Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Stop-Férfierőszak

2006.11.15. 09:31 vl

Stop-Férfierőszak Vonal kártya

Csütörtöktől telefonon kérhetnek tanácsot, támogatást azok a párkapcsolati erőszakot elkövető férfiak, akik változtatni szeretnének bántalmazó magatartásukon. A Habeas Corpus Munkacsoport által indított Stop-Férfierőszak Vonalon a férfi ügyeletesek azok hívását is várják, aki egyszerűen csak tenni szeretnének a bántalmazás ellen.

A program vezetőjének, Szil Péternek egy korábbi Tűsarkos interjújából: 

A család még ma is a pátriárka tulajdona, és a "védelemért engedelmességet cserébe" elvén alapul. Ennek a feudális viszonynak a fenntartására, vagyis az engedetlenség megakadályozására hivatott a családon belüli erőszak, amelynek valódi alapja az egyenlőséggel szembeni intolerancia, és - a tévhittel ellentétben - nem az önuralom elvesztése. Az erőszakot alkalmazó férfiak tudják, hogyan kell úgy ütni, hogy másnap a ruha azért eltakarja a nyomokat, de néha még ezzel sem törődnek, annyira bíznak a társadalmi elnézésben. (...) Amíg társadalmilag elfogadott, hogy a szex a férfi számára jog - ami ugyanakkor azt jelenti, hogy a nő számára kötelesség -, az is vele jár, hogy a férfi megtorolja, ha nem kapja meg, amire jogot formál.A család még ma is a pátriárka tulajdona, és a "védelemért engedelmességet cserébe" elvén alapul.

Bővebben itt vagy itt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr817829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása