Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Szavazás

2007.01.04. 12:18 vl

3 komment

Címkék: kép szavazás feminizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr2317627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2007.01.08. 16:24:21

LOL
Ezek szerint ne legyünk egyértelműen nők vagy férfiak?
Ezek szerint ez egy reklám a transzvesztitáknak és transzszexuálisoknak.

Mellesleg tényleg milyen jó is lenne, ha elvennénk az emberektől a lehetőséget, hogy a hagyományos nemi modelleket kövessék, és mindenkit kényszerítenénk hogy aszexuális legyen. Hajráf.

vasika 2007.03.04. 09:29:14

deansdale, kevered ám nagyon a dolgokat, nyilván enélkül nem tudnál lololni, és akkor gondolkodnod kéne, és az esetleg kellemetlen lenne

én személy szerint egy másodpercet sem akarok azokban a dobozokban tölteni, amit mondjuk a társadalom, például te, kijelölnél nemi kategóriának megfelelő viselkedésnek, habitusnak (ha érted a szót: gender)

okulásodul: az aszexualitás fogalma viszont nem a nemi identitásra, hanem a szexuális vonzalomra vonatkozik, míg a transzvesztiták simán átöltözők, a transzneműek nem váltók, mindkét csoport hajlamos túlhangsúlyozni a nemi sztereotípiákat, ergo az, aki nem óhajt a mások által tőle elvárt nemi sztereotípiáknak megfelelő módon élni, mert azokat vmiért önmagára erőszakoltként fogja föl, helyesebb inkább crossgender szóval illetni. és ez logikusan következik a feminizmusból

Deansdale 2007.03.05. 07:02:18

Hogyne, értem én is ezt a "hirdetést", csak szerintem nem sikerült valami jól. Kissé nyögvenyelős. Persze más nézőpontból frappánsnak is lehetne nevezni, de ha a puszta tényeket nézed, a lapon férfiról és nőről van szó, nem 'társadalmi szerepekről'.
Miért feminizmus? Mert nem akarok beleférni ezekbe a dobozokba: nő / férfi. Az egész a "dobozon" áll vagy bukik; a box angolul ugye a rubrikát is jelent, vagyis ezt úgy kellene lefordítani magyarra, hogy nem akar a nő / férfi kategóriába tartozni az illető.
Aki meg nem akar nő vagy férfi lenni, az mi akar lenni szerinted?

Egyébként az a hihetetlen nagy társadalmi nyomás, ami ellen ez a reklám tiltakozik, szerintem valójában nevetséges. Megteheti manapság nyugodtan egy férfi, hogy skótszoknyában kézenállva sétálgat az utcán és azt hirdeti, ő pelenkázza a gyereket. Lehet, hogy egyesek furcsán fognak ránézni. ÉS??? Teljesen mindegy hogy mit csinálsz, egyesek mindenképpen csúnyán fognak rád nézni. Nem a társadalom van sz*rul megépítve, hanem ilyen az emberi természet. Azt meg igencsak nehéz lesz mozgalmakkal megváltoztatni.
Egyébként meg a társadalmi elvárásokat nem férfiak találták ki.

Mellesleg köszönöm az okítást, megvolt az első mosolyom ezen az elcseszett reggelen :)
süti beállítások módosítása