Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Félmillió férfit bántalmaz a barátnője

2007.03.06. 23:20 vl

Ritka hülye felszólítást lehetett olvasni az Indymédián. Mazsola írt petíciót a nőuralom ellen, ami elnyomja a férfiakat. Nem tudom, honnan hozza azt az adatot, hogy az esetek 95%-ban a nő az agresszív. Hmmm, mindenesetre fura, én még nem találkoztam ilyennel. Jelenleg félmillió férfit bánt a nő otthon, muhaha. Az rendben van, hogy egy mindentől független médiában azt írnak le, amit akarnak, de legalább legyen értelme.

Vajon miért írta ezt Mazsola? Engem ez a kérdés izgat.

Férfitrássaim! Ugye nem hiszitek el parlagfűzőnek meg a többi feminitsának hogy a nőket bántalmazzák az erösakos férfiak? Találtam valami érdekeset, aminek nem fognak ezek örülni.

A partnerkapcsolati erőszakkal kapcsolatos esetek 95%-ában a nő az agresszív fél, és férfit bántalmaz. Természetesen nem verésről van szó, hiszen a nők ennél sokkal fondorlatosabb, alattomos praktikákat alkalmaznak. A fennmaradó 5%-ot a nőt bántalmazó nők, illetve leszbikus és homoszexuális partnerüket bántalmazó melegek alkotják.
Minden ötödik férfit rendszeresen bántalmaz partnere. Ez jelenleg Magyarországon mintegy félmillió bántalmazott férfit, és feltehetően majdnem ugyanennyi bántalmazó nőt érint.
A nyugati statisztikák szerint a családon belüli erőszak miatti téves letartóztatások aránya 20 százalék!

Lépjün fel az erőszakos nők ellen!


7 komment

Címkék: erőszak ffi társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr7143776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2007.03.07. 15:05:44

Szerintem ez egy vicc akart lenni.
Mondjuk ugyanezt a szöveget fordítva elmondva is tulajdonképpen egy vicc, csak azt még sokkal kevesebben értik...

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2007.03.07. 21:26:00

Nyilván nem egy nagyon alapos tanulmány Mazsola bejegyzése, de nem is illegitim felvetés a nők és férfiak között erőszak dinamikáját két oldalról megvizsgálni.

tistedur 2007.03.07. 21:36:50

adaniel!
egy ilyen vizsgálat valóban jó lenne..de mazsola állítása kissé "furcsa".

3k- · http://szellemszar.blog.hu/ 2007.03.09. 22:21:49

az indymedia kissé "furcsa". pontosabban a magyar változatáról állítom, h szutyok. a többinyelvűt nem olvasom. :)

parlagfűző 2007.03.10. 00:02:16

Hello!
Döbbenten fedeztem fel a "cikkemet" itt, és muszáj hozzászólnom, hogy tisztázzam a félreértést! Én követtem el ezt a baromságot mazsola néven, kis provokációnak szántam (a cikk igaz, csak éppen a férfiakat nőkre, a nőket férfira cseréltem, az 1%-ot pedig 20%-ra). Vártam a reakciókat, aztán persze tisztáztam a dolgot, és egy kisebb vita is kialakult. Nem tudom, mennyire szoktad olvasni az indymediát (a hozzászólásokat érdemes főleg!!). Én nem ismerem annyira régóta, de az elejétől fogva nagyon feltűnt, hogy milyen sok a hímsoviniszta, szexista megnyilvánulás, és kevés a női téma (ill. szinte nincs is). Úgyhogy kicsit próbálok tenni ez ellen, több-kevesebb sikerrel...
Szóval mindenképpen érdemes olvsani, mert nagyon jó kis előítéletes férfidumákat lehet találni!

1ENJOGKILLER 2007.03.10. 00:04:19

egyen ön is SZDSZ-elnökjelölt!
2007-02-09. 11:44:54

A Kuruc.info birtokába jutott annak a kérdőívnek, melyet az SZDSZ első pozíciójára aspirálóknak kell kitölteni, így bizonyítva rátermettségüket a párt vezető tisztségének betöltésére. A kedves Olvasó jóvoltunkból ezúttal betekintést nyerhet az SZDSZ legtitkosabb műhelytitkaiba! Akik átjutnak, akár hivatalosan is elnökjelöltek lehetnek!

1. Miért jelölteti magát az SZDSZ elnöki posztjára?

a. Mert úgy gondolom, hogy Magyarországnak szüksége van egy nyitott, lendületes, fiatalos liberális pártra, amely korszerű válaszokat ad a társadalom problémáira. Szeretném, ha ezt a munkát én irányíthatnám. (0 pont)
b. Ezután szeretnék én is nyugodtan stanglizni (5 pont)

2. Milyen intézkedéseket tervez annak érdekében, hogy a társadalom méginkább szembesüljön a holokauszt borzalmaival?

a. Akárhányszor műsorokba hívnának a tévébe és rádióba, akárhányszor, akárhol nyilatkoznék, minden egyes alkalommal beleszőném a mondandómba, hogy a vészkorszak idején elhurcolt magyar zsidóság miatt a ma élő társadalomnak is bűntudata kellene, hogy legyen. (5 pont)
b. Már kis korukban kell kezdeni a gójoknál. Az óvodában például lehetne kötelezően párhetenként holokauszt témában báboztatni. Minden évszakban bevezetnék egy holokauszt emléknapot, a nyári szünet miatt kiesőt ősszel pótoltatnám az iskolákban. Ezért is szerezzük meg mindig az oktatási tárcát, igaz a Pokorni Zoli is besegített már emléknap-ügyben. (8 pont)
c. Keményebben büntetném a holokauszt-tagadást. (9 pont)
d. Jutalmaznám a holokausztállítást. Az emléknap kevés, bevezetném mellé mondjuk a Magyar Bűntudat és Megalázkodás Napját.(10 pont).

3. Milyen irányban és miben változtatná meg az SZDSZ politikai stratégiáját?

a. Lényegében semmiben nem változtatnék, az elmúlt 3 választáson ugyanazt mondtuk, soha nem teljesítettük, nem kérte senki számon, így is bejutottunk. (5 pont)
b. Az előzőt igaznak tartom azzal a kiegészítéssel, hogy új kommunikációs szakemberkre van szükségünk. Meg kell nyernünk magunknak Győzikét vagy Majkát. (8 pont)
c. Szeretném még nyíltabban propagálni a magyarság felelősségét a holokauszt borzalmaiban! Pártelnökként szeretném elérni, hogy mindenki rettegjen attól, hogy bármilyen ügyben a velünk ellentétes nézetet vallja, mert akkor mi azonnal antiszemitának kiáltjuk ki! (igaz, eddigi is ezt tettük) (10 pont)

4. Kit jelölne oktatási miniszternek?

a. Természetesen Magyar Bálintot, bevált (3pont)
b. Kiszel Tündét (5 pont)
c. Köves Slomót vagy Zoltai Gusztit. (8 pont)

5. Mit gondol a drogokról?

a. Mindenkinek meg kellene engedni, hogy bármit csinálhasson. A könnyűdrogokról egyenesen úgy gondolom, hogy az iskolában is kellene oktatni őket, persze nem negatív színben feltűntetve a drogokat, hanem elmagyarázni a gyerekeknek, hogy az az intelligens viselkedés, amikor az ember csak arról mond véleményt, amiről személyes tapasztalata van. (5 pont)
b. Kötelezővé tenném. (7 pont)
c. Engedélyezni kellene, de csak gójoknak. (10 pont)

6. Hogyan kommunikálna a keresztény egyházakkal?

a. Örülnék, ha térden csúszva látnám a csuhásokat, ahogy a rohadt iskoláikért meg a szánalmas szociális otthonaikért könyörögnek. (5 pont)
a. Sehogy. (7 pont)
c. Úgy, mint a Tilos Rádió meg a Barangó. (10 pont)

7. Mi a véleménye a család szerepéről a társadalomban?

a. Idejétmúlt fasisztoid képződmény, gátolja az egyén kibontakozását. Ha nem lenne, nem kellene ilyen nevű pótlékot sem adnunk. (5 pont)
b. Nálunk több ávós is volt a családban, meg apu és anyu ismerősei között is, ha nem segítenek pozícióhoz, kapcsolatokhoz és pénzhez jutni, nem lehetnék parlamenti képviselő. Ivánnal és a Tamással pont múltkor beszélgettünk róla. Szóval ennyiben azért hasznosnak érzem. (10 pont)

8. Mit gondol a vidékiek problémáiról?

a. Szarok a vidékiek problémáira. (3 pont)
b. A helikopteremről láttam még régebben, de már eladtam. (5 pont)
c. A vidékiek mind kirekesztő, gyűlöletkeltő, útlezáró, neonáci parasztcsürhe (és a fővárosiak majdnem fele) (7 pont)

9. Mi a véleménye a határontúli magyarság helyzetéről?

a. Tökéletesen leszarom a határontúli magyarokat. (És a határon innenieket is. Sőt, úgy egyáltalán a magyarokat, mindegy, hol vannak) (3 pont)
b. Nem értem mi a bajuk, örüljenek, hogy egyszerre két nyelven is megtanulhatnak. (7 pont)
c. Azért dobni kellene nekik is néha egy vajaskenyeret, nem? (nagyon 0 pont)

orwell
süti beállítások módosítása