Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Álomnő...brrrrrr

2006.12.23. 23:58 vl

A Piroska folyamatosan kapja a kedves karácsonyi ütvözleteket. Végre kaptunk valamit az Álomnő fogalmáról, illetve arról, hogy a férfiak mit gondolnak erről a kérdésről.

 

Amikor a férfiak megfogalmazzák elvárásaikat egy nőről, szinte mindig a már klasszikussá vált hármas felosztáshoz jutnak: egy nő a társaságban legyen úrinő, a konyhában briliáns szakács, az ágyban pedig kurtizán.  - írja a www.szbl.hu. (via www.stop.hu ) 
 
Nem túl gyakori, hogy az odaégetett báránysült vagy egy-egy társaságban elejtett illetlen megjegyzés okozza a kapcsolatok végét. Sokkal inkább az érzelmi elhidegülés, a szexuális tűz elhamvadása. A férfitársaságok baráti diskurzusait kihallgatva arra a következtetésre juthatnánk, hogy az álomnő az ágyban az élvezetét mindig hangos, jól hallható decibelekkel érzékelteti, a Káma-Szútra hatvannégy pózából minimum felét betéve ismeri, a fennmaradó harminckettő kipróbálására nézve kezdeményező.

A legtöbb férfi határozott elképzeléssel rendelkezik az álomnőről és annak képességeiről. Ezek az álomnők hajlékonyak, mint a perec, mindig szexi fehérneműben járnak és még véletlenül sem hordanak nagymamás alsót. A külsőségeken túl az álomnő kezdeményező, heves tűzzel lángol, megértő és mindig szolgálatkész.

Ha valaki nem teljesíti az álomnő kritériumokat: partner nélkül marad, vagy párja szeretőnél keres kielégülést?

Az már bizonyított dolog, hogy a nők számszerűen kevesebbszer kívánják a szexet, mivel nekik a biológiai szükséglet mellett szükségük van az érzelmi kielégülésre is. Az is általánosan elfogadott tény, hogy minden férfi életében egyszer legalább félre lép. A kérdés az, hogy azért kacsintgatnak félre férfiak, mert az álomnőt keresik, vagy valami egészen más áll a háttérben.

Egy szerető valóban felszabadultabb tud lenni, mint az állandó partner, hiszen szeretői mivoltából fakadóan kevesebb kötelezettség és teher nyomja a vállát, illetve úgy kerül az adott szituációba, hogy felvállalja a kapcsolat többnyire szexuális profilját. De az álomnő problematika mégsem ilyen egyszerű.

Egy internetes fórumot böngészve, ahol az álomnőről folyt diskurzus, szinte minden hozzászóló férfi hűséges, odaadó, megértő partnerre vágyott. A névtelenség védőpajzsa mögé bújva a férfiak őszintén vallottak arról, hogy nem is annyira a lepedő akrobatika számít, mint a belső szépség, és az, hogy a hölgy legalább annyira vágyakozzon a szeretetre, mint férfitársa. A pasik is a szeretet, a gyengédséget és a társat keresik, csak ezt gyaran szégyellik bevallani, mivel valami buta tévhiedelem miatt azt gondolják, hogy aki szeret, az gyenge.

Csehák Hajnalka pszichoanalitikus szerint azok a férfiak, akik tartósan csalják a párjukat, nem az álomnő keresésére indulnak, hanem sokkal inkább egy érzelmileg elhidegült kapcsolatból menekülnek a melegség felé. Hiszen, ha egy nő érzelmileg elhidegül párjától, akkor legtöbb esetben az ágyban is megálljt parancsol. Később a férfi egyre kevesebbszer kezdeményez, végül más nőnél keres szeretet és szexuális kielégülést. A férfiak mellett meglepően sok nő is félrelép és szeretőt tart. És bár a szexuális teljesítmény mindkét félnél számít a kapcsolat tartóssága szempontjából, mégis inkább a szeretet, gyengédség, és őszinteség az, ami a lepedő akrobatika helyett összetart két embert.

3 komment

Címkék: hír ffi

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr4624137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igen · http://igen.blogter.hu 2006.12.24. 00:17:12

"Az is általánosan elfogadott tény, hogy minden férfi életében egyszer legalább félre lép."

Fogadjunk? :)

"Az már bizonyított dolog, hogy a nők számszerűen kevesebbszer kívánják a szexet, mivel nekik a biológiai szükséglet mellett szükségük van az érzelmi kielégülésre is."

A férfiaknak nincs?

Deansdale 2006.12.28. 00:25:51

Mennyi hülyeséget össze lehet hordani egy ilyen cikkben...
1. Amit a nőktől elvárt magatartásról írnak, baromság. Nem hangos sikolyok kellenek meg hatszázféle pozitúra. A nő akarja a szexet, tudja megbeszélni mit (nem) szeretne kapni/csinálni, legyen laza, vállalkozó kedvű és ne csináljon úgy mint egy döglött béka. Persze a többi nem ér semmit, ha az első nem teljesül, vagyis a legfontosabb, hogy a nő szeresse, kívánja a partnerét :)
2. Hogy a nők kevesebbszer kívánnák a szexet, az óriási baromság. Nem egy párt ismertem, ahol a nő panaszkodott a kevés szex miatt.
3. Hogy minden férfi félrelép, ez is így hülyeség. Persze, aki megteheti és akarja is, az megteszi, de nem kell hozzá egyetemi szintű matektudás, hogy rájöjjünk, ha egy férfi félrelép egy nővel, akkor ott egy nő is résztvett a dologban, vagyis gyakorlatilag ugyanannyi nő csalja a párját mint férfi (hacsaknem feltételezzük, hogy minden férfi ugyanazzal a nővel lép félre).
4. Nem hiszem, hogy van férfi, aki az álomnőt keresi. 14 éves korban rájön a többség, hogy nem repked a világban olyan tündér, aki az ő vágyainak maradéktalan kielégítésére létezne. Ha valaki félrelép, azt szvsz 90%-ban az újdonság varázsa és a szimpla nemi (genetikus?) hajtóerő miatt teszi.
5. Amit a fórumozó pasikról írt, az félig egy nevetséges rózsaszín leányálom. Persze, mindenki megértő társra vágyik, ez nyilvánvaló. De amikor egy férfi arról kezd beszélni, hogy a belső fontosabb mint a külső, és hogy a szex nem is számít, az komolytalan. Esetleg egy depressziós, magányos vénember mondhat ilyeneket. És ez nem hülye macsó duma; egyszerű pszichológiai tény, hogy mindenki a jó megjelenésű emberekhez vonzódik, még akkor is, ha ezt magának sem hajlandó elismerni.
6. Aki tartósan csalja a párját, általában azért teszi, mert megteheti. A változatosság gyönyörködtet - szokták mondani -, és hát két nővel fenntartani a kapcsolatot sokkal izgibb, mint eggyel. Nem jelent ez feltétlenül menekülést, főleg nem ilyen drámait, "a melegség felé".
Ezt a cikket valószínűleg nő írta, vagy egy olyan feminista/meleg pasi, akinek fogalma sincs egy átlag férfi lelkivilágáról :)

hallohallo 2006.12.28. 15:11:50

"Az már bizonyított dolog, hogy a nők számszerűen kevesebbszer kívánják a szexet, mivel nekik a biológiai szükséglet mellett szükségük van az érzelmi kielégülésre is."

ezt a logikát :) szóval a nők azért kívánják számszerűen kevesebbszer a szexet, mert számszerűen nem egy, hanem két dologra van szükségük. aha.
és már bizonyított dolog :)
süti beállítások módosítása