Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Bevásárlás: tej, vaj, izmok és határozott szemöldökvonal

2007.01.10. 00:01 vl

Végre kiderült, mi alapján választanak a nők maguknak párt. Az origo egy vulgártudományos cikkben számol be arról, miért inkább george clooney/brad pitt, mint a sörhasújózsi (elnézést a sörhasúaktól és a józsiktól). Ha Ön ffi, és magára ismer vmelyik  ismertetőjegy alapján, akkor rögtön megerősítést nyer az élete. Engem inkáb rövid távra választanak, mint clooney-t, éjjen!
Szögletes állkapocs, határozott szemöldökvonal, izmos testalkat: ezek a legfőbb jellemzői azoknak a fizikai vonásoknak, amelyek alapján a nők partnert választanak maguknak - rövid távra. Egy nemrég publikált felmérés szerint ugyanis, a hosszú távra választott partnerek főbb jellemzői a kerek arc, a telt ajkak és a feminin arcvonások.
Mondjuk ennek ellentmond, hogy "Vizsgálták a testmagasság és a szaporodási sikerességet, és azt találták, hogy az átlagnál magasabb férfiak valószínűbben házasodnak és több gyerekük születik". Most akkor hogyan?

Ezek a leegyszerűsített ismertetőjegyek mindenképpen jók, mondjuk angol órán, amikor azt tanulja a fiú vagy a lány, hogy mondják izmos testalkat, határozott szemöldökvonal.

Jó lenne egyszer ilyen leírás alapján választania a nőnek. Megvannak az ismertetőjegyek, és ennyi. Csak felírja egy cetlire: 10 tojás, 1 vaj, félbarna kenyér, felvágott, tej, izmos testalkat és határozott szemöldök.

Bővebben >>

4 komment

Címkék: celeb hír ffi szexista beszédmód sztereotípia

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr2427155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molcsa (törölt) 2007.01.10. 06:40:58

Ez azért baromság, mert evolúciós pszichológiai közhely, hogy hosszú távra a nők nem annyira a testi jellegek, mint inkább a családfenntartó-képesség alapján választanak párt. Ez annyira így van, hogy az egyetemen, egy előadáson végzett minifelmérés során is kiderült: ha az volt a kérdés, hogy milyen tulajdonság alapján választanának a lányok férjet maguknak, akkor olyanok kerültek az első helyekre, mint: gondoskodás, kereset, megbízhatóság, szülői elhivatottság ilyesmi.

tistedur 2007.01.10. 12:21:59

molcsa!
most melyik cikkre gondoltál? az origósra vagy erre?

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.01.10. 13:38:49

molcsa: az evolúciós pszcichológia csak számodra közhelyes:) bár sztem józan ésszel is tudja mindenki, amit leírtál. de ha van kedved, erről írhatnál bővebben, mert engem nagyon érdekelne, és sztem másokat is. lehet emilben is, és felteszem, hmmm?

Deansdale 2007.01.10. 23:03:04

Elliot Aronson Társas Lény c. könyvében azért az is le van írva, hogy a kérdésekre adott válaszok és a valóság sokszor igencsak eltér. Lehet, hogy egy nő azt állítja, "komoly" kapcsolatnál a belső értékek számítanak, ettől függetlenül bele sem kezd olyan kapcsolatba, amiben a másik fél nem eléggé szimpatikus (=jóképű).
Az elméleti evolúciós- és szociálpszichológiánál sokkal kézzelfoghatóbb eredményeket ad a gyakorlati.
süti beállítások módosítása