Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

A Korán engedi a nők verését - ezért a németek is

2007.03.30. 23:58 vl

Németországban óriási botrány van: egy 26 éves marokkói nő fel akarja bontani a férjével kötött házasságot, mert az a Koránra hivatkozva veri őt. A bírónő egyszerűen megoldotta az ügyet, arra hivatkozva, hogy a Korán engedi a férfinek a nő bántalmazását, elutasította a nő keresetét. Bővebben>>

Újra visszatértünk a multikultúra-vitához. El kellene végre dönteni, mi az erősebb: egy vallási törvény, vagy a polgári törvény. Pontosabban: bizonyos vallások erősebbek a törvénynél?

A Bibliában írtak valamit a szemet-szemért dologról, akkor most elindulok, és agyon verem azt, aki egyszer megütött.

A családon belüli erőszakot ezzel elég egyszerűen legitimálták, mivel minden kiolvasható az egyes Szent Szövegekből, de mi lesz ennek a vége?

De ha a Korán szerint van így, akkor a bírónő miért nem mondta, hogy ő nem illetékes az ügyben, menjenek el a vallási vezetőjükhöz, vagy egyenesen a Nagy Szerzőhöz.

Egy jobbfajta bűncselekményt mostantól nem hosszas tervezési szakasz előz meg, hanem Biblia/Korán/Tóra  olvasás. Mindenki egészségére.

7 komment

Címkék: jog kultúra külföld vallás egyház botrány erőszak társadalom esélyegyenlőség

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr9052848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cozumel 2007.04.01. 22:00:38

A birono valamiben tenyleg nagyon szenvedhet, ha ennyire bena iteletet hozott.
Egyszeruen nem is ertem, hogy keverhette bele a kulturalis hatteret es a vallasi torvenyeket.
Neki ugyanis egy dolgot kell figyelembe vennie egy ilyen ugy eseten: a nemet PTK-t es BTK-t. Annak alapjan meg szinte biztos vagyok benne, hogy a hazassag felbontasara iranyulo kerelem jogos es megalapozott.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.04.01. 22:48:05

Ezeket kellene figyelembe vennie, mégsem teszi. Minden embert a saját vallása alapján kellene megítélni? és akinek nincs vallása? vagy nem gyakorolja? vagy egy szélsőséges szekta tagja?
A hírszerző cikkében kitérnek rá, h egyébként -szánalmas módon- a bíróság azzal védekezik, h 10 évvel ezelőtt trauma érte.

cozumel 2007.04.01. 23:09:23

Meg biztosan nehez gyerekkora is volt:-)
Hagyjuk a suketelest.

Sokkal elkepzelhetobbnek tartom, hogy a birono csipobol ruhelli az iszlamot, no meg ott az a sok csunya marokkoi is az o szep hazajaban, hat akkor odatesz nekik.
Hulyeprimitiv iszlamorszagbol jottel? hulyeprimitiv iszlamorszagbeli ferfit valasztottal? Akkor szivjal angyalom.

Na korulbelul ez jarhatott bironeni fejeben.

Deansdale 2007.04.02. 07:16:00

Kíváncsi vagyok mi lett volna ha a bírónőt verik meg a Koránra hivatkozva :P
Persze milyen érdekes, hogy aki viszont azt mondja, hogy "maradjanak csak otthon az ilyen vallási fanatikusok, ne jöjjenek az én országomba, mert legközelebb talán már az én rokonaimat verik meg", azt lerasszistázzák.
Sürgősen találni kéne egy egészséges egyensúlyt a multikulti és a kellő nemzeti önvédelem között, mert a jelenlegi öngyilkos liberalista viselkedés már túl sok kárt okozott európának (lásd Franciaország). Meg ne haragudjon a világ, de aki eleve tudja, hogy nem fogja tiszteletben tartani a törvényeinket, az ne jöjjön ide és punktum.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.04.02. 21:22:18

Ez abszolút nem multikultúra-vita, itt egy ordítóan jogtipró, ostoba döntés létezik, noch dazu egy nőtől.

A Korán része X kultúrának, de X kultúra nem azonos a Koránnal. X helyébe tessék tetszőleges iszlám hatást kapott kultúrát behelyettesíteni.

Ugyanúgy, ahogyan az európai kultúra sem azonos a Bibliával, amely egyébként kiskorúak esetében kifejezetten _felszólít_ a testi fenyítésre, az mégsem kifejezetten törvényes, legalábbis egy ponton túl semmiképpen.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2007.04.03. 15:50:01

Hm.. mondjuk az egész ügyben az a legviccesebb, hogy a Korán nem is engedi meg a nő megverését, és azt a jogot amit a bírónő megtagadott a nőtől, miszerint, ha a férje bántja, bíróságnál menedéket kérjen és elváljon, a Korán kifejezetten tartalmazza.

Persze ez akár mellékes is lehetne, mert a bírónőnek mindenképpen a német jog szerint kellett vón eljárnia, és biztosítani a mindenkinek járó jogokat.

Mindenestre a német bírónő ezek szerint muszlim vallástudósnak is kinevezte magát, aki jogosult jogilag releváns Korán-értelmezés kiadására. Nem véletlen,hogy a német muszlim szervezetek is kiakadtak a dolgon: abcnews.go.com/International/story?id=2976740&page=3

Szóval nem akármennyire volt hülye a bírónő.

negatív macska 2007.04.05. 16:06:36

Mi a következő lépés? A női körülmetélés legalizálása? Eszem megáll.
Én meg alapítok valami vallást, "felfedek" valami "ősi szent szöveget" azzal, hogy benne van, hogy szabad csecsemőket darabolni, és akkor már darabolhatom is a csecsemőket, vagy mi?
süti beállítások módosítása