Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

A debreceni macsó (Utánlövés)

2007.05.06. 02:09 vl

A Népszabadság szombati számában Sisso finoman odabasz végre. Egyébként nekem nagyon tetszetős, ahogy finoman viszi át a hátán a női nézőpontokat a mainstream médiába.

Most főleg Kósa Lajosnak szól be, és mivel egy pillanatra nem figyeltünk oda, nem reagáltunk Kósa megjegyzéseire: és hát egy européer politikus, aki ráadásul nagy álmokat álmodik, ne mondjon badarságokat. Végre megvették a baráti körben, átlapoztam.



Kósa is egy pöcs. Mi szüksége volt erre a macsóskodásra? Rendben van, eleve a Playboynak nyilatkozott, de mi szükség volt hokisisakban keménykedni? Múzeumban motorozni?

És akkor jött a politikusnő gyalázás. Dávid Ibolyának és Lendvai Ildikónak is beszólt, és igaza van Sissonak, senki nem jön azzal, hogy Kósa alacsony és kopaszodik. Pedig milyen vicces lenne.

Szeretnék egy olyan választási vitát, ahol a két miniszterelnök-jelölt csak letolja a nadrágját, az aktuális riporter bekéreti a közjegyzőt a mérésre hivatott célszerszámmal, egy vonalzóval. És mérnek. Hosszan (röviden?), de mérnek. És ennyi. A riporter bemondja a nagyobb számot, vagy a különbséget, nekem mindegy. De valaki nyer.

Minden letisztulna, hiszen egyik oldal despota szupermacsója sem  próbálkozna handabandázásokkal, és mivel csak erre megy ki a játék, minden letisztulna.

Megértem Kósát: neki bizonyítania kell, milyen tökös csávó, és a Playboyban nagyon erős imidzset épített fel a sok pina és csöcs között. Kár, hogy pár nappal később mindenhol bocsánatot kellett kérnie a faszságaiért. Megérte?

A politikusnő is csak portéka, aki bezavar a parlament férfias röfögésébe. Jönnek mindenféle mesterséges kvótákkal a pártok, ide-oda tologatják a nőket, mindenki lássa őket, hogy mennyire jó itt minden. Pedig nem jó.

Bábok ők.

(via Gabooo)

9 komment

Címkék: politika magyar botrány szexista beszédmód utánlövés

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr5971465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gib 2007.05.08. 11:56:18

Jóllakott napközis-alkatú politikus + playboyos macho-stílus = közröhej.

Deansdale 2007.05.08. 16:24:54

Szerinted egyébként - komolyan kérdem - valami kvótarendszer ezt megoldaná? Mármint hogy egyes képviselők, politikusok nem tekintik a női politikusokat egyenrangú félnek.

vl · http://www.piroska.blog.hu 2007.05.08. 17:54:33

Jelenleg a politikai pártok csak választások környékén érzik fontosnak a képviselőnőket, máskor nem. A kvótarendszerrel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak: 1, lehet,h másképp most nem tudjuk megoldani 2, miért kell megszabni, hány nő legyen? a szomorú az, h nincs benne a közgondolkodásban, h a nők is képesek vezetni az államot, tárcákat, vagy egy-egy témát, mint férfitársaik.
Tehát nem a kvótarendszer a megoldás hosszútávon.
Ennek tudható be, h nincs hangsúlyosabb nőpolitika se. Kevés nő van a politikában.

elefánt · http://republican.blog.hirszerzo.hu 2007.05.09. 22:33:38

Namost csak halkan kérdezem, az, hogy "a ferde fej nem az intelligencia jele", vagy valami hasonló, az nem tök ugyanakkora bunkóság férfira és nőre?

vl · http://www.piroska.blog.hu 2007.05.09. 22:37:07

de, ugyanakkora bunkóság, csak ebben a cikkben a nőkre hegyezte magát Lajosunk.

gimnasztika 2007.05.11. 05:21:54

"Tehát nem a kvótarendszer a megoldás hosszútávon. "

a kvótarendszer igen hasznosnak bizonyult Indiában, ahol bevezették a 30% kvotarendszert, és ezáltal hatalomhoz juttatak nőket a helyi politikában, ahol azelőtt semmi esélyük se lett volna, és mint egy felmérés megmutatta a 30% -nyi helynek csak egy harmadán renlelkezik a férj vagy apa a nőnek kötelezően kiosztott hellyel, de hétharmad esetében a nők valóban önállóan élnek a lehetőséggel,

az egyik cikkben amelyet olvastam, például az ilyen beválasztott nők elkezdenek olyan alapérdekeket képviselni, mint a szennyvízcsatorna letakarása, amely sohasem foglalkoztatta eléggé a férfiakat, viszont a magas csecseműhalandóásg miatt nagyon is foglalkoztatja a nőket, vagy például seítséget nyújtanak nőknek olyan esetben, ha erőszak történik, és ezért a nőt meg akarják ölni a családtagok...

egy nagyon érdekes esetet irnak le, ahol az após maga erőszakolgatta a nőt, és a helyi képviselőnő és a hozzácsatlakozó többi nő elérte, hogy a helyi csak férfiak ból álló tanács megvédje a nőt a becsületgyilkosságtól, mert itéletet hozott ellene, sőt, az apósnak bocsánatot kellett kérnie, ami valahogy úgy zajlott, hogy a nő a helyi közösség elött meglegyinthette papucsával az apóst....

magyarul nagyon fontos szerepe van annak, hogy a kvotarendszer legalább 20%-ban olyan nőket hoz a rendszerbe, akik el tudják érni nemcsak nőtársaik védelmét, de az egész közösség érdekeit nőszempontból is tudják képviselni...

mmmmm 2007.05.11. 17:49:16

Nagyon sajnálom, hogy a Lajos ezt művelte, mert még ő volt az egyik legszimpatikusabb fej a fideszben, és lehetett bízni abban, hogyha a fideszesek erőt vesznek magukon, és "leszoknak" az egyeduralkodó viktorról, akkor esetleg egy olyan józanabb politikus felé fordulnak, mint amilyennek Lajos tűnt.

De talán még nem késő! Elképzelhető, hogy tud fejlődni, hiszen pl szerintem a Gyurcsány is képes a fejlődésre... én mindenesetre látom ennek jeleit.

Szóval mind a kettőt meg kellene közelíteni női ügyekben, mert elképzelhető, hogy azért van bennük tartalék nyitottság...



Trouw 2008.03.17. 22:11:03

Kósa azért feszít hokis cuccban, mert elég jól hokizik, mármint a jégen...
Mindenesetre ez személyes pr, és az mindig szarul jön ki. Dávid Ibolyát úgyis mindenki jobban szereti, de jobb lenne, inkább ketten, együtt csinálnának valamit, és elfelejthetnénk Viktort és Ferit is....
süti beállítások módosítása