Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Az egyházak nem szeretik a melegeket

2007.02.16. 23:11 vl

Valamiben végre egyetért az összes nagy vallás: buzikat nem akarnak látni csókolózni. De miért érzik fontosnak ezt újra és újra elmondani?

A híveknek ennyire fontos, hogy minden héten elmondják nekik, hogy "buzik fújj". Mert vallásuk legfontosabb teendői az utóbbi években egyértelműen az, hogy küzdenek a melegek ellen, az abortusz ellen, a koton ellen, a fű ellen.

Ezen mikor lépnek tovább végre? valószínűleg soha, pedig a papok az árnyékos celláikban élik a maguk szexuális életét, sőt, sokszor a hittanórán, mint azt tudjuk.

Keresztények, zsidók és muzulmánok közös nyilatkozatot adtak ki a homszexuális házasság legalizálása ellen.

A keresztény, zsidó és muzulmány egyházi vezetők első ízben adtak ki közös nyilatkozatot. Közleményükben, amelyet február 7-én este hoztak nyilvánosságra, az egynemű párok házasságkötése, valamint az ellen tiltakoznak, hogy a párok gyermekeket fogadhassanak örökbe. A Lyonban megjelent nyilatkozat aláírói a Katolikus Egyház részéről Philippe Barbarin bíboros, Franciaország prímása, Richard Wertenschlag lyoni főrabbi, és Lyon legnagyobb mecsetének rektora, Kamel Kabtane voltak.

Forrás: www.orientpress.hu

 

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr6835221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2007.02.17. 06:09:48

Szerintem azért hangoztatják, mert hisznek benne. Te is azért hangoztatod azt, amit, mert hiszel benne. A különbség csak az, hogy ők régi könyvek alapján adoptálták a hittételeket, te meg új könyvek alapján. Bár ez igazából egyiket sem minősíti.

Mellesleg én úgy érzem, európai hagyományainkban, kultúránkban a házasság alapvetően keresztény "találmány", ezért tulajdonképpen van némi joguk előhozakodni vele, hogy ők ezt hogyan is gondolták eredetileg.

Mi az, ami egy gyerek életét még annál is jobban tönkreteheti, mint ha nincsenek szülei? Ha örökbefogadja egy homoszexuális pár.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.02.17. 10:20:30

Prokator, most lett elegem belőled. Ne buzizni, meg személyeskedni gyere ide, hanem vitatkozni. Láthatóan nem nagyon tudsz mit kezdeni ezzel a bloggal, ami nem baj. Utoljára: a vl nick egy férfit takar. Azért lett Piroska a blog neve, mert a feminista irodalomelméletben nagyon sokat vizsgálták, értelmezték a Nagy Meséket. A Piroskának van az egyik legszórakoztatóbb értelmezés annak ellenére, h mennyire igaz is.
Tehát: mostantúl szűrlek, ha nem szeded össze magad.

Dean: annyiban nincs igazad, h én is a keresztény hagyományban nőttem fel, és soha nem értettem, miért kell kergetni a melegeket. Nem az van, h szükség van dolgokra, amik ellen felléphetnek az egyházak? Mindig fontos volt számukra, h valami ellenében definiálják magukat.
Legyünk demagógok: jobb egy alkoholista apa és egy depressziós anya, akiknek semmi türelmük és idejük nincs a gyerekre, mint egy rendezett életet élő melegpár?

Deansdale 2007.02.17. 11:33:09

A keresztények azért kergetik a melegeket, mert a szent könyvükben le van írva, hogy a homoszexualitás bűn. Mivel a keresztényi lét lényege a könyv mindenhatósága, hiába próbálsz érvekkel hatni rájuk.
A gyereknek adott esetben lehet jobb, például az óvodában vagy a suliban nem fogják azért csúfolni, mert két apukája van. Persze ebben nem a gyerek a hibás, de 8-10 év kemény b@szogatás azért igencsak hatással lehet a szerencsétlen alany jellemére.

niki 2007.02.17. 14:14:28

Én nem ítélem el a melegeket!De nem rajongok értük! A keresztények azért utálják őket mert ....hogy van 1 fiú meg 1 lány akiket az ősök választanak ki ,szépen összegyünnek,jön a gyerek,nekik ez a megszokott! Ha nekem 2 anyám v. apám lenne azért én kirohannék a világból!! TI NEM!?!?!?

negatív macska 2007.02.17. 16:17:39

"Mi az, ami egy gyerek életét még annál is jobban tönkreteheti, mint ha nincsenek szülei? Ha örökbefogadja egy homoszexuális pár."
Ugyan miért?
Az, hogy csúfolják, nem ok, hanem okozat. Ha az emberek elfogadnák a melegeket, akkor nem csúfolná a gyereket senki sem amiatt, hogy két apukája van.
Az meg orbitális baromság, hogy majd "buzinak nevelik" a kölket. A homokosok is heteroszexuális szülők gyermekei, vajh' őket ki nevelte buzinak? A heteroszexuális apjuk?

negatív macska 2007.02.17. 16:33:45

"Ha nekem 2 anyám v. apám lenne azért én kirohannék a világból!! TI NEM!?!?!?"

Nem. Sőt, a gyerekemet sem tagadnám ki, ha történetesen kiderülne róla, hogy meleg.
És nem, nem undorodom két csókolózó férfi látványától.

Egyébként meg mintha ez a fenenagy buziutálat kizárólag a homoszexuális férfiakra vonatkozna...

Deansdale 2007.02.17. 16:59:32

Sajnos a világon élő 6mrd embernek és mondjuk kábé 1mrd gyereknek nem fogod tudni megmagyarázni, hogy igenis fogadják el a melegeket. Tehát a gyerekek mindenképpen kiközösítenek mindenkit, akinek 2 apukája van. Szóval elvnek szép, hogy meleg pároknak is lehessen gyereke, de egy ilyen világban az a gyereknek igencsak kellemetlen.
De hadd idézzek egy tanulságos távolkeleti gondolatot a világmegváltoztató szándékokról:
Könnyebb a lábadra papucsot húzni, mint az egész világot szőnyeggel borítani.
Magyarul aki azzal szembesül, hogy a világ ellene van, jobban jár, ha ő tesz valamit, mintha az egész világ ellen hadakozna.
Lehet, hogy ez nem "igazságos", dehát na. Ez van.

tm 2007.02.18. 14:42:39

Niki!Ezt írod:í"Én nem ítélem el a melegeket!De nem rajongok értük!"

Képzeld, én sem. Ahogy a heteroszexuálisokért se. Meg a kékszeműekért se. Ne általánosíts, légy színvak! Nem a szexuális hovatartozásukért kedvelek vagy épp nem kedvelek embereket. A velünk született tulajdonságunkon, ránk jellemző dolgokon, nem biztos, hogy tudunk változtatni, lehet hogy nem is kell. Hú, de didaktikus vagyok:)

A "melegség" nem jó vagy rossz tulajdonság. Ez nem előny vagy hátrány. Bár nálunk MO-n inkább az utóbbi.

A rajongáshoz. Én pl. rajongok Nádasdy Ádámért. Kiváló nyelvész, remek költő. Imádom az írásait. Ő nyíltan vállalja, hogy meleg. Kiváló ember.

Viszont nem rajongok Elton John-ért. De nem azért, mert meleg. Hanem mert nem tetszik a zenéje, és a ripacssága sem.

negatív macska 2007.02.19. 01:37:46

Ó, én jóval egyszerűbbnek látom az okot. Két egymást kényeztető nőszemély láttán ágaskodik a fasz, mert a látvány olyan szééép, továbbá mert ha mindkettőt sikerül a dákó uralma alá hajtani, az duplamacsóság, duplaférfiasság, duplabüszkeség.

Deansdale 2007.02.19. 11:44:05

Macska, ebben van némi igazság, de túlzott általánosítás :)
A férfiaknak csak egy része foglalkozik olyan fogalmakkal, mint a macsóság. Engem például 100%-ban hidegen hagy.
Egyébként (megint jin és jang) a férfitermészet aktív, és nem nagyon szereti a passzív befogadás gondolatát. Egy hetero férfinak szinte elviselhetetlen elképzelni, hogy része legyen egy homo aktusnak - de mindenképpen, "ténylegesen" természetellenes.
Egy alapvetően passzív, befogadó léleknek általában sokkal könnyebb feldolgozni, hogy a másik fél mennyire aktív vagy passzív.

Persze ebbe az egészbe most nagy mértékben belekavart a "divat". Manapság szinte lehetetlen a jelenséget normálisan vizsgálni, mert a fiatal csajokon már szinte társadalmi nyomás van, hogy legalább kipróbálják a dolgot, mert az "trendi". A csávókat meg összezavarja a gay pride és az összes hasonló dolog.

Nem állítom, hogy baj van a melegekkel, de azért valahol mégsem természetes a létük. Ha mindenki meleg lenne, kihalna az emberiség. Végső megoldásként járhatna mindenki a gyerekgyárba, ugye.

Ez az egész akkor állhatna be egy "egészséges" egyensúlyba, ha békénhagynák a témát végre. Nem kéne se üldözni, se reklámozni, és akkor akinek olyan a természete, az csinálhatná nyugodtan, akinek meg nem, az nyugodtan nem csinálná.

negatív macska 2007.02.19. 14:32:56

Mindenutt azt hallom - vigjateki tema, de a valo eletben is rengetegszer elojon -, hogy a ferfiak 99 szazalekanak leghobb vagya a 2l1f. Hogy oszinte legyek, mar egy kisse falra is maszom tole, mert hat kerem, semmi egyedi fantazia, vagy mi a szosz...

Erdekes ez a befogado/intruder dolog, eteren is ervenyesul am a Jin es a Jang... Vannak intruder tipusu nok - nyilvan befogado(bb) ferfiak is -, akik nemileg meghasonultan elik meg a vagyaik es a termeszetadta lehetosegeik kozott feszulo ellentetet :)

Az utolso bekezdessel nagyon egyetertek.

forumuser 2007.02.20. 19:31:13

Na de itt a kérdés az, hogy miért ítélik meg különbözőképpen a homoszexuális kpcsolatot nők ill. férfiak esetében. Két férfi sem csinál gyereket egymásnak, továbbá abban viszont semmi sem akadályozza őket, hogy gyermeket nemzzenek házastársuknak, érvényesítvén ezzel a mindenek felett álló, elsődleges törvényt ("szaporodjá'zmeg"). Szóval, ha a buzi fart is túr, meg gyermeket is nemz, akkor nem kellene, hogy probléma legyen kekszuális orientációja.

forumuser 2007.02.21. 01:24:06

Ebben igazad van, valahogy mégis nehezen tudom összeegyeztetni a leszbikusságot elnéző társadalmi attitűdöt azzal, amely ugyanakkor halálos bűnnek, paráznaságnak minősítette a kutyapózt.
süti beállítások módosítása