Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

A fasz legnagyobb rajongója (olvasónapló 5.)

2006.12.15. 10:16 vl

Először ledöbbentünk a könyv hírére, majd elkezdtük olvasni a Nagy Fasz-alapú vallás szent szövegét. Az második részben tisztáztuk a nő állagromlását, majd megfejtettünk egy metaforát, hogy végre megtudjuk, Bakos álnéven ír Gyurcsány, aki kézrátétellel gyógyít. A harmadik részben a női butaság teljesen nyilvánvaló részleteit ismerhettük meg, valamint végre tisztázódott, hogy a nők a konyhában is feleslegesek. A negyedik részben végre fényderült a női hatalom kérdésére, a házasság és hűtlenség problémájára.

Nő-ÚR-alom

A nőuralomról szóló fejezet a férfi megnyugtatására egy történelmi példát ho, amelyből kiderül, hogy már szerencsétlen Mátyás királyunkat sem hagyta békén felesége, Beatrix, és mindenhova követte. Szegény.
Ezt azért bocsátom előre, hogy aki ma egy asszony hatalma rabságában, elnyomatásában szenved, ne ekseredjen, nálánál nagyobb tehetséggel a feltétlen férfiuralom korában is megesett ilyesmi.
Mert a nők uralkodnak a férfiakon, ha még eddig nem volt valakinek tiszta ez. Bakos nyelvezete, gondolkodása és beszédmódja ugyan nem ezt támasztja alá, de ő biztosan egy nagy forradalmár, aki rést üt a pajzson (muhaha).

A szex az egyik eszköz, amivel a nő uralkodni tud a férfin, hol azáltal, hogy megadja, amit akar a férfi, hol azzal, hogy nem adja meg, de két dolgot le kell szögeznünk:
A szexnek egyre nagyobb lesz a szabadságdoka, az azonos neműek szexualitásának favorizálása polgárjogot nyert mostanában.
...a feminizmus elértéktelenítette azokat a régi szexuális szokásokat, amelyek helyükön tartották a nőket.
Saját rossz érzéseik miatt nem mulasztva el néhány kegyetlen és megalázó megjegyzést tenni a férfi szexuális teljesítményére.
Értsük pontosan: addig volt minden jó, amíg a nő nem szólt bele a szexbe, mivel csupán  tátongó lukként kellett fogadni a nagy férfit. Amikor azt mondta, hogy inkább így, és akkor, mert úgy talán nekem is jobb, akkor hirtelen összezuhant az addig biztos talpakon álló férfimítosz. Mert hogy jön egy nő ahhoz, hogy megkérdőjelezze a férfi omnipotenciáját?
A szexuális zsarolás az egyik legbiztosabb, de legbutább női eszköz a férfival szemben. A nők egy része egyszercsak elkezd szabotálni az ágyban.

A női identitás kérdéséhez

A női miszticizmus címen kezdi el szalámi szagú gondolatait Bakos, mert szerinte a nők posztmodernül részesei hitüknek. Puff neki, tényleg így mondja. Megkérdezném, melyik hit olyan, amelyben a hívő nem részese a hitnek? A válaszolók között megint A helyes asszonytartás egy vonatkozó lapját sorsolom ki.
Akad helyzet, hogy valamilyen kényszerű ok viszi őket újabb egyéniségük, valódi öntudatuk megkeresésére. A bizonyosságot könyvekből, barátnőktől és leginkább guruktól lehet megkapni. Igen ám, de az öntudatot, a saját lét felismerését nem adják olcsón, főleg nem a sarki kozmetikában.
Mindenesetre az is nagy teljesítmény egy szegény asszonytól, hogy elkezdi definiálni önmagát. Ez egy csöppet sem egyszerű feladat, mert a férfihoz kell mérnie magát, akinek a 19.századig őrzött tekintélye az ideál.
Bakos tényleg nem menne át semmilyen bevezető szociológia kurzuson, mert aki szerint az ember csak úgy elkezdi magát definiálni, az tök hülye. Az egész élet folyamatos definiálás, baszki.


129 komment

Címkék: kritika kultúra irodalom ffi társadalom feminizmus szexista beszédmód sztereotípia olvasónapló bakos

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr3621975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forumuser 2006.12.15. 17:05:26

Egyre kevésbé tudom ezt komolyan venni. Nem létezik, hogy valaki ennyire sötét legyen. Illetve igen, de azok nem írnak könyvet, illetve ha mégis, nincs kiadó, aki kiadná. Provokációszagot érzek.
Ha netalántán mégis valódi... akkor szépen el kellene felejteni, és nem reklámozni, megy a többivel a levesbe.

verfarkas 2006.12.15. 22:22:17

Piroska,

aggodom, mert ebben a postban _vitatkozni_ kezdtel a szerzovel.

ichbin · http://www.einfach-nina.de/ 2006.12.15. 23:37:14

Bakos ha lassan is, de biztosan hat ;)

a naplozo most kb. a 170 oldalnal jarhat a 430bol.
erost remenykedek, hogy nem kap agyverzest vagy szivinfarktust mielott befejezi az olvasast es akkor egyszerre szakad ki belole az uvolteeeees

Feri 2006.12.17. 10:43:11

Csak tudnám,hogy miért is kell uralkodni valakinek valakin....

bazalt 2006.12.21. 15:56:26

Azért, mert a feministák uralkodni akarnak. Ha nem ők uralkodnak az férfisovinizmus és fúj. Majd akkor lesz szép új világ ha a nők uralkodnak. Természetesen a feministák interpretációja szerint ez csupán a hímsovinizmus letörése. Ideális társadalom = Szexmisszió (aki nem tudná, ez egy film címe, akit érdekel az imdb-n Seksmisja címszó alatt megtalálja)

Windsor Erzsébet 2006.12.27. 14:25:15

Amit Mátyás királyró irtál azt nem hiszem el

Újházy Johanna 2007.01.04. 19:20:48

Ez nem új vallás, amit fel kellett találni! Ahhoz ész kellett volna. Ez régóta létezik és iszlámnak hívják. A női nemi szervi csonkítást nem promotálja? Mert az lenne a logikus, ha azt tartaná a szüzesség mint érték megőrzése fő eszközének.

verfarkas 2007.01.05. 00:21:04

könyörgök, ne keverd ide az iszlámot. A könyv szerzője pl biztos 'rendes' róm kat magyar pasi, úgyhogy felesleges a távolba nézni.

Újházy Johanna 2007.01.06. 14:30:49

Sajnos nem kell nagyon a távolba nézni. Egyébként a könyv ajánlójában maga a szerző említi követendő példaként Ázsiát,és valószínűleg nem az Észak-Koreai rezsimre gondol. Ezért lennék kíváncsi, nem javallja-e a nemi szervi csonkítást. Igaz, hogy a patologikus nőgyűlölet minden patriarchális vallás szerves része, azonban itt a hőzöngő, erőszakos stílus jellemző az általam említett ideológiára, amelyre egyébként a faszrajongó nézeteket valló impotens suhancok gyakran át is szoktak térni.

tistedur 2007.01.06. 14:53:38

a nemi szerv csonkítása nem előírás az iszlámban..ráadásul afrikában a legelterjedtebb.
a patriarchális vallások pedig nem patológikusan nőgyűlölők-a politeista változatok biztosan nem..

Újházy Johanna 2007.01.06. 19:38:05

Valóban gyakorolják nem iszlám országokban is, de Egyiptomban az egyik legelterjedtebb,ami,ugye, iszlám ország, bár kétségkívül Afrikában van. Tudom, hogy nem minden iszlám országban gyakorolják, de elég sokban igen. Különben eredetileg csak azt akartam illusztrálni, hogy a szóban forgó iromány, amelyről az olvasónapló szól, nem sok eredetit tartalmaz, már mondhatni, mindent régen kitaláltak, amit vasvillával összehányt a papíron. És biztos, hogy közel sem olyan tudományos igényű, mint akár a mi pár soros beszélgetésünk a vallásokról. Egyébként a politeista vallások tényleg nem mind nőgyülőlők, de nem is mind patriarchálisak!

tistedur 2007.01.07. 12:36:56

Johanna!
bocsáss meg,hogy még egyszer leírom:az iszlámban nem előírás a női körülmetélés-ezek nagyon gyakran még az iszlám elötti törzsi hagyományokra mennek vissza.
másrészt:egyik vallás sem nőgyűlölő-max. a hierarchiái azok..
kiváncsivá tettél:melyik politeista vallás matriarchális?

juzsika 2007.01.12. 20:36:32

Kedves Johanna,
csatlakozom tistedurhoz, kiegészítve azzal, hogy 2006 novemberében Egyiptomban tartottak iszlám tudósok konferenciát, ahol kihirdették, hogy a Koránban nincs utalás a női csonkításra, tehát aki hívő muszlimnak tartja magát, az ne végeztesse el. Nem találtam még meg a linket a hírről, de amint meglesz, csatolom.

Leenda 2007.01.13. 22:45:11

Bakos valószinűleg súlyos pszihólógiai dolgokkal küzd,hagy írja ki magából,így könnyebb neki is....jó nője nem lesz ,mert önmagát mindennél többre tartja...

bazdmeg 2007.01.13. 22:46:46

Ez a Bakos Zoltán egy kisfaszú impotens köcsög. Csak az képes ilyet írni (az még nem baj, hogy ír, de ezt a nyilvánosság elé tárni!), akinek életében nem volt még normális kapcsolata nővel, mert fóbiái vannak, komplexusai, esetleg pont a kis farka miatt....Bálványozza a faszt. Gratulálok....Egy férfi a puncira gerjed.
Egy hatalmas csődtömeg könyve ez, akinek elborult az elméje... Ja, férfi létemre mondom ezt. Mert én FÉRFI vagyok, nem úgy, mint ez az ostoba dilettáns kisfaszú barom.

zola 2007.01.13. 22:49:35

Kedves Johanna:) " amelyre egyébként a faszrajongó nézeteket valló impotens suhancok gyakran át is szoktak térni." Kérhetnék egy kevés értelmezési útbaigazításd a fentebb idézett szöveghez? Mit jelent faszrajongó impotens? Arra gondolnék, hogy vagy faszrajongó, vagy impotens. A suhancok impotensek? Ezt személyes tapasztalat alapján mondja? Nekem radikákisan ellentétes tapasztalataim vannak.

bloodhound 2007.01.13. 22:50:43

Én faszi vagyok, úgyhogy "bocs", hogy hozzászólok de ennek a "könyvnek" (zagyvalékhalomnak) nincs olyan pontja (legalábbis a cikkben nem találkoztam ilyennel), amivel egyet tudna érteni bármely épeszű ember. És nem biztos, hogy provokál, mert ismerek teljesen hasonló gondolkodású emberkét, már azon is teljesen le tudtam hidalni, erre most itt egy másik retardált. Egészen félelmetes, mik tudnak megesni...

bloodhound 2007.01.13. 22:52:01

Ja, és szerintem még szűz, attól ilyen sötét az ürge. :)

gravy_t 2007.01.13. 22:56:19

na igen, a kereszténységnél nincs sok nőgyűlölőbb vallás, szóval ne lássunk már arabot minden sötét sarokban :) elvégre a kereszténység kialakulásától azért eltelt jópár száz év, mire mittoménmelyik zsinaton hivatalosan is megállapítást nyert, hogy a nők is emberek, sőt! a horror! lelkük is van!

a könyv írója meg egy balf*sz


 2007.01.13. 23:04:23

Szerintem meg tuti az egesz vicc (mas egyszeruen nem lehet), hogy lehessen belole idezgetni a kocsmai hulyeskedeseknel, mint a Tanu cimu filmbol, csak a szerzo kicsit tultolta [Legenyanya].

Laller 2007.01.13. 23:13:22

Egy német klasszikus a témában.
www.myvideo.de/watch/585262

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.01.13. 23:13:46

EZT MOST KAPTAM A CIKKRE:
Nem is olyan hülye ez a Bakos!

Tényleg bajok vannak a mai divatos nőtipussal. (Nem minden nővel)

A modern nő "fekete özvegy típusú", és haszonállatnak tekinti a férfit. Farkáért, pénzéért, szolgálataiért tartja. Erőszakos, tolakodó, rámenős, karrierje érdekében próbálja eltaposni a férfit (otthon, munkahelyen, társaságban.) Felhasználva hozzá női mivoltát (pl. a főnöknél). Irány a szerposztó dívány, aztán meg ha valami balul űt ki akkor őzike szemekkel zokog egy kicsit, és mindjárt minden meg van bocsájtva.
Félrelök, utána meg csodálkozik, hogy a férfi nem engedi előre az ajtónál, nem tud róla tisztelettel beszélni, nem tud neki bókolni, és nem hajlandó kefélőgépként füttyre prütykölni, és a végtelenségig dikicselni a nőn, amíg az eljut a csúcsra. (az, hogy a férfinek ez jól esik, vagy nem, az kit érdekel! Bunkó állat az a férfi, aki nem szolgáltatást nyújt a nőnek) Aki nem akar midíg kefélni, azon ott a bélyeg, hogy buzi, vagy impotens. Aki meg állandóan akar, az egy perverz állat. Ettől persze a fiúknak nemcsak, hogy előbb -utóbb nemszeretem munka lesz az ilyen szex, hanem nagyon sok férfinak egy idő után impotenciát okoz (legalább is az aktuális "dominánál")

Félreértés ne essék, én huszonöt élek házasságban. Édesanyámat imádom. Lányaimat nagyon szeretem. Sok nőt tisztelek. Ugyanakkor pl. a lányaimnak, meg a barátnőiknek hiába mondom, hogy a nőnek a gyengeségében van az ereje, nem szabad a fiúkat lerohanni. Mikor az összes női magazin, összes reklám ennek az ellenkezőjét sulykolja beléjük. Ragadd meg! Vedd el! Most! Szakítsd le a napot! Ne törödj mással! A pároddal se! Jár neked! Megérdemled! Utána meg panaszkodnak, hogy nem találnak olyan párt, amilyet szeretnének, mert ilyen kapcsolathoz nem fűlik a fiúk foga. (főleg hosszabb távon).

Na de mindegy. Csak még egy! Ez a Valuska László nem csak egy álnév? És esetleg egy feminista nő rejtőzik mögötte? (nem cikizés képpen kérdem, de a stílus arra utal)

Brenner József 2007.01.13. 23:33:10

Köszönöm Bakos!
Ne feledjünk valamit kedves hozzászólók!
Amíg itt a könyvről vitatkozzik mindenki, addig Bakos úr pénzt keres a könyvével.
Nem hülyegyerek ez a Bakos.
Mellesleg nagyon sok dologban igazat adok a szerzőnek.
Régebben a Nő dolga pusztán gyermekszűlés és a háztartás volt. Cserébe a Férfi eltartotta őt is és a gyerekeket is. Ma egy modern nő nem vezet háztartást mert az nem divatos. Helyette marad a szoli meki dizsi havercsajok plaza...A férfi meg finanszírozza... Aha! Jó vicc!
gyereket meg csak harminc fölött szülnek, mert vagy karrierista vagy pedig addigra nő be a feje lágya. Ennek a következményeit meg inkább hadjuk...
Ja! és még mielőttt megkérdőjelezné itt valaki az iskolázottságomat(nem mintha köze lenne az inteligenciához), a potenciámat és a péniszméretemet, akkor elárulom, hogy végzős orvostanhallgató vagyok, átlagon felüli cerkával... Ja igen a potenciám! A referenciáim címét és telefonszámát bárkinek szívesen elküldöm e-mailben.

Józsika

Brenner József 2007.01.13. 23:40:37

Megdöbbentem! Mi köze van az egésznek az iszlámhoz????
Szerintem aki it az iszlámot emlegeti annak fogalma sincs erről a vallásról, vagy esetleg csak annyit "tud" róla amit az undorító "liberális" amerikai-izraeli médiából kihámoz!
hát hihetetlen!

Ea 2007.01.14. 00:28:13

höhöhöhö.
:D
ennek a faszinak tuti, hogy rossz a szájszaga.

Vatai Szabolcs 2007.01.14. 00:31:01

Kedves Brenner Józsika!

Kevéssé indokolt, hogy orvosi képzéseddel kérkedj, tekintettel arra, hogy amiről szó van a legkevésbé sem orvosi jellegű téma. Vagyis akár akadémikus is lehetsz, amit írtál, az akkor is ugyanakkora marhaság maradna. (Már ne is haragudj érte.)

Ám lenne hozzád kérdésem is, ha már így ideírok. Először is: mely korra gondolsz pontosan, amikor a nőnek csak a gyermekáldás és a háztartás vezetése volt a feladata, amiért cserébe a férfi eltartotta? Az őskorra? Mily nagyszerű, hiszen a mai világ pont ugyanolyan! Mennyi farkas is van odakint, akik veszélyt jelentenek a barlangban lakó családra! De várj csak! Hisz a nőnek még akkor is volt ám más feladata: ő gyűjtőtte a gyümölcsöket meg a gyökereket! Vagy ki tudja. Van valaki aki nem csak a régészek feltételezéseit ismeri, hanem személyes tapasztalata révén segít betekinteni egy őskori család otthonába? Sehol senki? Kedves Józsika! Szeretném, ha nem lenne téma ez a nosztalgia, hogy bezzeg régen, mert bezzeg régen internet sem volt, és lehet Te sem járhatnál orvosi egyetemre (persze lehet, hogy igen, bár volt olyan régen, hogy nem is volt egyetem), és az egész világ szegényebb lenne egy ilyen szép nagy f*szú orvossal. Ugye milyen rossz lenne? Ezt senki sem akarhatja!
Másodszor: jól értem, hogy a modern nő szerinted mindent a férfivel fizettet ki miközben karriert épít? Hiszen ez nagyszerű! A modern nő ért az üzlethez! Vagy nem? Végsősoron nem úgy áll a dolog, hogy a gonosz szingli nők azokat a férfiakat használják ki leginkább, akik a legjobban lenézik őket?
De az a szemét modern nő! Fúj, a rohadt szemét, pont olyan mint egy.... ember! Nahát, milyen érdekes?
(bocs a modortalanságokért, meg a gépelési hibákért)

kisvirag 2007.01.14. 00:34:30

hajra eljen, sztereotipizaljuk tovabb a noket, mind kedves vl hozzaszolasaban, mind kedves Brenner Jozsef hozzaszolasaban.
oszinten szolva, azt azert vegyuk eszre, hogy ahany haz, annyi szokas. termeszetesen vannak mekis dizsis plazas sosemszulo cicababak, de azert ne essunk at a lo tuloldalara keremszepen. ha talan nem is a ferfiak altal elvart mertekben, de igenis es leteznek tisztesseges, "konzervativ" elveket vallo nok. akik ferjhez mennek huszas eveikben, es gyerekeket szulnek, tudnak fozni, es haztartast vezetnek.
az meg mar a elbaszott tarsadalom hibaja, hogy a ferfi ma mar keptelen eltartani a not, ami miatt az is kenytelen elmenni dolgozni...
bar oszinten szolva, en szemely szerint beleorulnek, ha a semmi mas dolgom nem lenne, mint mosni, fozni, takaritani egy pasi utan, aki azt gondolja, hogy o azzal, hogy ledolgozta a napi 8 orajat a munkahelyen, majd hazaterve jol megdugta a feleseget, teljesitette is ferfiui kotelessegeit, es innentol kezdve ot beken lehet hagyni. bar, ez minden bizonnyal baromi kenyelmes, es jo. neki
tarsadalmunk, a noi-ferfi viszonyok folyamatosan valtoznak, es ebbe egyesek keptelenek beletorodni, valami ilyesmi lehet ez a szemet is, amit konyvnek neveznek. Sajnos ma Magyarorszagon megfelelo tokevel olyan konyvek jelenhetnek meg, amiknek meg halvany kozuk sincs a valosaghoz es a tenyekhez. nem csak erre gondolok, sajnos szamtalan mas "tudomanyos" konyv is akadt a kezembe, ami nelkulozott mindenfele valodi tudast abban a temaban, amiben allitolag irodott.
dehat, ez egy szabad orszag, nemdebar :)

gravy_t 2007.01.14. 00:50:09

jól nyomjátok, skacok, és skacnők!

ha brenner józsi nem írta volna oda, hogy egy nagyf*szú orvostanhallgató, akkor leugattátok volna annyival, hogy egy kispöcsű impotens sötét paraszt.

de hát ő odaírta, hogy okos és nagy neki, tehát akkor most kérkedik vele.

csak így tovább! :D

Vatai Szabolcs 2007.01.14. 00:53:09

Oké, magamra vettem, elvégre én írtam neki. A válaszom: nem, én akkor sem kispöcsüztem volna le. Viszont tényleg nem volt fair másnak a f*szával viccelődni, bocs. Már csak azért sem, mert a "kispöcsüzőknek" írta, és nem nekem. Sorry.

Vatai Szabolcs 2007.01.14. 00:55:32

Mindamellett ezek után is mondhatja rá bárki, hogy "kispöcsü, aki kisebbségi komplexusában azt írja magáról, hogy nagy f*szú". Szóval aki "kispöcsüzni" akar, az ezután is megteheti. :D

gravy_t 2007.01.14. 00:57:30

no problem, szabolcs, no problem!

elvégre azért vagyunk itt, hogy vitázzunk!
:)

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.01.14. 01:01:01

brenner józsef, a.k.a. csáth géza: a morfiumtól aléltan írsz ilyeneket?
örülök, h rajongasz a nagy cerkádért (rotring? grafit? színes?).
és miért kérkedsz az iskolázottságoddal? (a sors fintora lenne, ha nőgyógyásznak vagy urológusnak tanulnál)
az orvosok Bakoshoz hasonlóan imádják magukat.
de legalább a kommented bizonyítja, a könyv nem csupán egy poén volt, hanem sokan így gondolkodnak.
kisvirág: a ffi-női szerepek folyamatosan változnak, de a legnehezebb a férfi önmagába vetett hitét lesz lerombolni. az állandó. mondom ezt férfiként.

Ea 2007.01.14. 01:07:02

hát az ilyen csak verje azt az isteni f.szát otthon,MAGÁNAK.

jaq 2007.01.14. 01:42:58

nekem ugyan ne.

az a megdöbbentő, hogy egy szar könyvről szóló szar cikk idevezet egy szar blogra, ahol ostoba emberek vitatkoznak a nagy szarról.

m 2007.01.14. 02:09:14

Kell ez. A vita jó dolog. Hadd' járathassa le magát bárki, és érveljenek a többiek.

gas 2007.01.14. 02:13:18

Én férfi vagyok. Nők nélkül el nem tudom képzelni az életet. Ha erős vagyok, szíves örömest vagyok a rabszolgája annak, aki közülük nékem szimpatikus , ha nagyon gyenge vagyok, szívesen uralkodom rajtuk, hagyom magam, gyógyítani általuk, stb. Amúgy egyáltalán tök jó velük lenni, mint ahogy férfitársaimmal is. Minden köcsög, aki nem tud férfi lenni, írjon egy ilyen könyvet, amit ez az "úriember" abszolvált. "Moral insanity", de üzletileg heyén az esze. Hasonló idióták falni fogják a könyvét...

SolidSnake 2007.01.14. 02:25:20

A nők ostobák. Pont mint a férfiak.

kuci 2007.01.14. 02:40:19

Jujj ez itt vicces..(=
Amugy először nem akartam elolvasni a cikket, mert hogy biztos idegrohamot kapok (mert hát a nők idegbetegek) de egy jót derültem rajta..
nem lehet, hogy ez vicckönyv?..
Jó biztos nem.. de nekem vicces, és tényleg furcsa, hogy egy ilyen könyv ennyi 'vitát' eredményez.. de ezek a naygsikerek.. a jó könyvekről mindenki azt írja h így jó úgy jó.. ez a kedvenc része az a kedvenc része..
az ilyenről lehet vitázni..
ilyen női változatban nincs?.. Biztos lesz vmi elvetemült pasigyűlölő aki meg ír egyet..(=
Ja igen, azt elfelejtette kihagyni az író, hogy a nők eltudnák foglalni a viláfot, a pasik nem.. a nők fogják kiírtják az össze férfit, minden országba meghagynak ugy 50et.. az megdugja a nőket akik szűlni akarnak.. és npő uralom lesz.. ha férfit szűlnek az megy a bezárt börötnbe, ahol a paisk nevelnek pasikat, és ha a pasik tullépték a határt.. (mmint többen vannak mint ahányan kellene, legyilkolják az idősebbeket)
Mert ugye egy pasi egynap több nőt is megtud teermékenyiteni, akár mestreségesen is..
de egy nő csak 9 honaponkét tud szülni, és közbe még teherbe is kell esenie..
Na feministák nesze nektek uj haditerv..(=
Amugy ez egy szar.. én szeretem a pasikat, és nem érezném jol magam ha nem lennének..

Kucugen 2007.01.14. 03:12:59

"A világon mindenki részeg. Egyedül én vagyok józan"
Kucugen

Linda 2007.01.14. 03:49:07

"Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság. De az előbbiben nem vagyok biztos." (Einstein)

wild_ 2007.01.14. 04:12:55

Láttam a Bakos úrral készített interjút. A riporter első kérdésére adott válaszából számomra úgy tűnt, hogy nem spontán választ ad, hanem előre kész panelválaszt dob be, mint aki előre elképzelte, mit fognak tőle kérdezni.

Etttől kezdve számomra ez az ember nem őszinte.

Viszont: szerintem Bakos úrnak pszichés problémái vannak. De annak is pszichés problémái vannak, aki komolyan veszi az írását és ingerülten válaszol rá.

Jelenleg nem 'illik' zsidózni, cigányozni, buzizni, négerezni. Viszont a gyűlölködés egy emberi funkció. Mi marad hát? A feminizmusellenesség (a férfiak számára). Az még szalonképes. Jelenleg.

Reméljük, nem sokáig.

wild_ 2007.01.14. 04:16:14

jah, egy pasi voltam

Linda 2007.01.14. 04:16:54

Mellesleg: mikor tartották el a férfiak a nőket? Az a parasztasszony, aki végigdolgozta az egész napját, kevesebb értéket termelt, mint napjaink kétműszakos (ld munkahely-otthon) családanyái?
És kedves Brenner Józsika: aki bevonz egy "szoli meki dizsi havercsajok plaza" barátnőt, az meg is érdemli.
"Cherczez la femme... de ne csak ott, ahol eddigelé..." - ajánlom Reményiket.
Arrivederci.

kovácske t. jános 2007.01.14. 05:55:53

ad egy a könyv az idézetek alapján biztonsággal megállapithatóan gondolkodás nélkül iródott, a férfi-női kapcsolatok minimális megértését nélkülözi, helyette ódivatú előitéletgyűjtemény, ennyiben akár provokáció, akár őszinte ostobaság, teljességgel érdektelen.
ad kettő a szerző fentebb idézett válasza a cikkre a fekete özvegy tipusú nőkere hivatkozik, miszerint róluk szól, miattuk iródott a könyv. ez szimpla előitéletesség, hiszen azt sugalja, hogy a nők egyformák, mind rosszak, nyilván akkor azt is elfogadná, hogy a férfiak mind szőrösek, böfögnek, finganak, vakaróznak és lusták de aggresszivak. ennyiben megint érdektelen a dolog, hülyékkel nem beszélgetünk, mert van nekik anyjuk-apjuk, vesződjön az vele, vagy ha a gyakorlatban is megpróbálja alkalmazni az elképzeléseit, pl kézrátétel (olcsó, rossz poén, de ez most mellékes) akkor majd a biró tudtára adja, hogy a testi sértésért ugyanannyi jár, ha embört, vagy nőt támad meg.
ad három et finitum valóban létezik a fekete özvegy tipusú nő, ahogy a szőrös, vagy kopasz, visszataszitó külsejű, lusta és aggressziv férfi is. ezt eddig is tudtuk. azokkal nem kell barátkozni, slussz.
ps: a feminizmus ellen meg nem hinném, hogy nagyon kellene harcolni, részint mert számos jogos felvetése van, részint mert számtalan egymással is vitázó elképzelés nevezi magát feminizmusnak, aminek következtében önmagában a feminizmus semmit sem definiál, kb annyi értelme van hivatkozni rá, mint azt mondani "a vallás" anélkül, hogy pontositanánk, melyik konkrétan és azon belül melyik irányzat a százezerből.
ps2: még egy ok amiért nem látom értelmét a feminizmussal hadakozni - távoli, vagy nem is létező probléma (ha, és amennyiben probléma) senkit sem ismerek, akit a feminizmus nevében ért volna sérelem. üdv.

cuebler 2007.01.14. 07:34:36

Hehe, valaki megragadt a sötét középkorban... az idézetek nagy része alapján is... bakos úr egy időutazó. egy terminátor :) visszaküldték a sötét jövőből, amikor a nők uralják a világot és el akarják pusztítani az emberiséget/férfi(as)ságot :lol: küldetésének célja felhívni a férfiak figyelmét a közelgő veszélyre :D mélyen megvetem azon férfi-"társaimat" akik nem tudják tisztelni a női nemet. tény, hogy a másik véglet - a feminizmus - sem kevésbé beteges. kedves "kovácske" úr, a feminizmus jelenleg valóban nem probléma. azonban túlságosan gyakran esünk át a ló másik oldalára (többek között a feminizmusnak köszönhetően), és már-már büszkén nézünk arra a nőre, aki "megvalósítja önmagát"... ez kissé olyan, mint amikor a fekete srác azt mondja a fehérnek, hogy minden fehér rasszista :D aki azt vallja, hogy feminista, az elhiszi, hogy férfiak uralják a világot. mert hisz' mi ellen kellene küzdenie? én tisztelem a feleségemet, édesanyámat, anyósomat, sőt minden nőt a világon... asszem itt most le is zárom.

Dragunov 2007.01.14. 07:43:37

Egyiptomban hivatalosan tilos a csonkitas. Fatvaval tiltottak meg evekkel ezelott (talan 2000 korul).


Egyebirant a feministak az en szememben nem jobbak a nogyuloloknel. Aki megkerdojelezi a nok egyenjogusagat az meg fogja masoket is. Aki viszont a nok jogaiert kuzd az nyitott kapukat donget. Legalabbis a 21. szd-i Europaban.

vadfeminista ismerosom heves kirohanosak intezett ellenem mikor kifejtettem hogy NEM lehetunk kepesek UGYAN AZOKRA a dolgokra. Egyszeruen azert mert DNS szinten, agyfelepitesben, fizikailag kulonbozunk. Soha nem lesz olyan memoriam mint egy nonek, viszont a terlatasom statisztikailag valoszinuleg jobb. A gond az hogy ezt az emlitett noismeros keptelen elfogadni. BARMIBEN kepes egy no felvenni a versenyt egy ferfival....szerinte.
Tok jo nekik, mert en csomo dologban sose leszek kepes felvenni a versenyt a nokkel....


Udv
Drag

mikus52 · http://mikus52 2007.01.14. 09:00:17

Részemről itt mindenkinek, ill. senkinek nincs igaza totálisan!
1. A házasságban nincs és nemis lehet demokrácia!
hA mindenki azt teheti amit akar, az már anarchia!
2. Nem lehet minden esetet egyformán kezelni. Én elváltként Bakost tudomigazolni "a verekedést a nők kezdik"!!!(Persze én voltam a szemét mert én nagyobbat ütöttem :)) )
3. Azt kellene tudomásul venni hogy férfinek, nőnek megvan a maga szerepe mind a családban, mind a társadalomban! Ebben a szerepkörben kellene tudásukhoz mérten a legjobban helytállni!
persze mindíg akadnak kivételek.( A nők között is vannak nagyon jó képességű vezetők!)
4. Hogy a nők irányítják a férfiakat? Igen!!!
Egyetértek! Az már egy más kérdés, hogy okos nő ezt úgy teszi hogy a férfi úgy érezze övé a döntés!!!
5. Mindíg a nő választja a férfit!!!
6. Sok nagyon okos nőt ismerek! De! Most láttam a tv.-ben a plasztikai műtétekről egy blokkot.
" Margit, hát nórmális???"
6. Végezetül egy idézet: "minden szépet és jót anőktől kaptam, neki köszönhetem az életemet!-
minden szemetet és mocskot is tőlük kaptam, miattuk fogok megdögleni!!!"

bloodhound 2007.01.14. 09:56:07

Nem isteníteni kell a nőket (bár néha rohadt nehéz megállni :D), egyszerűen tudomásul venni azt, hogy sokmindenben mások, mint mi ffi-ak, és ilyennek kell tudni elfogadni őket. Ők is sok mindent elnéznek nekünk, megtesznek értünk. Meg magukért is, de ebben mi sem különbözünk tőlük, minden szentnek maga felé hajlik a keze.Főleg, ha túl sokat veri a faszát saját magának... :)

B. József nagyfarkú orvostanhallgatótól azért megkérdezném, hogy miért gondolja zat, hogy minden nő plázacica? Ja, hogy eddig csak ilyenekkel volt dolga?! Az már egyéni tragédia. Én pl. a környezetemben alig ismerek ilyen lányt/nőt, talán nem véletlenül...

bloodhound 2007.01.14. 10:00:30

Ja, és ahogy nézem, nemcsak a nőket sztereotipizálják itt egyesek, hanem már a feministákat is. Ez igen...Ez már tényleg színvonal... Ugyan fingja nincs a feminizmusról és a feministákról, de azért leírja, hogy "Aki viszont a nok jogaiert kuzd az nyitott kapukat donget. Legalabbis a 21. szd-i Europaban." Nem ártana jóember, ha nyitott szemmel járnál a világban (a XXI. századi Európában is).

kalapkabát 2007.01.14. 10:11:15

Bakos úr biztos sokat olvasta a www.tusarok.org fórumait.

Ako5 2007.01.14. 10:56:22

Nem olvastam - és nem is fogom elolvasni a könyvet.
De:
A Nemek Harcának nyomtatott piacán megfér egy ilyen is. Sőt. Szükség van rá.
Megemlíteném az ellenművet: Esther Vilar - Az Idomított Férfi. Kötelező olvasmány annak, aki elolvas egy nőket alacsonyabb szintre helyező könyvet, aki szeretné tudni, hogy hol a helye...
És akinek még nem érettek meg a feminista elvei :)

Flash 2007.01.14. 11:13:18

Rövid leszek! Mind a könyv szerzőjének, mind a cikk írójának nagy bajai lehetnek, elragattaták magukat, mindketten valótlant állítottak, stb... Egy szinten állnak, de ez a szint elég alacsonyan van...

Mellesleg én sem olvastam a könyvet.

Házikó 2007.01.14. 11:13:55

Kedves Brenner Józsika!

Szomorú, ha egy orvostanhallgató még a magyar helyesírást sem ismeri.

"Ennek a következményeit meg inkább hadjuk..."

A műveltséged, olvasottságod mindenesetre megkérdőjelezi, hogy nem tudod leírni helyesen azt, hogy "hagyjuk". Hidd el, a leveled eleget elárul az intelligenciádról, nem kell hozzá magyarázó megjegyzéseket hozzáfűzni.

Cicafarkinca 2007.01.14. 11:41:43

Ez iszonyat beteg! Nem azért mondom, mert feminista nézeteket valok, de nem értem, miért kell így írni a nőkről, amikor ennek értelme és igaza sincs.
Te jóég! Én csak annyit tudok erre mondani, hogy ha így akar egy elég fájdalmas szakításból kigyógyulni, hogy alázza a nőket és általánosít, akkor jobban teszi ha inkább pszichológushoz fordul.
Mert ezt elolvasni is más, megélni is más...
Kívánom neki, hogy váljon egy napra nővé és viseljen el egy ugyanilyen gondolkodású férjet. Estére már nyüszítve kuporogna egy sarokban.

75 ml 2007.01.14. 12:09:42

A porbléma ott kezdődik,hogy van ez a sok sok totál elszállt,önző,akaratos babuci fejjel megáldott,általánossá váló lányka,aikik azt hiszik,hogy a világ körülöttük forog. A másik oldalon meg vannak az elpapucsosodó önmagukat felado,dugásért mindent, férfi kolléga,akiből idővel papucs lesz,utana a női faszság átveszi hatalmát bizonyos eszközökkel. Majd beindul a kör,mindkét nem a másik nemen veri le egy bizonyos "egyed" hibáját,az általánosítással.A fikázás nem fog megállni,mivel a nő "öntudatra" ébredt rég és szinte minden szinten előnyt élvez és ténylegesen bármit megtehet,a másik oldalnon a sok balfax eltűr mindent. Szóval a kör sosem ér véget...mutagoat mindenki erre arra,közben mindenkinek magába kellene néznie,csak ezzel is az a porbléma,hogy felesleges:D Mivel mindenki hibás,csak a fő kérdés továbbra is: ki,miért hibás?

bloody bastard 2007.01.14. 12:38:29

Óda napjaink karrierista hölgyeihez...

Nyirkos lett a cicim a pusáp alatt,
Mer az ofiszban a mítingen nem éri a nap,
Pedig, asz'ondják, a szilikonnak jót tesz az úvé,
Mint hó végén a számlámnak az aputól jött lóvé.

A nonfigi a derekamon marha jól mutat,
Tolatáskor jelzi az agyamhoz az utat,
Bár szolcsiban a csajok szerint egész jó a mellem,
De nem nyerhetnék vele még a légzsákom ellen.

Kígyóbőr csizmám, kicsit több volt, mint hetven,
Külsöm, mint egy statisztáé a LeniKrevic klipben.
Mango szatyor, telcsi, szájfény felken,
Fontos az összhang, a trendem rendben.

Karrierem építése nem egyszerű feladat,
Gyakran kell térdelnem, az asztalok alatt.
A píáros szakma nem könnyű kenyér,
A háton fekvő egértől kérges lesz a tenyér.

De hagyjuk is a munkát, mert sietek éppen,
Talizunk a csajokkal a Liszt Ferenc téren.
Péntek esti "Szex és Nyújork" paródia túra
Ez a nagyvárosi, kozmo, trendi kultúra.

Egy negyvenes ügyvéd, álmaim lovagja,
Bájos az a poci, ha fakormányra rakja,
Nem minden a külső, tartja a mondás,
Dzsípiesz és klíma nélkül hiába vagy Hondás.

Ha eltűnnek a pasik, az ágyjelenet után,
Hogy miért történik veled, te csak nézel bután,
Főzni azt nem tudsz, és nem akarsz gyereket,
Egy liter tejért meg nem tartunk tehenet.

Húspiaci értéked, ahogy konvergál a nullához,
Sorsod, mint a folyó, mely olvadáskor hullát hoz.
Macskát tartasz gyerek helyett, beszélsz a kutyádhoz.
A vénlányok klubja lassan téged is elátkoz.

Nem az élet ver, hanem Te szívatod magad,
Kicsit sokat néztél tévét, átmosta az agyad.
Bármit is mond anyukád, és tömi fejed a média,
Az az út, amit jársz, az nem vezet sehova.

Családod az nem lesz, igaz lóvé, mint a pelyva.
De a temetőben tudod, nincs menedzser fejfa,
Az önmegvalósítás, meg a karrier a fő cél,
Te döntöttél, cicám, eszed, amit főztél.

Varga Éva · http://V.V.Vica 2007.01.14. 12:46:15

A 75 ml is elszállt egy kicsit a férfiasságától.
Nem tudom mit ért azon, hogy "minden előnyt élvez, és ténylegesen bármit megtehet"? Jobb lett volna, ha konkretizál, nem általánosít. Egyébként, nem "hibás"-okat kell keresnünk, inkább MINDENKI a saját környezetében megadná a tiszteletet, és kimutatná a szeretetét társának. A "Bakos" féléket pedig nem kell figyelembe venni.

drbuta 2007.01.14. 14:10:47

Igen sok embernek kinyílt a bicskája a még el sem olvasott könyvtől és ez jó! Nem? Fura azért egy orvostanhallgatótól a kevés Nobel díjas nőről olvasni. Szerintem- mint minden más aggyal művelhető szakma- az orvosi is kezd elnőiesedni. Ígyhát vagy azokat a nőket kell kivenni a kalapból, vagy más téziseket kell felállítani rájuk. Az tény,hogy a nők genetikailag kódolva vannak a gondoskodásra és ezt ki is lehet használni akár a férfiaknak. De hogy ettől kevesebbek lennének? Meg azt sem értem,hogy mi lesz azokkal a nőkkel,akiknek vadász természetű férfiak elveszik a szüzességüket és így már nyilván nem fognak elkelni, mint feleségek. Taigetosz? Vagy igénytelen pasiknak még jók lesznek kipróbálásra? És belőlük lehet még anyuka, kérem szépen?
Azért lehet szép is lenne az élet ilyen egyszerűen,ahogy ez a kis Móricka elképzeli... Asszony verve, apuci piedesztálon sok pénzt keresve és anyucinak nem is lennének más igényei, csak a főzés-mosás-gyereknevelés szentháromság! Istenem, ilyen világ kell nekem!

Mis 2007.01.14. 14:20:45

Hello mindenki! Nemkülönben Wild! Egy férfi aligha ír magáról olyat, hogy "jah, egy pasi voltam"!? A magyar nyelv nem ismer olyan szót, hogy "jah", és egy férfit sem hallottam, aki lepasizta volna magát. Ez amolyan csajos dolog :) Jó lenne, ha tényleg mindenki vállalná a betűk mögött megbúvó nemét és nem rejtőznének egy férfi tekintélyéből eredő meggyőzőerő mögé. Amennyiben viszont tényleg férfi vagy, sajnállak. :) Eddig a feministapukkasztás. Továbbiakban annyit, hogy nem olvastam a könyvet és valószínűleg nem is fogom, bár az idézetekből és a televízióban bemutatott riportból világos, miről is szólhat a könyv és helyes! Helyes, hogy a mai társadalmunk egy rétege, akik feministának vallják magukat nyíltan, vagy csak legbelül, esetleg nem is tudják magukról hogy azok, kapjanak egy jó nagy jobbegyenes, bal horog kombót. Ti nőként testet öltött férfiak, akik irigykedtek ránk amiért nem lehettek nehézipari munkások, csatornatisztítók, segédmunkások az autópálya építéseken, halászok a Bernig-szoros vizén.... Tényleg! Ha annyira egyenrangúak óhajtotok lenni, annyi jogot kiharcolni; bizonyítsatok. Félreértés ne essék! Minden tiszteletem az egészséges női öntudattal bíró NŐKé. Ez a könyv szerintem nem is róluk szólhat, hanem az elfajult csajsziideálos, mindig magának drága holmikat vásárló, örökké fiatalnak maradni akaró, a végén már cikis kinézetbe átmenő de az egészséges önkritikát rég elfeledő botox arcú, az inplantátumtól seggszájúvá vált igazán szűklátókörű és rendkívül sekélyes intelligenciájú vaginával rendelkező emberekről éa a háttérben a férfipocskondiázó női szennylapokat szerkesztők némelyikéről, a rossz férjet bekapott férfiutálóvá vált, vagy zsigerből férfiutáló ősfeministák(ról)nak szól. Rólam annyit, -melőtt célponttá válok :)- hogy a hímtagom mérete rendben van, az öt éves kapcsolatom is, a barátnőm megbecsüli férfiúi mivoltomat, én az övét, nem vagyok hímsoviniszta, vannak barátaim, nem vagyok buta, sörszagú tök, a mindenkor és minden áron bizonyítani akaró nők pedig utálnak, mert amikor társalogni kezdek egy ilyennel mindig kiderül, szélmalomharcot folytatnak :) Feministák! Jó ha tudjátok mindig hibridek maradtok, akiket nem becsül igazán senki, se férfi, se NŐ. Csak egymást értitek meg és a gyerekeket ronthatjátok el. Fogadjátok el, hogy mi erősebbek vagyunk, ti pedig érzékenyebbek, mi vadásznak születtünk, ti pedig gondoskodónak. Az egyetlen ami megkülönböztet bennünket az ösztönösen viselkedő állatoktól, hogy tudatosan építjük a társadalmunkat amihez elengedhetetlen az egy férfi - egy NŐ modell és azok másságainak egyesítése a célok elérése érdekében. Ez szimbiózis, ami kell mindkét fél számára és nem árt, ha tudjuk mik vagyunk. Amúgy a véleményem egyezik vl-ével.

tistedur 2007.01.14. 14:43:11

persze..és korábban is haltok meg.(ez is tény)
és miért is nem vagyunk egyenrangúak egy férfival?
(leszámítva azt,hogy dokkmunkásként nehezebben érvényesül egy nő)de miért nem egyenrangú egy női orvos egy férfi orvossal?
és miért egyenlő a feminista a szilikonmellű plázacicával vagy a férfiutálóval?

Cilike · http://Cilike 2007.01.14. 15:30:57

Szegény, szegény ember! Csak azért nem kiáltok pszihoterapeutáért, mert nincs ember a Földön aki ebből a világból amibe bezárta magát ki tudná menekiteni. Vajon milyen emberek nevelték fel, milyen emberek veszik körül, vagy Ő milyennek látja őket? Iszonyú, borzalmas , sivár, örömtelen élete lehet.Nagyon-nagyon sajnálom.

anyád 2007.01.14. 15:39:27

kedves bakos! bazdmeg! tudod mi vagy? a legkisebbfaszú szégyenfoltja hazánknak. HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE!
Igen, rajtad röhögök te szerencsétllen köcsög. kinevetlek. HAHAHAHAHAHAHAH

apa kocsit hajt... 2007.01.14. 16:38:02

Miért vesztegettek erre szót? Egyáltalán minek ilyet kritikával illetni? Minél többet írtok ide annál jobb neki.

Mis 2007.01.14. 17:28:35

Kedves tistedur! Amennyiben nekem címezted a hozzászólásodat, felhívom a figyelmed a bonyolult szövegrészek értelmezni tudásának hiányára. Mivel nem említettem egy lapon a torzult valóságtudatú cicamacákat a feministákkal. Csupán arra kívántam rávilágítani, hogy ez a két -egymástól független- csoport lehet akiket a könyv szerzője bírálhat. Ha nem így van, akkor szomorú. De ezért nem olvasom el a könyvet, mivel nem vagyok nőellenes aktivista, csuán jót röhögök a méregtől önkifejezésképtelenné váló hímutáló fajtán :) Mivel a könyv bevallottan feministapukkasztó, nem kéne komolyan venni. Akinek pedig nem inge, nem veszi magára. Máskülönben tartom magam ahoz, hogy nem az unisex szakmákban kell levonni a konzekvenciákat nő és férfi közt, hanem ott kell differenciálni, ahol az egyik fél képes, a másik nem képes teljesíteni. Márpedig véleményem szerint egy férfi képes mindent elvégezni, amit a társadalmunk egy emberre feladatként szabhat, kivéve a gyermekszülést. Ezzel szemben a nők megszámlálhatatlan dolgot lennének képtelenek nélkülünk elvégezni, amennyiben nem akarnak bozótlakókká redukálódni. Mi viszont nem élünk vissza ezzel a helyzettel. -megvetés a kivételnek- Nincs Férfiak Lapja amelyben egy okos szerkesztőúr tanácsokkal lát el bennünket, hogyan lavírozzunk a nők misztikus világában. Tagadhatatlan tény, hogy mi férfiak kisebb vehemenciával, de őszíntébben szeretünk, ezenkívül több azonos nemű barátunk van mint nőtársainknak. Elgondolkodtató...... És ha Cilike nekem címezte a legutóbbi hozzászólást, akkor teljes szívemből kívánom, hogy csupán látásból megismerhessen olyan szülőket akik engem neveltek, akkor talán a szegényezésen és a nagyon-nagyon sajnálomon kívül talán mást is ki tud paszírozni kicsiny érzelmeitől nyomott elméjéből. Csókolom a kezeket :)

tistedur 2007.01.14. 17:40:01

Mis!
nem igazán neked szántam a megjegyzést.de most kíváncsivá tettél:mik azok a dolgok,amiket a nők nem lennének képesek elvégezni a férfiak nélkül?!

Mis 2007.01.14. 18:51:59

Bakk.. Kellett nekem megszólalnom :) Nem gondolom, hogy az első pattintott kö szerszámot egy női egyed készítette, nem gondolom, hogy a család női tagja küzdött a legzordabb körülmények között tagjai életéért amikor arra sor került, feláldozva akár önmaga életét is. Nem gondolom, hogy egy nő találta fel a kereket, nem gondolom, hogy a mai kényelmes élet töredéke is létrejöhetett volna, ha azt mondjuk mi férfiak; jó,, csináljátok ti! Találjátok ki, építsétek meg, küzdjetek meg vele, stb. Nem véletlenül ragadt ránk a megtisztelő cím: A teremtés koronái. Úgy gondolom rászolgáltunk és tesszük ezt nap mint nap. Nem csak önmagunkért. Természetesen a mostani életszínvonal nem jöhetett volna létre a nők nélkül, hiszen ők gondoskodnak gyermekeinkről, vigyáznak a család egységére és őrködnek nyugalma fölött. Ez jól működött évek tízezrein keresztül. De ne akarjon egy nő bányamérnök lenni, képtelen lenne bepiszkolni a műanyag körmeit, amiért egy csomót fizetett. Ne akarjon olyan férfiaknak dirigálni akik a férfiak közül is csak az erősebbet tisztelik. Ha egyenjogúság kell, akkor ne csak pampogjanak a nők, hanem végezzék a nem csak szar, de nehéz melót is. Egy apróság; lehet hogy a létrehozott technológiákat már egy nő is képes használni, de a világban megalkotott technológiák és technikai újítások !!98%-a!! férfi munka eredménye! Nem azért írkálunk egymásnak mert egy nő feltalálta a szilícium félvezetőt. A 19. században a szövőasszonyok kemény és szar melót végeztek. Olyanokká is váltak mint mi :) És ne essék félreértés. Cseppet sem becsülöm alá a nőket, hiszen értük élek én is, csak ne akarjon egy nő versenyre kelni egy férfivel. Sajnos sokan vannak akik így tesznek.

bachmann 2007.01.14. 18:53:26

Egyetertek Brenner Jozsikaval. A masik pedig had mondjak el valamit itt ha mar hozzaszolok. Egyreszt azoknak akik a Muzulman (Izlam) vallast (hitet) hozzak fel, hogy a (kereszteny)katolikus egyhazban sem volt ez (es reszben meg mas sincs maskent. Ha egy ferfi lep felre az elfogadott, de ha egy no az parazna. Tehat akkor az egyhazi ertekeles szerint is a no alatta van a ferfinek. A Biblia (amit ma gondolom kevesen vesznek figyelembe) a bunbeeses utan igy irja az asszonnyal kapcsolatban:"Az asszonynak monda; Felette igen megsokasitom viselosseged fajdalmait, fajdalommal szulsz magzatokat; es epekedel a te ferjed utan, Ö pedig uralkodik te rajtad" (Mozes I. konyve 3.r. 16.v.) ahogy az Ur Isten mondta megatkozva az elso emberpart. Kerdem en mi valtozott ez ota? Vagy akar a kovetkezo verset elolvasva a ferfi atkat illetoen is? Semmi, csupan a nok akarjak megforditani ezt visszajara, a csabjaikkal es uralkodni a ferfiakon. Nehol sikerul is. Sot nagyon is. Nehol persze nem. De ez a notol is fugg. Ha a no megmarad annak ami, nem is probal uralmat gyakorolni. De vannak nok akik bajjal, eroszakkal, rafinaltsaggal igenis hatalmaskodnak ferfiakon. A femministak ezt tamogatjak es szerintuk a ferfi csak egyre valo, hogy kielegitse oket es megtermekenyitse oket, maskulonben semmire valok. Visszaterve a Bibliara, ott olvashatjuk az ember teremteset is es azt is hogyan lett a nö teremtve. Mar eleve adott, hogy nem a no lett elobb teremtve, aztan a ferfibol lett a no. De a buneset elott egyenranguak voltak. Viszont mivel Eva volt aki a csabitasnak engedett es magaval rantotta Adamot is O lett ugyszolvan alarendeltje Adamnak, vagyis vegig a vilag vegeig ez az atok megmarad. Ne probaljuk mi megvaltoztatni amit Isten egyszer megmondott. Ez egy isteni rendelkezes. Teny, hogy a mai fene nagy noi szabadsag megmutatja arculatat a sok valasban is es sok mindenben. Had mondjam el en nem elek M.orszagon(es biztos a konyvet sem fogom olvasni), de a hiroldalon olvasva rola felkeltette a figyelmem a konyv es a hozzaszolasok. Melyek alapjaban veve erdekesek.En az USA-ban elek es sok erdekes dolgot latok, tapasztalok itt is. Ugye ma ott tartunk, hogy a gyereknevelest a nok (itt legalabb is) szinte teljesen a ferfira teszik at. Ertem alatta a babakenti teendoket is. Aztan a fozes, a hazimunkat stb. szinten tobbsegeben a ferfiakra haritjak. Vannak tobben ismerosok (ferfiak) akiknek 2-3 gyereket hagyott rajuk a feleseg, hogy nevelje oket, mert O elni akar es nem gyerekeket nevelni. Ez gondolom regen nem igy ment, amikor a nok nem voltak ennyire felszabadultak. Aztan a szexualis zaklatas cimen inditott perlesekrol nem is beszelve. Mindig 2 kell egy ilyenhez. Igaz van eset amikor valos a helyzet, de tobbsegeben Potifarne modjara (Potifarne aki Jozsefet akarta, de mert Jozsef ellenalt bevadolta, hogy eroszakoskodott vele) vadolnak ferfiakat, mert penzt akarnak. A fennimista birok (tobbnyire nok) igazat adnak nekik. Mig egyik kozeli ismerosomet (ferfi, nös, 3 gyerek apja) a fonoknoje szoszerint kenyszeriteni probalta vele lenni tobbszor, mire a ferfi birosagra adta es a femminista birono kirohogte, (kidobta az ugyet) mert ilyen csak egy ferfi reszerol no fele lehet. Forditva nem???? Erdekes. Aztan nagyon sok no valoban nem ertekeli semmire a ferfit, a ferjet. Egy eset a kozelunkben tortent, hogy a ferj sulyos balesetet szenvedett, mire hazament a korhazbol a feleseg elkoltozott es beadta a valast, azzal hogy Ö egy egeszseges ferfihez ment es nem hajlando beteg apolasra szoruloval elni erre nem kotelezheti senki. A fennimista birono elvalasztotta, sot meg eltartasi penzt is kell fizessen a csoro nyomorultnak az ep egeszseges volt felesegnek. Hat nem arrol lenne szo a hazassagban, hogy joban-rosszban? Egy no ezt igy siman megteheti? Gondolom ha nem lenne ez a fene nagy noi szabadsag a birono nem mondta volna ki a vallast, hanem azt mondta neked a ferjed mellett a helyed. De mert minden jog megilleti a not akkor neki szabad mindent. Egy normalis hazassagban a ferfinak is meg van a maga szerepe, de a nö sem probal felul kerekedni, hanem husegesen szolgalja a ferjet es a csaladot ami a feladata. A ferj sem uralkodik teljhatalmu urkent, hanem segiti a feleseget. Van ismeros ferfi itt aki ha elerhetne kezzel a poharat az asztalon sem veszi el, hanem szolitja a feleseget es az adja a kezebe. De ez az asszony valosagos szolgalelkuseggel szolgalja a ferjet. Miert? Nem tudni. Talan eleve igy lett nevelve? Volt meg M.orszagon ismeros csalad ahol a feleseg soha nem ult az asztalhoz enni a csaladdal, mert otthon mar gyerekkoraban igy latta es meg a ferje unszolasara sem ult oda. Ilyen is van. Szerintem nem jo az ha a no uralkodik a ferfin, sem az ha zsarnok urkent van a ferj a felesegen. Bocs ha valakit megbantottam volna az altalam elmondottakkal, csupan az en meglatasomat irtam itt le.

Dragunov 2007.01.14. 19:04:26

bloodhound...

A szinvonal Nalad van. Kerlek tanulmanyozd az ervenyes helyesirasi szabalyokat. 21. es XXi. szazad egyarant helyes.
Udv a magas lovon ulonek is

p.s.: nem kene flame-el szetverni a topikot meg ha nem is tudsz ertelmesen hozzaszolni akkor sem

Mis 2007.01.14. 19:04:48

És hozzáteszem; utálnám, ha a feleségem mos, főz, takarít, gyereknevel robot lenne. Kell, hogy szakmálya legyen, dolgozzon, szeresse amit csinál és beszélgessen velem róla. A mai vlágban mindenkinek megvan a dolga, még a gyerekeknek is. Ott a baj, amikor keverjük a szezont a fazonnal. Én például a világért sem lennék manikűrös, vagy óvónő :)

tistedur 2007.01.14. 19:10:20

Mis!
aha,értem.(akkor térjünk vissza abba a korszakba,amikor a férfi eltartja acsaládot,a nő pedig otthon ül,főz és gyereket nevel?vagy a nő aki szar melót végez (mondjuk 3 műszakban apró mütyüröket szerel össze normában miinibálbér közeli összegért),csak akkor lenne jogosult az "egyenrangúságra" ha helyette elmenne dokkmunkásnak?
vagy egy nő ne akarjon mondjuk tanulni és tanár lenni? vagy orvos? vagy gyógyzrész?vagy tanulhat,de ne dolgozzon,hanem maradjon otthon és támogassa a teremtés koronáját?
ez lenne szerinted a jó?

tistedur 2007.01.14. 19:28:43

Mis!
de nagyon sok uniszex szakma van:és ha két ember ugyanazon a területen dolgozik,akkor ne azért legyen köztük különbség mert az egyik nő,a másik meg férfi.
vagy legyenek női szakmák:és mást meg ne csinálhasson(még akkor se,ha képes rá?!)

Mis 2007.01.14. 19:32:51

Olyan gyorsan válaszoltam, hogy még föl sem tetted a kérdést :) Üdv!

Mis 2007.01.14. 19:35:20

Természetesen, ahogy mondod. Ebben egyetértünk.

forumuser 2007.01.14. 19:45:13

Mis, szerinted mekkora eséllyel indult egy nő a tudomány területén abban a társadalomban, amely a XIX. századig azt sem engedélyezte neki, hogy érettségizzen, az egyetemi tanulmányokról nem is beszélve?
Szóval miért olyan marhatutibiztos, hogy azért van köztük kevés tudós és feltaláló, mert genetikailag hülyék hozzá?

Mis 2007.01.14. 19:46:58

Jaaa. Ha azt gondolod, én nem tartom egyenrangúnak a nőket a férfiakkal, akkor valamit rosszul írtam. Természetesen ugyanazon jogok vonatkozzanak mindkét nemre. De nem így van. A nők máris megkülönböztetett szerepet kapnak egy csomó mindenben. Egyébként nem tudom tudod-e, de magyarországon a nőkkel szemben pozitívan diszkriminálnak, a nagy jogkövetelések következményeként. Ami azt jelenti, hogy amikor azonos kvalitású személyek felvételiznek egy munkahelyre, persze vezetői pozícióról van szó, nem dokkmunkásokról, akkor a nőket előnyben részesítik, hogy javítsk a statisztikát. Ezt a Klubrádió női jogokról szóló műsorában hallottam. Olvasd el bachmann hozzászólását, arról beszélek.

forumuser 2007.01.14. 19:49:40

Aha. Erről kérdezz meg egy kisgyerekes anyukát, aki épp állást keres...

tistedur 2007.01.14. 20:02:14

Mis!
ne kérd rajtam számon bachman amerikai tapasztalatait :)(én itthon élek)(számomra normális,hogy egy apuka beszáll a gyereknevelésbe/gondozásba(tud pelenkát cserélni,fürdetni sőt még meg is tudja etetni a gyereket,sőt rálehet bízni,akár két napra is :)
és nézz meg egy statisztikát arról,hogy a férfiak és nők aránya milyen a vezetői pozicíókban(és milyen a fizetésük közötti különbség)

Mis 2007.01.14. 20:15:31

Cat! Amit én fejtegettem, az még messze időszámításunk elé nyúlik vissza, illetve napjainkról beszéltem. Az elmúlt 20-30 évről. De ez nem fog megváltozni, akármennyit is tanulnak a nők. A ffiaknak jobb a térlátásuk, jobb a logikai kézségük, jobban tudnak folyamatokat modellezni pusztán az agyukkal mint a nők, amit a törzsfejlődés eredményezett, mert nekünk kellett gyorsabbnak lenni mint a zsákmányállat és okosabbnak lenni a ránk vadászónál. A nők ezzel szemben nagyobb készséget mutatnak a monoton, ismétlődő dolgok türelemmel és kitartó végzésében. Ilyen volt a bogyó gyüjtögetés, gyereknevelés és a barlang körüli mindennapos teendők. Egy férfi a falhoz vág valamit, ha kettőnél többször kell vele ugyanazt a metódust végrehajtani. Ilyen a gyereknevelés, a háztartás vezetése és igen, az apró kütyük összeszerelése a gyárban. Ami nem azt jelenti, hogy itt és ott nincsenek kivételek, mert vannak. Általánosan viszont az előbbiekben leírtak irányadók. Pl azért nincs sok felsővezetői poszt nők által betöltve, mert a nők ezekhez a pozíciókhoz túl emocionálisak. Forrásokat nem közlök, de ezek nem az én kitalációm, hanem tények. Végső konzekvencia: Különbzőek vagyunk és szükségünk van egymás különbözőségére.

forumuser 2007.01.14. 20:39:24

Igen, Mis, csakhogy ezek az általános jellemzők nem indokolnak semmiféle hátrányos megkülönböztetést (és pozitív diszkriminációt sem). Itt nem arról van szó, hogy egy adott pozícióra az "általános nő" és az "általános férfi" pályázik, amiből az következne, hogy a nő alkalmatlan a munkakör betöltésére, hanem arról, hogy _konkrét_ egyének vannak konkrét képességekkel, olyanokkal, amelyek alkalmassá teszik őket a feladatra.
Tehát: amennyiben a férfi és a nő is ALKALMAS rá, nincs helye nemi alapú megkülönböztetésnek.

Tudniillik vannak nők, akiknek van pölö műszaki érzékük, és vannak férfiak, akiknek egyáltalán nincs - ezt (vagyis az egyéni képességeket) kell tehát figyelembe venni, és nem azt, hogy a férfiaknak "általában" van, a nőknek pedig "általában" nincs.

"A nők ezzel szemben nagyobb készséget mutatnak a monoton, ismétlődő dolgok türelemmel és kitartó végzésében."

Én például nőből vagyok, és gyűlölöm a monoton, ismétlődő dolgokat. Főzni is úgy szoktam, hogy KÖZBEN mosogatok és mondjuk mosok is, hogy minél hamarabb letudjam az összes efféle nyűgöt. Ez csupán azt bizonyítja, hogy nincsen mindenkire ráhúzható séma. Általánosságokat mondhatunk, de ne essünk az általánosítás hibájába, mert a kettő nem ugyanaz.

Abban, amit írsz, természetesen igazad van, amennyiben _általánosságban_ beszélünk, de nem árt közben észbentartani, hogy _egyéni_ _eltérések_ mindig voltak és lesznek, és ezekkel szemben nem a tiltás és az erőltetés a helyes magatartás. Szvsz.

bachmann 2007.01.14. 21:03:15

kedves tistedur! Igen igazad van. Persze normalis, hogy egy apuka beszall a gyereknevelesbe meg pelenkacsere, furdetes es egyeb teren is, de nem ugy, hogy a kedves feleseg viszont semmit sem csinal, hanem azt mondja ha megcsinaltad a gyereket (en megszultem) te pedig neveld fel. Aztan a no csak a szepsegszalonba, kondihelyre jar es szorakozik, mert neki ehhez joga van, hisz nö. Aztan ha a ferjnek esetlege nem tetszik szedheti a satorfajat es mehet, de minden ami van marad a nonek. A gyerek is mehet, ha marad csak azert, hogy a ferjtol penzt kapjon. Sajna sok ilyen eset van itt, de gondolom ott is hasonlo. Nekem mar nagyok a gyerekeim (32 eves es 29)tehat ezek szerint nem vagyok fiatal eppen. Nalunk ugy volt ha en mentem haza elobb en kezdtem el fozni, ha a felesegem akkor O. Amikor a felesegem otthon volt a gyerekekkel nem varta el, hogy en keljek fel hozzajuk (aki reggel koran dolgozni ment)ha kellett ejjel hanem Ö kelt fel, de ez nem volt kiszolgaltatas. Ha viszont en is otthon voltam ez maskent alakult. Viszont a mostani ugynevezett nagy feminista jogaikat fitogtato nök elvarjak, hogy a ferj ezust-tarcan szolgalja ki oket meg ha nem dolgoznak is, mert hogy Ö a nö. Aztan ha ez forditva kell akkor Ö bizony a kisujjat sem mozditja a ferfiert. Ezek a feministak. Hala Istennek nem minden nö ilyen. Tobbsegeben jo felesegek es jo edesanyak. Ezek nem is ernek ra fenimistanak lenni. Szerintem a feministak ferfigyulolok is egyben, akik csak a maguk szorakoztatasara valonak tartjak a ferfit, de hogy Ök adjanak valamit a ferfinek Isten örizzen. Ilyeneknek nem szabad lenne bironak lenni, plane nem ferfi-no kapcsolati viszony eseti ugyekben. Mert egy nonel is meg van az amit szegeny edesanyam mindig mondott, hogy "MEGMONDJA A GYERMEK, HOGY MEGVERTEK, DE AZT HOGY MIERT NEM MONDJA MEG." Egy no is elsirja magat, elpanaszolja hogy igy, megy ugy, de hogy miert van ez azt mar nem, es a feminista biro dont >pokolra a rusnya ferfival< Evekkel ezelott tortent itt, hogy egy no (feleseg) valahogy osszeszollalkozott a ferjevel es amikor az aludt levagta a peniszet. Aztan a szegeny nöt a fenimistak martirnak kialtottak ki, a baranylelkü nöpartolo szociologus (persze nö)es a feminista ügyvedje Ö belöle csinaltak áldozatot, (felindultsagaban tette, a ferje rossz volt hozza) es a feminista birosag felmentette. Ha ugyan ez forditva tortent volna, hogy esetleg a ferj vagja le a mellét Isten irgalmazzon a gyehennara valo ferfinek. Ö mondhatott volna barmit is nem lett volna mentsege. Na hol itt az igazsag??? Persze a ferfi gyors orvosi beavatkozassal megmaradt. nem vagyok nogyulolo, de az igazsagtalansag barmelyik oldalon igazsagtalansag. Ezt a kedves feministaknak is tudomasul kellene vegyek. Aztan ahelyet, hogy lobogtatjak a feminizmusukat inkabb allnanak be a csaladvonalba es lennenek jo felesegek es jo anyak. Ha pedig valaki orommel es odaadassal szolgalja zsarnok ferjet az az Ö dolga. Ketton áll a vásár.

kisvirag 2007.01.14. 21:38:40

aki azt gondolja, hogy ma magyarországon pozitív diszkriminációban részesülnek a nők munkavállaláskor (legyen szó vezetői vagy bármilyen más állásról) igen erősen el vannak tévedve, és nem hasból, hanem tapasztalatból beszélek! ha nő vagy, igen komoly hendikeppel indulsz. fiatal vagy, friss házas, vagy tartós kapcsolatban? nem kellesz, mert hamarosan gyereket mész szülni...
kicsi gyereked van? nem kellesz, mert ha az beteg lesz, te ki fogsz esni a munkából néhány napra...
több gyerek dettó.
ha meg már nagyok a gyerekeid, túl öreg vagy.
Két nővérem van (én épp végzős vagyok egyetemen, de dolgoztam már, és ott is megkérdezték, mikor óhajtozok majd gyereket szülni). egyik két éve lett munkanélküli, mikor az iskola, ahol dolgozott, közölte vele, hogy nem mehet vissza GYES után dolgozni. igen, tudom, törvényileg köteles lenne visszavenni. de nem tette... két főiskolai diplomája van, 3 gyereke, akkor 33 éves volt. számtalan helyről vagy azzal küldték el, hogy túlképzett, vagy azzal, hogy sok a gyerek, vagy azzal, hogy túl idős. pedig a végén már titkárnői állást is vállalt volna, 30km-el arrébb is ahol lakik, csak legyen már valami. egy év után talált az újjáépült szakközepes koliban állást.
másik nővérem költözött, Dunántúlról Szegedre, ő könyvelő. ő is rengeteg helyre beadta a jelentkezését, néhány elbeszélgetésen volt is. többször előfordult, hogy egészen addig hihetetlen lelkes volt a munkáltató, amíg a szakmai referenciáiról és tudásáról beszélt, de amikor megtudta, hogy neki is 3 gyereke van és a legkisebb 4 éves (ő egyébként 31), elküldte,hogy majd "értesítik". nos, azóta is hívják. szerencsére ő is talált azóta munkát, egy kapitalista felfogású főnöknőnél, akinél egyetlen dolog számít: a munka el legyen végezve.
sajnos én is attól rettegek, hogy amikor kora nyáron nekiállok a munkakeresésnek, komoly falakba ütközöm majd azért, mert két három éven belül gyereket szeretnék szülni.
És akkor csodálkoznak az emberek, hogy oly alacsony a hajlandóság a gyerekszülésre (amellett, hogy pénzügyileg is komoly terhet jelent)

szerencsére már korábban felhívták a figyelmet arra is, hogy a korábbi századok hölgyeinek mily kevéssé adatott meg a tanulás lehetősége, de azért úgy gondolom, a nők között is szép számmal vannak olyanok, akik sokat tettek az "asztalra".
A Bibliát és a többi vallási szent szöveget pedig nem vagyok hajlandó hiteles forrásnak elfogadni, mivel azokat férfiak írták egy olyan korban, amikor a nőnek tevében mérhető értéke volt... Arról nem is beszélve, hogy csak akkor vegyük szentírásnak Mózes könyvét, ha hajlandóak vagyunk minden egyéb más iránymutatását is annak venni... tök jó dolog idézetekkel dobálózni, de ezt lehetőleg megfelelő körültekintéssel tegyük. Utalnék itt a szintén interneten kerengő szövegre, amit egy, a melegekről szóló rádióműsor, amely a homokosok elítélésének alapjára a bibliát hozta fel, egy hallgató frappáns kérdéseit tartalmazza. (sajnos épp nem találom, anno nem bookmarkoltam)

Brenner József 2007.01.14. 21:45:37

Igen! Elértrem a célom!
Azt hiszem könyvet fogok írni! Címe a következő lesz:
Mire képes egy Nő? (pár pohár ital után)
Köszönöm kedves "modern" gondolkodású barátaim! Sokat tanultam ezen az oldalon!

Brenner József 2007.01.14. 21:47:33

Le fog esni a feministák álla...

Brenner József 2007.01.14. 21:48:53

és biztos eladok belőle 100000 db-ot.

bachmann 2007.01.14. 21:56:45

Kedves Jozsika! Tetszik ahogy korabban alairtad, igy, h. Jozsika. Annal inkabb is mert tulajdonkeppen a fiam is igy hasznalja (Ö most 32 éves) igaz itt angolosan JOEY (amugy az en nevem is az mint a tied, csakhogy angolosan hivatalosan Joseph, vagy csak JOE). Aztan az is erdekes, hogy a fiam is orvos itt az USA-ban. Igen valoban sok minden elhangzott itt ezen az oldalon eddig. Nekem a szereny velemenyem az amit itt a 2 hozzaszolasomban is elmondtam. Udv.

bachmann 2007.01.14. 22:10:43

igen erdekes Jozsika amit irsz, hogy Mire képes egy Nő? (pár pohár ital után) Errol jut eszembe egy tavaly olvasott hir, hogy szegeny kiszolgaltatott nök (egyik-masik valoban mire kepes par pohar ital utan). A hir pedig az, hogy az egyik parti összejovetel alkalmabol mikent eroszakolta meg a nö a jokepü ferfit. Az eset az volt, hogy MINDENKI IVOTT PERSZE, ES AZ ADOTT FERFI IS, AZTAN A SZOFAN ELALUDT, MIRE ARRA EBREDT, HOGY AZ EGYIK NÖ ORALISAN KENYEZTETI. ERRE FEL DÜHBE JÖTT, NEM AZ HOGY TOVABB ENGEDTE VOLNA A MOKAT. AZTAN BEPERELTE A NÖT NEMI ERÖSZAKERT. VALAMI CSODALATOS DOLOG TORTENT, HOGY A NÖT ELITELTE A BIROSAG.VALOSZINULEG NEM FEMINISTA VOLT A BIRO. UGYANIS A NÖNEK TETSZETT A FERFI ES GONDLTA NEKI SZABAD, PLANE HA ALUDT A FERFI, DE ERRE A REAKCIORA NEM SZAMITOTT.

forumuser 2007.01.14. 22:13:56

Bachmann: ezek nem feministák, hanem önző hülyep*csák. Feminista az, aki a nők esélyegyenlőségéért ill. hátrányos megkülönböztetése ellen küzd valamilyen eszközzel (a hiedelmekkel ellentétben ezek az eszközök csöppet sem erőszakosak) - nem pedig az, aki farkakat vagdos le bosszúból, és úgy véli, hogy neki alanyi jogon jár minden, mi szem s szájnak ingere.
Nem kellene beazonosítani egy eszmét az eszement vadhajtásaival.

"Aztan ahelyet, hogy lobogtatjak a feminizmusukat inkabb allnanak be a csaladvonalba es lennenek jo felesegek es jo anyak."

Nos, a feminizmus többek közt arról szól, hogy egy nőn le legyen számonkérhető a méhe kihasználtsága. Egy férfit vajh' miért nem kóstolgat a társadalom, amiért negyvenévesen még se felesége, se gyereke? A feminizmus a választás szabadsága. Nem biztos, hogy mindenkit a férjhezmenés és a gyereknevelés éltet, a női nem is adott már nem egy orvost, kutatót és egyéb produktív embert a világnak (ami ráadásul sok esetben nem is zárja ki azt, hogy az illető egyúttal édesanya is legyen).
Való igaz, van egy rakás befolyásolható idióta, aki a tévében hallottak meg a Cosmopolitanben olvasottak szerint alakítja az életét, de ahogy elnézem, a többségnek azért helyén az esze és a szíve, és nem fogja elnyomni a vágyait, természetes késztetéseit csupán azért, hogy trendi legyen. A környezetemben élő lányok, nők többsége igenis vágyik gyerekre, bárki bármit is mond - más kérdés, hogy nem feltétlenül akkor, úgy és azzal, amikor, ahogyan és akivel a drágalátos társadalom elképzeli. Inkább várják meg az igazit, és inkább érjenek meg az anyaságra lelkileg, semmint hogy mindezek híján vágjanak bele olyasmibe, ami komoly felelősségvállalást kíván. Nemrég méltatlankodott valaki, hogy juj, micsoda dolog, hogy sok nő csak harmincévesen szül... Na és akkor mi van? (Itt jegyezném meg, hogy azok az ismerősök, akik harminc körül vállaltak gyereket, többnyire azért tolták ki eddig, mert idáig tartott összekaparni mondjuk egy másfél szobás panellakásra valót. Persze, persze, lehet szülni albérletbe is, meg lakáshitel is van, csak győzzed nyögni utóbbi részleteit vagy negyven évig.)
Azt is tudomásul kell venni, hogy mindezek ellenére - biológiai késztetés és lelki érettség - mindig is lesznek olyan nők, akik nem vágynak gyerekre, és nem holmi divatmajmolás céljából. Talán "genetikai hulladékok" - hiányzik belőlük valami, aminek normális esetben meg kellene lennie. Vigyázat, NEM mondtam, hogy jó, ha ezt tesszük meg követendő példának és normának, csak azt, hogy VAN ilyen, és egyáltalán nem biztos, hogy ezek az "evolúciós zsákutcák" felelősek minden rosszért, ami a családot/az országot/a világot éri (ld. nemzethalál).

Mozitudós · http://www.imdb.com/title/tt0175880/ 2007.01.14. 22:33:40

Kedveseim, azt hiszem, bedőltetek egy médiahekknek. Javaslom megtekinteni a Magnolia c. amerikai filmet (IMDb link: www.imdb.com/title/tt0175880/ ), ezen belül Frank T. J. Mackey alakját (játssza Tom Cruise). Mackey egy az idézett könyvhöz túlságosan is hasonlító vallás és annak jelmondatai jegyében tart szemináriumokat, ahol önbizalomhiányos férfiakat "tanít" sikeresen randevúzni. Régebben láttam a filmet, a szlogenek már kiestek a fejemből, de akit érdekel, nézzen utána. Reklám: az Odeonnak megvan a film DVD-d.

Szerintem meglepő és mulatságos eredménye lesz az összehasonlításnak :)

forumuser 2007.01.14. 22:35:33

Brenner József: nagy tévedésben vagy. Az, hogy "a nők nem dolgoztak, csak gyereket neveltek és főztek", soha nem volt a társadalom egészére jellemző. Ez egy kiváltság volt akkor is és most is. Mindenki elfelejti, hogy voltak cselédek és parasztok is ám, nem csak úrikisasszonyok, akiket zongorázni meg franciául társalogni tanított a nevelőnő...

Lehet, hogy a parasztasszony munkájának gyümölcse nem volt számszerűsíthető, de olyasmit állítani, hogy csak gyereket nevelt és főzöcskézett, tájékozatlanság... Egyáltalán nem összemérhető azzal, amit most egy háztartásbeli csinál, még akkor sem, ha csupán azokat a teendőket vesszük számításba, amelyek ma is hozzátartoznak egy háztartáshoz. Ugyebár anno nem volt mosógép, hiperintelligens mosószer, mosogatógép (pláne), hidegzsíroldó, központi fűtés, hűtőszekrény, folyóvíz ésatöbbi, továbbá disznót kellett etetni hajnali ötkor, fát vágni a hidegben és kapálni, gazolni és még ki tudja, mit még. Ez ugyanolyan produktív és életbevágóan fontos munka, mint amit a férj csinált, úgyhogy a "nő nem dolgozik, a férfi meg eltartja" mondat egyszerűen nem állja meg a helyét.

Egyébként ebből - a "régi" és a mai élet különbségéből - adódik az egész mizériának a rákfenéje is. Naná, hogy a legtöbb nő elkezd unatkozni, ha otthon van a gyerekkel - hiszen a régi idők parasztasszonyához képest rengeteg szabadideje szabadul fel, amit szeretne valamelyest értelmesen eltölteni (nem, a játszótéri értekezés más anyukákkal a bébikaki aznapi állagáról nem épp szellemi igényeket kielégítő tevékenység).

Ugyanakkor dolgozni IS, és háztartást vezetni meg anyának lenni IS egyszerre már túl sok, túlságosan leköt és túlságosan megerőltető. Sehogy se jó.

A megoldást - legalábbis részben - az jelentené, ha realitás lenne a négy- és hatórás munkaidő lehetősége, nem is beszélve a távmunkáról, amely itt, Magyarországon minden, csak nem valóság. És persze még egy csomó minden, de már így is túl sokat pofáztam így virtualice...

Idhren 2007.01.14. 22:52:04

Én se vagyok oda a túlságosan véresszájú femi nistákért, dupla-X kromoszómáim ellenére. De asszem a normális feminizmus nem is a pasigyűlöletről szól. Úgy egyébként a szélsőségekkel nem vagok jóban.
Pszihológiát tanulok. Ezt nem mint pozitívumot mondom (mer nem feltétlenül az, sőt), csak azt jelenti, hogy tanultam már ilyesmiről. Ami szintén nem jelenti azt, hogy értek hozzá.

DE! Ami a fő! :D
Nem akarok kötözködni, meg lehúzni Bakos úr remek, és minden bizonnyal rendkívül nívós művét, de ez sajna: NYÚLÁS!!! >:)

Már 1914-ben megjelent egy még ennél is durvább mű, Weininger Otto nevű 22 éves uriember tollából, aki a nőkről való tudását papirra vetvén megunta életét, és egy év múlva öngyilkos lett. (Vajh miért is?... )A könyv 14 kiadást ért meg, olvasóit az sem tántorította el, hogy az író csak az anyjával, és kurvákkal érintkezett, illetve kiderültek homoszexuális hajlamai is.
Kedvenv jelmondata: A férfié a pénisz, a vagináé a nő. Már elnézést.
És ebből nekem előadást kellett tartani!!!
Szal nem a mai kor szülöttei az idióták, sajna ez az emberi faj sajátja, hogy ilyeneket is kitermel. Segond, ettől csak nekik lesz rosszabb.

(És most lehet rám vetni a köveket, hogy sztereotipizálok, de mint Bakos úr is, én is történelmi tényeket közöltem :P)

forumuser 2007.01.14. 23:23:53

Idhren: Tűsarkúban hátrafelé - ismerős? Talán egyszer tananyag lesz :) Annyi a különbség, hogy nő írta, és bár vannak jó meglátásai a női nem egyes példányait illetően, a könyv egésze mégsem több, mint egy sztereotípiagűjtemény. Például abból, hogy végre-valahára sikerült eljutnia a hüvelyi orgazmusig, és az annnyira, de annnnyira jó volt, néhány csavarral eljut valami homályos következtetésig, miszerint a klitorisz örömszerző képességének kiemelése holmi véresszájú feminista propaganda volna, merugye aki nem élvez hüvelyben, az nem is igazi nő :) Vagy valami ilyesmi...

forumuser 2007.01.14. 23:50:50

Mis: még valami a "mér nem találtak fel a nők semmit" kérdéskörhöz. Úgy látom, itt egyfajta tautológia érvényes, miszerint "ha nő vagy, az a dolgod, hogy gyereket szülj" illetve "ha gyereket szülsz, akkor az a dolgod (értsd: másra úgyse vagy jó)".
Csakhogy kimaradt egy rendkívül fontos lépés.
Az van, hogy a patriarchális típusú társadalom soha nem nézte el egy nőnek (és igazából nem nézi el ma sem), ha élete legfontosabb feladatának nem a gyermeknevelést tartotta (függetlenül attól, hogy neki mi volt a véleménye) - egy férfinak viszont igen. Senki nem botránkozik meg azon, ha egy apa hetekig alig látja a családját, mert beletemetkezik valamilyen fontos teendőbe (például kutat, a találmányán dolgozik, miegymás). Na de mi lenne, ha ugyanezt egy nő tenné? Össznépi felháborodás, ítélkezés, boszorkányüldözés...
Ehhez tegyük még hozzá, hogy egészen a XX. század második feléig gyakorlatilag nem létezett hatékony fogamzásgátlás, így családtervezés sem - merje valaki azt mondani, hogy 5-6 (vagy több) poronty mellett még lenne ideje "feltalálni" a szilícium félvezetőt... Ja, és persze mindenféle előtanulmány nélkül, mert azt ugye egy nőnek nem lehet.
Szóval?

Ja, igen: a minimálbéren tengődő nőszemély.
Ha keveset keresel, az a baj, mert akkor már inkább maradnál otthon a seggeden a kölyökkel, ja és persze élősködsz, és elszórod a pénzt, amit a férjed verítékes munkával megkeres. Ha sokat keresel, az a baj, mert akkor egy szőröslábú, férfigyűlölő emancipunci vagy, aki papucsod csinál abból a szerencsétlenből, aki élete párjául szegődött, és akinek már a farka se áll fel, annyira le van igázva.
Nyuszika meg a sapkája.

forumuser 2007.01.15. 00:00:36

A szilícium félvezető pont hülye példa volt, valami korábbit kellett volna, csak épp nem jutott eszembe semmi. Sorry.

kisvirag 2007.01.15. 00:09:34

és mi van azokkal a családokkal, ahol az anyuka a sokgyereket minimálbérből próbálja eltartani, miközben az apuka kocsmáról kocsmára jár, és elissza azt a kevés pénzt is.
ha már itt hatalmasakat példálózunk, erről se feledkezzünk meg, mert főleg falun és kisvárosban, rengeteg erre a példa... (sajnos az én apám is ilyen volt, igaz anyukám nem minimálbért keresett. de ha nem válnak el, most nem ötödéves lennék, hanem valami nyomortelepen tengődhetnék fizikai munkából a magam 160centijével és 45 kilójával)

kisvirag 2007.01.15. 00:11:31

persze, gondolom, erre is kész a válasz a Bakosfélék részéről: mi nők döntöttük szegény ártatlan férfit ebbe az állapotba...

forumuser 2007.01.15. 00:32:28

Naná. A nők elvették a munkáját, ezért fordult az alkoholizmus felé szegény feje... Mert hát közben a farka is lekonyult, így aztán ebbéli bánatában duplaannyit kezdett inni :-P

Brenner József 2007.01.15. 10:52:31

köszönöm "bachmann"!
én ennél durvább dolgokat is megéltam.
nem is hittem volna, hogy egy "nő"-t mire rá nem lehet venni.

úgy látom a farok központi kérdés lett.. úgyhogy mindenkinek további jó vitát!

M1978 2007.01.15. 14:15:28

Volt egy ilyen farok-imádó regény a South parkban is. Mr. Garrison, a homokos tanár bácsi írta :o)

Ezek sztereotípiák, mint minden sztereotípia mögött, ezek mögött is rossz tapasztalatok állnak (valamely olyan nővel, aki olyan volt).
Ettől én, mint férfi, nem fogok a szent fasz szobra előtt leborulni, akkor már inkább a szent punci előtt :o)))

forumuser 2007.01.15. 14:59:53

"Ezek sztereotípiák, mint minden sztereotípia mögött, ezek mögött is rossz tapasztalatok állnak (valamely olyan nővel, aki olyan volt)."

Szerintem is. És többnyire ezt citálják elő indokként arra, hogy miért is kell magunkat non-stop sajnálni és megkeseredni ahelyett, hogy elkönyvelnénk a dógot tapasztalatszerzésnek.
Mindenkit érnek csalódások, mindenkinek gyalogolt már bele a lelkébe a másik nem egy (vagy több) képviselője, mégsem lesz mindenkiből nő- ill. férfigyűlölő.

Minden eszmerendszernek, mozgalomnak van szélsőséges megnyilvánulási formája (ld. feminizmus), ám ettől még magára az eszmerendszerre nem lesz jellemző e szélsőség. (Ezt a megfogalmazást loptam, mert tetszett.)

forumuser 2007.01.15. 16:56:51

Mi az, beragadt a Caps Lock? :)

kisvirag 2007.01.15. 17:27:10

ha még csak az, de ahogy elnezem a ctrl+v-re is sikerült rátenyerelni.
egyébként köszönjük ezt a hihhetetlenül intelligens hozzászólást, komoly épülésére szolgált mindenkinek :)

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.01.15. 18:03:17

Ezt írták Cat és Kisvirág előtt. a félreértések elkerülése végett, csak azért moderáltam ki, mert kurva hosszú. Röviden összefoglalom:

hülye feminista blog 2007.01.15. 16:43:23
EZT A SZAR BLOGOT!!!!

BASSZÁTOK MEG!!!!
BASSZÁTOK MEG!!!!
BASSZÁTOK MEG!!!!

Jani 2007.01.15. 19:03:53

Megpróbálom rövidre fogni:
Aki ezt a könyvet komolyan veszi, felhergeli magát etc., azzal szvsz nincs minden rendben. Ez a könyv egy buta, elkeseredett férfi (elég gondja lehet, hogyha így vélekedik a nőkről, ráadásul férfitársait is lejáratja azzal, hogy a nevükben próbál felszólalni) vagy egy okos feminista, céltudatos nő írása (ha befut, sok pénzt tud hozni egy botránykönyv, ezenkívül lejárathatja a férfiakat). Igaz, hogy a könyvet nem olvastam, csak az idézetek és a könyv címe alapjára építem a mondanivalóm. Ezek ellenére se szeretném elolvasni ezt a könyvet, ezzel is bojkottálva az eladási statisztikákat. Nincs is jobb reklám ennél. Sokan beszélnek róla netes fórumokon és élőszóban is és még fizetni sem kell érte (mármint a reklámért).
Az állatvilágra jellemző a nemek közötti alá- és fölérendeltség. Azt hiszem mindenki ismer ilyen példákat (pl fekete özvegy). Ezek az állatok ösztönylények, bizonyítottan nem képesek tudatosan cselekdni úgy, hogy tisztában legyenek tetteik következményeivel. Mi (modern) emberek vagyunk, gondolkozunk. Ez a roppant értékes tulajdonságunk (is) emel ki minket az állatvilágból. Akkor mi a vita tárgya? Szerintem az emberek (Nők és férfiak) teljesen egyenrangúak. Ha egy nő ládákat szeretne cipelni a kikötőben, közben fingani böfögni és este sörözni a munkatársaival, hát tegye azt. Egy másik nő nem szeretne gyereket, mert fontosabb a karrierje, a társadalomban megszerzett státusza, mi baj van vele?! Egy harmadik pénzért árulja a testét, esetleg nem is kér érte pénzt, csak minden hétvégén más pasit keres magának egy szórakozóhelyen, legrosszabb esetben élősködik. Azt mondom, hogy tegye azt! Minden ember meg van áldva a gondolkozás képességével, dönte sel saját maga, hogy mi a jó neki. Próbáljon uralkodni a férfiak fölött, használja ki a férfiakat, nézze le őket! Engem nem érdekel, de van egy tippem, hogy mire számíthat hosszú távon! Saját maga alatt fogja a fát vágni!
Ugyanez érvényes fordítva is! Rengeteg férfi kihasználja a barátnőjét, próbál az "erősebb nem" színében tetszelegni. Szerintem van egy arany középút, amit minden normálisabb embernek (lehet az Nő vagy férfi) ismernie kellene.
Engem nem zavar, ha bizonyos esetekben a Nőket több jog illeti, mint a velem azonos neműeket. Én is előbb megállok egy gyalogosátkelőhely előtt, ha egy nő várakozik előtte, és előbb engedek előre egy nőt az ajtónál, mint férfitársaimat. Amennyiben módomba állna, még többet segítenék rajtuk, pl munkaszerzés. Mindenki tisztában van vele, hogy egy kisgyerekkel rendelkező anyuka milyen nehezen kap munkát (esetleg egy fiatal nő, aki közeljövőben gyereket szeretne). Valamilyen szinten megértem, de rengeteg munka van, amit otthon is el lehet végezni. Az én ötletem a tanulás. Támogatnám a kismamákat továbbtanulásuk érdekében (csak esti vagy levelező szakon, hogy mindig kisbabája mellett maradhasson)! Megtehetik otthon is és nekik se lesz rossz egy diploma (esetleg egy újabb diploma).
Sok embertől hallottam, hogy a nő dolga a takarítás, főzés, mosás stb. Nos, ezzel kapcsolatban:
Szerintem nincs olyan ember, aki nálam jobban utálná a házimunkát, de úgy gondolom, hogy ebben is meg kell találni a középutat. A mai nők ugyanúgy dolgoznak, mint mi, miért háruljon rájuk az összes házimunka, amíg ránk a havonta egyszeri szögbeverés (hogy feltehessünk egy képet, vagy egy polcot), esetleg az évente egyszeri szobafestés?
Egy normális párkapcsolatban ugyanannyi joga kell, hogy legyen mindkét félnek, legyen szó fontos döntésekről, munkáról, gyereknevelésről, házimunkákról vagy bármi másról.
Szerencsésnek érzem magam, mert mind párkapcsolatokban (főleg a jelenlegiben), mind munkahelyeken, vagy tanuló koromban az iskolában nem találkoztam férfigyűlölő nőkkel (feministákkal). Mindig egyenrangú félként kezeltem Őket és soha nem használtak ki emiatt! Persze most egy kicsit hazudtam, mivel az aktuális Barátnőmet mindig felsőbbrendűként kezeltem, aminek mindig meg lett a jutalma és ugyanannyit kaptam, amennyit adtam (néha talán több volt, amit kaptam, pozitív értelemben).
Sajnálom azt a (sok?!) embert, aki az ellenkező neműekben keresi a hibát. Szerintem először a saját házuk táján kellene körülnézniük!
Úgy gondolom, hogy az összes férfi nevében kimondhatom, hogy a könyben leírt dolgokkal nem értünk egyet és nagy hülyeségnek tartjuk, emiatt kár is vele foglalkozni, reklámozni, megvenni. Ugyanakkor megkérlek benneteket T. Hölgyek, hogy ne törődjetek a kisebbség (a könyv írója) véleményével. Ilyen is van. Vannak buta férfiak, ahogy buta nők is. Vannak nők, akik kihasználják a férfiakat, de ez ugyanúgy igaz fordítva is! Szeressük és tiszteljük egymást. Mindenki éljen a saját értékrendje szerint és hiszem, hogy így mindenki megtalálja a maga párját. Aki akar, az talál konzervatív nőt. Mások bulizós plazacicákat, akik benne vannak az egyéjszakás kapcsolatokban. Mások komoly, karrierista nőket, akik nem vágynak annyi együt töltött szabadidőre és törődésre. Minden zsák megtalálja a maga foltját és néha keresni sem kell, csak nyitott szemmel járni...

ps: Ez a könyv tényleg egy nagy baromság, csal röhögni tudok rajta. Sokkal jobb lenne, ha vicces formában íródott volna (persze csak akkor, ha megjelenik egy ugyanilyen csak a másik nem szemszögéből). Így nem több egy pénzre hajazó botránykönyvnél. Remélem nem éri el a célját és nem fogják megvenni az emberek. Ennyi pénzért sokkal jobb könyveket találhatunk!
(nem olvastam vissza amit írtam, ezért előre is elnézést kérek a nyelvhelyességi és helyesírási hibákért)

forumuser 2007.01.15. 19:20:20

"Valamilyen szinten megértem, de rengeteg munka van, amit otthon is el lehet végezni."

Igen, csakhogy nem mindenki alkalmas az otthoni munkára (mondhatni egy bizonyos lelkialkat szükséges hozzá), nem mindenkinek vannak olyan képességei, melyek lehetővé teszik (azért az otthon végezhető munkák köre erősen korlátozott), és nincs mindenkinek kedve hozzá.

De másba nem tudok belekötni, jó dolgokat írtál. Zsák a foltját - pontosan.

Jani 2007.01.15. 19:24:40

Cat hozzászólását olvasva eszembe jutott egy érdekes dolog.
"Tudniillik vannak nők, akiknek van pölö műszaki érzékük, és vannak férfiak, akiknek egyáltalán nincs"
A rendszerváltás előtt a diplomával rendelkező nagyapám gyárrészleg-igazgatóként "funkcionált", míg nagyanyám ugyanabban a gyárban szalagmunkásként dolgozott. A rendszerváltás környékén vonultak nyugdíjban és 2 év korkülönbség van köztük. Legnagyobb örömömre a mai napig megőrizték humorukat, lehet velük beszélgetni, modern nagyszülők, nem konzervatívak és nem szenilisek. A dolog érdekessége:
Nagyapám a nap nagy részét ponyvaregények és egyéb baromságok nézésével tölti (sorozatok, Mónika show stb), addig mamám a Sport1, Sport2, National Geographic, Eurosport, Discovery C. csatornákat részesíti előnybe. Papám komolyan fél a modern technika vívmányaitól (Internet, DVD író, GPS, digitális fényképezőgép). Ezeknek a "misztikus kötyüknek" a használata a mamámra várnak, ugyanis sokkal nyitottabb feléjük, mint a papám. Nem akarok OFF-olni, csak érdekességként írtam le...

Jani 2007.01.15. 19:30:13

"(azért az otthon végezhető munkák köre erősen korlátozott), és nincs mindenkinek kedve hozzá."

Ezért támogatnám a kismamák továbbtanulását (persze anyagiakat tekintve állami támogatással).
Amennyiben egy Nő nem él egy ilyen lehetősséggel, nem sajnálnám. Úgy gondolom, hogy ez több lenne, mint egy ajándék!
A párommal még nem tervezzük a mi kis "trónörökösünket", de én pl örülnék egy ilyen lehetőségnek. És biztos vagyok benne, hogy a Párom élne is vele! Főleg egy mai világban, ahol luxusnak számít a nappali tagozat! Az esti/levelező szak, ami mellett dolgozni tud az ember, nem marad szabadideje és 200 ezret fizethet félévenként! Ez már tényleg nagyon OFFtopic...

forumuser 2007.01.15. 19:52:07

Ha jól tudom, a kismamák tandíjmentességet élveznek. Vagy ez a kedvezmény már megszűnt?

Jani 2007.01.15. 19:54:49

"Volt egy ilyen farok-imádó regény a South parkban is. Mr. Garrison, a homokos tanár bácsi írta :o)"
Mostmár Mrs. Garrison ;)
Egyébként az egyik legjobb nevelőhatású rajzfilm! Nem ártana ezt a témakört is megfilmesíteni (bár nem hiszem, hogy a USA-ben ez ugyanolyan problémákat vet fel, mint kishazánkban). Ez a sorozat meg ugyebár a tipikusan amerikai dolgokra van kiélezve. Egy szónak is száz a vége, a legjobb tanmese. Én kötelezővé tenném az iskolákban! :)
ps: bár ehhez a sorozathoz is szükség van minimális IQ-ra, hogy az átlagember el tudjon vonatkoztatni a sok "fuck & shit"-től és észrevegye a lényeget. És bármilyen hihetetlen, minden résznek megvan a maga igazsága és komoly mondanivalója. Imádom azt a sorozatot :)

Jani 2007.01.15. 19:58:06

"Ha jól tudom, a kismamák tandíjmentességet élveznek. Vagy ez a kedvezmény már megszűnt? "

Lehet, hogy én szenvedek információhiányba, tényleg nem tudom! Egyelőre a Barátnőm még nincs ebben a helyzetben, de őszintén örülnék, ha igazad lenne! Amennyiben ennek van bármi valóságalapja, akkor máris meg van a megoldás, hogy mivel tölthetik leghasznosabban a T. Kismamák otthon a csemetéjükkel eltöltött időt! Mire eléri a gyerkőc a bölcsi kort, addigra megvan a(z újabb) diploma!

forumuser 2007.01.15. 20:03:04

Sok szempontból hasznosnak tartom én is - szellemi kihívás, a munkaerőpiaci érték növelése, sokszínűség stb. -, de egy baj van vele: sajnos a többéves munkahelyi tapasztalatot, gyakorlatot nem pótolja semmi.

kisvirag 2007.01.15. 20:07:04

igen. terhesség és GYES illetve GYED ideje alatt nem kell költségtérítést fizetni. pillanatnyilag. de pillanatnyilag még az állami finanszirozottnak se kell. (nem akarok ide politikát keverni, de épp eléggé megnyirbálták most az egyetemisták kedvezményeit, hogy ki tudja, ez a kedvezmény is meddig él majd vajon).
Azt viszont tudja az ember, hogy abban az időszakban, főleg amikor még picike a gyerek (0-fél év) mennyire leköti az ember minden erejét. PErsze megfelelő akaraterővel és kitartással meg lehet csinálni. csak éppen a mostani átalakítással nem biztos hogy lesz értelme, legalábis jópár szakon nem. (gondolok itt a BA-BSc rendszerre, ahol csak a legjobb kb 20% juthat tovább MA-ra, és egy főiskolai diplomával nem biztos hogy valaki sokra megy, márpedig gyerek mellett bekerülni a legjobbak közé...)

Jani 2007.01.15. 20:07:14

A magam példájából indulok ki, aki volt annyira lusta és nem ment el tanulni az érettségi után! Dolgozom és elengedhetetlen számomra a fizetésem. Elmehetek tanulni esti vagy levelező szakon úgy, hogy megmaradjon a munkám. Ez havi bontásban 34 ezer Ft többletköltséget (kiadásban) és értékes időveszteséget jelent, amit a szabadidőmből (esetleg szabadságomból) kellene rááldoznom. Munka mellett nehezebb (főleg, ha sokat dolgozik az ember). Én már annak is örülnék, ha tandíjmentességet élveznék. Persze erre nem kerülhet sor, mivel nem vagyok egy "Svarcnegger" egy idióta filmben, nem kerülhetek áldott állapotba!
Munka mellett azért bevállalnám a továbbtanulást, de az anyagiak...

kisvirag 2007.01.15. 20:09:56

ha esetleg valakinek nem világos: A BA-BSc szakok főiskolai diplomát adnak 3 éves képzés után, az MA szakok adnak egyetemi diplomát. és csak kevés szak végezhető mindjárt MA szinten. ilyen néhány műszaki, az orvosi, a jogász, művészeti szakok

Jani 2007.01.15. 20:11:53

"Azt viszont tudja az ember, hogy abban az időszakban, főleg amikor még picike a gyerek (0-fél év) mennyire leköti az ember minden erejét."
Van olyan ismerősöm, aki pont ezt a korszakát éli! És szerintem mindenki tisztában van vele, hogy egy ilyen korú baba a nap nagy részét alvással tölti. Nehéz lenne bárkinek is megmagyráznia, hogy nincs ideje mellette tanulni!
Ne érts félre, nem állítom, hogy olyan könnyű a gyereknevelés, de biztos vagyok benne, hogy egyben sok unalmas pillanatot is okozhat, amikor nincs semmi tennivalója a kismamának (talán ez az oka a terhesség utáni depressziónak is? nem tudhatom, nem vagyok pszichológus).

forumuser 2007.01.15. 20:27:18

"És szerintem mindenki tisztában van vele, hogy egy ilyen korú baba a nap nagy részét alvással tölti."

Már amelyik :) Én például az agyára mentem az anyukámnak azzal, hogy nem voltam hajlandó aludni :)
De tény, hogy egy kismamának rendszerint van szabadideje. A probléma ezzel az, hogy nem időponthoz köthető, nem rendszeres - merugye az egy dolog, hogy a gyerek sokat alszik, de nem biztos, hogy épp akkor, amikor az anyukának előadásra kell mennie.
Ha van "kéznél" nagymama vagy barátnő, aki vállalja a gyerekfelügyeletet, akkor viszonylag könnyen megszervezhető. Ha nics... az szívás.

kisvirag 2007.01.15. 21:21:15

a két nővéremnek 6 gyereke van, szóval nem kell bemutatni nagyon a dolgot, de többek közt épp ezért írtam. lehet, hogy a nap nagy részében alszik, de ilyen idős korban kb 3 óránként eszik. ami nem tiszta 3 órát jelent az embernek, mert míg utána rendbeteszi magát, a környezetét, leteszi a gyereket, és ugye valamikor meg kell csinálni a házimunkát is, és egyéb teendőket, és elég fárasztó az, hogy 2-3 óránál többet egyszerre nem tudsz aludni, és fáradékonyabb is ilyenkor az ember lánya. Nem mondom, hogy nincs szabadideje az embernek, de testvéreim tapasztalatai után azt mondom, hogy ez egyszerre max fél, mit ad isten egy óra.
ezzel nem azt akarom mondani, hogy lehetetlen a dolog, csak arra akarok rámutatni, hogy ez az egész nap alszik a gyerek és nincs vele semmi gond, ez messze nem egészen így van.
azért vicces, hogy egy nőgyűlölő kisfaroktól eljutottunk a csecsemő mellett lehet-e tanulni témához :D

wild_ 2007.01.17. 00:19:45

Szia, Mis,

ezt írtad korábbi hozzászólásommal kapcsolatban:

"Mis 2007.01.14. 14:20:45
Hello mindenki! Nemkülönben Wild! Egy férfi aligha ír magáról olyat, hogy "jah, egy pasi voltam"!? A magyar nyelv nem ismer olyan szót, hogy "jah", és egy férfit sem hallottam, aki lepasizta volna magát. Ez amolyan csajos dolog :) Jó lenne, ha tényleg mindenki vállalná a betűk mögött megbúvó nemét és nem rejtőznének egy férfi tekintélyéből eredő meggyőzőerő mögé. Amennyiben viszont tényleg férfi vagy, sajnállak. :)"

A Magyar Értelmező Kéziszótár valóban nem ismeri a 'jah' indulatszócskát, de a google magyar nyelven 907 000 előfordulását mutatja a magyar nyelvű neten (ebből persze le kell vonni a hasonló rövidítéseket, stb). Szóval ezt a szócskát használja a nyelvünk.

Még egy férfitől sem hallottad, hogy lepasizta volna magát. Most hallhattad.

Azt írod, ez amolyan csajos dolog. Nem lehet, hogy te itt a nyelvhasználatomat szeretnéd beszabályozni, hogy milyen szavakat használhatok, ill. milyen szavakkal definiálhatom magam nyelvileg?

Nos, ebben kissé hasonlítasz Bakos úrra.

wild_

wild_ 2007.01.17. 00:26:49

jah :)

a "pasi vagyok" kifejezésre 21 000 találat van a google szerint a magyar neten. Ennyi nő adná ki magát pasinak?

wild_ 2007.01.17. 00:59:04

jah, Mis, közben beleolvastam további hozzászólásaidba. Eléggé szomorú képet festenek a személyiségedről.

Ezt írtad:

"Egy férfi a falhoz vág valamit, ha kettőnél többször kell vele ugyanazt a metódust végrehajtani. Ilyen a gyereknevelés.."

Az unott dolgok falhozvágásáról az első asszociációd a gyereknevelés, a gyerek. Az asszociációs hozzárendelésed azt mutatja, hogy számodra a gyereknevelés csupán egy metódus, egy módszer, a gyerek pedig csupán egy tárgy, amit a falhoz kell csapni, ha zavar.

forumuser 2007.01.17. 03:29:07

"nem rejtőznének egy férfi tekintélyéből eredő meggyőzőerő mögé"

Hm, ez elkerülte a figyelmemet.
Mis, a tiszteletet, tekintélyt, azt, hogy felnéznek rád (de utálom ezt a kifejezést) ki kell ám érdemelni. Nem alanyi jogon jár...

Mis 2007.01.18. 15:07:48

Wild! Naphosszat lehet ilyen kérdésekről vitázni, bár nem fog változni a véleményem. Nem ismerem a korod de feltételezem, egyelőre többször akasztották rád a "pasi" jelzőt, mint a "férfi"-t. Sebaj, talán majd annak is eljön az ideje :) Azok a kérdések pedig melyeket fejtegettem nem társadalmi, viselkedéstani kérdések, hanem a két nem különbözőségeinek kialakulását igyekezrem fejtegetni, itt-ott némi öniróniával, amiből valóban ki lehet hámozni bármit de talán azonnal a gyermek falhoz csapását megidézni egy vélemény nyomán,,, hát igen szerencsétlen. Magyarul; rossz az, aki rosszra gondol... Talán nézesd meg magad, nehogy komolyra forduljon a dolog :) Másodszor; igen-igen szomorú, hogy anyanyelved táplálékául holmi Google szolgál és ezt próbálod érvként másoknak beadni. Szerintem ha a Magyar nyelvről van szó, akkor ne keverjük a szezont a fazonnal. :) Bocs de igen mulatságos "pasi" vagy :) ezért kapsz tőlem ilyen sok mosolyt. Remélem azért nem utálsz =8-)

Mis 2007.01.18. 15:14:00

Mielőtt belémkötsz. Szándékosan írtam nagy kezdőbetűvel a Magyar-t a szövegkörnyezet ellenére. Már ha érted mire gondolok. De azért Google-on utánanézhetsz..... :):):):)

renée 2007.01.19. 18:04:48

Végre. VÉGRE: megérkezett. Céltalan feminista voltam ezidáig...annyi mindent olvastam arról, hogy a nők is emberek, de a lelkem mélyén soha nem hittem el...és tessék. Bakos úr megadta a választ. Korunk zsenije ő, klasszikus műveltsége lenyűgöző, argumentációja kérlelhetetlenül logikus. Vess alá, ó Zoltán! Gyógyíts meg "kézrátétellel"! Tipord, alázd nyomorult fajtámat, ó, napkeleti bölcs!

U.I: szerintem tényleg büdös lehet a szája.

Maci 2007.01.19. 21:04:28

renee:

Ugy kommentalod (azaz cinikusan "istenited", mert erdemi komment nem volt :) ) a konyvet, hogy olvastad?

Mondjuk ez mindenkire all. En megvetttem, elolvastam, bizonyos resze tetszett, bizonyos nem. De nem a kiragadott idezetek es az ideologiam alapjan alkottam velemenyt rola.

Most johet ram a jo sok ko, ugyis kene 1 uj keritest huzni telekre (apropo egyenjogusag, latott mar valaki noi komuvest? )

Cheers

forumuser 2007.01.19. 21:31:32

Maci, az egyenjogúság != egyformaság. Továbbá lehet != kötelező. Egy nő is felcsaphat kűművesnek, ha akar, és ha megfelel a fizikai kívánalmaknak... Ostobaság lenne figyelmen kívül hagyni az anatómiai különbségeket.
Nőnemű katonák egyébként vannak. Meg óvóbácsik is.

wild_ 2007.01.21. 01:36:49

Mis,

ezt írtad: "feltételezem, egyelőre többször akasztották rád a "pasi" jelzőt, mint a "férfi"-t. Sebaj, talán majd annak is eljön az ideje :)"

Arról beszéltem, én milyen kifejezéssel definiálom magam. Nekem a 'pasi' szó jobban tetszik, mint a 'férfi' szó bizonyos szövegkörnyezetekben. Ha erről te bármilyen következtetést is vonsz le, az inkább rólad szól. Ahogyan az is, hogy a 'miss' szóra emlékeztető 'mis' nickkel jegyzed a hozzászólásaid.

"szomorú, hogy anyanyelved táplálékául holmi Google szolgál és ezt próbálod érvként másoknak beadni."

A magyar google egy statisztikát szolgáltat, ami alkalmas a mai magyar nyelv használatának a vizsgálatára a nyelvészek számára. Ne keverd össze a forrást a forrásvizsgálattal.

"igyekezrem fejtegetni, itt-ott némi öniróniával, amiből valóban ki lehet hámozni bármit de talán azonnal a gyermek falhoz csapását megidézni egy vélemény nyomán,,, hát igen szerencsétlen. Magyarul; rossz az, aki rosszra gondol... "

Nem gondolom. Mondasz valamit, közben a vicc, az önirónia álarca mögé próbálsz rejtőzni. Bakos úr legalább egyenes. Ő felvállalja amit mond.

Te nem.

wild_

K. Ági 2007.06.13. 16:16:05

Bakos egy lankadt f...

ftk 2007.08.11. 23:47:00

Kismama és szabadidő és otthonról végezhető munka és tanulás...

Hajaj...

1. Tanulás - amennyire tudom, vagy eltörölték, vagy éppen eltörlés előtt billeg a kismamák tandíjmentessége.
2. Amíg megvolt, ismeretségi körömben (ez a netes kört is számítva nem kis mennyiség) tipikusnak volt mondható a diplomahalmozás: az esetleg amúgy is két-három diplomával rendelkező anya a gyerek(ek)kel való otthonlét alatt szerzett még egy diplomát - és lőn, munkahelyére így sem vették vissza (efölött el szoktunk siklani, hogy "hát igen, ez van", pedig szó és betű szerint jogtalanság), és lőn, így sem talált munkát.
3. Távmunka: tudomásom szerint ma Mo-n a következő lehetőségek vannak (körbejártam a témát, higgyétek el):
- régi munkahely egyszercsak úgy gondolja, megéri neki az is, ha nem bent, hanem itthon dolgozom - nagyon magasan kvalifikált, vezető beosztású, igen speciális képzettségű embereknél szokott ez így lenni, azaz ritka, mint a fehér holló
- valójában a távmunka utazó munkát jelent, nem otthonit - ez is lehetőség, de nem a kismamának
- otthoni munka: borítékolás, apró mütyürök összeszerelése, adatbázisépítés, sales munka, internetes "pénzkereset", hálózatépítés, egyéb hasonló csodák, amikkel pl. az is baj, hogy többnyire vállalkozást kell hozzá fenntartani, ami az egyébként alamizsna környéki "fizetést" (példáim is vannak, ha kell) úgy elviszi, hogy inkább mínuszban van az ember a munkájáért, mint pluszban - de ha mégsem, akkor sem megélhetésnyi pénz
4. A kismama szabadideje: hááát, igen, tudok olyat, akinek délelőtt és délután is négy órákat aludt a babája két éves korán túl... Ami az enyémeket illeti: a nagy féléves korában napi 9 (!) órát aludt, ebből kettőt nappal, két blokkra elosztva, a többit éjjel, ezalatt is háromszor felkelt... kétéves volt, mire egyszer kialudtam magamat... a kicsi éjjel jól alszik, de félévesen nappal 4x fél (!!!) órát aludt (de legalább éjjel nem ébredt fel). A három óránkénti evés pedig mítosz, átlag, van, aki kétóránként eszik (vagy újszülöttként gyakrabban), van, aki ötóránként, és maga az evés is eltart egy darabig, eleinte akár egy óra is lehet, gyereke válogatja.
És ez csak és kizárólag a gyerek ellátása, hol van még a többi...ennyit a szabadidőről. Ha több gyerek van, azért a nagyot sem lehet naftalinba tenni egész napra...

Feminista, nem bírom ki, hogy hozzászóljak ehhez is, de meg fogom bánni. A radikalizmus mindenhol radikalizmus, nemcsak a feminizmusban. A radikalizmus általában kisebbség az adott irányzaton belül. Ismerek feministákat, és ismerek nagyon karrierista nőket is, és ismerek plázacicákat, és képzeljétek, még véletlenül sincs metszete a három halmaznak, egyetlen ember sem (na jó, biztosan van, csak az én kiterjedt körömben nincs)! Ami engem illet, feministának tartom magamat, mert nem örülök neki, hogy esetleg nem mehetek vissza a munkahelyemre, ill. nem találok munkát, mert gyerekeim vannak, mert nem tartom jónak, ha ugyanazért a munkáért kevesebb pénzt kapok, ha a háztartás-ellátási-gyereknevelési munkát nem tekintik munkának (pedig az), ha azt mondják, egy nő ehhez vagy ahhoz nem ért, mert nő. És igen, azt sem szeretem, ha azt gondolják, versengeni vagy uralkodni akarok. Eszemben sincs. A férfi és a nő, a nő és a férfi kiegészítik egymást (egyénenként). De ne legyen már rangsorolva, melyik a "fő", és melyik a "kiegészítő" darab. Meg az sem, hogy férfinek és nőnek mi a "dolga". Hadd döntse el ki-ki maga, és találja meg hozzá a párját - és nem utolsósorban a lehetőséget.
süti beállítások módosítása