Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Elkurvult ország

2007.01.04. 22:54 vl

Pilhál Gyuri bácsi saját lapja, a Magyar Nemzet hazugságának ült fel. Szánalmas párhuzamot von Gyurcsány őszödi beszéde és egy HEFOP pályázat között. Mintha a kormány miatt a prostituáltaknak kiemelten jó helyzete lenne. A jobbos olvasók most elindulnak a sarokra? Pilhál szövege:
Most szép lenni prostituáltnak. Miközben mindenféle megszorításokról, elvonásokról, elbocsátásokról szólnak a hírek, azonközben olvasom, hogy az örömlányok érdekvédelmi testülete az elmúlt esztendőben negyvenötmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az államtól, konkrétabban az egészségügyi tárcától. Persze Gyurcsány Ferenc miniszterelnök híres balatonőszödi beszédében már utalt erre, amikor azt mondta: ez egy kurva ország. A jelek szerint tényleg az. Elkurvult.
Az MN legjobb barátja, a HírTv is támogatja ezt az olvasatot, kiemelve, hogy Molnár Lajos, egészségügyi miniszter szinte személyesen fizetett a prostituáltaknak:

 

Újabb vissza nem térítendő állami támogatást nyertek örömlányok. Idén 17 millió forintot kapnak átképzésre, ebből a pénzből 20-an tanulhatnak számítógépkezelést - mondta a Magyar Nemzetnek az érdekképviselet vezetője, Földi Ágnes.


Tavaly is 28 millió forintot nyertek ilyen pályázaton, akkor 15 lányt képeztek át reklámszakemberré. Legtöbbjük már el is helyezkedett. A támogatást az SZDSZ-es Molnár Lajos vezette egészségügyi tárca adta, az a minisztérium, amelyet a legerőteljesebben érint a Gyurcsány-kormány megszorító csomagja.



 Pedig nem erről van szó. Egy EU pályázaton kaptak 17 millió forintot, aminek legfontosabb céljai a következők (Bővebben >>):

  1. társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével”
  2. Hosszú távú cél: A szex munkások, mint hátrányos helyzetű társadalmi csoport részvételének növelése a foglalkoztatásban
  3. Rövid távú cél:  A peer mentorok felkészítése arra, hogy a célcsoport tagjai számára segítséget nyújtsanak a munkaerőpiachoz való hozzáféréshez.
Kérdések: a jobbos sajtó semmi mást nem akar, mint megtartani a prostituáltakat ebben a helyzetben? az jobb? sajnálják az átképzést? mit akarnak elérni azzal, hogy az szdsz-es minisztérium vagy a kormány számlájára írják az intézkedést?

(thx: PK)

1 komment

Címkék: politika hír prostituált

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr8326067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2007.01.10. 21:44:23

17M Ft-ból 20 csajt képeznek át? Annyiból 3 egyetemet el lehet végezni. Kíváncsi vagyok milyen papírt kapnak...
süti beállítások módosítása