Piroskablog [gender+kultúra]

Piroska csak egyszer tévedt el a Nagy Kerek Nemierdőben, és máris lecsapott rá a Farkas. Piroska most visszacsap! Írd meg, mit láttál a Nagy Kerek Nemierdőben.

címkék

12pont (5) akció (3) amerika (17) autó (4) bakos (7) beszámoló (7) beszédmód (48) biológia (4) botrány (4) buzizás (3) celeb (7) család (8) egyház (6) előítélet (7) erőszak (21) esélyegyenlőség (22) feminista (4) feminizmus (14) ffi (59) film (18) foci (7) gender (3) hír (67) interjú (4) irodalom (15) iszlám (3) japán (4) kép (5) kritika (26) külföld (9) kultúra (10) magyar (9) média (14) melegek (11) népszabadság (6) (98) oktatás (4) olvasónapló (5) plasztika (4) politika (17) prostituált (3) reklám (17) sport (7) szabály (7) szavazás (4) szex (14) szexista (29) sztereotípia (27) szülés (3) társadalom (62) test (6) tévé (13) transgender (5) tudomány (4) újság (9) vallás (7) videó (12) vita (4) Címkefelhő

Piroska kosarából

Utolsó kommentek

Macsó romantika: férfiak, könnyek, futball

2006.10.10. 00:00 vl

"Van egy pillanat, amikor sírni még a macsóknak is szabad. BL-döntő, foci- VB idején kimenőt kap a férfiasság- írja a Filmvilág szerzője a férfiakról (magáról), és büszkén vallja be, hogy ilyenkor ő is könnyezik. Mrt egy férfi is tud. Még akkor is, ha a társadalmi előírások ezt nem teszik lehetővé. A futball háború (ld. Futball factory című könyvet vagy a Hooligans című filmet), modellezve az összes gyűlölet és társadalmi dinamika. A férfi ott könnyezhet mint egy isten. Mert ott lehet, a szentélyben.

More...

Végre ki lett mondva: az erősebbik nem ne könnyezze össze-vissza az abroszt, ne boruljon ki, keményen, erősen tartsa magát, ahogy az elő van írva. Kivétel a foci, mert az minden szabályt felül ír: üvölts, rázd a kerítést, fuss be, ha úgy áll a meccs, Figohoz szögletnél disznófejet dobjál. Ha kikapsz könnyezz, a nyersz, zokogj, nyíljon meg az ég, és árassza el a földeket.

"Sportközvetítést elsősorban férfiak néznek. Ez vélhetően nem csak azért van, mert fogékonyabbak a versengés és az erőpróba témáira, hanem azért is, mert a szurkolás azon kevés élethelyzetek egyike, amikor az erősebb nem számára is engedélyezett az érzelemnyilvánítás. Szénné tetovált kopasz izompacsirták sírhatnak egymás vállán krokodilkönnyeket, ha kikapott (vagy nyert) a csapat, míg ugyanők szigorúan meg kell őrizzék önuralmukat, ha a barátnőjüket vagy az állásukat veszítik el" - írja a Filmvilág szerzője.

Júliusban vége lett az évnek. ráadásul a futball társadalom zsenije megfejelte ellenfelét: a futball is hatalmi harc, le kell győzni az ellenfelet, bármi áron. Ki a jobb fejben (vagy fejjel, Zizou) Férfiasan őszinte volt, biztos.

Szólj hozzá!

Címkék: újság foci tévé ffi filmvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://piroska.blog.hu/api/trackback/id/tr7716963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása