Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

A világ leghülyébb szexológusa a nemi erőszakról

2007.01.08. 13:54 vl

Sokszor hibázunk. Példul ha a nőklapja internetes fórumán kérdezünk, kommentelünk. Egy biztos Sz. Mikus Edit nem szereti, ha beleszólnak a fórumába.

Szmikus nem kevesebbet állított, mint azt, hogy nem hisz abban, hogy valakit meg lehet erőszakolni anélkül, h az illető ne akarná. Hupsz. SV válaszolt, kérdezett. Szmikus hosszan válaszolt és hülyeséget. Majd sokat moderált.

A nemi erőszakról szóló diskurzusok legveszélyesebbjét találta meg SV: egy szexológus azt állítja, hogy a nemi erőszakról az áldozat tehet. Egy Nők Lapja szintű újságnak ezt nem lenne szabad tűrnie, elmenni mellette, mintha semmi nem történt volna. Hiszen mennyire vehető komolyan az a szakértő, aki ekkora faszságokat állít? Majd megsértődik.

A kérdés:
Azt írta: "nem hiszek abban, hogy valaki megerőszakolható, ha nem akarja"
ezt tényleg komolyan gondolja? Nem hallott még 2. vh-s megerőszakolásokról? Minden áldozat tényleg akarja hogy megalázzák? Ezt kérem fejtse ki bővebben!!!!! Nagyon veszélyes ilyesmiket terjeszteni, és ezzel főleg Önnek kellene tisztában lennie. magyarázatot várok és bocsánatkérést a megerőszakolt áldozatoktól!
köszönöm,
Üdvözlettel,
SV


A válasz érdekességei: 1, első mondatában szakértőért kiált, a másodikban megnyugtat, h ő az. Hogyan állíthatja valaki szakérőként azt, hogy a nő tehet arról, ha megerőszakolják? Az egyik legveszélyesebb diskurzus az áldozattal elhitetni, hogy egyben ő a tettes is. Mi végre?  Nem elemzünk, baldozunk:
Ez alapvetően viktimológiai kérdés, kérdezzenek meg erről inkább ilyen szakembert. Meg fog lepődni: dolgoztam a rendőrségnek szakértőként, pont megerőszakolásos bűncselekmények felgöngyölítésénél. . . Azokat a hölgyeket, akik tiszta szívből ellenálltak, és egyszerre csak egy ember támadta meg, még akkor sem tudták megerőszakolni, ha a támadó jelentős fizikai fölénnyel rendelkezett. Az erőszak létezett, talán meg is verték, de a behatolás nem tudott létrejönni. (Volt olyan talpraesett nő, aki félelmében lebeszélte a megerőszakolóját, pedig sokkos állapotba került. . . ) Hallott már a vaginizmusról? Képes a nő úgy ellenállni félelmében, hogy a hüvelye úgy összezárul, olyan görcsösen, hogy nem tud létrejönni a behatolás.
És soha nem véletlen az sem, hogy mikor, ki lesz erőszak áldozata. Erről szól a viktimológia.

Együtt tudok érezni egyes áldozatokkal. De nem mindenkivel!
A felháborodást kiváltott levelet nem tartottam komolyan kérdezőnek. Én látom a levélírók e-mail címeit, amit az olvasók nem látnak. Feltűnik, ha hamis fals, kitalált cím, stb. Ez is ilyen volt, feltehetően a kérdező egy gyereklány volt. . . Nem valós problémát vetett fel. (Egyébként a #4097 számú levél írója is álcím mögé rejti magát, mert komolyan lehet venni egy levelet, ami hmm@ hm.hmcímről érkezik?. . . Engem tud kritizálni, de magát nem vállalja? Komolyan lehet venni egy olyan fórumot, ahol a kérdések és válaszok egy részét a moderátor törölni kénytelen a trágársága miatt?. . . )

De ha valós lenne is szomorú, ha a lány ilyen rossz viszonyban van a szüleivel, és a családsegítő a z ilyen erőszak ügyekben tényleg segíteni tudna, a rendőrség nem foglalkozik vele. Még az életveszélyes fenyegetéssel sem, csak ha vér folyik. . . Edit
 
Update: most látom, h más problémák is akadnak vele, bővebben >>

7 komment

Címkék: erőszak társadalom beszédmód

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr6727019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tistedur 2007.01.08. 14:06:31

ó mamám..nagy az isten állatkertje..

Deansdale 2007.01.08. 16:11:26

Szóval ha valaki nem szorítja eléggé össze, az meg is érdemli, ha megerőszakolják. Érdekes gondolat.
Ez aztán télleg szakértő :P

forumuser 2007.01.09. 16:14:07

Az még véletlenül sem jutott eszébe a nőszemélynek, hogy egy 130 kilós állattal szemben egy 50 kilós nőnek már abban a pillanatban elúszik az esélye a védekezésre, amikor ráfekszik az a hatalmas test? Továbbá hogy van, aki ütéssel indít, aztán védekezzél, kisanyám, miközen forog veled a világ?
Eszem megáll.

forumuser 2007.01.09. 16:19:19

Ja, erről még annyit, hogy senki sem tudhatja, hogyan viselkedne krízishelyzetben egészen addig, amíg abba nem kerül. Ugyebár ismeretes a leblokkolás jelensége. Van, akit érint, van, akit nem. Utóbbi esetben mondjuk, hogy volt lélekjelenléte, de ez nem azt jelenti, hogy akinek nem volt, az önszántából maradt ott, ahol (lett légyen szó nemi erőszakról, autóbalesetről, vagy bármi másról).

juzsika 2007.01.12. 20:52:25

Felháborító, és igazából szavaim sincsenek, de mégis talán annyi comment, hogy mi az, hogy csak 15 év? Többszörös erőszak és incesztus után? A nyelvénél fogva lógatnám ki az ilyet a tizedikről. Naponta. Amíg meg nem hal.

Vatai Szabolcs 2007.01.14. 00:43:17

Tehát, az akit egy rabló kényszerít, hogy adja oda a pénzét (mondjuk fegyverrel), és az nem tanusít végig fizikai ellenállást, az igazából oda akarta adni a pénzét. Zseniális...
süti beállítások módosítása