Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

A fasz legnagyobb rajongója (olvasónapló 2.)

2006.12.11. 20:47 vl

Az olvasónapló előző részében igyekeztünk megvilágítani a faszimádó Bakos Zoltán könyvének tágabb kontextusait, majd elkezdtük a szoros olvasást. Most folytatjuk.

Állagromlás


A szüzesség és tisztaság témája után szinte már-már logikusan következik a házasság kérdése

Ha arról van szó, hogy egy nőhöz kössük az életünket vagy hosszabb együttélésre rendezkedjünk be vele, nekünk férfiaknak igazán akarnunk kell a dolgot. Mert mi nem tudjuk megjátszani a szerelmet.

Kedves olvasók, jegyezzük meg, hogy a férfi nem tudja megjátszani magát, és emiatt Bakos szerint csak akkor tudja eldönteni, milyen nő való neki, ha már "egyet-kettőt kipróbált tartósabb együttéléssel".  Igen, ki kell próbálni, legfeljebb visszaváltja, mert ilyen a férfiélet.  Csereszavatos nőkkel van  dolga a szegény elnyomott férfinak.

Viszont Bakos őszinte, és bevallja, hogy a férfi képtelen választani, és a környezet biztos jobban tudja, ki kell neki, ezért szíve szerint visszatérne a jól bevált házasságközvetítés intézményehez. Mondják meg neki, ki a jó pár számára. A helyes választáshoz biztos tudni kell a vallási, faji, társadalmi, anyagi besorolását, nem ártana persze az sem, ha tudná a les-szabályt, és tudna főzni. Rómeó és Júlia a romantikus picsogásukkal pedig rohadjanak meg.

A házasságok sarkalatos pontja a feleség "állagának megóvása", mert:


...fizikai állagromlás a nőknél idegrendszeri zavarokhoz vezethez. (...) A nőt nem lehet olyan egyszerűen "eladni", mint egy autót... Mennél hosszabb ideig él kapcsolatban a nő, annál inkább csökken az értéke. Pont úgy, mint egy használt autónál. Míg végül a végül eljön a végleges csere ideje
Megfejtettem: Gyurcsány Ferenc írói álneve Bakos Zoltán, de ha nem, akkor is biztos, hogy jelen volt az öregecskedő feleség kampány kidolgozásakor.

 

A férfi Jézusként gyógyít


Sajnos, mivel az elhidegülés sok veszekedés okoz, ezért a szerencsétlen férfinak tennie kell valamit, és egy-egy kurva nagy pofon nem lehet probléma a rend fenntartásáért végzett állandó harcban.


...önvédelemből előfordul némely esetekben a "kézrátételnek" nevezett eseménysorozat, amin a közönségesebb emberek az asszony tisztességes elverését értik. A verekedést az esetek többségében nem férfiak kezdeményezik.
A férfi mint Jézus kézrátétellel gyógyítja a nőt. Csodálatos. De hova vezet ez az arcátlan hazudozás? Miért kell legitimálni ilyen cselekedeteket is? Szólítson fel minden férfit a tévé előtti közelharcra, hiszen valahogy el kell érni, hogy a férfi legyen az úr a házban.

 

Egy rövid bekezdés erejéig kitér a szerző a szexuális élet problémáira is. A Piroska mai játékunk kérdése: Ki a hibás a szar szexért? A helyes válaszadók között kisorsoljuk a könyv egy lapját. Segítségül hosszabban idézik egy részletet: 

Először is a hímvessző jobban látható, és ha nem  lehet vele szeretkezni, akkor az nagy gond, mert mímelni nem lehet. Ugyebár nehéz cérnaszállal biliárdozni. Másodszor tényleg nagyon sok az idegbeteg nő -  aki sajnos mindennek tetejében frigid is, így esélye sincsen arra, hogy meggyógyuljon. Ne áltassa magát senki, aki még nem próbálta esetleg - frigid nővel nem jó szeretkezni, mert ha nem elég intelligens, akkor azt sem tudja megtanulni, hogy mikor kell nyöszörögni és sikoltozni.
Tehát: a nőnek egyetlen dolga van a szexben, hogy kiszolgálja a férfit, annak örömet okozzon azzal, hogy elhiteti vele, mennyire jó ez. Hmmm.

 

Az autó és a nő


Sajnos, Bakos nem egy jó tollú író, és mivel a hegemón maszkulinitásról való beszédnek határokat állít a nyelv, ezért a nőről sokszor már nem képes máshogy beszélni, csak hasonlatokkal. Két haosnlatot használ előszeretettel: ló és autó, bár egymásból vezeti le őket, ezért számoljuk egynek. A házasságnál szervízkönyvet kellene vezetni,a  válás olyan mint egy autó csere.

Ahogy férfi körökben, igen találóan, a szép és buta nőkről autós terminológiával beszélnek, pontosan kifejezi a talán nem is tudatosan érzékelt viszonyt, amit a nő birtoklásának tárgyias vonásai tartalmaznak. Ezek a háború után megjelent kifejezések: nézd, milyen jó futóműve (lába) van, vagy jók a dudái (mellek), az alváz (fenék), ha menstruál, szupportos a szimmeringje...
Ez az utolsó undorítóan hangzik. A szép nő ugyanolyan tárgy, mint az autó, mert "semminő szellemi tulajdonsággal nem rendelkezik". A szép nő az buta egy elcsépelt sztereotípia, aminek az ellentéte, a ronda nő az okos. De azt már korábban kifejtette Bakos, hogy szinte nincs is okos nő, tehát ronda sincs. Ez egy rejtett bók Bakostól, ismerjük el.

 

7 komment

Címkék: kritika kultúra irodalom ffi társadalom feminizmus szexista beszédmód sztereotípia olvasónapló bakos

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr3721860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ichbin · http://www.einfach-nina.de/ 2006.12.12. 01:58:06

mai szemelyes kedvencem az a gondolati sor, amit igy indit, hogy:

"A bősz feministák és a mozgalmukból hasznot húzó követőik, szociológusok, pszichológusok szerint rengeteg nőt erőszakolnak meg. Ha például valaki főnök, és elcsábítja a titkárnőjét - ami nem ritka eset, hiszen sokat időznek egymás társaságában -, akkor már erőszakot tesz rajta. Mert a nő csak a férfi hatalmának enged és szegény nem mer szólni. Dehogynem! Úgy visítozik, hogy öröm hallgatni, de nem a megalázottságtól, hanem a gyönyörtől."

ichbin · http://www.einfach-nina.de/ 2006.12.12. 01:59:00

ja, 242.

neked is javaslom, hogy jelold az oldalszamokat ha szoros olvasonaplot keszitesz

ichbin · http://www.einfach-nina.de/ 2006.12.12. 02:03:13

a konnyebb kereshetoseg kedveert, erted, nem csesztetesbol mondom
na.

vl · http://www.szakitshabirsz.blog.hu 2006.12.12. 09:28:39

poéngyilkos vagy ichbin, mert ott még nem tartunk az olvasás órán:) hosszú tömött sorokban jönnek még az olvasónaplók. írd meg, neked, mit tetszik, legyen gyűjtés, és felteszem. hmm?

Valaki 2006.12.12. 09:34:55

Nagyon jó, tetszik a blogod, szeretem olvasni.
Bakosnak külön köszönet, hogy megírta remekművét, így legalább röhöghettem egy nagyot! ;-)

Írjá' sokat!

Feministakat-Gyulolo 2007.11.13. 04:30:14

Nem olvastam en sem a konyvet! Es teljesen mindegy, hogy igaza van vagy sem! Az mindenkeppen igaz, hogy az agyhalott feministak szajba baszhatjak a rohadek anyjukat, aki a vilagra szarta oket! Semmi mas celotok nincs feminista agyhullak, mint az, hogy a Ferfiak ellen legyetek es annyira szanalmasak vagytok, hogy meg ezt is a Ferfiaknak mutogatjatok!:)) Az, hogy egy Ferfi es egy No legyen EGYENERTEKU - ez oke! De nektek feminista rohadek, szarzabaloknak az a celotok csakis, hogy ellensegeskedjetek a Ferfiakkal es tobbek akartok lenni! Mert ugye egy no....ohhh egy no!!! Hat egy no az tobb am, csak ugye ez el volt nyomva a tortenelem folyaman es ezert most a szabadsag koraban, majd ti feministak most bebizonyitjatok, hogy ki is az igazi ur a haznal! A hulye, rohadt, csotany kurva anyatokat!! Egy feminista sohasem azert akar fonok, vezerigazgato, elnok, manager lenni, mert ugy erzi, hogy neki az lenne a feladata es o azt el tudna latni, hanem azert, mert ezzel is azt akarja bizonyitani onmaga szamara, hogy o ebben is le tud gyozni egy ferfit! A feministakat csak gyulolni lehet es kotelezo is! Mert eppenhogy miattatok lett ennyire szar ez a vilag es egyre jobban romlani is fog! Majd a nok megmutatjak!:)) Rohadt agyhalottak! Mit talalt fel egy no??:)) Melyik orszagban miniszterelnok egy no??? Angliaban a boske-kurva, de erezheto is a keze hatasa, tiszta okadek minden, ahova eler a keze. A no nem azert akarna egy orszagot vezetni miniszterelnokkent, mert hivatas-tudata van ra, hanem, hogy ezzel is novelje a feministak onbizalmat!! Es ezzel is a ferfiak ellen harcolhasson mar vegre...
Rohadt agyhalottak!
Ne a Ferfiak elleni tamadast keresd, Te rohadt agyhulla feminista, hanem a sajat szerepedet a szanalmas eletedben!!! Bazd meg az anyadat!

A.S. 2008.10.23. 15:33:57

Huh, hogy én mennyire szeretem a soviniszta férfiakat!:) Itt szidjátok az ún. feministákat, bár közben meg a sovinizmus sem sokkal jobb. Ki a hibás a szar szexért? címszó alatt meg ennyi erővel lehetne fordítva..."bezzeg ez faszt se érdekel, hisz ha netalántán a nőnek van véleménye, akkor az egy büdös kurva és forduljon fel a mocskos, rohadt ringyója mert mit képzel magáról, hogy ki mer állni a jogaiért, és akkor már egy szaragyú, kretén feminista"....Valahogy ez jött le mindegyikből...ha meg annyira nőgyűlölők..stb. -k vagytok, akkor minek "basztok"? Ott van a gumibaba,/kéz az is jó hisz kielégítő..nem?(vagy épp csak az a jó nő ami kidobja a melleit, és a tangáját a nyakába húzza?) Az egyenlőséget elismerem részben, de női papról vagy esetleg miniszterelnökről még sosem halottam....Erre gondolom ha berakják, jön egy igazán kedves hangú vélemény, hogy egy mocskos hugyagyú kurva feminista vagyok és basszam meg az anyám aki kiszart....:)
süti beállítások módosítása