányszóvivő lényege nem az, hogy jó nő legyen?

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.03.23. 01:20:53

elefánt, igazad van: az elsődleges szexizmus tényleg az, ha csak azért jelölték a kormányszóvivői poszta DZS-t, mert jó nő. De Pokorni is hülye volt, teljesen feleslegesen ment bele ebbe így, ha elég lett volna kihangsúlyozni a fentebb említett tényt.

elefánt · http://republican.blog.hirszerzo.hu 2007.03.23. 09:22:07

Nem szívem közepe Pokorni, de abban az egy mondatban, hogy

"Kétségtelenül szemrevaló szóvivőt választott, de ezekből a pontokból is látszik, hogy pusztán ez a csomagolástechnika volt számára fontos."

én pusztán annyit vélek felfedezni, hogy Pokorni állítja Gyurcsányról, hogy neki a "csomagolás" a fontos. Szóval nem P. Z. "csomagolásozza le" Demcsákot, hanem azt mondja: Gyurcsány nézi Demcsákot csomagolásnak. Formalizálva: A állítja, hogy B állít valamit C-ről. Ezzel A nem állított C-ről semmit. Majd P. Z. elítéli ezt a kiválasztási módot.

Szerintem speciel épp ezért nem baj, hogy elhangzott: Gyurcsány pofavizit alapján választott.

ivadék76 2007.03.23. 09:58:09

Szerintem meg,.....Pokorni is szííívesen adná a szót a szájába!:)))

N.Zoli 2007.03.23. 10:17:47

meg a túrós palacsintát is:)

lizus 2007.03.23. 17:56:30

Szerintem aki a médiában, mint műsorvezető szerepel, annak nincs helye a kormány szóvivői székben. Én Batizzal sem értettem egyet, a Fókusz után hogy a fenébe jön a politika? Utána meg egy cicababát ültetnek oda, akit ráadásul a pasik már kívülről-belülről ismernek. Ez elég gáz. Utána tényleg jöhet Anettka, Kiszel Tünde, vagy ahogy Fábry mondta, Maya Gold. Tényleg nincs erre a posztra olyan személy az országban, aki nem ilyen hirhedt? Ez szomorú!!!!!!!!!!!!!!!

cozumel 2007.03.23. 18:01:33

Na aljunk meg egy szora!
Nem kifejezetten a post temaja, de ha mar felhoztad Liza...
Aki a mediaban szerepel, az mind kurva? Vagy hogy van ez?
Van valami szakmai lista, ahonnan lehet kormanyszovivo posztig avanzsalni es ahhonnan tilos?

Aki a mediaban szerepel, eppen szakmai multja miatt lehet kivaloan alkalmas erre a szerepre, ha szakmajanak gyongyszeme, termeszetesen. Elvileg! tud beszelni, kellemes a hangja, tajekozott, jo verbalis keszseggel rendelkezik...hmm, nem lehet, hogy ez (is) a jo kormanyszovivo kriteriuma?

ivadék76 2007.03.24. 15:54:45

...de de, a kulpitus mögött!:)

sas · http://szivtiproll.blog.hu 2007.03.24. 17:53:54

Az az igazság, hogy bárki is lett volna a kormány új szóvivője, azt úgyis kicikizik. Ha férfi és jóképű, valszeg lebuzizzák, ha nem zsidózzák stb., úgyhogy a kormány népszerűtlenségével együtt kellene kezelni ezt az ügyet. Demcsák Zsuzsa egy tehetséges, ambiciózus, szorgalmas és sikeres ember, szerencsétlenségére szép nő és pont most lett a kormány szóvívője. Ebben az országban nagy divat fikázni a sikeres és ismert embereket, azokat, akiknek megy a szekér és nem örülni neki, netán együtt örülni velük. Hát most jócskán akad olyan ember, aki ebben remek partner. Kár! Erőt és kitartást Zsuzsának!

cozumel 2007.03.25. 14:35:47

Sas

En oszinten orulnek neki, hogy Zsuzsika szep es sikeres ember, ha ebbol legalabb az egyiket maganak, sajat akaraterejenek koszonhetne.

De ugye a szepseg az adottsag (max. csiszolni lehet rajta), a siker pedig....khmmmm. Zsuzsika iskolapeldaja annak, hogy csak megszuletni volt nehez.

negatív macska 2007.03.26. 08:35:15

"Tényleg nincs erre a posztra olyan személy az országban, aki nem ilyen hirhedt? Ez szomorú!!!!!!!!!!!!!!!"
Nos, felőlem akár a sarkon is állhatott volna, amennyiben jól teszi a dolgát. Ugyanezen okból szarok rá jó magasból, ha valamelyik politikusunk történetesen homokos, vagy éppenséggel csalja a feleségét. Magánügy.
Ami engem érdekel, az az, ami érint is.

negatív macska 2007.03.26. 08:35:56

"Tényleg nincs erre a posztra olyan személy az országban, aki nem ilyen hirhedt? Ez szomorú!!!!!!!!!!!!!!!"
Nos, felőlem akár a sarkon is állhatott volna, amennyiben jól teszi a dolgát. Ugyanezen okból sz.rok rá jó magasból, ha valamelyik politikusunk történetesen homokos, vagy éppenséggel csalja a feleségét. Magánügy.
Ami engem érdekel, az az, ami érint is.

negatív macska 2007.03.26. 08:36:37

Bocs a dupláért.

Syntax Error · http://www.syntaxerror.hu/ 2007.03.26. 13:47:27

N.Zoli: tévedsz, Demcsák Zsuzsa az osztálytársam volt középiskolában, 96-ban érettségiztünk, számolj utána a korának!
süti beállítások módosítása