Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Férfiként beszélni (Úrhölgy)

2006.10.31. 08:42 vl

"Ezt most férfiként szeretném elmondani" - kezd bele a monológjába  a versenyző, miközben veszi le sötét parókáját. Itt lehetett tudni, hogy ki fog esni a játékból, hiszen a Zone Club csatornán futó műsor, a He's a Lady (Úrhölgy) lényege, hogy férfiak nőnek öltözve versenyeznek az Amerika férfija címért, és 250ezer dollárért. Kedves gender equality műsor kezdőknek és haladóknak.

Egy hagyományos valóságsóból néptanító-versenyt készítettek az amerikaiak: tudják meg a férfiak is, milyen szar mindig sminkelni, magassarkóban járni, gyantáztatni. A férfiakat a Babaházban zárták össze, hogy megtudják, ki a kakas a szemétdombon. Vagy a tyúk? És megtudják.

Nagy a verseny, már csak négyen vannak, így a következő heti döntő  a tét. Kint állnak kis köntösben, szépen kisminkelve, fülbevalóval a zsűri előtt egy pódiumon. Szépek- mondjuk ki. Egyesével elmondják, ki kit és miért szavaz ki. Carmen leveszi a parókáját, és hosszas monológba kezd a férfiasságról (pontosabban: az amerikai férfiasságról): "Az amerikai férfi sportszerű, mindig örül mások sikerének".

A politikailag korrekt zsűri (1 fekete férfi, 1 szőke nő és 1 barna nő) elmondja a véleményét, miszerint azért szavazták ki a Carmen nevű versenyzőt, mert levette a parókáját. Érezni lehetett, hiszen ezzel a frivol aktussal váltott szerepet és beszédmódot. Egy férfihez nem illik az, hogy egy komoly versenyt elszórakozzon: "A játéknál komolyabb a verseny". Vagyis: a nők játszanak, a férfiak versenyeznek. Az egyik komolytalan, a másik nem. 

Az adás itt
.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika tévé ffi gender

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr6616898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása