Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Palesztin nővel dugok

2007.01.11. 00:10 vl

Izraeli és palesztin nők akciója, amit Kvisa Shchora-nak neveznek, ami leszbikusok, melegek, transzneműek közös akciója a munkahelyi és társadalmi elnyomás ellen. Elsődlegesen arra próbálják meg felhívni a figyelmet, hogy milyen technikák segítségével nyomják el őket.
 

Állítólag a következő van héberül a testére írva: Palesztin nővel dugok.
(via)

23 komment

Címkék: transgender melegek szabály előítélet esélyegyenlőség

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr4727419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2007.01.11. 01:09:42

Anyám...
Ha elnyomott palesztinokon akarnak segíteni, talán vonuljanak transzparensekkel. Így inkább csak összezavarják a szemlélődőket, arról nem is beszélve, hogy kicsit olyan mellékíze van a dolognak, mintha a palesztinok szenvedését is csak arra használnák, hogy magukat hirdethessék általa.
Alapvetően a legkevésbé sem vagyok homofób, de sosem kedveltem a homoszexuális csinnadrattát. Úgy vélem, mindenkinek joga van olyan szexuális cselekményekbe bonyolódni, amilyenbe csak akar, de miért kell ezt mások pofájába nyomni? Miért nem lehet tiszteletben tartani azt, hogy valaki esetleg a legkevésbé sem kíváncsi arra, hogy X leszbikus vagy meleg?
Érdekes, hogy a pisi-kaki szex rajongói, vagy az állatokat kedvelők nem rendeznek többezres felvonulásokat, pedig ezek is ugyanúgy szexuális preferenciai kategóriák, mint a homoszexualitás.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.01.11. 01:19:32

nem magukat hirdetik, hanem egy szar helyzetre hívják fel a figyelmet.
homoszexuális csinnadratta? a társadalom még mindig kurvára nem fogadja el a melegeket, tök érthető, ha erre fel akarják hívni a figyelmet.
mások pofájába nyomni azért kell, h lássák, nem egy isten ellen való szexuális perverzióról van szó. hanem két ember szerelméről/testi vonzalmáról. amíg ezt a társadalom nem fogadja el, és kezeli normálisan, addig teljességgel elfogadható. ezért baj az, h te a pisi-kaki fanatikusokkal veszed egy kalap alá őket.

molcsa (törölt) 2007.01.11. 05:53:35

Azért a "a munkahelyi és társadalmi elnyomás"-nak is vannak fokozatai. Vajon miért nem a palesztín területeken tüntettek így a palesztín nők a hasukra írva arabul az, hogy "izraeli nővel dugok"? Segítek: azért, mert 1 perc alatt lelőtték/megkövezték volna őket.

Deansdale 2007.01.11. 19:28:39

Egyre többen vannak, akik pont a csinnadratta *miatt* nem fogadják el a melegeket. Amíg én otthon azt teszek amit akarok, és a melegek is otthon azt csinálnak amit akarnak, miért is problémáznék ezen? De amikor azt látom, hogy pusztán a heterók bosszantására akciózgatnak, nekem is ökölbe szorul a talpam.
Ha két ember vonzalmáról van szó, mi a túrónak kell kivonulni az utcára? Bezzeg ha valaki megrendezné a "hetero pride"-ot, egyből jönne a sikítozás, hogy mekkora szemétség a melegek ellen.
Ja, neked előítéleteid vannak a pisi-kaki fanatikusokkal szemben? Öreg hiba. Ártottak ők neked? Ha viszont nincsenek velük szemben előítéleteid, akkor meg miért ne tekinthetnéd őket ugyanolyan "súlyú" csoportnak, mint a melegeket? Vagy ők alacsonyabbrendű emberek? A homoszexualitás nem "Isten ellen való", de a pisiszex igen?

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.01.11. 19:46:11

szted a heterók bosszantására csinálják?
pisi-kaki fanatikusok ellen semmi bajom, de sztem nem ugyanolyan szempontból alkotnak csoportot, mint a heterók és a melegek.
vagy szted vannak a heterók, a pisikakisok és a melegek? ez következik a logikádból.
az isten elen valóságon azt értem, h melegnek lenni vszínűleg nem annyit tesz, h jól esik, ha arcon pisilnek. hanem vmi többet.

Deansdale 2007.01.12. 01:23:50

Ööö... Nem az lenne a lényeg, hogy a melegek ugyanolyan emberek, mint a heterók? A feminizmusnak is valami hasonló lenne a lényege, mint a homoszexuálisok mozgalmainak, hogy az emberek megértsék, hogy mindenki "egyenrangú", senki sem alacsonyabbrendű. Sem azért, mert valamit máshogy gondol/csinál, sem pedig azért, mert valamilyen színűnek/neműnek született. Egy meleg mitől lenne "valami több", mint bárki más?
Szexuális preferencia terén van jópár kategória, aminek többségét az átlag-közeli ízlésűek lenézik. (Állatos, hullás, szado-mazo, soroljam?) Mégis, ebből az összes kategóriából csak egynek a képviselői szerveznek parádét. Hadd tegyem fel a kérdést: az "átlagos" heterók és minden más csoport is jól megfér magában, a melegek miért érzik mégis kötelességüknek, hogy a többieket molesztálják (nem szexuális, hanem társadalmi értelemben)? Miért lett divat kérkedni azzal, ha valaki meleg? Ez valami többlet lenne a heterókkal szemben, vagy mi?
Mint próbáltam rávilágítani, nekem a különböző szexuális hajlamokkal semmi bajom, engem csak a tolakodó természetű emberek idegesítenek.

Deansdale 2007.01.12. 01:27:14

Ja, a parádézást nem a cikkben ismertetett tüntetésre értem.
Nyilvánvaló, hogy nagyobb publicitást lehet elérni ilyen mutatványok alkalmazásával, vagyis a célját tulajdonképp eléri, ettől függetlenül fenntartom, hogy a vallási és katonai elnyomás témájába kár belekeverni a homoszexualitást. A palesztinoknak kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy ki mit gondol a melegekről.

tistedur 2007.01.12. 01:31:08

Dean!
ezeknek a felvonulásoknak pont az lenne a lényege ,hogy "ők" olyanok mint mi.egyszerűen meg akarják mutatni magukat:mint amikor a motorosok felvonulnak..
(a szexuális preferenciás mondataid érdekesek:úgy tűnik,hogy egy kalap alá veszed a homoszexualitást a pisi-kaki,állatos,hullás,s-m kategóriával. de lehet,hogy tévedek)

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2007.01.12. 09:22:34

tistedur, egyetértünk. pont az a probléma, h sokan azt hiszik, a homoszexualitás szexuális preferencia kérdése, mint a pisikaki (szegény pisikakisok meg ezek miatt a kommentek miatt akadnak majd ki:)).
de ha folytatjuk deansdale érvelését, akkor kiderül, a heteroszexualitás is ugyanilyen, pusztán szexuális preferencia kérdése. semmi több.
a melegek pont azért küzdenek, h megmutassák az egyenlőséget. ma még mindig egzotikumként tekintenek az utcán azokra a melegpárokra, akik csókolóznak vagy megfogják egymás kezét. ez van, sajnos.

Deansdale 2007.01.12. 20:38:00

Tistedur, ha "ők" olyanok mint "mi", akkor ne vonuljanak fel, mert mi sem szoktunk :)
De vizeljünk komolyabb evezőkre...
Hogyismondjam... Mindenki olyan, mint mi. Ez a liberális nézetek lényege, aminek egyik mellékága a feminizmus is. Minden ember egyenlő. Függetlenül attól, hogy mit tesz a hálószobájában (amíg nem sérti más jogait, ugyi).
Ezért mondom, hogy van hatszázcsillió csoport a világon a hittan-körtől a bélyeggyűjtőkön át a melegekig. Ezeket törvényileg nem nagyon korlátozzák, viszont az átlagos emberek körében különböző a megítélésük. A melegeket sokan nem kedvelik, de ettől függetlenül semmilyen komoly törvényi vagy társadalmi hátrány nem éri őket. Mégis állandóan a többségi társadalmat piszkálják. A motorosok, akiket példának említettetek, elmennek valahová vidékre találkozni és ott jól érzik magukat. Ugyanígy elvan magának a legtöbb csoport; saját köreiken belül jól szórakoznak. A melegek viszont (főleg nyugaton) időnként nagy exhibicionista tömegekben az utcára tódulnak, és úgy tiltakoznak az őket érő attrocitások ellen, hogy agresszíven a többségi társadalom pofájába nyomulnak.

No és mi lenne a homoszexualitás, ha nem szexuális preferencia? Miben több? A szó magyarul annyit tesz, hogy azonos neműek közötti szexuális vonzalom. Mit akartok ebbe még belemagyarázni? Ez egy szexuális kategória, pontosan ugyanúgy és "ugyanannyira", mint pl. a nekrofília. Az, hogy a közvélemény ezeket hogyan ítéli meg, nem változtat azon a tényen, hogy ugyanannak a dolognak különböző kategóriái. Az, hogy a ti szemetekben a (túl sokszor említett:) pisi-kaki sokkal "csúnyább", mint a homoszexualitás, attól még objektíve nem lesz egy meleg se jobb, se szebb, mint egy pisi-kaki fanatikus.
Ja és igen, a heteroszexualitás is pont ugyanilyen kategória. Mindegyik csak arra vonatkozik, hogy ki kivel, mivel és hogyan szeret szexelni.

Persze ha van itt valami misztikus különbség, ami elkerülte a figyelmemet, örülnék ha felvilágosítanátok.

tistedur 2007.01.12. 21:11:59

Dean!
a motorosok,akiket példának említettem az andrássy úton szoktak zajártalmat elkövetni :)a budapest karnevál szintén :)a meleg büszkeség napja is :)
(és én egyiket se szeretem :)
az,hogy nem éri őket komoly társadalmi hátrány szerintem nem igaz.az élettársi kapcsulatuk sem esik olyan elbírálás alá,mint a heteroszexuálisoké. (mondjuk nem tudom,hogy te hol élsz :) )
külföldön ezek a felvonulások valóban a karneválra hasonlítanak és hatalmas nézőközönség vesz részt rajta(itthon inkább a temetési menetre.)
és bizony "mi" bőven az utcára viszük a heteroszexualitásunkat :)(ráadásul minden nap)

Deansdale 2007.01.12. 21:52:57

Ezek szerint a baj az exhibicionistákkal és az antiszociálisakkal van :)

Persze heterók szoktak az utcán kézenfogva mászkálni. De ha melegek teszik, őket sem viszi el a rendőr. Esetleg ha arra jár egy homofób, az beszólhat nekik, de szerintem ez nagyon ritka, és nem is társadalmi szintű dolog, inkább csak az egyén (mármint a homofób egyén) problémája.

tistedur 2007.01.12. 21:55:21

Dean!
én azt látom,hogy a társadalom még mindig homofób.
már nem annyira,mint 20 éve,de még mindig az.

verfarkas 2007.01.13. 01:00:04

Sot, ha mar itt vagyunk, a logikad szerint a heteroszexualiatas is egy "szexualis preferencia." Ergo, pont ugyanolyan mint a nekrofilia es a pisi-kaki. qed
pusszantlak dragam :)

forumuser 2007.01.13. 15:29:12

Dean, azért a homoszexualitás és a nekrofília/pedofília és egyebek között van egy óriási különbség - ha esetleg valaki azzal kívánna érvelni, hogy akkó' mér' nem vonulnak fel a pedók is - ; méghozzá az, hogy a homoszexuális aktus két (vagy több:)) ember szabad beleegyezésével történik, a szex kisgyerekkel, állattal, hullával etc. viszont nem. (Igen, a pisi-kaki is az első kategória - nem ártanak vele senkinek, hát csinálják, ha jólesik.)
Szóval igenis meghúzható egy határ a különféle "nem szokványos" szexuális preferenciák között.

Tristen 2007.01.13. 18:09:44

Deansdale: Jegygyűrű? Feleség fotója az íróasztalon? Er_otika kiállítás és vásár? Mosóporreklámos anyuka és foltosruhás apuka? Rómeó és Júlia? Semmi bajom a heterókkal, csak ne tolnák folyton az arcomba a preferenciáikat; igazán megelégedhetnének a hálószoba magányával.

deansdale 2007.01.13. 18:48:33

Vérfarkas, igen. Pont ugyanúgy egy kategória a sok közül, mint ahogy a nekrofília is egy kategória a sok közül. Az, hogy melyikben vannak többen, már egy másik kérdés. Pusszantást viszont csak hölgyektől fogadok :)

Cat, ezt én is próbáltam említeni korábban: "Minden ember egyenlő. Függetlenül attól, hogy mit tesz a hálószobájában (amíg nem sérti más jogait, ugyi)", csak nem sikerült igazán jól. Szóval én is tisztában vagyok vele, hogy mások kényszerítése "lényeges különbség".

Tristen, gyűrűt bárki viselhet, képet bárki tarthat, és az ero k&v-n vannak meleg cuccok is. Ugyan menj már; szerinted ha valaki jeggyűrűt visel, az ugyanannyira tolakodó gesztus, mint amikor a melegek bemennek misére a templomba csak azért, hogy zavarhassák azt? Ha a melegek mondjuk hupilila nyakláncot hordanának az összetartozásuk jelképeként, a kutya se bántaná őket amiatt.
Mintegy mellesleg a heterók sokkal többen vannak mint a melegek, ezért ne lepődj meg, ha a reklámok nekik szólnak, ez egy szimpla pénzügyi döntés.
A Rómeó és Júliával meg ugyan mi van? Egy irodalmi mű, ami nem azért lett népszerű, mert a főszereplők heterók, hanem mert jó. Azt meg ne próbáld senkinek bemesélni, hogy homoszexuálisokról szóló irodalmi művek nem léteznek. Olvashatja aki akarja, ez egy szabad ország.

gravy_t 2007.01.14. 02:11:55

ha már mindenáron kategóriákat akarunk felállítani:

1. heteroszexuális aktus = két (vagy több:)) különböző nemű ember szabad beleegyezésével történik. (bár mivel csak két nem van, a kettőnél többes eset kérdéses :))

2. homo-, pedo-, nekro-, stb = nem a fenti

mint az élet minden területén, itt is jelöljük ki a legnagyobb csoportot (1.) normálisnak, a többit (2.) a normálistól eltérőnek. az, hogy ezek (2.) "jó eltérőek" vagy "rossz eltérőek", véleményem szerint az aktuális trendektől függ.

ugyanez van, ha más alapon - pl. bőrszín, vallás, nem, világnézet etc. - csoportosítunk.

és NEM egyenlő minden ember.

Deansdale 2007.01.18. 07:36:32

Kíváncsi vagyok hogyan adnád ezt elő bőrszín alapon :)))
A legtöbb ember a földön valszeg sárga - ezek szerint a sárga bőrszín a "normális". A többi meg vagy "jó eltérő" vagy "rossz eltérő"? :) A buddhista vallás a normális? A női nem a normális? Értem, hogy mit akarsz mondani, részben még egyet is értek, csak a példáid nem valami frappánsak :)))

Mellesleg minek erőltetni az egymás alá- ill. fölérendelést, ha jól megférnek a dolgok egymás mellett?

ui. ha a legnagyobb csoport automatikusan A normális, akkor ezek szerint Mónika-showt bámulni normális, helyette túrázni viszont deviancia :)

Palesztín · http://valeyrac.freeblog.hu 2007.05.04. 21:14:48

elmész ám a jó Qurwa édes anyádba! Hülye buzi ZSIDÓ!

Dancsa József, Dodi, secondEduard · http://www.igorigorevics.com 2007.05.04. 21:25:15

csatlakozom!
süti beállítások módosítása