Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Nők elleni erőszak a Playboyban

2007.01.15. 17:18 vl

A Subba is megkapta azt a rendőr szaklapot, amit mi az asszonyveréses bejegyzésben írtunk. Egy kommentben írták a Subbán, hogy a román Playboy miatt akadtak ki a női jogvédők (érthetően). Ugyanis a cikk a nők elleni erőszakból csinál egy szar poént. Vagy elbaszott rosszul probálták egy súlyos társadalmi problémára felhívni a figyelmet. Mert sok családban/kapcsolatban verik a nőket.

Elsőre lássuk a cikket:

1. Íme a modern férfi egyik problémája! Sokan érzik a természetes késztetést arra, hogy begyûrjék hitvesük arcát, de mit tehetnek az ellen, hogy utána nehogy elhúzzon a törvényszéki orvoshoz. Igazolás, per, válás, stb. Szar ügy! Így hát, az egyre nagyobb mérvû olvasói igényre válaszolva megkértünk egy szakértõt, Gábor rendõrparancsnokot, hogy adjon nekünk tanácsot.

2. Akár egy sebésznek: minden mozdulatod precíz kell legyen. Biztos kezû és határozott kell légy. Ha egyszer úgy döntöttél, hogy megvered az asszonyt, hát rajta. Miért? Tudja õ miért! Elsõ lépés, hogy célba veszed a tekinteteddel a mûvelethez szükséges egy darab feleséget. A legjobb a hajat letámadni, aztán jól bele kell ragadni. Szükséges segédeszközök: egy milicista gumibot. Ha nincs kéznél, találd fel magad.

 

 

 

 

3. Ha jól markolod a haját, a dolog mintha már el is lenne végezve, így nincs mód a menekvésre. Az akció viszont ezzel még nem ért véget. Szükségeltetik még egy konyhai vágódeszka, melyet a hitves májára kell helyezni. Ha megtetted, kezdõdhet a dobolás. Erõsen, proletár dühvel. És ami a legfontosabb: félelem nélkül. Ha félsz, jobb ha visszavonulsz, és inkább hozzálátsz a horgoláshoz.

4. Rendületlenül üss, mert nem tudhatod mikor lesz ismét alkalmad. Még akkor se hagyd abba, ha a fájdalomtól ordítana, mert az egész csak egy trükk. Fontos, annak a módja, ahogyan az áldozat tartva van, az elején, amíg nincs tapasztalatod, a lányka könnyen kicsúszhat a karmaid közül. Ebben az esetben némi többletadminisztrálás javallott. Csak a miheztartás végett.

5. A verés után semmi mást nem kell tenned, csak figyelni. Õ úgy szid majd, mint egy sakál, törvényszékkel, válással fenyegetõzik és hasonló hülyeségekkel. Csakhogy, amikor a sebeket keresi magán: m e g l e p e t é s! Semmi nyom. A verésnek nem kell 10-15 percnél tovább tartania.

 

6. És jön a finálé. Egy hasonló mûalkotás elõtt valószínûleg az asszonyka is fejet hajt majd. Mert csak a profik vernek ennyire szépen. És észre fogod venni, hogy néha mintha a feleség külön várná a bevett agyabugya adagot. Ahogy a szaknyelv mondja: anyám, ez a csaj azér` nyomul, hogy bekaszálhassa. Sok sikert és családi harmóniát!

 

A cikk az ellenkezőjét éri el: úgy tesz, mintha nem is valóságos problémával állnánk szemben. A szöveg sehol nem jelzi, h ez poén. De mi lenne, ha jeleznék? Felháborodás ugyanúgy, mert erre nem lehet más a válasz. Mai kérdésünk: miért kell ebből viccet csinálni?

A Playboy mindig kényesen figyelt arra, hogy ne ítéljék el azért, mert a nőket teljesen kiszolgáltatja a férfiaknak, tárgyként kezeli őket. Ezért igyekeznek mindent megtenni azért, hogy úgy poziícionálják magukat, mint akik ezt nem teszik meg.

A lap férfiaknak szól: nem lehet tudni, ki veszi komolyan a cikket, illetve ki érzi meg az iróniát. Sasjnos, én nem éreztem.

Mennyire kényes kérdés ez Romániában? Ennyire:

Egy tanulmány szerint a 15-45 éves romániai nõk több mint 30%-át veri a partnere, 1999-ben több mint 100 nõt gyilkolt meg a férje, 1000 fizikai bántalmazási eset és 500 házasságon belüli nemi erõszakot jelentettek a sértettek. (transindex.ro)

A cikk legfőbb baja, hogy valós problémákat tár elén, hiszen nem tagadhatjuk,sok férfi üti meg feleségét/barátnőjét. Legutóbb Bakos írt erről hosszan. A legocsmányabb, hogy olvasói igényre hivatkoznak. Ha kitalálnak egy ízléstelenséget, miért hárítják az olvasókra? Vagy tényleg követelik?

Sajnos, bevett szokásnak tűnik a pofozkodás Magyarországon is, de az állítólagos prevenciót ez biztos nem segíti. A poéngyártás legitimálhatja azt a gondolkodást, h a férfi megütheti a nőt.

Mi az előfeltevése az egésznek? A férfi erősebb, ő dolgozik, övé a hatalom. A nő alárendelt személy, akinek legfontosabb feladata a férfi kiszolgálása. Mivel ezek a pozíciók szerencsére elmozdulni látszanak, ezért a férfi kénytelen rákérdezni saját identitására: tényleg én vagyok a Minden? Enyém a hatalom és én tulajdonlom a nőt?

Mivel látja, hogy nem, ezért reakciója sokkal agresszívabb, hiszen identitását érinti.

Minden nő elleni erőszak hátterében valahol ez bújkál- biztos vagyok benne.

1 komment

Címkék: média erőszak ffi társadalom szexista beszédmód

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr5428591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.01.15. 17:58:56

sajnálom, szétesik a képek miatt a bejegyzés.
süti beállítások módosítása