Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Kurvabarbie, gengszterbarbie, pucsítóbarbie

2006.11.23. 09:20 vl

A Barbie baba a világ rengeteg nőjének novekedésében és szocializációjában játszott szerepet. Sajnos addig nagyon sok idő eltelik, mire a kislány ráébred, hogy a szőke-cicis csajszinak nem a jól fésült Kentért kell élnie.

Ezen a szocializációs úton  olyan mérföldkövek vannak, mint a Barbie-ház, a kocsi, ami szintén rózsaszín. Mert ebben az álomvilágban midnen rózsaszín. Fontos lépés, amikor Kent és Barbie először dugnak, perzse viccből, egy születésnapi zsúron a szomszéd lány mutatta meg. Egy kedves imserősöm akkor hagyott fel a Barbie-val, amikor levágta a haját, mert unta a szőke sörényt.


Barbie egyfelől a kislányok álma, tökéletes világ, tökéletes autóval, lovakkal, ruhákkal és az amerikai álommal, Hufnágel Pistivel.

De az internet világa más, ott létre lehet hozni saját Barbie-világod, kurvákkal, transzvesztitákkal, fegyveres erőkkel. Tanulja meg a kislány, miről szól az élet!

Mert ne a rózsaszín maszlagon nevelkedjen a kislány lelke, hanem a valóságon. A fiúk régóta ebben nevelkednek: katonákkal játszanak és autókkal, a grundon meg kitörik a fogukat, ha csalnak a focimeccsen. hehe.

Ebben a szép, új világban mindenkinek jut hely, és nem a politikai korrektség viszi előrébb a világot. Mondjuk kevés gyerekről tudom elképzelni, hogy szívesen leüle ezekkel a babákkal játszani, miután kibontotta a karácsonyfa alatt, de hátha.



Szólj hozzá!

Címkék: gyerek kultúra fogyasztás barbie

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr6517782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása