Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

A világ leghülyébb riportere a Heti Válaszban

2006.11.19. 09:05 vl

Morvai Krisztina interjút adott a Heti Válasznak, mielőtt elhatárolódott tőle a férje. A világ egyik leghülyébb riporterét küldték az interjúra, aki mindenféle előítéletét megkérdezte. Az egész olyan, mint egy Borat-interjú, csak nem vicces.
Piroska lecsapna Hattori Hanzojával: miszlikbe!
Tényleg, milyen a feminista életvitele a gyakorlatban? Otthon a férje főz, mos, takarít?
 Elosztjuk a házimunkát, és van segítségünk is.
Csak nem egy másik nővel végezteti a piszkos munkát?
Ez így túlzás - hetente egyszer takarít nálunk egy aszszony. A téma ugyanakkor fontos: a fejlődő országokból tömegesen érkeznek nők Nyugatra háztartási munkát végezni. Az ő jogaikat, fizetett szabadságot, normális munkaszerződést, az emberi munkakörülményeket nekik is biztosítani kell. De hogy ne kerüljem meg a kérdést: a hétköznapokban is igyekszem képviselni az elveimet, hiszen a nők sok igazságtalanságot szenvedtek el, ezeket pedig orvosolni kell. Meg kell adni a lehetőséget, hogy aki szeretne, részt vehessen a közügyekben.
Pozitívdiszkrimináció-párti? A nő a neme, és ne a képessége, a teljesítménye miatt kapjon állást?
A jogi egyetemen, ahol tanítok, a lányok jobb eredményekkel végeznek, mint a fiúk. Ha az emberek képesség és teljesítmény alapján kerülnének pozícióba, legalább felefele lenne a férfiak és a nők aránya a vezetői szinteken. A közélet, a gazdaság, az egyetemi ranglétra csúcsain mégis alig állnak nők. Ha valamitől feminista vagyok, épp az, hogy szeretném megtalálni ennek az okait.
Nem lehet, hogy azért van ez, mert - tetszik, nem tetszik - a nők szülik a gyerekeket?
Az, hogy akár három-négy csodás évet eltöltünk a gyerekünkkel, nem ok arra, hogy ne töltsünk be fontos tisztségeket, hogy lemondjunk a sikerekről, az aktivitásról.

3 komment

Címkék: újság feminista beszédmód hv előítélet

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr8818017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

verfarkasno 2006.11.19. 23:51:04

1 Le vagyok nyűgözve. Tudom, hogy nem ez a lényeg, de Morvai önfegyelme lenyűgöz, szerintem tök jó lenne, ha belőle lenne a jobboldal nőügyekért felelős embere. De attól tartok, megmaradnak Ibolyánál és Pelcznénél.
2 Ha választanom kéne hogy ezzel a riporterrel beszélgessek, vagy könnygázt szagoljak az utcán, asszem a könnygázt választanám.

forumuser 2006.12.13. 22:55:17

Hülye? Ez egy dilettáns. Egy dolog, hogy tele van előítéletekkel, és egy másik, hogy oda se figyel, mit mond az interjúalanya, csak böfögi a saját baromságait...

oldalborda 2007.05.05. 18:06:48

bizonyos szempontból jó, hogy ezeket a barom kérdéseket teszi fel a riporter, mert így az állatorvosi ló esetét kapjuk minden vonatkozásban, abban is, hogy Morvai nem jön zavarba, hanem megmutatja nekünk, hogyan kell ostoba kérdésekre a jó választ adni...

a feminizmus ügyeihez való hozzállását sokkal jobbnak tartom, mint az egyéb politikai ügyekhez..

mindenesetre nem lehet nekik egyszerű otthon...

de ebben is példát mutatnak, mondjuk nem ők az egyedüliek, akiknek ilyen gondjaik vannak, hogy vonzódnak egymáshoz, de totál más ideológiai, politikai platformon állnak...
süti beállítások módosítása