Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

A bécsi esélyegyenlősítés

2007.02.09. 13:51 vl

A Tűsarok elutazott Bécsbe, hogy megvizsgálja, hol tart a gender mainstreaming a szomszédnál. Előrébb.

Az első cikkben a bécsi városvezetést mutatják be:

„A városlakók nem alattvalók, hanem ügyfelek” – vallja a bécsi városvezetés, az ügyfelek fele pedig nő, sokszor a férfiakétól eltérő igényekkel, amely igényeket sokáig vagy nem vették figyelembe, vagy fel sem ismerték. A gender mainstreaming, azaz a társadalmi nemek különböző igényeinek szempontba vétele, illetve beépítése az irányítási és döntéshozatali struktúrába viszonylag újkeletű fogalom, itthon még nem igazán tudunk mit kezdeni vele.

Az MA57-ként is ismert, női ügyekkel foglalkozó, a városháza osztályai közé betagozódó iroda nemcsak vallja a gender mainstreaming elvét, de aktívan tesz is azért, hogy a két nem, különösképpen a nők különböző, eltérő igényeit a városvezetés minél több területen vegye figyelembe. Nem egy önálló, izolált sejt az irányításban – a többi ügyosztályjal élő kapcsolatokat kiépítve, velük közreműködve, őket segítve és támogatva éri el, hogy az esélyegyenlőség ne csak jelszó maradjon, de praktikus, mindennapi apró lépésekre fordítódjon le a város életében. 

A második cikkben Ursula Bauerrel, a projekt vezetőjével beszélgetnek.

(kép via Tűsarok)

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló bécs társadalom esélyegyenlőség

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr7935182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása