Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

A boldogság útja: a férfiuralom

2007.02.24. 10:57 vl

Ugyanazanő írt nekünk, mert felháborította egy Nők Lapja Cafés cikk, ami a férfiuralom minden létező technikája mellett kardoskodik. Érdemes elolvasni a Cikket, hogy világossá váljon egy technika működése. 

Rosszul vagyok ettől a cikktől.
Hogyan merészel valaki így pálcát törni emberek felett: "Statisztikát is készítettem, és arra a következtetésre jutottam, hogy a legtöbben képtelenek a sors diktálta játékszabályokat elfogadni, viselkedésükkel saját szívüket szorítják vasmarokkal."?
Hogyan meri azt sugallni, hogy a nő boldogsága a "másodhegedűs" szerep, és természetellenesnek, idegbajhoz vezető útnak minden mást, ami nem erről szól? Miért kell ezt súlykolni? Mi ez az iszonyatosan sablonos, felszínes közelítés az emberi boldogsághoz, családhoz, karrierhez, anyasághoz, férfihoz? (Ugyanazanő)

Főszereplőnk Olga: szakmailag sikeres, harcias, büszke nő, olvashatjuk a Nők Lapja Café cikkében. A társadalomban az ilyen nőket szokták karrieristának nevezni, ami az egyik legelítélőbb beskatulyázás. Olga megismerkedik Lacival, akivel nincs jó kapcsolata, mert a férfi nem sokat ad a nő véleményére. Ráadásul az abortusz miatt szakítanak, ezután "az uralomra vágyó nő életében újra egymásnak adták a férfiak a kilincset".

Kedves Hölgyek, ne akarjanak uralomra törni, adja ki az első tanácsot az asztrológus.

Ezután Olga a Papuccsal jön össze, aki felett uralkodhat kénye-kedve szerint. Egyre jobban éltek, de a magánéletük közepesen működött.

Olgának nem jött össze a baba, emiatt az asztrológus által némileg elítélt tudatos babatervezésre álltak rá, osztottak-szoroztak, hőmérőztek. Ahogy az ilyenkor lenni szokott.

Ekkor elment a mindenható asztológushoz, aki kimondta a tételt, mindenki kapaszkodjon meg:

A megoldás az elsőre elutasított hagyományos női és férfiszerepek megélésében rejlett.

Tehát, a nő rendelje alá magát a férfinak, mert akkor kiegyensúlyozott lesz az élete, lesz gyereke:

A lelki, szellemi átalakulás nem ment könnyen, Olga alapos leckét kapott az új út elején kiszolgáltatottságból és megaláztatásból, de nem adta fel. Mára az aranyember átvette otthon az irányítást, az történik, amit ő akar, és végre valahára Olga terhességi tesztjén is megjelent a két csík...

Az ilyen cikkek tartjál folyamatosan azokat a diskurzusokat, amik ellen Piroska is küzd, mert ki gondolhatja azt komolyan, hogy a nő egyelen lehetősége a boldogságra, a normális életre az életre, ha mindenben alárendeli magát egy férfinak.

73 komment

Címkék: család ffi társadalom előítélet

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr5539790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tistedur 2007.02.24. 11:05:09

megint lefutjuk majd a szokásos köröket...:(

zomgwtf 2007.02.24. 13:11:27

A terhesség egyszerre áldás és átok a nők számára szerintem. A terhesség, ill. a gyereknevelés ellentmond a karriernek, ritka kivétellel.
Most bizonygathatja nekem bárki, hogy nem így van, de szerintem akkor is lehetetlen, hogy miközben valaki a munkahelyén van, aközben még a gyerekkel is foglalkozik.
Vagy 100%-ig karrier, vagy 100%-ig gyereknevelés. Átmenetek lehetnek, egyikből fel kell áldozni valamennyit azért, hogy a másikkal is lehessen foglalkozni. Nem hiszem, hogy ezt nehéz lenne belátni. Aki mást mond, az elvakult idealista, realitásérzék nélkül.

Annyiban viszont egyetértek, hogy az alárendeltség az enyhén szólva túlzás. Én nem akarok sem alárendelt, sem fölérendelt kapcsolatban élni (fiú vagyok, csak hogy tisztában legyünk). Én társat, partnert szeretnék, nem dominát vagy rabszolganőt. Az, hogy mondjuk a feleség nem dolgozik, hanem gyerekneveléssel, a család ápolásával, házimunkával foglalkozik, az nem feltétlenül jelent alárendeltséget. Jelenthet simán munkamegosztást.
Nem is értem, hogy lehet pusztán abból alárendeltségre következtetni, hogy a férfi dolgozik, a nő gyereket nevel. Ez nonsense.

Deansdale 2007.02.24. 13:29:55

Szerintem a cikk béna, és ebben a formában elfogadhatatlan. Csakhogy én látni vélek mögötte egy olyan értelmes tartalmat, amit nem sikerült formába önteni.

Az asztrológia ezen része a karakterfejlődéssel foglalkozik, számomra úgy tűnik ezt a témát a legkevésbé sem értitek. A reinkarnációk során át történő fejlődés, a karma és társai nem nagyon pásszíthatók a feminizmus fogalmaihoz.

A cikk írója elég szarul fogalmaz, többre ment volna, ha úgy adja elő, hogy a páciensnek fel kellett dolgozni személyiségének el nem fogadott részeit. Ha a cikket nem asztrológus, hanem pszichológus írta volna, nem lenne vele semmi bajotok.

Egyébként a cikk írója nő, remélem nem akarjátok azt mondani, hogy "már megint a szemét férfiak"...

tistedur 2007.02.24. 14:35:32

Dean!
de nem azt írta.ir az odaadásról,a férfitól való függésről,a szolgálatról..szerinted ez a nő sorsa?!
vagy lehet egyenrangú partner is egy kapcsolatban,úgy mint ahogyan zomgwtf írta?
(nem mindenki reinkarnáció-hívő)

Dean 2007.02.24. 14:44:05

Amennyire én látom, pont az volt a páciens baja, hogy nem kezelte egyenrangú félnek a férfiakat.
(Igen, kedves feministák.)
Ennek a nőnek a férfiak csak a bankszámla vagy a b*szógép szerepére kellettek.
Aki ennyire tudatosan tervezi az életét, az nem engedheti meg magának, hogy figyelembe vegye a másik terveit, érzéseit.

A nő sorsa hogy a férfi társa legyen. És viszont. Ez egyenrangú viszonyt feltételez. Ez a csaj a cikkben képtelen volt ilyesmire. A passzívabbá, "alázatosabbá" válás az ő személyes kúrájának a része volt. Engednie kellett agressziójából.
Ez nem általános érvényű recept minden nőnek, ez egy "orvosi kezelés" az ő számára.

[Deansdale]

tistedur 2007.02.24. 14:52:21

Dean!
számomra nem a nő viselkedése most a fontos.:)mert ezzel kapcsolatban veled értek egyet.az ostobaság nem nemfüggő.szerintem senki sem helyesli ezt a fajta viselkedést a hozzászólók közül :)
a cikk megfogalmazása a probléma.számomra valami bántóan leegyszerűsített nőképet sugall.(teljesen függetlenül attól hogy nő írta)
mint ahogyan az kicsit bántó és egyszerűsítő,ahogy a "kedves feministákat" egy kalap alá veszed a cikkben szereplő nővel..:)

Deansdale 2007.02.24. 15:07:58

Szó sincs arról, hogy egy kalap alá venném őket. A cikkben szereplő csaj nem feminista, inkább csak hülye :) Ha asztrológushoz megy ilyen bajjal, akkor főleg :))
A feministáknak csak azt a megjegyzést akartam kiemelni, hogy létezik bizony olyan is, hogy a nő nem veszi egyenrangú félnek a férfit.
A cikk megfogalmazása sz*r, főleg azért, mert szegény asztrológus néni kissé kiszeltündés jellem. Nomeg nem igazán érti a hétköznapi nyelv és a szakmai közötti különbséget. Egy szakma gyakorlójának tudnia kell felmérni azt, hogy egy átlagember mit fog gondolni ha elolvassa a mondandóját. Persze ez bizonyos intelligenciát és empátiát feltételez.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.02.24. 19:14:51

dean, honnan veszed, h a feministák nem veszik egyenrangú félnek a férfit? a feminizmus nem azt jelenti, h el akarják pusztítani a férfiakat, hanem a nők jogaiért küzdenek.
ez egy hamis sztereotípia, h a feminista férfipusztító.
vhol én is feminista vagyok, de soha nem akarnám elpusztítani magam. most akkor ez hogy van?
a nő cikke meg tényleg botrányos, mert egy olyan világképet sugall, amit ma egy újság szerkesztőjének, főleg egy női lapnál, rögtön el kellene utasítania, vagy visszadobni szerkesztésre/újraírásra.

Dina 2007.02.24. 20:16:17

Igen,sok nő valóban azt gondolja hogy "tudásával+energiával"elérheti ugyanazokat a célokat,mint egy férfi,de sajna ekkor üt be a nagy gixer,mikor már majdnem a "csúcsra ér" hatalmas mélyrepülésbe zuhan a biológiai órájájával mérve le a nagy semmibe, ott a nagy koppanás közepette rájön könnyes szemmel,hogy talán nem így kellett VOLNA!, az életét kormányozni. Elszántság+törtetés=meddőség,v.abortusz
sok öreg + kevés gyerek= totális nemzet bukás

tistedur 2007.02.24. 22:24:11

Dean!
na most igazolódott a korlátoltság nemfüggetlensége..

vérfarkas 2007.02.24. 23:05:11

Ettől a cikktől behánytam. Ugyanazanő, vl: kösz.
Csak tudnám, hogy az asztrológus miért horoszkópot készít és cikket ír és rovatot szerkeszt pénzért, hogy ne mondjam karriervágyból, ahelyett hogy gyereket nevelne otthon, saját tanácsát megfogadva...

vérfarkas 2007.02.24. 23:07:03

Ja, ugyanazanő: azért kell sulykolni, gondolom, mert láthatóan mégsem annyira 'természetes' az ún. 'hagyományos' családmodell.

zomgwtf 2007.02.24. 23:12:58

"a feminizmus nem azt jelenti, h el akarják pusztítani a férfiakat, hanem a nők jogaiért küzdenek."

Nekem nem lenne bajom, ha ez így igaz lenne. De sajnos nem az.
Erre a legjobb példa, amikor a NANE egy-két tagja eljött anno a középiskolába, és a mi osztályunknak tartottak előadást.
Amellett, hogy mondtak igaz dolgokat, de gyakorlatilag végig a férfiakat szapulták burkoltan. Amikor meg valaki megjegyzést tett volna arra, hogy bizony a nők oldalán is történnek ilyesmik, akkor a válasz mindig az volt, hogy "persze, vannak ilyenek is, ezzel is foglalkozunk, de ezt majd megbeszéljük utána". Magyarul a fordított esettel nem akartak foglalkozni, és benyomtak valami kamu szöveget.
Végig mondogatták, hogy nem férfigyűlöletről van itt szó, de már a közepén rázták a fejüket és mosolyogtak a LÁNYOK (meg persze a fiúk is, de az az érdekes, hogy a lányok sem vették már komolyan őket, annyira egyértelmű volt a férfigyűlölet).
Ami egy ideje megy feminizmus alatt, az bizony nem egyszerűen a nők jogaiért való küzdelem, hanem férfigyűlölet. Sőt, egyesek már annyira belendültek, hogy egyes helyeken olyan jogokat követelnek, ami a férfiaknak sincs.

Dina 2007.02.24. 23:23:23

Az igazi régi hagyomány nálunk működik,van két csemetém és soha egy percig fel sem merült, hogy én karrierista akarok lenni. Egy igazi anyánál a kihívás és az uralkodói vágy otthon a családi tűzhely mellett legyen.

Karnok Dávid 2007.02.24. 23:37:08

Érdekes történet. Ha lehámozzuk róla karmikus magyarázatokat és a eltúlzott nemiséget, akkor tanulságos mesét kapunk.

Deansdale 2007.02.25. 02:06:05

Vl, nem azt mondtam, hogy a feministák nem veszik egyenrangú félnek a férfiakat, hanem hogy vannak olyan nők, akik. Egyébként meg szólás- és sajtószabadság van, mindenki olyan cikket közöl, amilyet csak akar. Milyen jogon akarná bárki korlátozni, hogy ki mit mond? Ő is elmondja a véleményét, meg te is.
Tistedur, pontosan mire gondolsz?

Mostanában anime-t nézek, és elég jól lejön belőle a japán családmodell. Sokkal szigorúbb, mint a nyugati. Ott a nőnek tényleg erősen behatárolt szerepe volt. Persze akinek ez nem tetszett, annak igencsak sz*r lehetett alkalmazkodni, viszont a mérleg másik serpenyőjében ott volt, hogy a családnak volt egy erős és biztos középpontja. A japán modellben az anya rengeteg erőt tud adni a gyerekeknek, és ez sokkal többet jelent, mint mondjuk hogy egy óvodában megszüntetik a külön barbi-sarkot.
Szóval míg a hagyomány egyrészt bezár, másrészt erős pozitívumai is vannak.
Nyugaton meg mindenki csodálkozik, hogy mi történik a gyerekekkel. Pedig ha egy kölök naponta félórát látja a szüleit, nem meglepő, ha tiszteletlen és antiszociális.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.02.25. 11:50:28

japán popkultúrába nem érdemes belemenni, mert attól kulturálisan eléggé elzártal vagyunk.
mondjuk én nagyon sok japán filmet nézek, és náluk sokkal radikálisabbjelenik meg a társadalmi nemekről való gondolkodás. (lesz erről bejegyzés, eldőlt)

zomgwtf 2007.02.25. 11:59:23

Anime-kkel vigyázni kell, sokszor (meg merném kockáztatni, hogy a legtöbb esetben) sarkítva mutatja be a dolgokat. Anime-k sokszor egész reálisak tudnak lenni (valósághűbbek, mint az élőszereplős filmek), de máskor meg nagyon nem.

Az viszont tény, hogy Japánban még mindig ezt a családcentrikus nézetet tanítják, de ott is egyre többen vannak azok, akik ezt nem kívánják. Sőt! Japán lakossága fogyóban van, ami óriási probléma számukra. Ennek egyik fő oka, mondja sok szakértő, hogy a japán nők inkább dolgozni akarnak, inkább a karrier érdekli őket (már amennyire lehet karrierjük, mert roppant nehéz), mintsem a gyerekvállalás. Japánban az a nő, aki gyereket vállal, kevés kivételtől eltekintve biztos, hogy nem csinálhat karriert, sőt, még dolgozni sem dolgozhat egyáltalán. A nő, ha gyereket vállal, akkor nevelje is őket, ne dolgozzon, gondolják a japánok. Van benne ráció, még ha rosszul is hangzik.

tistedur 2007.02.25. 12:08:02

az animék nagy része nem valóság :)
és érdemes utánanézni néhány dolognak japánnal kapcsolatban:tényleg szeretnénk hasonló iskolai dresszúrát,mint ott?!

zom!
azzal nincs gond,hogy az ember nevelje a gyermekét.
de teljesen más igényei vannak egy csecsemőnek,meg egy tizenkét évesnek..:)

tistedur 2007.02.25. 12:16:37

ja,és a gyereknevelés az apa feladata is...:)
(de erről dean is mesélhet nekünk,ha jól emlékszem ő gyermekes apa :) )

Dina 2007.02.25. 12:18:42

A japánoknak a kultúrájuknál fogva, elmondhatjuk hogy mindent szertartásosan csinálnak,így nincs ez másként a gyermeknevelésbe sem. Jógák, feng-sui,és egyéb ...........Ezt itthon kishazánkba valószínű, hogy nem fogjuk tudni bevezeti,se elsajátítani. Mert MI MIVAGYUNK!,depresszív,hátrafelenyilazós,önelégültek.JAAAA!"és femin tyúkok",MÁR AKI!!!!!!

Dina 2007.02.25. 20:37:46

Kedves prokator,megtisztelő elismerésed,de maradjunk annyiban,"amikor egy nő nem blogol",akkor a gyerekei mellett lohol!Napi HÁZIFELADATOK! Aztán mikor eljön az este némi képp leereszt mint valami túlfelfújt léggömb,és a nő...."meg(be)kapja ami jár neki is,aztán szundi.Remélem ennyi elég!!!

forumuser 2007.02.25. 22:31:22

"Egy igazi anyánál a kihívás és az uralkodói vágy otthon a családi tűzhely mellett legyen."
Legyen, legyen, legyen, kell, kell, kell.
Szerintem meg ne döntsön senki sem a másik helyett, hogy annak mit, hogyan "kell", és pont.
Dina, te éld csak meg az anyaságban és a háziasszonyi szerepben a nőiességedet, örülök neki, ha boldog vagy, de légy szíves, ne akard ráerőltetni másokra a vágyaidat, céljaidat, életmódodat. Egyébként is azt gondolom, hogy az ilyen minősítő jellegű véleménynyilvánítás mindent eredményez, csak éppen pozitív változást, elfogadást nem. Zsigeri ellenállást annál inkább.
Az anyaság felé legfeljebb szelíden terelgetni lehet, pozitív példával elöljárván, segítőszándékkal, ésatöbbi.

Dina 2007.02.26. 09:27:33

Neked még a neved is tükrözi a hozzáállásod, ehhez a témához "negatív macska"!

forumuser 2007.02.26. 09:42:08

Ahogy elnézem, eleve működésképtelen közöttünk a kommunikáció. Írok egy egyetnemértő választ, erre összesen annyi a reakció, hogy "negatív vagy". Ezzel mostan mit kezdjek?

Dina 2007.02.26. 11:06:12

Ember!!!,soros,vagy párhuzamos kapcsolású agyi idegpálya összeköttetésed van? Ha erre megadod a választ,levonom a konzekvensem,majd kaphaszt némi kommentet a nevenapos Dinától.

forumuser 2007.02.26. 12:15:21

Ööö... mi?
Dina, egyre távolabb kerülsz a nőies női eszménytől :)

Dina 2007.02.26. 13:28:09

A válaszod helytelen.Ezért nem jár pont,komment ezért,nemjár.De aprópopó!Tudható a nőies nő egyedi,és megismételhetetlen,"klónozók"kíméljetek.A méret a lényeg: 85,71,91

tistedur 2007.02.26. 13:31:46

ettől szerintem macska nem fog hanyattesni :)

forumuser 2007.02.26. 13:33:48

Hátnemigazán. Ez a pökhendi, mindentjobbantudó magatartás a mézes-mázos felszín alatt egy picinykét bűzlik...

Dina 2007.02.26. 14:10:41

A természetesség fogalmától olyan messze jártok,mit "makkokoktól" Jeruzsálem.Szilikon agyú idióták!Továbbra is ajánlott olvasmány számotokra az ÖKM,az FHM....stb.

tistedur 2007.02.26. 14:14:22

Dina!
ezzel csak magadat járatod le..

tistedur 2007.02.26. 14:31:33

ez most mókás volt :)

tistedur 2007.02.26. 14:46:07

prokator!
mi az ősoriginális abban,ha érvként valaki mondandója ellen azt hozza fel,hogy nem kapja meg(be)azt,ami neki jár?!
plusz a munkahelyről blogolás.:)
(merthogy én pl.nem )

negatív macska 2007.02.26. 15:12:09

Kimondottan vicces, ahogy egy ajtatosmano, aki eleinte odakat zengedez a szeretet fontossagarol es az anyasag elfogado-szelid-szolid termeszeterol, felhuzza magat es az altala hangoztatott tulajdonsagok anti-peldanyava valik. Es mindezt pusztan azert, mert valaki nem ertett vele egyet.
Dina, te onmagad parodiaja vagy... kiveve azt az esetet, ha netalantan csak provokalsz, mert valamifele percerz modon ez okoz neked elvezetet.

Dina 2007.02.26. 15:55:32

"Agg"asztó,hogy ezek a hííímes tojások,soha vagy nagyon későn jönnek rá, mielőtt szegények összetörnének, milyen is egy édesanya aki az ő nemzett gyermekét nap mint nap látja cseperedni.
Igazán GAZDAGOK vagytok,a lelki SZEGÉNYEK között!Az én VÉLEMÉNYEM rólatok!tistedur-masturdúl,macskajajgató

tistedur 2007.02.26. 16:07:38

Dina!
az én véleményem rólad,hogy korlátolt vagy és olyan felsőbbrendűségtudat sugárzik rólad,amit nem értek:másnak is van gyereke,más is nézi ahogy cseperedik..nem te vagy az egyetlen magyar anya.a legtöbben viszont nem gondolják azt,hogy ők tudják a tutit,és mindenki másnak azt kellene csinálni,amit ők helyesnek gondolnak.
ja:a nemzés igét általában az apához kötik:)-aktiv cselekvés.a te gyermeked az "szülötted".
és igazán jó lenne tőled végre egy olyanmondatot olvasni,ami nyelvtanilag helyes és értelmes..

negatív macska 2007.02.26. 16:30:01

Es egeszen pontosan mire is epited felsobbrenduseg-kepzetedet? Mert ervelest, azt nem olvashattunk toled, helyette viszont boszen szemelyeskedsz.

negatív macska 2007.02.26. 16:49:34

Dean - a japan temahoz, mert oda nem tudom beirni, fene tudja, miert.

"A régi japánban ha 10 szamuráj meghallotta volna, hogy egy gyermek ragadt egy égő házban, mind a 10 egy nanoszekundum gondolkodás nélkül rohant volna be érte."

Ez a depresszios, onsajnalo es allitolagos depressziojabol kovetkezoen tehetetlen es gyenge ember valoban a fogyasztoi tarsadalom termeke. De nemfuggetlen.

"A nők áldozatot vállaltak a család érdekében. (Ahogy a férfiak is.)"
Valamiert konnyebben elnezte egy ferfinak a tarsadalom, ha megsem. Ma is megvetoen horkan fel az emberek tobbsege, ha arrol hall, hogy egy no a tudomanynak el, es ezert le kell mondania a csaladrol, vagy legalabbis e teren tobb aldozatra van szukseg a (hazas)tarsa reszerol. Azon, hogy egy tudos ferfiu napokig nem latja a gyerekeit es a nevelesukben sem igazan vesz reszt, erdekes modon senki sem akad fenn.
Szerintem ez nem azert alakult igy, mert a nok eleve alkalmatlanok a tudomanyos palyara, inkabb a toluk elvart szerep lehetetleniti el a tudomanyos palyat.

Dina 2007.02.26. 17:00:41

Ok! Akkor kezdhetjük a korrepetálást?Egyépként abból,hogy más mit gondol azt nem felsőbbrendűségnek hívják, hanem itt kinyílvánított véleményezésnek írásban.Ti úgy gondoljátok,hogy az élet olyan hosszú,hogy csak a harácsolóknak áll a világ,és nem a család az egyik legbiztosabb pillére mindennek?................................szomorú és lehangolt lettem,úgy látszik eltévedtem ebbe a singli világba.

forumuser 2007.02.26. 18:19:57

A véleménynyilvánítás és az önelégült énjobbvagyokmintti-fitogtatás két különböző dolog. Ha nem érzed a különbséget, hát így jártál.

Olyasmit adsz a "virtuális" szánkba, amit egyikünk sem írt és nem is gondolt. Fel nem foghatom, hogy abból, amit akár én, akár tisdedur írt, miért következne olyasmi, hogy minket csak a harácsolás érdekel, továbbá ellenségnek tekintjük a család intézményét, vagy mi a szösz.

Egy nő nem csupán az élet egyetlen területén hivatott és képes úgymond koteljesíteni önmagát. Egyénfüggő, hogy ki mire vágyik, van, aki kizárólag a családjának él és így boldog, van, aki összeegyezteti az anyaságot a hivatással, és van, aki gyermektelen, mert ő pedig így érzi jól magát. Nyilván mindenkinek olyan társat kell maga mellé választania, akivel hasonlóak az elképzeléseik (többek közt) erről. Ennyi, és nem több. Ez nem családellenesség, de ha te akként értelmezed, akkor nincs miről beszélnünk.

Dina 2007.02.27. 14:18:32

Húúú!.......Ezt nevezem én övön aluli ütésnek!Hát ezt megkaptam!Most mit tegyek?Várjál...............................gondolkodom a válaszon:-ha elkezdek könnyezni,az azért nem lenne túl jó mert tönkre tennén igen értékes klaviámat,ezért inkább válaszolok:ha a magyarázatod második felével kezdted volna,annak azért jobban örültem volna.Sebaj!Ha már két gyermeket megszültem orditozás és örjöngés nélkül,hát ezt megfogadom most is.De (egyenlőre) az utolsó szó jogán,a demográfiai mutatóink a jövőre nézve akkor is elkeserítő,az ILYEN INTENZÍV igyekezetűek miatt (is).

Dean 2007.02.27. 14:29:56

Anyjuk, hagyd abba a veszekedést a gyerekkel, nem méltó hozzád.
Meg fölöslegesen foglalja a sávszélességemet is, nyüh.

Dina 2007.02.27. 17:03:05

...oké,most már teljesen lebloggoltam!Azért köszi,csak egy kicsit kíváncsi természetű vagyok,és jó volt olvasni BRUTÁLIS véleményeteket. sorry

forumuser 2007.02.27. 17:28:35

"ha a magyarázatod második felével kezdted volna,annak azért jobban örültem volna"
Én is jobban örültem volna, ha nem dobálózol olyasmivel, hogy "szilikonagyú idióták" meg "harácsolók". Tudod, amilyen az adjonisten.

"az ILYEN INTENZÍV igyekezetűek miatt (is)."
Mármint milyen igyekezet? Jelentkezzen az, aki itten családellenes, gyerekgyilkos és nemzethalált akar.

Egyébként kifejezetten férfias a stílusod. Mondták már? :)

Dina 2007.02.27. 17:49:51

Mert az asztrológia így hozta.Rák tipusú női egyed vagyok.

tistedur 2007.02.27. 17:55:08

dina!
a rák nő egyáltalán nem férfias :)

forumuser 2007.02.27. 17:59:38

Ööö, talán ha Kos lennél, vagy ilyesmi :)

forumuser 2007.02.27. 18:44:42

Mér', nem-agresszívlekezelőbunkóviselkedés egyenlő homoszekszualitás? :)

tistedur 2007.02.27. 18:44:44

nem,maga csak családcentrikus :)
(és persze vannak egyéb rossz tulajdonságai is :) )

Dina 2007.02.27. 20:46:45

Nemtudom,mivan ezzel a sz'géppel,kommentem blokkolta.Ezért megkésett fázisban vagyok válaszadásom terén.1.Tehát:külső (páncélos)külcsínyem,védi a belbecs tartalmát!Merész ész lévén "keménynek" mutatásom kifinomult női leket takar.Hogy van ez az izé? :)

Ugyanazanő 2007.02.27. 21:18:58

"In a newspaper article dated July 25, 1936, Adler's feminist stance became evident. In this article, condescendingly titled (by the reporter) "A Laugh for the Little Woman," Adler is quoted as having said, "Women have been treated as weaker by men and gradually they got the habit. They begin to recognize limitations which do not exist mentally." (5)"

Ugyanazanő 2007.02.27. 21:25:45

vl és mindenki, akit érdekel!
Lehet, hogy ez csak számomra új, ha mégsem felhívom a figyelmet Alfred Adler-re, mármint a nők megítélésével kapcsolatban. Már az Életismeret c. munkáját is nagyon élveztem, de most az "Emberismeret"-et olvasom, s belőle kifejezetten megdöbbentő a VII. fejezet: A nemek viszonya. (116-141. old.).

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.02.27. 21:42:26

Ugyanazanő, hihetetlen anyag van a birtokodban, írd le az olvasmányélményed levélben! Oszd meg velünk ezt a nem akármilyen élménynek ígérkező könyvet, mert én biztos nem tudom beszerezni mostanában.

Ugyanazanő 2007.02.27. 22:22:09

OK. Ebben az esetben egy hosszabb ismertetőt írnék, amit majd te esetleg tovább mazsolázol.

Dina 2007.02.27. 23:14:36

Segítség,s.o.s.!Fura érzés támadt bennem,még ilyet soha neméreztem!Szemem lehúnyni nemtudom,mintha valami húzna ide a géphez és muszály gépelnem,mert valami belűlről emésztve vezérel.Kimondani nemtudom,de katartikus ez az érzés.A lelkem átvette a vezérfonalt..........,és ujjaim maguktól elindulnak a billentyűzeten.Ezt hívják reszkető FÜGGŐSÉGNEK?

Dina 2007.02.28. 00:30:41

Én itt vagyok,azt hittem már mélly álomba szenderültél.(...Emesénél nem cseszegetés volt.)

abcd 2007.07.10. 15:19:44

Eleve ha asztrológusról van szó csak hülye lehet? hmmmm és nincs semmiféle intolerancia a nemtudás révén?

Valószinü nem ilyen egyszerüen mondta az asztrológus de ahogy itt fentebb vlaki irta csak saját személyiségének árnyékban lévő oldalait kellett integrálnia ahhoz hogy gyereke lehessen azaz anya.

Egy asztrológus.

abc 2007.07.10. 15:21:25

A boldogság utja ha önmagunkban egyedül boldogok vagyunk azzal az emberrel akik vagyunk...akkor mindenki mással is.

pardon 2007.07.10. 20:24:35

Most, hogy a tengerfenékről felhoztátok ezt a témát, ami rég leülepedett és már teljesen elsüppedt, végigolvastam, és arra jutottam, hogy azért nem értettétek Dinát, mert Dina egy férfi, aki nőt játszott itt, de időről időre elszólta magát, szóval váltakoztatta a szerepeit, megpróbált nő lenni, aztán újra meg újra elfáradt, már nem volt elég éber és kisiklott a maga férfias irányába...

Ami deansdale hozzászólásait illeti, azt hiszem csak azt a férfit nem tudom lenézni, aki valóban egyenrangúként kezel, (akivel tehát kölcsönös egyenrangóságban leledzünk) aki azonban maga alá próbál gyömöszölni, attól óhatatlanul röhögőgörcsöt kapok, és tényleg nem tudok felnézni rá, csak lesajnálni. Ennyi az igazság Deansdale elméletéből....

Deansdale 2007.07.11. 02:59:29

Pardon, talán részletezhetted volna, hogy milyen "elméletre" gondolsz és mi nem tetszik benne, mert így kicsit nehéz válaszolni a hozzászólásodra.
Egyébként amiket ide írtam azokat fenntartom:
Ugyanezt a cikket más stílusban és nyelvezettel elő lehetett volna adni úgy, hogy a hivatásosak se köthessenek bele. Van igazság abban amit az asztrológus néni mond, csak rosszul fogalmaz; ráadásul ezek eléggé személyes jellegű dolgok, nehéz és/vagy értelmetlen általános következtetéseket levonni belőlük.

pardon 2007.07.11. 04:50:27

az asztrológus néni ostobaságokat beszél, és az egész cikk sajnálatos, ha neked tetszik, legyen ez a te gondod.

Dean 2007.07.11. 15:34:57

Még szerencse, hogy vannak a világban olyanok, akik megfellebezhetetlen nyilatkozatokat tesznek arról, hogy mi ostobaság és mi nem :)
Főleg akkor jó ez, mikor olyasmiről nyilatkoznak, amiről fogalmuk sincs. Vagy netán végeztél valamilyen asztrológiai, ezoterikus tanfolyamot?

pardon 2007.07.12. 03:14:52

És te végeztél Dean? Ha nem végeztél akkor miért is szólsz hozzá? - költői kérdés.

Dean 2007.07.12. 14:11:01

Én végeztem.
További költői kérdések?

pardon 2007.07.12. 15:33:23

itt végeztél?

gratulálok.

Toplak Zoli 2007.12.04. 17:22:10

Én a hagyományos modell mellett vagyok, férfi és nő szerepekben, de azért lehessek a családdal is, ne csak a pénzt termeljem. És szerintem ez nem alá fölé rendelés kérdése, hanem munkamegosztás.Vannak ismerőseim, baptisták, akik a férfidominanciát tartják, a Bibliára hivatkozva, és szépen működik az is. Persze a mai, modern nők közül ezt kevesen értik. (Sőt én is alig, mert nem élem, nincsen tapasztalatom róla. Magyarázni meg évekig lehet)

Toplak Zoltán 2007.12.04. 17:28:11

Ja, és szerintem is a társadalom fennmaradásának egyik pillére lenne, hogy a nők otthonmaradhassanak gyereket szülni és nevelni, illetve hogy otthon is akarjanak maradni ebből a célból.

Mahália 2008.03.25. 19:22:47

Az én véleményem szerint ez a gond egyre nagyobb!
A férfiak egyre jobban hiszik azt, hogy nélkülük nincs élet! Pedig van. Nem hiszem el azt, hogy egyenrangunak tekintenek minket, és sose fognak annak tekinteni! Pedig nekünk köszönhetik, hogy egyre kevesebb munkájuk van, mert mi vagyunk azok akik egyre többet dolgoznak. Naponta négy órával dolgozunk többet m, mint ők, akkor ki is az erösebb nem? Mi neveljük a gyerekeket. Akkor eszükbe jut, hogy van gyerekük, ha már vitték valamire, ha pedig nem akkor természetesen a nők a hibásak. Nekik nem az az első kérdés ha munkahelyt keresnek, hogy hány gyerekük van. Nekünk igen. Mert ha már van gyreked kit érdekel, hogy diplomád is van, nem vesznek fel úgysem! Egyszerüen a férfiak úgy érzik bármit megtehetnek, joguk van irányitani a nő életét és felette uralkodni.

Ki az a hölgyek közül akit még nem aláztak meg?! Ki az akit nem néztek le!? Ki az aki a munkahelyén nem tapasztalta, hogy máshogy kezelik mint a férfi kollegáit?!


Sajnos uton útfélen ez megy, és ezen kell, hogy változtassunk!!! Idelye kinyitni a szánkat és kiálni magunkért. elég az állandó bántalmazásból és megalázásból!!!

A véleményem ez, de sokan nem értenek velem egyet főleg a férfiak!!!
Csak egy percre gondolkodjon el az a férfi aki ezt elolvassa, hogy hányszor bánt rosszúl a párjával és hányszor hozta kellemetlen kenyzetbe mások elött, csak azért mert nő!!! Vagy hogy bánik a körülötte élő hölgyekkel, pedik a nők sokkal többet dolgoznak mint a férfiak!

subculturalgirl 2008.04.16. 14:38:25

Munkamegosztás? Ez a problémamentes komplementaritás ideológiájától bűzlik.Azaz, szépen hangzik, hogy ez nem hierarchia, csak munkamegosztás, de már Beauvoir is leírta: Vesszenek csak össze, mi az első, amit a férfi a nő fejéhez vág? "Nélkülem éhenhalnál!" Ebben a felállásban csak a férfi valósíthatja meg önmagát,, míg a nő csak mások érdekében munkálkodik és ő maga, mint egyszeri, megismételhetetlen egyéniség kimarad a képből.
A férfidominancia működik a baptistáknál? 1. A nőket is megkérdezték? Őszintén válaszoltak? 2. Végülis a rabszolgaság is működött jó sokáig.
süti beállítások módosítása