Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Konkrét pina

2007.03.25. 21:28 vl

A TV2-nek sikerült újrafogalmaznia az előzetes fogalmát, amikor az Elemi ösztönt egy konkrét pinával reklámoztáks szombat este.

Éppen a Rambót várom, amikor belekezd a narrátor "minden idők legizgalmasabb" thrillerjének reklámjába: úgyis mindenkit az érdekel, van-e bugyi Sharon Stone-on, vagy sem. Álljunk meg itt egy pilanatra- mondja a narrátor, a kép rögzül és ráközelítenek SS pinájára. Nincs.

Valószínűleg már mindenki ismeri ezt a jelenetet, ehhez még a filmet sem kell megnézni. Ha valaki nem ismeri, akkori egy kurva nagy spoilerrel lett gazdagabb.

Az RTL-en Van Damme-film megy, miért nem írják ki, h ott meg a seggét lehet megnézni?  Ráadásul a Rambónak is van egy jelenete, amikor beszállítják a rendőrségre, levetköztetik és levízágyúzzák.  

Ilyen alapon egy rendes Titanic Filmfesztivált és kurva sok művészfilmet is nyereségessé lehetne tenni, hiszen pina és mell rengeteg filmben van.

UPDATE: Nem figyeltünk, és a pinára más is felkapta a fejét, ez van, ha egy pár napra elszakadunk az internettől. A Comment:com meg is mutatja a konkrét reklám konkrét pináját. Figyelem, csak ers idegzetűeknek!

Íme:


21 komment

Címkék: reklám film tv2 tévé szexista

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr3650575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ivadék76 2007.03.25. 22:52:50

...blog uccsó mondatához:vl,és ha tudnád mennyi ilyen ül a laptopok,és monitorok előtt?!:)))

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.03.25. 23:15:00

azzal nincs gondom, mindenki azt néz, amit akar, de ez egy országos kereskedelmi csatorna.

ivadék76 2007.03.25. 23:20:47

...mi akkor sem tudunk,"benyögni"új músorprogramot a szerkezstőségbe,hisz ott is megvannak az erre (megfelelő) emberek,én úgy gondolom.:)

tistedur 2007.03.26. 00:42:45

vl!
most a szexizmus zavar vagy az,hogy a nő a szexizmus tárgya?!

ivadék76 2007.03.26. 08:32:43

...nem zavar,mert az emberi értékek belül lakoznak,ami pedig kívülről látszik az csak egy mezítelen test,valakinek ez irritáló,de valaki elfogadja.Vegyük sorra,hányan és hányan megmutatják testüket,ilyen olyan műsor,és magazin keretébe,szerintem abba semmi kivetnivaló nincs,ha egy szép női testet megmutatnak,DE RETUSÁLATLANUL!Amit az anyatermészet adottt,nekem az tetszik! Persze manapság ez elég ritka,a szilikon birodalomba!De,ha így kell vélemény formálni akkor is megteszem.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.03.26. 13:16:46

Tistedur, az zavar, h megmutatnak egy pinát a film eladásához. félek tőle, egy merev faszt nem mutatnának meg így. És igen, a kettő összefügg ezért.

sorin 2007.03.26. 14:58:53

A filmen én sem nyivákoltam, hogy mutatják. Retusálatlanul, mert embertársaink sem a photoshoppal sminkelnek és epilálnak. A röhej az, amikor valóságos szenzációként dugják az orrunk alá. Nem arra lett ez a jelenet kitalálva, direkt az a lényeg, hogy elővillan. És ez EGY jelenet egy nyamvadt filmből, akkoriban baromi nagy csavar volt, ezért vált híressé. A marketnig kedvéért nem kell tönkretenni egy jelenet hangulatát.

Dr. Stein (törölt) 2007.03.26. 17:21:43

Emberek, jöjjenek, segítsenek!
Sharon Stone varrás mentén reped!

ivadék76 2007.03.26. 18:45:38

Stein,,soha nem repedhet a varrás mentén,mert soha nem szült,és valószínű nem is fog.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2007.03.27. 14:33:04

Ööö... egyiket se mutogassák, ha kérhetem (tudom hogy most úgy beszélek, mint a nagyapám, de akkor is). A szexipar mainstreamizálódása az audiovizuális médiákból az utóbbi 2 évtizedben kezdi kiölni az intimitást, és mivel manapság a média az élet útmutatója, magából az életből is eltűnik az intimitás. Úgyhogy egyiket se mutogassák(mondom ezt úgy, hogy egyszer megnyertem a Kovi forgatókönyv-író pályázatát :-)

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.03.27. 14:47:27

driller lelkem, te elérzékenyülten törsz lándzsát a romantikáért?:) blogtörténeti pillanat, ahogy a Coming out-od is, milyen forgatókönyvíró pályázatot nyertél Kovinál? miről szólt a sztroi? csináltak belőle filmet? azt hitted, elmegyek mellette?

Deansdale 2007.03.27. 15:55:27

Driller, te észrevetted, hogy a kiöregedő generációhoz tartozol? :)
Olyan dinoszauruszok lettünk (akiken annak idején röhögtünk), akik olyan dolgokat sírnak vissza, amik a fiatalok szemében ismeretlenek vagy értéktelenek.
Ez a világ fejlődése. Régen az erkölcs meg a tisztesség volt az emberi érték, manapság ezeknek vége, csak pénz van meg végtelen szabadság.
A régi lerombolásában és az új felépítésében részt vett a feminizmus is, de ezzel nincs semmi probléma(!), ha az ember jól érzi magát abban, ami most van.

Vicces gondolat, hogy 50 éve eszébe sem jutott volna senkinek a TVben pinát mutogatni, de akkor fellázadtak a nők, mert korlátozva érezték magukat. Most meg az ellen lázadnak, amit részben ők maguk kreáltak.
"- Legyen szexuális szabadság!
- Jó, de akkor punci lesz a TVben.
- Soha!"
Annak idején megköveteleték a nőktől a "tisztességes viselkedést", de egyben tisztelték is őket. Mostanában nem értik a nők, hogy miért kezelik őket a médiában ribancokként; hát azért, mert egyre többen úgy viselkednek. Ribancokat meg általában nem tisztel az ember. Britney nem húz bugyit, aztán meg csodálkozás van, hogy a médiában a nők olykor csak szexuális tárgyak. Amíg ismert nők nem viselkedtek k*rvaként, addig a média sem bánt velük úgy.
NEM azt mondom, hogy "a nők" a hibásak, en bloc.
Azt mondom, hogy a nők tisztelete és a nők tisztességes viselkedése csak együtt létezik.

Válaszként (ha lesz) nem azt várom, hogy ezek előítéletek meg közhelyek, hanem inkább érvelést, hogy hol tévedek. Köszi.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2007.03.27. 15:56:09

A "Coming Out"-kifejezéssel ne dobálózzon ilyen könnyen, még félreértik... ;-) Pár évvel ezelőtt a Kovi hirdetett egy forgatókönyvíró-pályázatot, amelyet az én szerény zsengém nyert meg, még a nagyemberrel is volt egy megbeszélésem kies, bajcsyzsilinszkiúti irodájában, amely egy bérház tágas udvarát efoglaló sufnisor utolsó építményében kapott helyet. Nagyon jól eldumáltunk, azóta is nagyon kedvelem Kovit (majd személyesen elmesélek egy poént, amelyet a blog.hu nem engedne ide), de sajnos mindenféle anyagi vonzatok miatt nem lett hosszútávú az együttműködésünk. Ettől függetlenül teljesen pozitív emlék (a könyv még mindig megvan, kinyomtatott formában - amennyire tudom, nem csinálták meg, túl nagy költségvetésű lett volna amúgy is.)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2007.03.27. 15:57:32

32 az öreg? Hé, ne sértegessen! :)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2007.03.27. 16:08:20

Ettől függetlenül azt veszem észre magamon, hogy némileg (ha nem is ennyire radikálisan gondolkodom), valamennyire egyetértek Deansdale véleményével. De vajon a nők alakítják magukról ezt a képet vagy a média alakítja róluk? Az egy dolog, hogy "ha valaki kurvának megy, ne csodálkozzon ha megbasszák" (vagy "megverik"? Nem emlékszem), de tehetnek a nők erről a képről?

Viszont ne tegyünk már egyenlőségjelet a kurvává válás meg a feminizmus közé. A nemi szerepek módosulásának (ami nekem (na ez egy coming out!) nem szimpatikus) vannak azért fokozatai...

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.03.27. 17:20:26

nem a szexuális szabadság miatt van pina a tévében, elárulom neked, és nem is azért, mert a nők ezt akarták, vagy ilyen kép alakult volna ki róluk.
a kurvá válásnak télleg semmi köze a feminizmushoz, ahogy a feminizmus nem a leszbikus párkapcsolatban válik példaértékű gyakorlattá. Ezeket a faszságokat az előítéletek és a sztereotípiák hozták létre, mégha ezt nem is akarod hallani.
Mert egy nő levetkőzik a kedvenc újságjaid egyikébe, erre azt mondod, h kurva, és az összes többi is?
sajnos be kell látnunk, h a nők azért ilyenek, amilyenek (jók, rosszak, szépek, csúnyák, kedvesek, idegesítőek, okosak, buták etc), mert mi, férfiak, ilyenné alakítjuk őket. ÉS igen, fordítva ugyanezt el lehetne mondani, ugyanis társaskapcsolatainkban alakulunk.

deansdale,

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.03.27. 17:25:07

deansdale, ezen kívül csak annyit fogadj el a feminizmusból vagy a gender-elméletből, h mindenki a saját nemét vizsgálja, h az vajon hogyan működik. Ne azzal gyere, h a nőknek mi közük van ahhoz, h a nőkről mi az uralkodó nézet szerinted, hanem gondold végig, h mégiscsak a férfiak vannak hatalmon, befolyásosabbak, tehát nekik milyen szerepük van a gyakorlatban. a párbeszéd értelmetlenné válik, ha mindig azzal kezded, h a nők. A feminizmus annak idején saját nemének vizsgálatával kezdte, aminek sokadik lépése volt a férfiak szerepének vizsgálata és lerombolása. és persze a feminizmusnak is kurva sok ága van, felesleges egy kalap alá venni mindent.
ismerik feministát, akinek ez a blog is szexista tud lenni, pedig az igyekezetem ellene van.
de a párbeszéd a legfontosabb, nem a lesöprés.

Deansdale 2007.03.27. 18:40:52

Talán félreérthetően írtam, de nem akartam olyasmire utalni, hogy a kurvává válás és a feminizmus között egyenes kapcsolat lenne. Britney szerintem nem feminista :)
A leszbikusokat meg sem említettem.
Hm, direkt magyarázod félre, amit írtam? Arról beszéltem, hogy régen a nők tiszteletre méltóan viselkedtek (legalábbis nyilvánosság előtt), és tisztelték őket. Szerintem legalábbis nem azért nem volt pina a TVben 50 éve, mintha akkor nem érdekelte volna a férfiakat... Manapság sok nő nem viselkedik tiszteletreméltóan, ámde csodálkozik, hogy nem tisztelik. Ráadásul arra sem jön rá, hogy negatív példaként a többi nő lassú "leértékelődéséhez" is hozzájárul. Pl. Britney az egyik legismertebb nő a világon, és mit csinál...?
A feminizmusra utalásom lényege az volt, hogy annak idején a szexuális szabadság egyik legnagyobb szószólói voltak. Talán nem sejtették, hogy ez lesz belőle.
Azt nem állítottam, hogy ha egy nő kurva, akkor a többi is az. Azt állítottam, hogy ahogy "szaporodnak", úgy alakul a média. (És ez nyilván fordítva is működik, sajnos. Öngerjesztő ördögi kör.)
A média szabályozása talán fékezhetné a folyamatot, csak az a kérdés, most akkor hogy állunk azokkal a jogokkal és a nagy szabadsággal, amiért ez az egész hercehurca elindult.
Mivel nem tartom magam elkötelezett "genderistának" vagy feministának, fenntartom a jogot, hogy a másik nemet is vizsgáljam :) De értem amit mondasz.
Talán csak túlságosan megijedtem amikor a feminista 12 pontból azt lehetett kihallani, hogy szeretnék befolyásolni/ellenőrizni a médiát. Szerintem csak ne akarja senki befolyásolni a médiát. Ha nem tetszik valami, váltson másik csatornára, mint minden normális ember. Amikor egyes csoportok ellenőrzini akartak valami társadalmi témát, abból még soha nem sült ki semmi jó.

Egyébként volt már itt szexizmus, pl. a F*sz legnagyobb rajongójáról szóló topikban. Arra gondolok, amikor egyesek a farka méretéről kezdtek el dumálni. Szerintem az is szexizmus.
Ettől függetlenül jó ez a blog :)

Deansdale 2007.03.27. 19:30:46

Talán megvilágítja kissé a hozzáállásomat, ha elmesélem, hogy évek óta figyelem aggódva az USA-ban zajló folyamatokat, ahol minden civil szervezet egyfolytában bele akar szólni "a közösbe", és sajnos sokszor sikerül is nekik. Emellett a kormányuk folyamatosan nyírbálja az emberek jogait.
Nagyon nem szeretném megtapasztalni, hogy milyen az, amikor maguktól elszállt mindenféle jogi egyesületek játszóterévé válik az ország.
Legendaszámba megy, ahogy az amerikai bíróságok ilyen szarakodásokkal válnak túlterheltté. Meg az olyan "viccek" sem véletlenül születnek, hogy:
Egy munkahelyen ki kell rúgni valakit. Jack nem lehet, mert néger, John nem lehet, mert meleg, Jane nem lehet, mert nő. Ezért hát kirúgják Bill-t, az átlagos fehér családapát.

Látom az egyenlőségi törekvésekben a jót, csak sajnos egyúttal látom azt is, hogy egyes szélsőségesek nem foglalkoznak semmilyen következménnyel, és lassan élhetetlenné válik a világ.
Persze ez egyelőre csak költői túlzás, de azért szépen haladunk a lejtőn. Az idióta, aki levelet ír a Tom&Jerry neki nem tetsző jelenetei miatt, és az első szavára ugró TV-társaságok csak szimptóma. Csak egy jel, hogy a társadalom egyre betegebb.
NEM a melegek, a nemzetiségiek vagy a feministák miatt. NEM.
Hanem az elcseszett mimózalelkű nyavajgók és azok miatt, akik folyamatosan mások magánügyeibe akarnak beleszólni. Sajnos minden "nemes" mozgalomhoz hozzácsapódnak, és folyamatosan mérgezik a társadalmat.
Pl. az abortusz körül kialakult vitára gondolok. Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy másvalaki akar-e szülni vagy sem. Semmi joga hozzá, hogy mást szülésre kényszerítsen. Mégis vannak olyan idióták, akik képesek még kórházakat felrobbantani is. De említhetném még azokat, akik szerint ez az egész ország (esetleg minden fehér ember) rasszista. Satöbbi, satöbbi, sajnos a sor majdnem végtelen.
Nekem, mint kívülállónak szembetűnik, ha a feministák között is felbukkannak ilyen emberek. Messziről lerí róluk, hogy folyamatosan azt keresik, mibe köthetnének bele. Ahogy egy értelmes embertől olvastam, csak sajnos angolul: 'they choose to be offended' - hevenyészett magyar fordításban annyit tesz: ha van rá lehetőségük, következetesen azt választják, hogy megsértődnek. (Tipikus példa az, amikor valaki egy általános fórumbejegyzést neki szóló sértésnek vesz.)
Ha valaki egyfolytában azt keresi, mibe köthet bele, mindig fog is valamit találni, de ilyen embereknek hatalmat adni a kezébe egyenes út egy antiutópiához.

[Néha az Urban Dictionary-hoz fordulok, hogy megtudjam, mi a többségi vélemény egy adott dologról. Ott lehet véleményezni mások definícióit. Érdekes a feminist, racist, stb cikkeket böngészni, mert kitűnik belőle, hogy a többség nem hímsoviniszta/rasszista/homofób/stb., viszont elege van abból, hogy folyamatosan annak akarják feltüntetni.
www.urbandictionary.com/define.php?term=feminist]

harcikutya 2007.06.28. 13:55:09

Re britney
Ő egy tinisztárból lett idegroncs, ami persze nem is csoda. Amikor híres lett, gyerek volt még, és azért ismerjük a nevét, mert üzletemberek vhol egy irodában kitalálták, hogy legyen egy ilyen figura, kerestek hozzá egy gyereket és megcsinálták, méghozzá azért, hogy sok pénzt keressenek rajta. Ha jól tudom, még most is csaka húszas évei elején jár ez a kislány és már totál kivan, ami nem is csoda, mert ami vele történt nem lehet feldolgozni, már csak az életkora miatt sem. Az ő imidzsét ne rajta kérjük már számon, ne tegyünk úgy, mint ha érett ember lenne, aki felelősen tudja kezelni emberségét és nőiségét. Szal vele ne példálózzunk amikor női példaképekről beszélünk könyörgöm.

(Robbie Williams is tinisztár volt, neki se áll jobban a szénája, pedig ő még tehetséges is.)

süti beállítások módosítása