Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Ha eddig nem tudtuk volna.

2007.06.05. 22:07 KingaBrit

Hát, megáll az eszem. Mike Adams már régóta remek szórakozást nyújt, de a mostani kis írása túltesz az eddigieken. Ime egy apró részlet (laza ford. a szerk.): "A feminizmus egy kisebb társadalmi mozgalom, amelynek tagjai ártatlan gyermekeket gyilkolnak le, hogy szexuális kielégülést kapjanak." (És ez csak egy rövidke ízelítő ebből a fenomenális darabból.)

Nem, a fönti mondat nem paródia, hanem teljesen (véresen, hehe) komoly. Mondjuk ez az a hibbant, aki azzal védekezik, amikor szembesítik a száján kieső eszement marhaságokkal, hogy csak azért mond ökörségeket, mert hogy viccelődött, meg különben is részeg volt. (Példának okáért szerinte azok az egyetemi tanárok, akik támogatnak bizonyos egyetemi társalgási előírásokat - mondjuk azt, hogy az egyetem területén tilos holokauszt tagadó, vagy szexuálisan zaklató, vagy rasszista szövegeket prezentálni -, szóval ezek a professzorok kivétel nélkül "drogozó hippik, akik a 60-as években túl sok acid-et vettek magukhoz"). Vagyis nagy valószínűséggel nem a speech code-ot igenlő tanároknak van baj az agyával.

(Jessica a Feministing-en reagál a fönti irományra.)

4 komment

Címkék: feminizmus beszédmód

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr3793375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elefánt · http://republican.blog.hirszerzo.hu 2007.06.15. 14:26:27

Hát, a feministinges posztot "reagálásnak" nevezni kissé túlzás, leginkább arról van szó, hogy idézi Adamset, és beleszúrja egy-két tőmondatban, hogy "napersze".

Viszont néhány apró észrevétel.

Először is, a feminista reagálók sajnálatos módon elcsúsznak a legbotrányosabb rész felett. Ami, bármi meglepő, nem ám a feminizmusról szól.

Másodszor is: mi van, ha az illető professzorok _tényleg_ drogos hippik voltak a 60-as években?

Harmadszor is: ezek a speech code-ok nagyjából úgy működnek, hogy "rasszizmus az, amire az általunk áldozatnak minősített csoportok egy tagja panaszt tesz, vagy amit mi annak nyilvánítunk". Értsd: Adams nem feministázhat, más viszont kurvázhatja a nőket szabadon, pl. Ráadásul egy állami intézményben elvileg sem gondolom helyesnek az állam egyéb területein jelen lévő szólásszabadság korlátozását.

Negyedszer, ez nem apróság: tényleg nem gondolod, hogy az az érvelés, miszerint azért kell megengedni az abortuszt, mert a nő talán azt se tudja, kitől terhes, szóval hogy ez kurvára beteges?

Nem gondolod, hogy azért nem biztos, hogy jó, ha természetesnek fogadjuk el azt a lehetőséget, hogy nem tudja a nő, kitől terhes / nem tudja a férfi, kit ejt teherbe?

KingaBrit · http://kingabrit.wixsite.com/kinga 2007.06.15. 16:25:07

Az abortuszt nem azert kell megengedni, "mert a nő talán azt se tudja, kitől terhes". Az abortuszt azert kell "megengedni", mert egyedul a no, es csakis az erintett nonek van joga eldonteni, hogy mit akar kezdeni a testevel, beleertve az abortuszt is.

Nem gondolom, hogy "jó, ha természetesnek fogadjuk el azt a lehetőséget, hogy nem tudja a nő, kitől terhes / nem tudja a férfi, kit ejt teherbe". De azt sem gondolom, hogy jogom (vagy akarkinek: egyennek vagy kozossegnek) van beleavatkozni mas eleteben ez ugyben. Ez szigoruan maganszfera (hogy ki kivel kefel) es szemelyes ertekrend kerdese.

elefánt · http://republican.blog.hirszerzo.hu 2007.06.15. 21:53:33

"De azt sem gondolom, hogy jogom (vagy akarkinek: egyennek vagy kozossegnek) van beleavatkozni mas eleteben ez ugyben. Ez szigoruan maganszfera (hogy ki kivel kefel) es szemelyes ertekrend kerdese."

Nem akarom senkinek megtiltani, hogy bárkivel is keféljen, de lehülyézni bárkit lehülyézhetek viszont, például azt, aki úgy magyarázza az abortusz lehetőségének szükségességét, ahogy.

Egyébként nem abortusz-, hanem hülyeségellenes vagyok. És épp abortusz-témában nem érzem meggyőzőnek egyik felet sem.
süti beállítások módosítása