Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Sixx: Egy csöcs is, csak a miheztartás végett

2007.04.13. 01:03 vl

Megkértük Sixxet, a Roziamoziban mindenesét, hogy mint illik, szóljon hozzá Van a filmnek neme? című bejegyzésünkhöz, mivel rohadt sok filmet néz, és szeretjük, amiket ír. Megtette.

Tagadhatatlan, hogy vannak ún. csajos filmek, és igen, macsó darabok is akadnak a választékban, de ezek szerintem a skála végpontjait alkotják. Az egyik legyen mondjuk a Bridget Jones naplója vagy tévésorozatok közül a Szex és New York, mint férfiak számára teljesen értelmezhetetlen problámák tömkelege. A másikra pedig odatehetjük a friss 300-at, vagy sorozatoknál maradva a 24-et, amiben maximum erőltetett romantikus szálat találunk, és az is csak a főhős idegrendszerének lerombolására jó.

Mi a helyzet azonban a köztes állapottal?
A csajozós/pasizós filmekkel? Azok milyen neműek? Mit is értek ezalatt? tegyük fel, hogy randira hívok egy csajt, akivel nem csak Kirkegaardról akarok beszélgetni (nem akarok róla beszélgetni senkivel, nyugi), és moziba viszem az első alkalommal, mert a bélyeggyűjteményes poén elég átlástzó, meg egyébként is. Nem viszem el a Grindhouse-ra, habár én azt élvezném, hanem keresek egy olyan filmet, amivel egy nő tud azonosulni, én pedig nem unom magam halálra rajta magam. Legyen ez a 4 esküvő egy temetés - van benne megfelelő mennyiségű romatika, és jó beszólások nekem, no meg asszem egy csöcs is, csak a miheztartás végett.

Mindez fordított alapállásban úgy néz ki, hogy a becserkészendő hímet olyan alkotásra kell elcsábítani, amit a szerelmes kislány is élvez bizonyos mértékig, és a hím sem fog 2 perc után otthagyni, tehát felejtsük el a Büszkeség és balítéletet, és inkább vegyünk jegyet a New York bandáira, hátha megjön a kedve tőle a faszinak valami mozgalmasabb programhoz.
A középen lévő filmeket ennek alapján én nem tudnám besorolni nő/férfi kategóriába, és ez így van jól. Úgy kerek a világ, ha az ember egyedül és párban is el tud menni moziba, és megtalálja magának a megfelelő másfél órás szórakozást.

10 komment

Címkék: kritika film vita beszédmód

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr3552553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hallohallo 2007.04.13. 09:13:46

broáf.
ekkora halom sztereotípiát BÁRHOL olvashattam volna.
piroska, kicsit többet vártam ettől a blogtól...

hallohallo 2007.04.13. 09:14:59

broáf.
ekkora halom sztereotípiát BÁRHOL olvashattam volna.
piroska, ennél azért többet vártam volna a blogodtól...

hallohallo 2007.04.13. 09:15:49

(bocs a dupláért, először nem ment el a hsz)

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.04.13. 09:31:48

hallohallo, egy másik nézőpont felvillantása miatt kértem meg Sixx kollégát az írásra. Fogadjátok szeretettel, és vitázzatok vele! azért van ez a szöveg.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.04.13. 09:33:05

hallohallo: akár le is írhattad volna. de nem írtad.

negatív macska 2007.04.13. 15:15:39

Ha valaki a 4 esküvő, egy temetésre venne jegyet randi gyanánt, valszeg körberöhögném. Először is ez az a tipikus "tegyünk bele pár híres arcot, nyáladdzunk köré valami sztorit" film, ami egy kicsit is értelmes nőt nem köt le. Másrészt még az első randin is meg lehet beszélni, hogy ki mire vágyik, és közösen megkötni a kompromisszumot, ha esetleg nem azonos a két ember ízlése.
Mellesleg kifejezetten (jó!)horror-rajongó vagyok, ez most mit jelent?

tistedur 2007.04.13. 21:34:53

macska!
ez azt jelenti,hogy egy pszichopata pasi lakik benned...:D

Deansdale 2007.04.14. 14:43:30

Kedves Hallohallo, az, hogy a nap keleten kel fel, nem sztereotípia, hanem tény. Az, hogy a nők és férfiak ízlése különbözik, ugyanilyen tény. A valóság nagy ívben tojik arra, amit az überliberálisok gondolnak.
Megkérdezheted a hollywoodi szakembereket is, szerintem simán azt válaszolják, hogy igen, bizonyos célközönségnek csinálják a filmjeiket. Az, hogy te nem vagy része egy ilyen célcsoportnak, nem jelenti, hogy az elgondolás hibás.

negatív macska 2007.04.14. 16:42:47

"Az, hogy a nők és férfiak ízlése különbözik, ugyanilyen tény."
Ez alapvetően igaz, enyhén meredek viszont, ha leegyszerűsítjük a dolgot arra, hogy női film egyenlő tengernyi nyál, férfifilm egyenlő kivillanó csöcs.
Másrészt a filmek sem mentesek a sztereotípiáktól, pölö a húsz évvel ezelőtt készült filmekben azt nyomják le a torkunkon, hogy a nők - még ha egyébként atomfizikusok is - csupán sikoltozni és elájulni képesek, amint valamilyen szokatlan helyzetbe kerülnek, no de persze máris ott terem Mr. Erős Hím, aki jól megmenti őket. Most pedig itt van Lara Croft, meg Xéna és társaik, akik szintén nem nevezhetőek tipikus nőnek. A személyes (nem kekszuális jellegű) "kedvencem", hogy minden amerikai filmbe köll egy asztmás/allergiás/félbéna kölök, akit majd jól megsajnálunk, és hú, de izgulunk majd érte, meg minden. Kliséhegyek.
Szóval egy dolog a célcsoport...

negatív macska 2007.04.14. 16:48:12

Jut eszembe, nézzétek meg Az örökség c. cseh filmet. Bizonyíték arra, hogy a dolog nem ilyen eccerű, miszerint a nők női filmet rendeznek.
süti beállítások módosítása