Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Bongyorhajú kurvák

2007.04.16. 14:33 vl

A hétvégi hírek közül mindenképpen ide kívánkozik, hogy egy amerikai női kosárcsapatnak beszólt a helyi Bochkor Gábor, Don Imus és bongyorhajú kurvának nevezte őket.

A csapat tíz tagjából nyolcan feketék voltak, elég rosszul eshetett nekik. Nekünk is, azért írunk róla. Nem tudom, a kurvázáson vagy a rasszista beszóláson kell-e igazán kiakadni? És a lényeges pontosan ez: mindkettőn, ugyanannyira, hiszen mindkét esetben az uralkodó, hatalommal rendelkező fensőbb többség képviselőjeként szólal meg Imus. Fehér-kőzéposztálybeli-heteroszexuális. Ezzel úgy tűnik, bármit meg éehet tenni.

A kosárlabda a szívünk csücske, ahogy a feketék is, hiszen szemly szerint nekik köszönheti Piroska a hip-hop muzsikát és a kosárlabdát és az amerikai focit.

Kicsit off-topic: a valaha legendás MAFC-ban volt egy csapattársam, aki skinhead volt (tizenhét évesen), de rajongott a fekete kosarasokért, ami számunkra teljesen érthetetlen volt. Hogy rajonghat valaki egy lenézett faj rabszolga tagjáért - gondoltuk.

Majd egyik nap az edzésre két zacskó kazettával érkezett: faszság a fajelmélet, ő igenis eladja a Magozott CSeresznye és más népszerű skinhead-zenéjét.

14 komment

Címkék: sport amerika hír szexista beszédmód

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr3359306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iconoclast 2007.04.16. 15:04:16

Fenti bejegyzésből az a (lényegtelen???) információ maradt ki, hogy a nevezett beszólás miatt Mr. Imus-t ápr. 11-én kirúgták.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.04.16. 15:27:35

tényleg kirúgták, de a linkelt cikkben olvasható az infó.

Deansdale 2007.04.16. 17:16:12

"az uralkodó, hatalommal rendelkező fensőbb többség képviselőjeként szólal meg Imus. Fehér-kőzéposztálybeli-heteroszexuális."
Imus NEM mint fehér-közép-hetero szólalt meg, hanem mint idióta rádiós műsorvezető. Kissé merész EGY ilyen beszólásból a teljes fehér-közép-hetero rétegre általánosítani, nem gondolod? Persze mivel egyedül nekik nincs külön jogvédő csoportjuk, ezért rájuk nyugodtan lehet kígyót-békát mondani.

"Ezzel úgy tűnik, bármit meg lehet tenni."
Nem lehet bármit, hiszen kirúgták. Pedig évente 30M$-t hozott a konyhára a műsora.

"a kisebbségek is megtanulták, hogyan lehet nyomást gyakorolni a médiára. Imus mellett hiába hozták fel érvnek, hogy kiállt a feketék jogai mellett, vagy hogy feleségével minden nyáron rákos gyermekeket lát vendégül új-mexikói birtokán"
No igen. Mert semmi nem számít, ha el lehet pusztítani egy gyűlölt fehér fazont.

Persze ritka bunkó beszólás volt a pasi részéről, az tény.

Miért van mégis, hogy én érzem magam megfélemlítve, mint fehér-közép-hetero? Neadj'isten (spiccesen?) teszek egy kétértelmű megjegyzést, és egyből beindul a gépezet, megyek a darálóba. Azt találom mondani, hogy a cigányoknak jó a ritmusérzéke, és máris jön TGM, hogy horogkeresztet mázoljon a homlokomra. Esetleg megjegyzem, hogy a férfiaknak jobb a 3D érzéke, mint a nőknek (tény), és egyből megjelenik FZSB, véresszájú primitív szexistának titulálva egy hatoldalas cikkben valami nemzeti médiumban.
A nőket megvédik a feministák, a színesbőrűeket a liberális jogvédők, satöbbi, tehát ők nyugodtan mondhatják rám (és mondják is majd' mindenkire!), hogy nőgyűlölő, elnyomó, rasszista, antiszemita, homofób, satöbbi, de én egy rossz szót nem szólhatok senkire, mert egyből megyek a lecsóba.
Kétlem, hogy egy köcsög műsorvezető idióta beszólása miatt bárki is megfélemlítve érzi magát, különösen azok után, amit csináltak a faszival.
Az egyetlen csoport, aki el van nyomva, és akinek tényleg félve kell végiggondolnia minden egyes szavát, az pont a fehér-közép-hetero férfiak.

iconoclast 2007.04.16. 18:39:34

vl (15:27:35): Látom Deansdale megelőzött, de nekem is az a bajom a blog-bejegyzéssel, hogy az "Imus ügy" éppenséggel azt demonstrálja, hogy egy "Fehér-kőzéposztálybeli-heteroszexuális" bizony nem engedhet meg magának bármit.

Azt még megkérdezhetem, hogy milyen értelemben "köszönheti Piroska a kosárlabdát" a "feketék"-nek?

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.04.16. 21:49:50

dean, nem értünk egyet: egy rádiós ne mondjon faszságokat, ne akarjon mindenből poént csinálni, főleg olyanból, amiről előre lehet tudni, mennyire gusztustalan.
neked (nekem is) fehér-hetero-középosztálybelinek arra kellen rájönnünk, h igenis nem mi miattunk van a világ, nem mi uralkodunk, pedig így van beállítva. Nézd meg: a fehérnél mindig kevesebb volt a fekete, a heteronál a homo, a középosztálybelinél a szegény. pedig ugyanolyanok mint mi, fehér.hetero-kosztálybeliek, vagy nem?
a férfiakat is megvédik, nyugi:)
nem hiszem, h egy ember miatt mindnkit el kell ítélni, csak arra a pozícióra utaltam, amiből megszólalt Imus.
Iconoclast: de épp azt mutatja, h Imus elhitte, megengedheti. szerencsére ez már változik és kirúgták.
a másik: világ életemben kosaraztam, még most is, és rajongva figyeltem gyerekkoromtól kezdve a feketéket. olyan atletikus képességeik vannak, ami nekünk, fehéreknek ritka. csodálatos. (kiváncsi vagyok, kisüti rám elsőként a rasszista-bélyeget:))

Deansdale 2007.04.16. 22:16:45

Nyilván ne mondjon hülyeséget. Ez az ő sara, amiért megérdemli, hogy kirúgták. Nekem csak azzal van bajom, amikor egy ilyen eszement beszólását megpróbálják a fehér-középosztálybeli-heterókra vetíteni. Én fkh vagyok, semmi közöm Imushoz vagy a nézeteihez, kérem engem hagyjanak ki ebből.
Másrészt én sosem gondoltam, hogy miattam van a világ, sosem uralkodtam senkin (olykor még magamon sem :), szóval hagyjanak ki ebből is. Ha egy feminista engem akar mószerolni, hogy miattam fáj valamilye, hát veszem a bátorságot és kikérem magamnak.
Aki szerint a fkh férfiak uralkodnak, az minimum 40 éves késében van a történelemhez képest. Jelenleg az amcsi feministák uralják a világot (bőrszín, szexuális preferencia lényegtelen), lévén beépültek az ottani törvényhozásba, bíróságokba, oktatásba, stb. Több nő tanul egyetemen mint férfi, több nő netezik mint férfi (mai cikk az indexen), a NOW nagyjából évi 1Mrd$-ból gazdálkodik és gyakorlatilag senkinek nem tartozik elszámolással. Az USA kormánya tehetetlenül behátrál minden feminista követelés előtt.
Munkahelyi zaklatás, családon belüli erőszak, meg pártucat további törvény és szabály garantálja, hogy ha egy nő el akar érni valamit, könnyen és gyorsan megtehesse. Elég elköpnie valamit egy bíróságon, egyből tolják a segge alá az ügyvédet, a bírók feminista tanfolyamokra járnak (muszáj), aztán még ha minden bizonyíték ellene szól, akkor is nyer.
Rég volt már az, hogy egy fehér férfi meg mert nyikkani. Illetve most alakulgatnak férfiszervezetek, akiknek már elege van abból, hogy a csapból is az folyik, hogy ők micsoda szemét elnyomók. Kilóméterekről látszik, hogy ők maguk küzdenek az elnyomás ellen.

Négerekről: igen, atletikusabbak, kár is lenne tagadni, és nincs ebben semmi rasszizmus. Már csak ezt a valóság-közeli és sallangmentes gondolkodásodat kéne a feminizmusra is alkalmaznod :) Igenis van különbség férfi és nő között, ezért a gender-semlegesség egy elbaltázott ötlet. (Az egyenjogúság nem :)

Deansdale 2007.04.16. 22:17:59

valamije, ofc, elnézést
ej de sokat írok már megint :P

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.04.16. 23:54:06

dean, a köszönet a rövidítésért, mostantól alkalmazni fogom: FKH. ez lehetne bármelyik csöcsös magazin címe is.
utoljára mondom el, a feminista is tudja, hiszi, érzi, akarja, hogy van különbség férfi és nő között. ez rendre elhangzik, de ezt az odamondogatást lassan elhagyhatnánk.
a férfiszervezetek sem a nők ellen hozzák létre saját csoportjaikat (erről volt itt a Piroskán is).
örülök, h személy szerint nem miattad vannak a dolgok így a társadalomban, az én lelkem is sokszor tiszta, de próbáljunk meg felülemelkedni egy pillanatra önös érdekeinken, és vizsgljuk meg úgy az állítást: FKH igenis dominánsabb mindenkinél, és az egy hülyeség, h amcsi feministák irányítják a törvényhozást (miattad fogok Hillarynek szurkolni, h lássan a savanyú arcod, hehe)

Dean, ezennel felkérlek egy bejegyzés megírására, amiben elénk tárod, miért kurva szar az elnyomott férfinak. emilezz kérlek! Ígérem, szerkesztés nélkül felteszem.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.04.17. 00:20:10

ezt kaptam levélben PK-tól:
a rasszista vagy szexista vitához egy adalék (szerintem különben ritkán válik el élesen a kettő, annyi biztos, hogy a felfogás szerint a lenézett csoport nőtagjait még szexre is lehet használni a szokásos rabszolgamelon tul, hiszen 1. ugyis nok 2. másmilyen nok. Egyenfuggö, mikor melyiken van a nagyobb hangsuly :)

szoval a tusarok reklám, média, köznyelv fórumán magyarázza krumpliorr, hogy

"fekete nők lekurvázása folyt
teljesen felesleges lett volna külön kifogásolni a kurvázást és a rasszizmust, mert a kettő együtt jelent meg, egy olyan kifejezésben, amelyet csak fekete nőkre alkalmznak
a "ho" -t a whore helyett csak feketékre mondják, a "ho" eleve egy fekete nőkre alkalmazott gúnyszó."

ugyano mondja korabban:
a "gyapjas fejű kurvák" egy kifejezés, amely most is egyben hangzott el, nem külön külön, és nem arról van szó, hogy az egyik része a mondatnak zavarta volna őket a másik meg nem

forrás: tusarok.org/szolgaltatasok/forum/hozzaszolasok.php?id=23

Deansdale 2007.04.17. 09:51:34

Ha tudják, hogy van különbség nő és férfi között, mireföl szüntetik meg egy óvodában a lányok barbie-sarkát? Nyilván nem kell erőltetni a gyerekekre a szerepeket, de a szerepek hiányát sem kéne :P
A férfiszervezetek semmit nem csinálnak a nők ellen, szerintem nagy általánosságban imádják a nőket. Viszont néha a feministák - sokszor törvényesített - túlkapásai ellen kell védekezniük. (feminista =/= nő)
Az FKH réteg szerintem nem domináns, legfeljebb azért vagy annyiban, hogy többségben van még egyes helyeken. Van sok nekik készülő mozifilm, a különböző boltokban van sok nekik készült cucc, de ez mind nem jelent semmiféle elnyomást. Elnyomás az lenne, ha ők maguk szándékosan elgáncsolnának másokat bármiben. Ha pl. olyan törvények lennének, amik gátolják a négerek, melegek munkavállalását vagy közszereplését.
Nem lesz savanyú az arcom, ha Hillary győz, legfeljebb politikai értelemben, mert pl tudok róla, hogy annak idején támogatta azt a háborút, aminek a kritizálása miatt most népszerű. Semmi bajom A Nőkkel, sőt, általánosságban a feministákkal sem.
Egyébként is, duplavénél bárki csak jobb lehet.

A cikket küldöm, a többit rádbízom.

iconoclast 2007.04.17. 12:08:17

vl: "A kosárlabda a szívünk csücske, ahogy a feketék is, hiszen szemly szerint nekik köszönheti Piroska a hip-hop muzsikát és a kosárlabdát és az amerikai focit."

vl: "világ életemben kosaraztam, még most is, és rajongva figyeltem gyerekkoromtól kezdve a feketéket. olyan atletikus képességeik vannak, ami nekünk, fehéreknek ritka. csodálatos. (kiváncsi vagyok, kisüti rám elsőként a rasszista-bélyeget:))"

A matematika a szívem csücske, ahogy a világos bőrű férfiak is, hiszen személy szerint nekik köszönhetem a nagy fermat tételt és a véges csoportok általános elméletét.

Világ életemben foglalkoztam a matematikával, még most is, és rajongva figyeltem gyermekkoromtól kezdve a világos bőrű férfiakat. Olyan gondolkodási képességeik vannak, ami nekünk, fekete nőknek ritka. (Kíváncsi vagyok, ki süti rám elsőként a rasszista bélyeget:))

:(

Deansdale 2007.04.17. 12:30:16

vl, úgy tűnik megvan az első befutó :)
Ráadásul nem sajnálta a fáradságot némi demagógiához :P

Biztos azért van annyi néger futó és kosaras, mert bár tökugyanolyanok, mint a fehérek, de... ööö... Izé.

Hát nem ugyanolyanok.
Persze mindig vannak emberek, akik nem hagyják magukat összezavarni a tények által, ugye iconoclast? Fontosabb az ideológia, mint a valóság.

Deansdale 2007.04.17. 12:48:35

Ja, és egy frappáns válasz, ami félig fölöslegessé teszi a cikket, hogy miért is szar elnyomott FKH-nak lenni:

Ezért.
iconoclast 2007.04.17. 12:08:17

Mert még akkor is szemétláda vagy, ha másokat dícsérsz, akik viszont akkor is szentek, ha téged pocskondiáznak.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.04.17. 15:12:12

hát tényleg nem értem iconoclast ezt a dolgot, ne haragudj. nem is tudok mit írni. de kezdődik az NBA playoff a héten, az Euroliga is. ennyi.
süti beállítások módosítása