Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Az elhanyagolható kisebbség - exkluzív interjú a taxis nénivel

2007.03.21. 04:49 vl

Hajnali 4-kor Újpest-Belváros tengelyen kellett taxival mozognom. A 6×6 taxit egy hölgy vezette, aki nagyon kedves volt és közlékeny. A nyugdíjas néni kis cukorkával is megkínált, amit örömmel elfogadtam, meg is jegyezte, hogy ő a Cukros néni, nevezzük tehát így. Exkluzív interjú a budapesti éjszaka taxis nénijével.

Gondolom, sokan megkérdezték már, miért kezdett taxizni nő létére?
Igen. Én kényszertaxis vagyok, ami azt jelenti, hogy a volt férjem taxizott még nagyon régen, de az nem volt neki való. A hitelek és más egyebek miatt 1986-ban kezdtem őt kisegíteni, de rövidesen teljesen átvettem a volánt, még a főállásomat is otthagytam. Azóta taxizom.

Mivel foglalkozott korábban?
Közgazdasági papírom van, TB-ügyintézői végzettségem is van, meg alapfokú számítógépkezelő is. Ha lenne valami jó adatrögzítés, biztos befejezném végre. Nem nagyon szeretem már. Tudja, régen visszaintgettek a fák.

Mindig az éjszakában dolgozott?
Igen, mivel a fiam nagyon súlyos beteg volt, agykárosult asztmás, ezért nappal nem lehetett magára hagyni. Később azt hittem, az állapota javulásával átjöhetek nappalra, de az már nem nekem való. A nyugdíj kiegészítés pedig kell, mert a nyugdíjam a rezsi felére se elég.

Nem sok nőt látni a taxik volánjainál.
Nagyon kevesen vagyunk a cégnél, mindössze hatan, és egyedül én éjszakázom. Nem is becsülnek meg minket. Tudja, az elhanyagolható kisebbség vagyunk.

(megjegyzés: 500 forinttal fizettem kevesebbet, mint egy órával korábban odafelé a taxis kollégának)

7 komment · 1 trackback

Címkék: interjú beszámoló társadalom sztereotípia

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr9349010

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: blogmavo 2007.03.25. 12:45:11

Ötszáz bizony, dalolva mentAz elhanyagolható kisebbség - exkluzív interjú a taxis nénivel czímmel bejegyzés a Piroskán.Kedves interjú, érdekes befejezéssel.Idézem.„megjegyzés: 500 forinttal fizettem kevesebbet, mint egy órával korábban odafelé a tax…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gallicus 2007.03.21. 09:19:42

Döbbenet hogy,ma itt Magyarországon milyen emberi sorsokkal találkozni manapság!Az államkassza üres,a "jókor jó helyen lévők" már elloptak mindent!A pórnép számára a kormány részéről csak a sajnálkozás vagy az sem marad!Ők minden helyről kivonultak,és kivonulnak,gondoskodjönmagadról ha tudsz és van miből!Ők már semmiért és senkiért felelősséget nem vállalnak!Tocsik,Princz,Bécsi CW bank,Kulcsár bróker ügy ,stb pénzei már "jó" zsebekben vannak,az ügyek elaludtzak,vagy addiog huzták őket az ügyes ügyvédek és birók mig azok lásd a Postabank ügy elévültek!Felelős nincs,mindent elmaszatolt a biróság és az "éji homály",a bankár menedzsment érdekérvényesitő képessége maximálisan érvényesült!Szóval minden rendben lévőnek látszik!"vidulj gyászos elme,szabad Magyarországa" és örülj a szabadságnak,hogy mellette éhen döglesz,a kutyát sem érdekli!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.03.21. 09:35:30

No igen, azt erőse el tudom képzelni, hogy lenézik őket — ez úgy általában igaz „úrvezetés” ügyben is, holott tudomásom szerint a nők kimutathatóan jobban vezetnek.

Ellenben érdekelne, miért volt fontos megjegyezni, hogy „500 forinttal fizettem kevesebbet, mint egy órával korábban odafelé a taxis kollégának”, mert tényleg érdekel.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.03.21. 09:42:56

Jól van gallicus, jól megmondtad a frankót.

Deansdale 2007.03.21. 09:56:31

Nem tudom ki mutatott ki ilyet, hogy a nők jobban vezetnek. Én az összes rokont és ismerőst, úti tapasztalataimat, valamint az autóversenyzőket alapul véve úgy gondolom, a férfiak jobban vezetnek. Általában.
(Én vagyok paranoid, vagy más szerint is létezik egy olyan feminista tendencia, hogy mindenről megpróbálják bebizonyítani, a nők jobban csinálják? Főleg a tipikus férfi dolgokról.)

Én a "nők jobban vezetnek" témát eddig olyan összefüggésben hallottam, hogy péládul óvatosabbak, ezért kevesebb balesetet okoznak. (Persze ehhez ismerni kéne a vezetők pontos arányát is, hogy ilyet ki lehessen jelenteni.) Nem biztos, hogy ez megalapozott, mindenesetre ezek a baleseti statisztikák nem számolnak olyan jelenségekkel, hogy amikor egy szabálytalanul előző férfi balesetet okoz, annak esetleg előzménye, hogy már fél órája haladt egy főúton 50-el egy "óvatos" nő mögött, és közben 2 infarktusa meg 3 agyvérzése volt :)))

negatív macska 2007.03.21. 11:29:30

A nők általában gyakorlatlanabbul vezetnek, ez tény. Ami azt is jelenti, hogy ez a "nem érzed az autót, szívem", mint végső érv egy orbitális baromság, tudniillik amit sok női vezetőből valójában hiányol a (férfi)társadalom, az nem az érzék, hanem a _rutin_. Ez egy ördögi kör, mivel a gyakorlatlan vezetőt - ha van a családban nála gyakorlottabb - ritkán engedik oda a volánhoz, a teszkóig oda meg vissza pedig nem lehet rutint szerezni.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.03.21. 11:38:04

megjegyezném: ez most nem a nők vezetőképességéről szólnak, és nem is aktuálpolitikai kérdéseket feszeget. Van egy kedves néni, aki igenis nagyon jól vezetve fuvarozott engem éjszaka, de kényszerből lett taxis, amely pálya nem igazán hemzseg a nőktől, ráadásul mint kiderült, nagyon kemény sztori miatt lett az utak királynője.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.03.21. 21:07:03

vl 2007.03.21. 11:38:04,

ne haragudj, kérdeztem valamit.
süti beállítások módosítása