Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Maximális haderő.

2007.06.23. 01:23 KingaBrit

[előhang: a minap fedeztem föl az újságosstandokon a Maxim legújabb számát - és azonnal írtam is egy jó kis posztot róla. Viszont mire fölkerült volna (hétvégere terveztem), már természetesen jócskán megelőzött shadai (na, tudhattam volna). Igy aztán most mea culpa - viszont ha már megírtam, egye fenyő, itten van, közzéteszem, a "kis színes" kategóriában]

Ime, a hook:

Nos, a hölgy "halálosan szép és ráadásul pillanatok alatt szét tud szedni egy Uzi-t". Bezony, itten az izraeli hadsereg volt katonáirol kaphatunk... khm... alapos képet, sőt! képeket... öööö... bikiniben (quasi). De a dolog bizarr jellege még fokozható: ugyanis nem ám valamiféle önjelölt centerfold-akcióról van szó, hanem egyenesen Izrael new york-i konzulátusának píár csapatátol származik az izgató ötlet: mélyreható kutatások után arra a következtetésre jutottak a derék diplomata(férfiú)k, hogy Izrael valahogy nem igazán kitapintható megfogható in concreto az átlag amerikai... férfinak.

Bezony. "A fiatalabb korosztálynak semmit sem jelent Izrael semmilyen értelemben, és úgy gondoltuk, hogy ez nagy kár, így aztán kitaláltunk valamit, ami vonzóbbá teszi a számukra [ezt az országot]" - mondják.

És lőn. A cici-haderő támadásba lendült.

De támadásba lendültek az ötlet (a.k.a. Izrael szexturizmusának fellendítése - a szerk.) ellenzői is. A volt izraeli konzul(asszony) azonnal a(z izraeli) Képviselőház elé akarja citálni az ügyet, hogy megvitassák a "Külügyminisztérium által szponzorált pornográf turistakampányt". (Hogy a szponzorálás szó szerint igaz-e avagy sem, az persze kétséges.)

Hat, nem tom. Kétségtelen: kissé bizarr kísérlet, hogy egy állam így hatoljon be (többé-kevésbé hivatalos beleegyezéssel) az amerikai ifjak (föltételezett) ösztönlelkivilágába. Arról nem is beszélve, hogy ha tényleg az a nagy probléma (és valszeg igen), hogy ugye Izrael valóságáról nem sokat tud az Óperenciás-tengeren túl az utca embere férfija, akkor kétlem, hogy a lányok csöcsei nyomán most rohamot intéznének a helybeli közkönyvtárak "Izrael es a palesztinok" elnevezésű szekciójának átböngészésére. Viszont az tény, hogy legalább...khm... plasztikusan szemléletessé tették a problematikát.

---kábé

3 komment

Címkék: reklám amerika újság társadalom szexista katona

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr78104152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kobaljov 2007.07.01. 09:08:32

a Kaland Bt. c. sorozatban (nem tudom mi az angol címe) is kitalálták, hogy a jócsaj ex izraeli kommandós, lehet onnan (is) merítették az ötletet

Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen munkát végeznek a katonaságnál mert a fotók alapján inkább modell mint sportos testalkatuk van (pl. felkar)

KingaBrit · http://kingabrit.wixsite.com/kinga 2007.07.01. 16:21:31

Kobaljov: azert az is lehet (es sztem eleg nagy a valoszinusege, ahogy ismerem a szakmat), hogy eleg eroteljes Photoshop-hadjarat is indult itten... Meglepodnek, ha nem igy lenne... Eppen azert, hogy a csajok, akiknek nyilvan alapadottsaguk is fantasztikus, megfeleljenek a hagyomanyos szexis (ferfi)kepnek. Egy kigyurt, body-s no (vagy hasonlo jellegekkel rendelkezo), nem biztos, hogy ebbe a kategoriaba tartozna a Maxim (es bizonyos ferfitarsaink) velemenye szerint.

Gondolom en.

EMA 2008.05.09. 12:59:39

Az IDF "néphadsereg" vagyis mindenkit besoroznak. Éppen ezért vannak modell-alkatú lánykák, és vannak mások is. Az alapkiképzés után különböző feladatokra osztják be őket. Nagyon sok lány van a fiúk kiképzőtisztjei között - a seregben elég sok a tanulnivaló: elméleti és kondicionáló feladat is. Nem ritka, hogy egy lőgyakorlatot egy lány vezet, vagy az elméleti órán nő ad elő. A tényleges harci alakulatoknál is vannak nők, bár nem jellemző, természetesen. Azok a lányok nem ezek...:)
süti beállítások módosítása