Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

A rendőr faszát nem kedvtelésből szopta

2007.05.19. 20:08 vl

Egy fiatalt csajt megerőszakoltak, ismert sztori. Keménykedtek és szopattak a rendőrök, hárman nézték. Mert mindent megtehetnek. A lány feljelentette őket, azonosította.

A nép hangosan követeli a kasztrálást, egy része csikket égetne a rendőrök retináján, a taxis, akivel tegnap utaztam, a halálbüntetés visszaállítását, miközben sokak szerint egyszerűen a csaj úgy aakrt megmenekülni a rendőri intézkedés elől, hogy bevállalta, mindenkit leszop és megkúratja magát.

Mert csak egy kurvával lehet ezt megtenni. És ehhez hozzátartozik, hogy a kurvákkal sem lehet ezt megtenni.

Hát nem. Ez a gondolkodás vezet el oda, hogy a nők jelentős része nem hajlandó, nem képes, nem tud elmenni a rendőrségre bejelenteni, ha inzultálják, erőszakoskodnak vele vagy megerőszakolják.

a megbélyegzésnek, a közösség részéről megnyilvánuló gúnynak, a büntetőjogba és az egészségügybe vetett  bizalom hiányának nem szabad megakadályoznia, hogy az áldozatoknak igazságot szolgáltassanak. Forrás: Népszabadság

Mert az első gondolata a nép egyszerű gyermekének, hogy nem kell kivágott ruhákban járni, kisanyám, a tangát is felejtsd el, a szoknyádból meg kilóg a picsád. Tehát: ne csodálkozz semmin, ha kurvának nézel ki, mutogatod magad, hivalkodóan öltözöl, úgyis bánnak veled. Megérdemled, te tehetsz róla.

De ez nincs igaz.

A legfrisseb hírek szerint a rendőrök egyik ügyvédje azt állítja, nem történt semmi. Kezdődik a maszatolás, a rendőrök védik a mundért - kínos színjáték kezdődik.

Feltételezzük már, hogy a megerőszakolt, megalázott nőnek nem az volt minden vágya, hogy idegen faszokat szopogasson éjszaka egy rendőrautóban.

Az Amnesty Internaitonal (magyarul itt) szerint az ügyek elenyésző része derül ki, és ezekről is azt állítja a rendőrség később, hogy a bejelentésekből semmi sem igaz. Miért? Mert a rendőrségben uralkodó előítéletesség miatt mindenkinek az az előfeltevése, hogy a nő hazudik, kiprovokálta, akarta.

Előítéletek a nemi erőszakról  - a nő provokálja ki
- a nő túloz
- nem lehet bebizonyítani a kapcsolaton belüli erőszakot
- a nő kezében fegyver a férfi ellen, hogy azt állítja, megerőszakolta
- a házasság természetes része az erőszak
- a nő szégyene, ha megerőszakolják
- a nő mindig fizikailag is ellenáll a nemi erőszaknak, tevőlegesen védekezik

Forrás: Figyelőnet



És persze senki nem tesz semmit.

19 komment

Címkék: erőszak ffi társadalom szexista sztereotípia

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr183907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Stein (törölt) 2007.05.20. 10:01:04

"velemeny
2007.05.18. 21:44 :: Pius
Ki nem hanyja le ezt a megeroszakolt csajt? Siman megneztem volna a zsarukat hurkatoltes kozben. Aztan meg beszallas."

pius.blog.hu/2007/05/18/velemeny_1

N.Zoli 2007.05.20. 11:03:09

ha a csaj felkínálta volna magát, akkor az eset után inkább hallgat, hiányzik bárkinek a kellemetlenség? Símán megerőszakolták nincs mese. Amilyen ostoba állatok, lehet, hogy félreértették a "szúrópróbaszerű" közúti ellenőrzést. A sitten majd őket hívják Zsanettnek.

elefánt · http://republican.blog.hirszerzo.hu 2007.05.20. 12:08:01

(Az AI inkább lapuljon szépen csendben. Soha sehol semmikor nem sikerült elérniük, hogy kevesebb nőt erőszakoljanak meg. Nb. azt sem, hogy egyáltalán lehessen a rendőri erőszakról és túlkapásról szót ejteni, na azt sem ők érték el. Sőt, épp ellenkezőleg.)

"nem lehet bebizonyítani a kapcsolaton belüli erőszakot" - ez így nyilván nem igaz. Az viszont igen, hogy nehezen bizonyítható, és minél később tesz feljelentést az áldozat, annál nehezebben. Erre válaszul a bűnösség vélelmezését tenni általános gyakorlattá viszont meglehetősen nagy ostobaság, de erről úgysem lehet Piroskát meggyőzni.

"a nő kezében fegyver a férfi ellen, hogy azt állítja, megerőszakolta" - ha a bűnösség vélelme az általános, akkor igen. Ha valakit bemondásra el lehet ítéltetni / meg lehet hurcoltatni, az bizony fegyver. Mondjuk a váló- és főleg a gyermekelhelyezési perek általános kimeneteléről nem is beszélve.

Ezért mondom mindig, hogy _egyetlen_ megoldás van, a gyorsaság. Ha _azonnal_ megszületik a feljelentés, és _azonnal_ megkezdődik a bizonyítékgyűjtés, és amíg ez tart, addig az áldozat is védelmet kap, de a gyanúsítottat sem hurcolják meg (mert ugye lehet ártatlan is).

Csakhogy, mit ád ég, mintha a nagy jogvédelemben erről elfeledkeznének, és az egyik előítélet helyett egy másik előítélet elültetésén fáradoznának, ennek meg sok értelme nincs.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.05.20. 12:24:02

A jogi csűrés-csavarás vezet oda, h elsikkadnak az ügyek: Igen, gyorsaságra, és független vizsgálatokra lenne szükség, mert a rendőrök kurvára kimossák egymást a bajból.

nem gondolom, h az a megoldás, ha mindenkinek elhisszük, h megerőszakolták, de legalább néha.

jelen pillanatban az a nagyobb probléma, h az áldozatot különböző okok miatt megkérdőjelezik (a rendőrség erősen hallgat előítéleteire más témákban is), így nincs esélye igazának bizonyítására. Az ártatlanság védelme szép és kell is, de emiatt ne ússzon meg senki semmit.
senki nem akar bemondásra ítélni, de ha figyelted a tegnapi híreket, láthattad, h már elkezdődött a rendőrök tisztázása.
miért menne be valaki a rendőrségre azzal, h megerőszakolta egy rendőr? csak úgy viccből?

elefánt · http://republican.blog.hirszerzo.hu 2007.05.20. 13:22:31

"A jogi csűrés-csavarás vezet oda, h elsikkadnak az ügyek" - vagy hogy a valósággal teljesen ellentétes eredmény születik egy tárgyaláson.

A sebesség a legeslegelső szakaszban kritikus igazán - mert utána már csak közvetett bizonyíték marad. Ha ott a friss nyom (testnedv, szövetszál, sérülés - ugyan nem védekezik mindig a nő, de azért fizikai nyom nélkül erőszakot tenni vélhetőleg nehéz), utána sokkal nehezebb jogilag csűrni és csavarni.

Ha eltelik 4 nap a tett és a feljeletés között, az elkövető és az áldozat is lezuhanyzik, az elkövető kimossa a ruhát, esetleg az áldozat is, a sérülésekről nem deríthető ki egyértelműen, mikor keletkeztek, stb.

Akkor ugyanis tényleg csak vallomás fog vallomással szembe kerülni, egy lány, aki saját bevallása szerint 5 rendőr mellé beült hatodiknak vs. az öt, egybehangzó sztorit előadó rendőr, akik beismerik, hogy hát igen, szabálytalanul haza akarták vinni a kollegákat, ezért kimentek a kerületből.

Erre kellene fókuszálni - ha baj van, azonnal segítséget kérni. És ez az, amit nem látok sehol tanulságként megjelenni. Majd lehet, hogy megírom, ha más nem.

"Az ártatlanság védelme szép és kell is, de emiatt ne ússzon meg senki semmit." - Ezzel így szó szerint egyetértek. Ha viszont az van mögötte, hogy ha ugyan bizonyítani semmit nem tudunk, de mégis meg vagyunk győződve a bűnösségről, akkor pokolba az ártatlanság vélelmével, na akkor nem értek vele egyet.

"miért menne be valaki a rendőrségre azzal, h megerőszakolta egy rendőr?" - Ez ugyan jogos kérdés, de önmagában azért talán nem bizonyító erejű.

(Szó sincs róla egyébként, hogy ne tudnám elképzelni vagy ne tartanám hihetőnek vagy valószínűnek, hogy az történt, amit az áldozat mond, csak egyelőre nem tudom, mi történt. Az meg, hogy pár fejest kibasznak, pozitívum, függetlenül attól, hogy ez igaz-e avagy sem.)

negatív macska 2007.05.20. 13:23:00

"de ha figyelted a tegnapi híreket, láthattad, h már elkezdődött a rendőrök tisztázása"
Na ja. A rendőrök ügyvédje(?) például azt nyilatkozta, hogy nem reális a vád, mivel a lány nem tudta megmondani, hogy melyik mellékutcába vitték a rendőrök. Hát bzmg, ki a nyavalya figyeli ezerrel az utcatáblákat, amikor épp egy nagy f*szt erőltetnek hátulról belé?

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.05.20. 13:32:47

alpavető probléma, h nem mernek elmenni a rendőrségre/jogvédőkhöz/ügyvédhez a megerőszakoltak, mert félnek a közvéleménytől, illetve rendkívül kínos ez. perszehogy az lenne a legjobb, ha rögtön elmenne, de valószínűleg ez olyan sokk, amit nem lehet kiheverni. egy ideig azt mondogatja, ha nem tud róla senki, akkor olyan, mintha meg sem törtnént volna.
majd erőt vesz magán, de akkor már nincs bizonyíték.
és vallomás feszül vallomásoknak, és nem lesz eredmény, a rendőröket elítéik azért, mert kimentek a körzetből, bravó.
ennek tényleg egy tanulsága van: rögtön elmondani, feljelenteni, tanúkat keresni. csak ki tudja ezt megtenni egy ilyen megaláztatás után?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.20. 13:49:16

Ezzel a cikkel 100%-ig egyetértek. Hozzám is beírta egy barom, hogy a csaj csak megkúratta magát..

Tegyük föl, hogy így van, mondjuk igazuk van azoknak, akik ezt mondják. A rendőröknek akkor sem kellett volna kapniuk az alkalmon.

Azon kívül a magyarázat, amiért ez a csaj a nyilvánossághoz fordult, szerintem a következő. Nem egy átlagos 21 éves lányról van szó, hanem egy kvázi celebről, az egyik hooligans barátnőről. Így nem kérdés, hogy a lány jobban megkapja azt a háttérorszgáot, amit más nő, aki erőszak áldozatául esik, nem.

Lucius-x 2007.05.20. 20:11:44

"Azon kívül a magyarázat, amiért ez a csaj a nyilvánossághoz fordult, szerintem a következő. Nem egy átlagos 21 éves lányról van szó, hanem egy kvázi celebről, az egyik hooligans barátnőről. Így nem kérdés, hogy a lány jobban megkapja azt a háttérorszgáot, amit más nő, aki erőszak áldozatául esik, nem. "

Honnan tudod?

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.05.20. 20:26:32

az első hírek szerint a Hooligans új gitárosának volt a nője. Később már ismerőseként írtak róla.
index.hu/velvet/onleany/zsanett0514/

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.05.21. 10:18:35

Teljesen egyetértek!
Nem csak, hogy ha rendőr vagyok szolgálatban, hanem sima ember, akkor sem gondolom hogy ilyet kéne cselekednem!
Még, hogy a nő provokálta/provokálja ki????????
Szolgálatban lévő yardként tisztelettel és határozottan szólítom fel, még ha így is lett volna, hogy kisasszony, lesz szíves visszacsomagolni magát, hogy mi meg leszünk szívesek folytatni törvényes keretek között az eljárást, sima pasiként is kb. ennyit fűzök hozzá, hogy figyu, talán ezt itt és így most nem kék, mert annál gondolom igényesebbek lennénk mind a ketten, vagy mi a fene!
Arról meg, hogy általában is nők provokálják az erőszakot, arról meg csak annyit, hogy pl. nekem eddig még a legledérebben öltözött lidércet sem volt indíttatásom ,megerőszakolni, míg nap mint nap látható, hogy akár nyakik téli ruházatba csomagolt, halkan a fal mellett osonó nőket is, hogy kezel az a bizonyos izgatott koszmócsing férfi tömeg!
Ezk kb. az, hogy hentes ne pakolja ki kirakatba a húsokat, mert ha éhes vagyok éppen, akkor bebaszom a kirakatot. Úgy ősemberesen.

gallicus 2007.05.21. 12:56:33

Ez a maszatolás amit most ezek a bunkó és aljas tettes rendőrök csinálnak,a magyar igazságszolgáltatás szerves részévé vált!Még a végén kiderül hogy a lány könyörgött nekik hogy hadd szopja le őket és hátulról még meg is kúrhatják,mert ez neki külön "élvezet" lesz!Figyeljétek meg ezt fogja kideriteni az "ügyes ügyvédasszonyuk"!Nem tudom ha vele csinálták volna ugyanezt,akkor is elvállalja ezen aljas zsaruk védelmét!Ugyhogy már beindult a maszatolás:pl.nem jegyezte meg a lány az utca nevét miközben hátulról kurták elől meg szopott,stb!Jó hogy nem adott "személyleirást" a "műszerről" ami beléhatolt,meg amit a szájába raktak!Döbbenet!Ez felháboritó ami itt igazságszolgáltatás cimenfolyik!Van akit azért nem csuknak le bármit csinált /lásd Veres János miniszter haverja/mert orvosi papirja van hogy nem birja a bezártságot!Szegény lányt meg meggyanusitják még hogy ő ajánlotta fel hogy megkúrják!Komolyan mondom kész röhej!Ez az egészrohadt kurva államapparátus a fejétől a farkáig,velejéig romlott!Miért lenne különb a rendőrség és az igazságszolgáltatás?

forumuser 2007.05.21. 21:07:00

Most találtam.

"Egy 2006-ban végzett közvélemény-kutatásban 1200 embert kérdeztek meg a családon belüli erőszakról. A válaszadók több mint 32 százaléka vélekedett úgy, hogy a nők felelősek, ha megerőszakolják őket: a férfiak csaknem 40 százaléka(!!!) és a nők több mint 25 százaléka(!!!). A megkérdezettek 62 százaléka nem tudta, hogy a házasságon belüli nemi erőszak bűncselekmény Magyarországon. A megkérdezett férfiak több mint 15 százaléka és a megkérdezett nők több mint 8 százaléka nem tartja nemi erőszaknak, ha egy férj szexuális együttlétre kényszeríti a feleségét."

index.hu/politika/belfold/ai0510/

mmmmm 2007.05.22. 16:14:36

rendőrök rendszeresen élnek vissza prostituáltakkal, akik legtöbbje erőszak révén kerül eleve a a prostitúcióba, és erőszak révén tartják őket benne, gyakran előfordul, hogy rendőrök részben közvetlenül zsarolják a prostitúcióban élő nőket, és elvárnak mindenféle "szolgáltatást" cserébe, hogy nem viszik be őket, másrészt gyakran a strici kötelezi a prostituált rabszolgáit, hogy elégítsék ki a szolgálatban lévő rendőrüket, cserébe, hogy arébb néznek, a rendőrök alkalmanként még az ÚTPÉNZBEN, illetve bordélpénzből is részesednek.

a rendőrük így mindenn nap hozzájárulnak a nők elleni erőszakhoz, és annak persze legbántalmazottabb csoprtjának további rongálásához.

csakhogy senki sem gondolja, hogy egy prostituáltnak ugyanúgy vannak alapvető emberi jogai...
a saját testéhez való jogát is elveszt, ha egyszer megtörik és massziv bántalmazás és zsarolás révén benntartják őket az üzleti alapú bántalmazásukban

negatív macska 2007.05.25. 14:16:59

Mér', a prostik nem arra valók, hogy bárki, bármikor, kedve szerint használja őket? Ugyanmá', mit számít nekik, plusz/mínusz egy k*rás, oszt' jóvan.
:-P

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.05.26. 00:16:53

negatív macska 2007.05.21. 21:07:00

Hihetetlen. :-(

trudi 2007.05.26. 14:36:05

"Mér', a prostik nem arra valók, hogy bárki, bármikor, kedve szerint használja őket? Ugyanmá', mit számít nekik, plusz/mínusz egy k*rás, oszt' jóvan.
:-P "

Mér az ember nem arra van, hogy bárki, bármikor gyákon szúrja, szíven döfje, sósavba mártsa, kitépje a belit? Levágja mint egy vágómarhát? Ugyan már mit számít az a plusz egykét halántékon rúgás gyomorszájon vágás? Miért kell mindenből patáliát csapni? Plusz minusz egy kis szadizás kínzás terrorizálás, már nem oszt nem szoros.

és ha legközelebb igazoltat egy rendőr csak mondd neki nyugodtan azt, hogy térdelj és szopj! és jónapot!

linkvadász 2007.06.13. 13:32:53

Rendkivul erdekes cikk, feltetlenul olvassatok el:

hvg.hu/itthon/20070612_rendorseg_kadar_gyorgy_mor_zsanett2/page1.aspx

Bűn és büntetlenség
A rendőrbűnözés a mai rendszer sara

Interjú Kádár György egykori kapitányhelyettessel és katonai
ügyésszel.

"hvg.hu: Egykor katonai ügyészként mi a véleménye a legnagyobb port felverő
csoportos nemi erőszak ügyében folyó nyomozásról?
K. Gy.: Felelőtlenség lenne tőlem, ha bármit is határozottan állítanék, de nekem
úgy tűnik, az ügyben egyáltalán nem szakszerűtlenül járt el a rendőrség, amikor
nem fel-, hanem bejelentésként kezelték E. Zsanett állítását. Szerintem a
rendőrség látszólag nem intézkedett, miközben a rendőrség belbiztonsági
szolgálata, az RSZVSZ szándékosan azonnal titkos nyomozást indított, így rá
tudtak állni a feltételezett tettesekre, le tudták őket hallgatni, és
kiderülhetett, hogy ők vitték magukkal a lányt. Ezt támasztja alá az is, hogy
már a gyanúsítottak fényképét tudták a sértettnek megmutatni."

nyuszo-muszó 2007.07.06. 00:35:40

Ez a lesujtó kép az egész ország állapotáról.És főleg az igazságszolgáltatásról! Kezd nagyon elegem lenni a \\\"demokráciából\\\". Csak a bünözöknek vannak itt jogaik, az áldozatoknak sosem. Ha miliárdokat sikkasztasz.kimosnak a szarból, ha ellopsz egy üveg piát besittelnek. Ha rossz helyen kanyarodsz be a Skodáddal 34 ezer a büntetésed ha220-szal részegen legázolsz valakit a Merccivel az ügyvédek elintézik, hogy még bocsánatot se kelljen kérned az áldozat hozzátartozóitól Ez ma ahelyzet.Gondoljátok el mi lehet az indétéka ennek a nőnek?
.Miért találná ki ez a nyomorult ,hogy öt rendőr eröszakoskodott vele? mi lenne ebben neki a jó? Egy életre elvágja magát erkölcsileg.,és már előre boritékolni lehetett, hogy kinek adnak itt igazat, !Ennyit erről az országnak az igazságszolgáltatásáról.! Vigyázzatok ti is mind magatokra, mert már rágen meghalt az igazság! Most demokrácia van helyette.!!
süti beállítások módosítása